Ostende’de Ne Yenir? | Ostende’nin 6 Geleneksel Lezzeti

OstendeOstende, yalnızca standart Belçika yemeklerini değil, aynı zamanda pek çok leziz egzotik yemekleri deneyebileceğiniz hayli fazla ve çok özel yeme içme mekanlarına ev sahipliği yapan bir şehir.

Ostende’de Ne Yenir? Ne İçilir?

“Ostende’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu bu şehre gelenlerin mutlaka cevap bulması gereken sorulardan biri. Biz de ziyaretçilerimiz için İsveç’in bu sevimli sahil şehrinde en popüler yiyecek ve içeceklerin ne olduğunu araştırmanın ve bunu yazıya dökmenin faydalı olacağını düşündük.

Yaş ortalaması hayli yüksek olan Ostende’de akşam açık yer bulmak çok mümkün olmamaktadır. Bu nedenle yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı erken saatlerde gidermeniz faydalı olacaktır. Aksi takdirde çok kısıtlı seçeneklerle karnınızı doyurmak durumunda kalabilirsiniz. Bununla birlikte şehirde bulunan birçok Michelin yıldızlı restorandan yerel lokantalara kadar, en çok de taze deniz ürünlerinin bulunduğu yeme içme mekanları şehrin sahil şeridinde ve şehir merkezinde sizi karşılıyor.

Yerli halk ile iç içe olmak ve onların yeme içme kültürünü benimsemek isteyenlerin uğrak yerlerinin başında Bonenstraat ve Kadzanstraat isimli caddelerdeki barlar ve yeme içme mekanları geliyor.

İşte şehrin en keyifli yemeklerinden hazırladığımız Ostende’de ne yenir? Ne içilir? listemiz;

1. Balık ve Diğer Deniz Ürünleri

Le Grillon Restaurant (adres ve bilgi)

Deniz Ürünleri
Ostende deniz ürünleri konusunda çok zengin

Belçika’nın sahil şeridindeki en güzel yerlerden biri olan Ostende, deniz ürünleri konusunda oldukça zengin seçenekleri ile balıksız yapamayanları kendisine aşık eden bir şehir. Özellikle dil balığı, kalamar, karides gibi deniz ürünlerinin en tazelerini ve en lezzetlilerini bu şehrin sokaklarındaki lezzet duraklarında bulabilirsiniz. Özellikle de limanda sıralanmış pek çok büfeden çok çeşitli ve oldukça lezzetli deniz mahsullerini tadabilir ve açlığınızı giderebilirsiniz. Özel olarak tavsiye ettiğimiz şey ile ülkede çok sevilen dil balığı.

2. Bira

Birçok yeme içme mekanında şehrin en lezzetli biralarını tadabilirsiniz. 

Bira
Ülkede bin civarında farklı bira türü tüketiliyor.

Her Belçika şehrinde olduğu gibi Ostende’de de en fazla tercih edilen içeceklerin başında bira geliyor. Özellikle balık menülerinin yanında sıklıkla tercih edilen ferah ve soğuk bir bira ile yediğiniz yemeğin size çok daha lezzetli gelmesi şaşırılacak bir şey olmayacak. Bu arada ülke sınırları içinde 1000 civarında farklı bira türünün üretildiğini de belirtelim.

3. Waffle

Cappuccino (adres ve bilgi)

Waffle
Waffle

Belçika’nın geleneksel ve ulusal lezzetlerinden olan waffle, gücünü ülkenin muazzam çikolata kültüründen alıyor. Bir de hazırlanan çok özel ekmekler ve lezzetli meyveler olunca ortaya doping etkisi yaratacak güçte bir yiyecek çıkıyor. Eğer Ostende’de iseniz siz de en az bir kere bu özel tatlının tadına bakmalısınız.

4. Moules Frites

Kombius (adres ve bilgi)

Moules Frites
Moules Frites

Sahile sahip bir şehirde beklenen en önemli lezzetlerin başında midye geliyor haliyle. Ostende’de ne yenir? Ne içilir?” diye merak edenlere bizim de öncelikli olarak önereceğimiz tatlar arasında moules frites ismi verilen patates kızartması ile birlikte servis edilen midyeler geliyor. Ostendelilerin bu lezzet için sıraya girmeyi umursamadıklarını görünce bu menünün bu şehir için ne kadar da değerli olduğunu daha iyi anlıyor insan.

5. Belçika Çikolataları

P&J Chocolate The Factory (adres ve bilgi)

Çikolata
Çikolata

Gerek farklı aromaları gerekse baş döndüren lezzeti ile Belçika çikolataları ülkeye giriş yapanları tam kalbinden yakalamayı başarıyor. Ünü ülke sınırlarını çoktan aşmış olan bu çikolatalar, hem hediyelik hem de yemek için en ideal başlangıç noktalarından ve “Ostende’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun de en popüler cevaplarından biri.

6. Karides Kroket

Edgar (adres ve bilgi)

Karides Kroket
Karides Kroket

Karideslerden hazırlanan bu kroketler de hem kolay yenmesi hem de müthiş lezzeti ile kesinlikle denenmesi gereken yemekler arasındaki yerini alıyor. Karides kroket özellikle yerli halkın çok sevdiği ve genellikle sahil şeridindeki balık restoranlarında karşımıza çıkan yemeklerden biri. Yanına bir de şehrin eşsiz biralarından bir şişe varsa bu yemek sizin için enfes bir deneyime dönüşecektir.

Ostende’ye geldiğinizde bu güzel şehrin sadece sahilini değil, leziz yemeklerini de gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz. Hazırladığımız “Ostende’de ne yenir? Ne içilir?” listemiz bu konuda iyi bir rehber olacaktır. 

pinSahilinin yanı sıra tarihi ile de ilgi gören bir şehir olan Ostende’de görülmesi gereken çok fazla tarihi yapı bulunuyor. Şehrin görülesi muhteşem yerleri hakkındaki detayları merak ediyorsanız Ostende gezilecek yerler listemize göz gezdirebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin