Fotoğraflarıyla Birlikte Rostov’da 9 Gezilecek Yer

Rusya’nın Rostov Olbastısı’nda Don Nehri kıyısında yer alan sevimli liman kenti Rostov, gezilecek yerleriyle de dikkat çeken kentlerden biri.

Moskova’ya 1000 kilometre mesafede yer alan kent Rusya Federasyonu’nun en eski ve turistik  kentlerinden biri olarak gösteriliyor. 1.5 milyon nüfusa sahip kentte 90’dan fazla milletten vatandaş yaşarken, bu çeşitlilik ülkenin kültürel değerleri ve geleneklerinde de etkinlik gösteriyor.

 ‘’Rostov Gezilecek Yerler’’ yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken o gezi rotalarını derledik;

Birlikte İnceleyelim;

Gorky Parkı

gorky park

Rostov’un en eski parklarından biri olan Gorky Parkı, 1813 yılından beri kent merkezinde yer alıyor. Parkın peyzaj mimarisi ise görenleri kendine hayran bırakıyor.

Muhteşem çiçek süslemeleri ve bitki türleriyle dikkat çeken park, şehirde keyifli bir yürüyüş ve dinlence için akla gelen ilk adres. 🙂

Puşkin Anıtı

Puşkin Anıtı

Rusya’nın dünyaca ünlü şairi Puşkin’in anısına yaptırılan anıt, heykeltıraş Mikhail Anikushin tarafından tasarlandı ve şehrin kuruluşunun 250. yılını kutlamak amacıyla kent merkezine yerleştirildi.

Günümüzde şehre gelen turistlerin fotoğraf molalarını süsleyen Puşkin’in Anıtı, Rostov’un simgelerinden biri haline geldi.

Tachanka Heykeli

Tachanka Heykeli

Ünlü heykeltıraş Anatoly Sknarin’e yaptırılan Tachanka Anıtı, şehrin 1920 yılında Beyaz Muhafızlardan kurtulduğu günü simgeleyen önemli bir yapı. Rostov vatandaşlarının titizlikle yaklaştığı bu anıt, pek çok önemli günde halkın fotoğraf çektirdiği yapılardan biri.

Diğer yandan Tachanka Anıtı, şehrin ”Koruma Altındaki Heykeller” listesinde ilk sıralarda.

Holy Cross Kilisesi

Holy Cross Kilisesi

18. yüzyıldan kalma Holly Cross Kilisesi (Kutsal Haç Kilisesi), Rostov’un en gösterişli tarihi yapılarından biri. 1786 yılında açılan kilise, uzun yıllar sürdürdüğü dini görevlerinin ardından Rus-Ermeni dostluğu müzesine çevrildi.

Rostov Hayvanat Bahçesi

Rostov Hayvanat Bahçesi

4 mevsim keyifli saatler geçirebileceğiniz gezi noktalarından biri de Rostov Hayvanat Bahçesi… Afrika ve Hindistan’dan gelen filler, zürafalar, kuşlar ve sürüngenleri ile eğlenceli bir atmosfere ev sahipliği yapan bahçe, aynı zamanda sahip olduğu yeşil alanıyla da ziyaretçilerine piknik ortamı da sunuyor.

Ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 🙂 🙂

Rusya Dostluk Müzesi

18. yüzyıldan kalma bir binada yer alan Rusya-Ermenistan Dostluk Müzesi, Ermenilerin ve Rusların tarihini ve kültürel değerlerini en objektif şekilde ele alan ve bu konudaki tüm belge, fotoğraf ve verilerin sergilendiği önemli bir yapı.

Taş Devri’nden günümüze kadar gelen pek çok eserin sergilendiği müzede, 19. yüzyıla ait orijinal belgeler ve fotoğraflara da ulaşabilmeniz mümkün.. 🙂

Staro Pokrovskiy Tapınağı

Staro Pokrovskiy Tapınağı

Staro Pokrovskiy Tapınağı, etkileyici mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakan ihtişamlı bir dini yapı. Şehir merkezine çok yakın bir mesafede yer alan tapınak kompleksi, bir dizi restoreden geçerek günümüze kadar gelmiş Rostov’un en eski yapılarından biri aynı zamanda.

Bölgeye gelen turistlerin mutlaka ziyaret ettiği tapınak, Rostov halkının da ibadet için uğradığı merkez noktalardan biri.

Rostov Güzel Sanatlar Müzesi

Rostov Güzel Sanatlar Müzesi

1938 yılında açılan Rostov Güzel Sanatlar Müzesi, Rusya’nın pek çok şehrinden yetenekli sanatçıların eserlerinin sergilendiği kentin önemli müzelerinden biridir. Müzede geçici ve daimi sergiler olmak üzere pek çok sanatçının eserlerine ulaşabileceğiniz iki ayrı bölüm yer alır.

Batı Avrupa sanatını ve Rusya’nın sanata bakış açısını en net şekilde görebileceğiniz Güzel Sanatlar Müzesi, Rostov’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Rostov Botanik Bahçe

Şehrin hareketinden biraz uzaklaşıp, huzurlu bir atmosfer yakalamak isteyenlere Rostav Botanik Bahçesi, akla gelen ilk adres. 🙂

Birbirinden güzel çiçek türlerini gözlemleyebileceğiniz, kuş cıvıltıları altında güzel bir yürüyüş yapabileceğiniz botanik bahçe, gezi listenize mutlaka eklemeniz gereken yerlerden biri.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan  yorumlar butonunu kullanabilir, yazılarımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin