Ostrava’da Ne Yenir? | 11 Popüler Ostrava Yemeği

Sadece Çek mutfağı değil, kimi uluslararası lezzetleri ve daha pek çok farklı yiyeceği sunan pek çok yeme içme mekanı Ostrava’da ziyaretçilerini bekliyor. Bu yeme içme mekanlarında gerek Çek yemeklerini gerekse dünyanın çeşitli bölgelerine ait yemek kültürlerini tadabilir, Ostrava seyahatinizi çok daha muhteşem bir hale dönüştürebilirsiniz.

Ostrava’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Oldukça keyifli ve hoş bir atmosfere sahip olması nedeniyle “Ostrava’da ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevabına sadece lezzetler değil aynı zamanda çok özel yeme içme mekanları da damgasını vuruyor. Şehirde pahalı ve lüks restoranlardan daha uygun yeme içme mekanlarına kadar pek çok farklı alternatif bulunuyor.

Ziyaretçilerin yeme içme için uğraması gereken en önemli noktaların başında Stadolni Caddesi geliyor. Bu cadde üzerinde 70’in üzerinde cafe, bar ve restoran, ziyaretçilerin bütün yeme içme ihtiyaçlarını karşılamalarına olanak tanıyor. Bu cadde aynı zamanda Ostrava gece hayatı için de mutlaka uğranması gereken yerler arasında bulunuyor.

Ostrava mutfağı hakkında konuşulduğunda et yemeklerine ve çorbalara ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Şehir halkı et yemeği çok sevmektedir. Çorba ise bir yemeğin olmazsa olmazları arasında yer alıyor ve şehirde birçok farklı türde çorba bulmak mümkün olabiliyor. Bu çorbaların bir kısmına yazımızın devamında yer alan listede ayrıca değineceğiz. Hamur işleri de gene Ostrava yemekleri arasında önemli yer kaplıyor.

İşte sizin için hazırlamış olduğumuz “Ostrava’da ne yenir? Ne içilir?” listemiz;

1. Bira

U Skákavého Poníka (adres ve bilgi)

Ostravan Beer
Ostrava’da çok lezzetli biralar tadabilirsiniz.

Çek Cumhuriyeti ile ilgili bir yeme içme yazısı hazırlıyorsanız o listeye muhakkak birayı eklemelisiniz. Şehirde bulunan birbirinden eğlenceli barlarda şehre özgü biralarla çok güzel zamanlar geçirebilirsiniz. Özellikle “Ostravan” isimli lokal birayı denemeden, şehrin gece hayatını deneyimlediğinizi düşünmeyin.

2. Bramborova Polevka

Potrefená Husa (adres ve bilgi)

Bramborova Polevka

Bramborova polevka, Ostrava’nın en meşhur ve en fazla tüketilen çorbalarının başında gelmektedir. Yapımında ana malzeme olarak patates kullanılmaktadır. Bu besleyici çorba içinde patates dışında soğan, havuç gibi farklı sebzeler de kullanılmaktadır.

3. Gulaş

Restaurace Harenda U Barborky (adres ve bilgi)

Gulaş
Gulaş

Macar mutfağından Çek mutfağına transfer olmuş bir lezzet olan gulaş, Ostrava’da ne yenir? sorusu içinde de verilebilecek ilk akla gelen cevaplardan biridir. Yemeğin geçmişi 9. yüzyıla dayanmaktadır ve yemeğin adı “sığır güden kişi” anlamına gelmektedir. Yemeğin içinde ise sığır eti, soğan, biber gibi malzemeler kullanılmakta ve hazırlanmasının ardından ortaya muhteşem bir güveç çıkmaktadır.

4. Pecena Kachna

Restaurace U Labutí (adres ve bilgi)

Pecena Kachna
Pecena Kachna

Izgarada pişirilmiş ördek yemeği de geleneksel Ostrava yemekleri arasında bulunuyor. Zaten başlı başına lezzetli bir et olan ördek, Ostravada yapılınca ortaya muazzam bir lezzet olacaktır. Yemek, bütün halinde ördeğin içi doldurularak yapılabildiği gibi parçalanarak da yapılabilmektedir. Bizce bu lezzeti Ostrava’ya geldiğinizde mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

5. Hamburger

Hogo Fogo (adres ve bilgi)

Hamburger
Hamburger

Başta da söylediğimiz gibi et sevenler için Ostrava, en ideal rotalardan biri. Muhteşem etlerle hazırlanmış hamburgerler ve yanında Çek birası ile kendinize pratik ve lezzetli bir öğle ya da akşam yemeği sipariş edebilirsiniz. Bir de yanında lezzetli patates kızartması olursa nirvanaya ulaşabilirsiniz demektir. Eğer vejetaryen iseniz bu sefer yönünüzü portobello mantar burgere çevireceksiniz demektir.

6. Stramberk Ears

Stramberk Ears
Stramberk Ears

Zencefilden yapılmış koni şeklindeki kurabiye hamurundan yapılan bu kurabiye türü, görüntüsü nedeniyle bu isimle anılmaktadır. Bu şekerleme özellikle Moravya bölgesinde yaygın olarak yapılmaktadır. İsmi her ne kadar kulağa garip gelse de, canınızın tatlı bir şeyler çektiği zamanlarda bu tatlıyı mutlaka denemenizi öneriyoruz.

7. Kahve

U Gustava (adres ve bilgi)

Kahve
Kahve

Ostrava’da uzman baristalarından ellerinde hazırlanmış espresso, latte, cappuccino gibi çeşitli kahve türlerini yanında lezzetli atıştırmalıklarla birlikte tüketebilir ve günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

8. Chlebicky

Cukrárna Warewa (adres ve bilgi)

Chlebicky
Chlebicky

Bir çeşit açık sandviç olan chlebicky, bir parça ekmek üzerine eklenen çeşitli şarküteri ürünlerinden oluşmaktadır. Özellikle alkol alırken atıştırmalık olarak tüketilen bu sandviçler çeşitli davet ve kutlamalarda da çok fazla tercih edilmektedir.

9. Smazeny Syr

Rock and Roll Garage (adres ve bilgi)

Smazeny Syr
Smazeny Syr

Peynirin kızartılması ile hazırlanan smazeny syr, çoğunlukla biranın ya da yemeğin yanında atıştırmalık olarak servis edilen oldukça lezzetli bir yiyecek. Bu nedenle bu yiyeceği denemek için barlara veya publara uğramanız gerekmektedir. Peynirin yanında genellikle patates kızartması ya da salata verilmektedir.

10. Hovezi Polevka

Ostrava’daki lokal restoranların çoğunda bu lezzeti tadabilirsiniz. 

Hovezi Polevka
Hovezi Polevka

Köfte şeklinde kesilmiş et ve eriştelerle hazırlanan bu çorba da Ostrava’nın geleneksel tatları arasında bulunuyor ve bir çok yemek bu çorba ile başlıyor.

11. Cesnekova Polevka

Slezska P.U.O.R. (adres ve bilgi)

Cesnekova Polevka
Cesnekova Polevka

Soğuk algınlığına çok iyi gelen bu çorba, yoğun bir şekilde sarımsak kullanılarak hazırlanmaktadır. Ekmek, patates ve çeşitli baharatların eklenmesiyle pişirilen cesnekova polevka, yoğun bir sarımsak kokusuna sahip olsa da sağlıklı olması nedeniyle Ostrava’da çok fazla sevilmektedir.

“Ostrava’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak edenler için Çek Cumhuriyeti’nin bu keyifli şehrinin yemek kültürünü masaya yatırdık ve denenmesi gereken lezzetler hakkında keyifli bir liste oluşturmaya çalıştık. Eğer listemizde mutlaka olması gerektiğini düşündüğünüz eksik tatlar varsa bunları bize yorum kısmından yazmayı ihmal etmeyin. 

*Ostrava’ya geldiğinizde nereleri görmeniz gerektiği hakkında bilgi edinmek isterseniz Ostrava’da gezilecek yerler listemizi ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin