Roma’da Ne Yenir? | Roma’da Tadabileceğiniz 12 Lezzet

Bugün günlerden Roma ve hazırlamış olduğumuz “Roma’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde Roma’ya geldiğinizde mutlaka denemek zorunda olduğunuz lezzetleri sıraladık.

Roma’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Roma gerçekten etkileyici bir şehir. Burası sadece muhteşem tarihi ile değil, sahip olduğu çok özel bölgesel lezzetleri ile de ilgi odağı olmayı başarıyor. Mutfak sahnesi çok güçlü olan Roma, lezzet seven ziyaretçilerin giderken büyük hüzün duyacağı çok güzel lezzetleri bünyesinde barındırıyor.

Roma’nın yemek kültürünün sadece gelatodan, pizzadan ya da makarnadan ibaret olduğunu düşünüyorsanız “Roma’da ne yenir? Ne içilir?” listemizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz. 

1. Carbonara

La Carbonara (adres ve bilgi)

Carbonara
Carbonara

İyi bir carbonaranın sırrı kesinlikle yumurta sarısından geçmektedir. Rivayete göre geçmişi II. Dünya Savaşı’na dayanan carbonara, Roma’nın en meşhur makarna yemeklerinden biridir. Bazı restoranlarda bu yemeğin vejetaryen ya da deniz mahsulü ile yapılmış versiyonlarını da bulabilirsiniz.

Not: Roma’da İtalya’nın diğer şehirlerinde olduğu sayısız, muhteşem lezzete sahip farklı makarna yemeği bulunuyor. Vaktiniz olduğu sürece bu lezzetleri denemenizi tavsiye ediyoruz. 

2. Tripe

Trattoria Lilli (adres ve bilgi)

Tripe
Tripe

Geçmişte Avrupa’nın en büyük kesimhanesinin yakınında bulunan Roma yemekleri içinde sakatatın kullanılmasına pek şaşırmamak gerekiyor. İneğin sakatatından hazırlanan tripe de Roma’nın en önemli lezzetleri arasında bulunan bir tür çorbadır. Domates sosunda doldurulan işkembenin için peynirle doldurulur ve çoğunun beğendiği bir yemek ortaya çıkar.

3. Pizza

Pizzeria da Remo (adres ve bilgi)

Pizza
Pizza

İtalya’nın bir diğer dünyaya armağan ettiği pizzayı da Roma’da yapılması gerekenler listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz. Çiğnemeye bile gerek kalmayacak kadar yumuşacık ve ağzınızda dağılan bir lezzete sahip olan İtalyan pizzaları için Roma sizi kesinlikle yarı yolda bırakmayacaktır.

4. Maritozzo

Bar il Maritozzaro (adres ve bilgi)

Maritozzo
Maritozzo

Roma’da yapılabilecek tipik bir kahvaltının kahve ile değişmez parçalarından biri olan maritozzo, kruvasan şeklinde hafif şekerli bir pastadır. Karbonhidrat miktarı az olan İtalyan kahvaltılarında maritozzo bir miktar içinizi ferahlatabilir. Pişirilen çöreklerin ortası yarılarak içi krema ile doldurulmaktadır. Bu pasta ilk olarak Paskalya dönemlerinde yapılmaktayken halkın çok sevmesi nedeniyle günümüzde her pastanede yılın her zamanı bulunabilmektedir.

5. Pizza e Mortazza

Forno Campo de’ Fiori (adres ve bilgi)

Pizza e Mortazza
Pizza e Mortazza

Bir çeşit börek olan pizza e mortazza daha çok bir atıştırmalık olarak tercih edilmektedir. Tabi tercihe göre güzel bir içeceğin yanında pekala bir öğün olarak da değerlendirilebilir. İçeriğinde ise genellikle et veya peynir bulunmaktadır. İçindeki et domuz eti olarak tercih edilebileceği için satın almadan önce sormanız faydalı olacaktır. Çoğunluklu bir kağıda sarılarak elde yenmektedir.

6. Supplì

Suppizio (adres ve bilgi)

Supplì
Supplì

Roma’nın en muhteşem yemekleri en az 3 saatlik bir pişme süresine ihtiyaç duysa da bazı istisnalar da bulunuyor. Bu lezzetli pirinç kroketleri, şehrin en leziz sokak lezzetlerinden biri olarak “Roma’da ne yenir? Ne içilir?” listemizdeki yerini alıyor. Buz atıştırmalık, bazı pizzacılarda önden iştah açıcı bir aperitif olarak da servis edilmektedir.

7. Fried Artichokes

Nona Betta (adres ve bilgi)

Roma’nın yemek kalbinde önemli bir yere sahip olan kızarmış enginar, iki defa kızartılarak adeta açılmış bir gül şeklini alması sağlanıyor. Şehirdeki Yahudi mahallelerinden şehrin geneline yayılan bu yemekte enginarın yapraklarını ayırmadan hızlı bir şekilde yiyebilirsiniz.

8. Saltimbocca

Felice a Testaccio (adres ve bilgi)

Saltimbocca
Saltimbocca

Saltimbocca, ince doğranmış dana etlerinin adaçayı yaprağına sarıldıktan sonra kızartılmasıyla hazırlanan bir İtalyan yemeğidir. Yemeği adı İtalyanca’da “ağızda dağılan” anlamına gelmektedir. Yani yemeğin ismi bile insanda yeme isteği uyandırıyor.

9. Gelato

Fatamorgana (adres ve bilgi)

Gelato
Gelato

Elbette gelato, Roma’ya yolu düşenler için kesinlikle yenmesi gereken serinletici yiyeceklerin başında gelmektedir. Tabi pek çok şeyde olduğu gibi gelatoda da daha hızlı üretmek ve daha fazla kazanmak için toz içerikler kullanılabilmektedir. Bu nedenle yediğiniz gelatonun gerçekten bir gelato olduğuna çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Roma’da pek çok farklı türde gelatonun karışımıyla kendinizi çok kolay bir şekilde şımartabilirsiniz.

10. Porchetta

Antica Norcineria (adres ve bilgi)

Porchetta
Porchetta

Adından da anlaşılacağı üzere porchetta, domuz etiyle hazırlanan bir yemektir. Oldukça baharatlı bir forma sahiptir. Bu domuz rostosu sulu, sıcak, soğuk, dilimlenmiş, sandviç olarak tüketilebilmektedir.

11. Allesso di Bollito

Mordi e Vai (adres ve bilgi)

Allesso di Bollito
Allesso di Bollito

Geçmişte kasaplar, sert sığır etlerinin daha kolay yenebilmesi için farklı pişirme teknikleri üretmiştir. Alesso di bollito da haşlanmış sığır etiyle hazırlanan sulu ve çok lezzetli bir sandviç türüdür. Özellikle çok detaylı yiyeceklerden hoşlanmayanlar için çok güzel bir alternatif olan bu sandviç çok güzel bir öğün olarak tercih edilebilir.

12. Trapizzino

Trapizzino Testaccio (adres ve bilgi)

Trapizzino
Trapizzino

Kalın, üçgen bir pizza dilimi düşünün ve bu dilimin içine köfte, tavuk, sebze ve yeşillik gibi malzemelerin konduğunu hayal edin. İşte ortaya çıkan bu lezzete 2009 yılından bu yana trapizzino ismi veriliyor. Roma’da ortaya çıkan bu yemek günümüzde İtalya’nın pek çok büyük şehrinde müdavimleriyle buluşuyor.

Roma’dan ayrıldıktan sonra gittiğiniz her yerde burada yediğiniz dondurmayı arayacağınızdan emin olabilirsiniz. İşte bu nedenle Roma’da olduğunuz süre boyunca bu şehrin geleneksel tatlarını bol bol tatmayı ihmal etmeyin. Tabi gözümüzden kaçtığını düşündüğünüz ve “Roma’da ne yenir? Ne içilir?” listemize dahil etmemiz gerektiğini düşündüğünüz lezzetler olursa bunları bizimle de paylaşın. 

*Roma’daki geziniz boyunca görmenizi tavsiye ettiğimiz yerler hakkındaki “Roma gezilerek yerler” listemize de göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin