Oş’ta Gezilecek 9 Yer | Fotoğraflarıyla Birlikte

Güneyin başkenti olarak nitelendirilen Kırgızistan’ın en büyük ikinci şehri konumundaki Oş, Orta Asya’nın 3 bin yıllık köklü tarihe sahip önemli bir şehridir.

Oş gezilecek yerler yazımızda sizlere kentte mutlaka görmeniz gereken o yerleri derledik.. Birlikte inceleyelim;

Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan şehir dolayısıyla da tarihsel ve kültürel anlamda oldukça zengin ögelere sahip hale gelmiştir. Günümüzde Kırgızlar, Özbekler, Ruslar ve Taciklere ev sahipliği yapan kentte gezip görülecek yerler de oldukça fazla..

#1 Oş Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Süleyman Dağı

Süleyman Dağı

Dünya Miraslarından biri kabul edilen Süleyman Dağı, Müslümanlar için önemli bir haç alanıdır. Fergana Vadisi’ni çevreleyen ovaların tam ortasında yer alan dağ, dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin merakla ziyaret ettiği gezi noktaları arasında yer alır.

Muhteşem coğrafyası ile görenleri kendine hayran bırakan Süleyman Dağı, Oş’te görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

2- İmam Buhari Camii

imam bukhari mosque

Oş’un tam orta noktasında yani kent merkezinde yer alan İmam Buhari Camii, şehrin en etkileyici yapılarından biridir. Halkın büyük çoğunluğunun ibadet için kullandığı dini yapı, aynı zamanda şehrin harika mimarisini de gözler önüne seriyor.

3- Issık Gölü

Issık Gölü

Ülkenin Kazakistan sınırında yer alan Issık Gölü, Oş şehrinde görebileceğiniz doğa harikalarından biri. Dünyanın en büyük ikinci dağ gölü olarak kabul edilen göl, tamı tamına 320 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip.

Ülkenin en popüler tatil noktasında huzurlu bir gün geçirebilir, tüm yıl vücudunuzda biriken kötü enerjiyi kolaylıkla atabilirsiniz.

4- Ala Arça Milli Parkı

Ala Arça Milli Parkı

Coğrafyasıyla görenleri kendine hayran bırakan Oş şehrinde görmeniz gereken yerlerden bir diğeri de elbette ki Ala Arça Milli Parkı.. Doğal bitki örtüsüyle alabildiğince yeşili gözler önüne seren park, dinlendirici atmosferi ile sizlere kuş cıvıltıları arasında harika bir gezi alternatifi sunuyor.

Parkta pek çok hayvan türüyle de karşılaşmanız mümkün. Keyifli bir yürüyüş ve harika fotoğraflar için akla gelen ilk adres olan Ala Arça Milli Parkı’na uğramayı ihmal etmeyin..

5- Oş Pazarı

Oş Pazarı

Ülkenin en ünlü pazarlarından biri olarak kabul edilen Oş Pazarı, birçok çeşidi bir arada bulabileceğiniz muazzam bir alışveriş noktası.. Kente özgü yöresel ürünleri bulabileceğiniz pazar aynı zamanda şehrin en işlek yerlerinden biri.

Baharatlardan tutunda pek çok organik ürüne rahatlıkla ulaşabileceğiniz pazarda, Kırgız halkıyla kaynaşıp satıcılar ile pazarlık yapabilmeniz de mümkün..

6- Burana Kulesi

Burana Kalesi

Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Burana Kulesi, şehre çok yakın bir mesafede konumlanan 9. Yüzyıldan kalma tarihi bir yapı. Karahanlılar döneminde minare ve gözetleme kulesi olarak kullanılan kulenin orijinal hali 45 metre uzunluğunda iken 15. Yüzyılda yaşanan bir deprem sonrası 25 metreye kadar düşmüş..

Günümüzde kulenin tepesine çıkıp Kırgızistan’ın yemyeşil çayırlarına karşı fotoğraf çekilmek ise turistler için vazgeçilmez bir aktivite. Gün batımına doğru kuleyi ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

7- Rabat Abdul Han Camii

rabat abdul han mosque

16. yüzyıldan tüm ihtişamıyla günümüze kalan şehrin en önemli dini yapısı Rabat Abdul Han Camii, Oş’un ibadet merkezi olarak kabul edilir. Büyüklüğü ve ihtişamlı mimarisiyle göz dolduran camii, Süleyman Dağı üzerinde yer alan önemli bir turistik noktadır aynı zamanda…

8- Fergana Vadisi

fergana vadisi

Tarihiyle tüm dünyaya adını duyuran Fergana Vadisi, Oş şehrine ev sahipliği yapan harika bir doğa oluşumu.. Eski dönemlerde Çin’den Ortadoğu ve Avrupa’ya uzanan İpek Yolu üzerinden geçen tüm ticaret kervanlarının durak noktası olan vadinin, muhteşem görüntüsü görenleri kendine hayran bırakıyor…

9- Süleyman Dağı Müzesi

Süleyman Dağı Müzesi

Süleyman Dağı’nda yer alan arkeoloji müzesinde, Kırgız halkının İslamiyet’e geçmeden önceki dönemden kalma yaşantısını anlatılır. Süleyman Dağı Müzesi’nde, Oş’un yüzlerce yıl önce hüküm süren kültürünü ve geleneklerini gözlemleme şansı elde edeceksiniz…

Neolitik dönem, bronz çağı, ateşe tapanlar ve Şamanizm gibi birçok farklı döneme ait eserleri gözlemleyeceğiniz müzenin bir bölümünde ateşperestlerin toplu mezarı yer alıyor. Heyecan verici ve ürpertici pek çok ögenin yer aldığı müze, şehirde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri

*Oş hakkında öğrenmek istediğin daha çok şey var ise hemen bir uçak bileti al ve doğru Kırgızistan’a.. Oş seferleri sayfasından en ekonomik uçak biletini bulma şansı elde edebilirsin!

Oş gezilecek yerler listemize ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin