Fotoğraflarıyla Birlikte Tallinn Gezilecek Yerler Listesi

Baltık Denizi kıyısındaki Tallinn, Estonya‘nın başkenti konumunda bulunmaktadır. Şehirde görülmesi gereken pek çok özel yer bulunmaktadır. 

Bir liman kenti olan Tallinn’e geldiğinizde hem çok keyifli yerler görerek hem de dinlendirici parklar ve doğal güzellikler sayesinde unutamayacağınız bir tatil geçirme olanağına sahip olabilirsiniz. Hazırlamış olduğumuz Tallinn gezilecek yerler listesinde sizler için şehirdeki önemli rotaları listeledik. Listemizde olması gerektiğini düşündüğünüz yerler varsa yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Tallinn Gezilecek Yerler

1. Kadriorg Parkı

Kadriorg Park

70 bin hektarlık bir alanı kaplayan Kadriorg Parkı, şehrin en büyük parkı unvanını taşımaktadır. Başkanlık Sarayı’nın hemen yanında bulunan park, doğayla iç içe keyifli zamanlar geçirmek için birebir.

2. Toompea Tepesi

Toompea Tepesi

Şehrin en güzel manzaralarını sevdiklerinizle keyifli bir sohbet eşliğinde seyretmek isterseniz Toompea Tepesi‘ni mutlaka Tallinn gezilecek yerler listenize almanız gerektiğini düşünüyoruz.

3. Tallinn Old Town

Tallinn Old Town

Kendinizi adeta Orta Çağ’da bir şehirde hissedeceğiniz şehrin en önemli ziyaret noktalarından biri olan Tallinn Old Town, keyifli bir gezinti için tercih edebileceğiniz şehrin önemli bir noktası.

4. Lennusadam Seaplane Müzesi

Lennusadam Seaplane Müzesi

Denizde kullanılan araçlara dair oldukça önemli parçaların sergilendiği Lennusadam Seaplane Müzesi, 2012 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

5. Estonya Sanat Müzesi

Estonya Sanat Müzesi

1919 yılından bu yana sanat eserlerini sanat seven ziyaretçileriyle buluşturan Estonya Sanat Müzesi‘nde toplamda 5 farklı müzede çok çeşitli sanat eserleri sergilenmektedir.

6. Tallinn Botanik Bahçesi

Tallinn Botanik Bahçesi

7 binin üzerinde bitki türünün bulunduğu Tallinn Botanik Bahçesi, ziyaretçileri doğa içinde bambaşka bir dünyaya tanık olmaya davet ediyor.

7. Tallinn Hayvanat Bahçesi

Tallinn Hayvanat Bahçesi

Eğer Tallinn gezinize çocuklarınızla gidiyorsanız Tallinn Hayvanat Bahçesi listenizde bulunması gereken bir yer. Pek çok hayvan türünü gözlemleme şansını bulabileceğiniz hayvanat bahçesi çocuklarınızın da çok ilgisini çekecek.

8. Tallinn TV Kulesi

Tallinn TV Kulesi

Şehrin panoramik manzarasını en güzel şekilde gözler önüne seren Tallinn TV Kulesi, şehrin önemli ziyaret noktalarından biridir.

9. Kiek in de Kök Kulesi

Kiek in de Kök Kulesi

Çeşitli interaktif etkinliklerin gerçekleştirildiği Kiek in de Kök Kulesi, Tallinn’in tarihi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir nokta.

10. Şişman Margaret Kulesi

Şişman Margaret Kulesi

Geçmişte denizden gelebilecek tehlikelere karşı bir savunma kulesi olarak kullanılan Şişman Margaret Kulesi, günümüzde bir denizcilik müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

11. Eski Eczane

Eski Eczane

1412 yılından beri faal olduğu ifade edilen Eski Eczane, “Avrupa’nın En Eski Eczanesi” unvanına sahiptir. Eczanenin bir kısmı günümüzde müze olarak hizmet vermektedir ve bu bölümde eski dönemlerde tedavi amaçlı kullanılan nesneleri görmeniz mümkün olabilmektedir.

12. Viru Kapısı

Viru Kapısı

14. yüzyıldan bu yana varlığını sürdüren Viru Kapısı, ziyaretçiler için başka bir dünyaya açılan kapı görevini görüyor. Kapıdan geçtikten sonra keyifli bir şekilde vakit geçirebileceğiniz pek çok cafe sizi karşılıyor. Kapı fotojenikliği sayesinde fotoğraf çekmeyi seven ziyaretçilerin uğrak noktalarından biri olmaktadır.

Tallinn’e gitmek için sitemizin Tallinn uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek biletinizi satın alabilir ve seyahatinizi planlayabilirsiniz. Havaalanında vakit kaybetmek istemiyorsanız online check-in ile check-in işlemlerinizi çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ödemeyle ilgili aklınızdaki sorulara biletbayi.com ödeme işlemleri sayfasından yanıt bulabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin