Saraybosna Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Saraybosna Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Butmir Havalimanı olarak da bilinen Saraybosna Uluslararası Havalimanı, Bosna Hersek’te, Butmir bölgesinde başkent Saraybosna’daki tren istasyonunun güney batısında yer alan uluslararası bir havalimanıdır. Saraybosna Havalimanı’ndan her yıl beş yüz bine yakın yolcu seyahat ediyor. Ayrıca Lufthansa, Türk Hava Yolları, Air Serbia, Eurowings, Pegasus Hava Yolları ve Wizz Air gibi diğer birçok havayolu firmaları düzenli olarak Saraybosna Havalimanı’na uçuş gerçekleştiriyor.

Saraybosna Havalimanı şehir merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Yolcuların havalimanından şehir merkezine olan ulaşımları için başlıca alternatif otobüslerdir. Otobüsler, havalimanı ve Saraybosna şehir merkezini birbirine bağlayan ekonomik bir ulaşım imkânı sunmaktadır.

Taksiler ise havalimanında beklemek istemeyen yolcular için ideal bir ulaşım seçeneğidir. Kış sezonunda, sabahın erken saatlerinde veya gece geç saatlerde olan varışlarda taksiler şehir merkezine veya doğrudan otele gidebilmek için hızlı ve pratik ulaşım olanağı sunduğundan dolayı tercih edilebilir. Taksiler, haftanın 7 günü 24 saat havalimanı ile şehir merkezi arası hizmet vermektedir.

Saraybosna Havalimanı Terminal

Çok fazla bagaja sahip olup Mostar gibi çevre turistik yerlere ulaşım sağlayacak yolcular için ise en uygun seçenek özel transfer hizmetidir. Havalimanı terminal içerisinde bulunan ve Saraybosna şehir merkezinde yer alan özel transfer firmaları havalimanından şehir merkezine, konaklama yerine ve çevre yerlere ulaşım hizmeti vermektedir. Hızlı ve konforlu bir yolculuk isteyen yolcular özel transfer rezervasyonu yaparak havalimanından olan ulaşımlarını zahmetsizce gerçekleştirebilirler.

Bir diğer ulaşım seçeneği ise araba kiralamaktır. Saraybosna Havalimanı, yolcuların araç kiralaması yapabilecekleri yerel ve uluslararası acente ofislerine sahiptir. Bütçe ve zevklerinize göre aralarından tercih edebileceğiniz bir araçla havalimanından konaklama yerinize ve çevre turistik yerlere ulaşımınızı sorunsuzca kendi hızınızda yapabilirsiniz.

Yazımınızın devamında Saraybosna Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabileceğiniz tüm ulaşım alternatifleri hakkında detayları okuyabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Saraybosna Havalimanı’ndan şehir merkezine doğrudan otobüsle gidebilmek mümkündür. İç hat ve dış hat uçuş seferlerine göre hareket eden otobüslerle şehir merkezine gitmek uygun fiyatlı olması nedeniyle ulaşımda tercih edilen başlıca seçenektir. Centrotrans Eurolines tarafından işletilen otobüsler haftanın her günü çalışmakta olup ortalama her saat başı Saraybosna şehir merkezinde Başçarşı’ya hareket etmektedir. Otobüsler havalimanı gelen yolcu salonunun çıkışından hareket ediyor. Seyahat süresi trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 30 dakika sürmekte ve bilet ücreti kişi başı tek yön 5 KM ve dönüş biletiyle birlikte 8 KM’dir. Biletler otobüs içerisinde sürücüden nakit olarak satın alınmaktadır. Bilet ücret ödemesi yalnızca nakit ve Bosna Markı ile yapılıyor. Paranızı yerel para birimine çevirebileceğiniz döviz büroları günün 24 saati havalimanı gelen yolcu terminalinde hizmet vermektedir. 23 kg’a kadar olan bagaj için ödeme alınmazken, 23 kg’ı aşan her bagaj için ise ekstra 5 KM ücret alınmaktadır.

Saraybosna Havalimanı Yolcu Otobüsü

Havalimanı – Şehir Merkezi Servis Güzergâhı:

Havalimanı – Kurt Schork – Bosna Srebrena Caddesi – Dr. Silve Rizvanbegovic – Avaz – Nedzarici – Alipasino Polje – RTV Dom – Alipasin Most – Ottoka – Cengic Vila – D. Malta – Sosyal – Pofalici – UNI Kampüsü – Müzeler – St. Mary’s Court – Skenderija – Postane – Woodier – Latin KöprüsüBelediye Binası – Bentbasa

Havalimanı otobüsleri Yaz aylarında şehir merkezine 05.30, 06.30, 07.15, 08.45, 11.15, 13.15, 13.50, 15.10, 16.40, 17.30, 20.40 ve 22.00 saatlerine çalışmaktadır.

Şehir merkezinden havalimanına giden otobüsler ise 05.00, 06.00, 07.15, 08.45, 10.25, 12.10, 14.10, 14.45, 15.50, 17.20, 18.15 ve 21.20 saatlerinde çalışmaktadır. Tüm otobüs seferleri iç hat ve dış hat seferlerine göre düzenleniyor.

Havalimanı ile şehir merkezi arası çalışan otobüslerin güzergâh ve güncel hareket saatleri için Centrotrans Eurolines İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Saraybosna Havalimanı Yolcu Otobüsü

Ayrıca Saraybosna Havalimanı’na 10 dakikalık yürüme mesafesinde olan Dobrinja’dan geçen 103 numaralı troleybüs ve 31E toplu taşıma otobüsüyle de şehir merkezine gidebilmek mümkündür. Bu iki toplu taşıma aracı doğrudan Eski Kent bölgesine gitmektedir.

103 numaralı troleybüs her 5 dakikada bir hareketle Avusturya Meydanı durağına, 31 E numaralı otobüs ise her 15 dakikada bir hareketle şehir merkezinde Belediye Binası (Vijecnica) durağına gitmektedir. 31E otobüsü ayrıca Katedral ve Latin Köprüsü’nde de durmaktadır. Bu iki duraktan Başçarşı’ya 3 dakikalık bir yürüme ile ulaşabilmek mümkündür. Her iki araç için bilet ücreti büfelerde 1.60 KM, otobüs şoföründe ise 1.80 KM’dir. Dobrinja’dan şehir merkezine otobüsle seyahat süresi 30 dakikadır.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Otobüsü beklemek istemeyen ve acelesi olan yolcular taksiler kullanabilirler. Daha hızlı bir ulaşım imkânı sağlayan taksilerle şehir merkezine veya konaklama yerinize sorunsuzca ulaşabilirsiniz. Şehir genelinde birkaç taksi şirketi günün 24 saati hizmet vermektedir. Havalimanı taksileri ise B terminali çıkışında yer almaktadır. Havalimanı çıkışında bir taksi bulamadığınız takdirde, danışma masalarından bilgi alabilir ve kendilerinden bir taksi çağırmalarını isteyebilirsiniz.

Saraybosna Havalimanı Taksi

Saraybosna genelinde çalışan ve havalimanından şehir merkezine ulaşım hizmeti veren taksi şirketleri Sarajevo Taxi, Yellow Taxi, Red Cab, Samir & Emir Taxi, Kale Taxi, Boss Taxi ve Paja Taxi’dir.

Saraybosna Havalimanı’ndan popüler güzergâhlar için taksi ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • Havalimanı – Başçarşı: 20 KM
  • Havalimanı – Ilidza: 8 KM
  • Havalimanı – Dobrinja: 6 KM

Tüm resmi taksi araçlarında ‘TAXI’ işaretinin ve plakalarının ‘TA’ olduğundan emin olun. Taksimetre sayacı 1.90 KM’den başlıyor ve her kilometre için 1.20 KM ile ücretlendiriliyor. Ayrıca her bir bagaj için ekstra 1 KM ücret ödenmektedir. Havalimanından şehir merkezine taksi ücreti ortalama 20 KM ve yolculuk yaklaşık 15 dakika sürmektedir. Yolculuğunuz sonrası sürücünün makbuz verdiğinden emin olun.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Havalimanından şehir merkezine veya doğrudan otelinize transfer için özel bir havaalanı transferi rezervasyonu yapmak en uygun seçenektir. Havaalanı transfer hizmeti her şey dâhil, yeni ve konforlu araçlarla, ihtiyaçlarınıza göre karşılama sunarak sizi varış yerinize hızlı bir şekilde götürmektedir. Özel transfer hizmeti, siz havalimanına varışta, sürücü tarafından adınız yazılı bir döviz ile karşılanarak bekleme yapmadan doğrudan aracınıza binip varış yerinize ulaşımı kapsayan zahmetsiz bir ulaşım alternatifidir. Kapıdan kapıya ulaşım açısından çok uygun bir seçenek olan özel transfer hizmeti, doğrudan konaklama yeri dışında Mostar, Medugorje ve Bosna Hersek’teki diğer turistik yerlere ulaşıma da büyük kolaylık sağlamaktadır. Henüz seyahate çıkmadan önce transfer hizmeti veren firmaların İnternet siteleri üzerinden araç ve fiyat kıyaslaması yapabilir ve daha sonra transferinizi garanti altına alabilirsiniz. Saraybosna Havalimanı’ndan tek yön transfer ücreti 29 EUR’dan başlıyor.

Saraybosna Havalimanı Özel Transfer

Saraybosna Havalimanı için özel transfer hizmeti veren firmalar arasında Funky Tours, Asfa Tours, Airport Transfer Sarajevo, Medjugorje Tours, Sarajevo Airport VIP Transfer ve Fer Transfer yer almaktadır. Özel transfer rezervasyonunuz esnasında havalimanına varış gün ve saati gibi uçuş bilgilerinizi içeren bilgileri verdiğinizden emin olun. Böylece havalimanına varış anında özel şoför tarafından karşılanabilir ve valizlerinizin taşınmasına yardım ederek araca ulaşımınızı kolayca sağlar.

Saraybosna Havalimanı için Bosna Hersek ve çevre ülkelere 24 saat havaalanı transfer hizmeti bulunmaktadır. Size özel veya grup havalimanı transferi ile kapıdan kapıya ulaşım hizmeti sunan özel transfer firmalarından uygun fiyatlara güvenilir bir transfer hizmeti satın alabilir, ulaşımınızı sorunsuzca sağlayabilirsiniz.

Ayrıca Saraybosna şehir merkezinde (Başçarşı) bazı oteller konukları için ücretsiz çift yönlü havalimanı transfer hizmeti vermektedir. Saraybosna’da konaklama yapacağınız otelin transfer hizmeti olup olmadığını da öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Saraybosna’ya seyahatiniz gezi amaçlı ve birkaç gün fazla kalıp çevre şehirleri de görmek istiyorsanız bir araba kiralamak akıllıca olacaktır. Böylece şehir içi ve şehirlerarası tüm ulaşımınızı zamandan tasarruf ederek kendi hızınızda ve konforlu bir şekilde sağlayabilirsiniz. Saraybosna Havalimanı’nda bütçe ve zevklerinize göre araç kiralaması yapabileceğiniz yerel ve uluslararası tedarikçiler bulunmaktadır. Haftanın tüm günü 09.00 – 22.00 saatleri arasında açık olan acenteler geniş bir araç yelpazesi ile kiralama hizmeti vermektedir.

Saraybosna Havalimanı Araç Kiralama

Saraybosna Havalimanı’nda araç kiralama hizmeti veren acenteler arasında Avis, Europcar, Dollar, Thrifty, Budget,  Alamo, Enterprise, National, Sixt, Euro Rent a Car, Kapitals ve Gumax yer almaktadır. Araç kiralaması yapabilmeniz için ehliyetinizin uluslararası olması gerektiğini unutmayın.

Aracınızla seyir halindeyken bir arıza olması durumunda, ülke içerisinde 1282, uluslararası aramalar için +387 33282 numaralı telefonu arayarak yardım isteyebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin