Şangay Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 11 Yer

Şangay, 25 milyonluk nüfusuyla Çin’in en büyük ve kozmopolit gezi noktalarından biri konumunda bulunuyor. 

Şangay’a geldiğinizde tarihi binaları ve tapınakları gezebileceğiniz gibi birbirinden farklı tasarımlara sahip gösterişli gökdelenleri de aynı karede görebilmek mümkün oluyor. Şangay gezilecek yerler listesinde sizler bu şehrin önemli ziyaret noktalarını derledik.

Şangay Gezilecek Yerler

1. The Bund

The Bund

İzmir Kordon’u andıran The Bund, şehrin kıyısında bulunan keyifli bir yürüyüş bölgesidir. Burada kıyıda cafe ve restoranlarda keyifli bir şekilde manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Şangay’a gelirseniz en azından birkaç saatinizi burada geçirmenizi öneriyoruz.

2. Şangay Dünya Finans Merkezi

Şangay Dünya Finans Merkezi

Şangay Dünya Finans Merkezi, etkileyici dış tasarımının yanı sıra 100. katında dünyanın en yüksek gözlem noktasına sahip. Eğer yükseklik korkunuz yoksa bu binayı da Şangay gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz.

3. Doğunun İncisi Kulesi

Doğu’nun İncisi Kulesi

İçerisinde farklı mekanlar barındıran Doğu’nun İncisi Kulesi, Çin’in ve Şangay‘ın en önemli gökdelenleri arasında bulunuyor.

4. Mutluluk Bahçeleri (Yu Garden)

Yu Garden

1982 yılından bu yana “Ulusal Anıt” statüsünde korunan Yu Garden, şehrin içinde huzur bulabileceğiniz göletleri, tarihi yapıları ile bambaşka bir dünya. Burasının 16. yüzyılda Ming Hanedanlığı döneminde yapıldığı belirtiliyor.

5. Tapınaklar

Şangay’da ziyaret edebileceğiniz pek çok tapınak bulunuyor

Çin deyince elbette tapınaklarda bahsetmeden olmaz. Şangay’da da hayli fazla tapınak bulunuyor ve bu tapınaklar özellikle Çin mimarisini incelemek isteyenler için Şangay gezilecek yerler listesinde mutlaka olması gereken yerler. Şehirdeki özellikle görülmesi gereken tapınakları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Jing’an Tapınağı
  • Jade Buda Tapınağı
  • Longhua Tapınağı
  • Şehir Tanrı Tapınağı

6. Şangay Müzesi

Şangay Müzesi

Çin kültürüne ve geçmişine dair 100 binin üzerinde parçanın sergilendiği Şangay Müzesi, Halk Meydanı’nda bulunuyor. Ülkenin ve Şangay’ın geçmişini merak eden gezginlerin bu çok katlı müzeyi ziyaret etmelerini öneriyoruz.

7. Gongqing Ormanı

Gongqing Ormanı

Şehrin en özel yeşil alanlarından biri olan Gongqing Ormanı, Yangpu bölgesinde bulunmaktadır. Eğer vaktiniz varsa bu keyifli ormanlığı da görmenizi öneriyoruz.

8. Fransız Bölgesi Tianzifang

Tianzifang Bölgesi

Küçük Fransa diyebileceğimiz Fransız mimarisinin hayli hakim olduğu bölgede Çin’de olduğunuzu tabelalardan anlıyorsunuz. Burada çok keyifli vakit geçirerek bol bol fotoğraf çektirme şansına da sahip olabilirsiniz.

9. Nanjing Caddesi

Nanjing Caddesi

Yuxi bölgesinde kalan Nanjing Caddesi, şehrin eğlence ve alışveriş için en ideal noktalarından biri.

10. Şangay Sirk Dünyası

Şangay Sirk Dünyası

Çok farklı akrobatik gösterilerin sergilendiği sirk, Şangay’da çok keyifli anlar geçirmenize olanak sağlıyor.

11. Zhujiaiao Antik Kenti

Zhujiaiao

Şehrin en fotojenik bölgelerinden biri olan Zhujiaiao Antik Kenti, çok keyifli ve bol fotoğraflı bir gezi yapmanıza olanak tanıyor. Bir kanalın çevresinde şekillenmiş bir şekilde ziyaretçilerini ağırlayan kent, ziyaretçilerin kendilerini Venedik’teymiş gibi hissetmesini sağlıyor.

12. Aziz Ignatius Katedrali

Aziz Ignatius Katedrali

Tapınaklarla bezeli Şangay’da Hristiyanlığa dair görebileceğiniz nadir yapılardan biri olan Aziz Ignatius Kilisesi, bu tür yapılara meraklı olanların Şangay gezilecek yerler listesinde bulunması gereken yerlerden biri.

Şangay’a gitmek için yaklaşık 12 saat süren bir uçak yolculuğunu göze almanız gerekiyor. Ülkemizden Türk Hava Yolları ve pek çok firmanın seferleri bulunmaktadır. Sitemizi ziyaret ederek en uygun uçak bileti seçenekleri ile biletinizi alarak Şangay için çantanızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin