Sevilla Alışveriş Rehberi

İspanya’nın keyif veren tarihi şehirlerinin başında gelen Sevilla, alışveriş seven ziyaretçilerini de memnun edecek rotalardan biri.

İspanya’ya geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken şehirlerden biri olan Sevilla’ya geldiğinizde şehirde keyifli bir alışveriş turu yaparak birbirinden güzel ürünlerden bütçenize uygun olanları almanızı öneriyoruz. Biz de hazırladığımız Sevilla alışveriş rehberi ile bu konuda size fikir vermeyi amaçladık.

Sevilla’ya geldiğinizde görmeniz gereken yerler hakkında fikir sahibi olmak için Sevilla gezilecek yerler listemize göz atmanızı öneriyoruz. 

Sevilla Alışveriş Rehberi

Sevilla keyifli sokakları, alışveriş merkezleri ve butik dükkanları ile çok hızlı akmayan ancak ziyaretçilerin zevk aldığı bir alışveriş deneyimi yaşatıyor.

Sevilla’dan ne alınır diye soracak olursanız şehirde çoğunlukla bölge kültürünü yansıtan hediyelik eşyaları almanızı önerebiliriz. İspanya’nın genelinde yaygın olarak bulunan seramik ürünler Sevilla’da da sık sık karşınıza çıkacak. Seramikten pek çok ürün ve biblo şehrin en özel hediyelik eşyalarının başında geliyor.

Seramik dışında el yapımı yelpazeler, flamenco elbiseleri ve aksesuarları, şallar şehirde alabileceğiniz en özel ürünlerden. Gıda ürünleri olarak ise zeytinyağı, portakallı şarap seçenekleriniz arasında bulunuyor.

Bu arada Sevilla’da vergi iadesi almanız için tek seferde bir mağazadan en az 90€ tutarında alışveriş yapmanız gerektiğini belirtelim.

Sevilla’da Alışveriş Yapabileceğiniz Yerler

Santa Cruz Bölgesi

Santa Cruz

Özellikle etnik ve uygun fiyatlı ürünleri Santa Cruz’un keyifli ve kendine has sokaklarında bulmanız mümkün.

Caddeleri

Calle de Las Sierpes

Eğer sokaklarda gezerek yol kenarındaki mağazaları dolaşmayı seviyorsanız Sevilla’nın caddeleri tam size göre. Şehrin en ilgi gören alışveriş caddelerinin başında Calle De Las Sierpes geliyor. Bunun dışında Calle Velazquez ve Calle Cuna isimli caddelerde şehrin gözde alışveriş caddeleri arasında bulunuyor.

Alışveriş Merkezleri

Alışveriş merkezlerini tercih edenler için ucuz alışverişin adresi El Corte Ingles ve Nervion şehirdeki en önemli durakların başında geliyor.

Semt Pazarları

Plaza Duque de La Victoria

Her şehirde olduğu gibi Sevilla’da da çeşitli semt pazarları özellikle hafta sonları ziyaretçilerine uygun fiyata başta yiyecek olmak üzere çeşitli ürünleri satın alma imkanı sunuyor. Plaza Duque de la Victoria ve Plaza Magdalena bu pazarların en çok ziyaret edilenlerinin başında geliyor.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin