Auckland’da Gezilecek 15 Yer | Detaylı Anlatım

Dünyanın en yaşanabilir şehirlerinden biri olan Auckland, gezilecek yerleriyle turistler için de Yeni Zelanda’nın en çekici şehirlerinin başında gelmektedir.

Hazırladığımız Auckland gezilecek yerler listemizde şehrin özellikle görülmesi gereken yerleriyle ilgili bilgilere ve fotoğraflara yer vermeye çalıştık. İşte Auckland’a geldiğinizde uğramanız gereken en önemli duraklar;

Auckland Gezilecek Yerler

1.Gökyüzü Kulesi (Sky Tower)

Gökyüzü Kulesi (Sky Tower)

328 metre yüksekliği ile sadece Yeni Zelanda’nın değil aynı zamanda Güney Yarımküre’nin de en yüksek yapısı olma özelliğine sahip Sky Tower, Auckland’ın en çok ilgi gören yerlerinden biridir. Burada ziyaretçilerin faydalanabileceği çok çeşitli etkinlikler bulunmaktadır. Binanın 192. katında gerçekleştirilen “sky walk” ve “sky jump” etkinlikleri ise ziyaretçilerin heyecanlı dakikalar geçirmesine olanak tanımaktadır.

2. Auckland Sanat Galerisi (Auckland Art Gallery)

Auckland Sanat Galerisi

Ülkenin en önemli sanat galerilerinden biri olarak kabul edilen Auckland Sanat Galerisi 1988 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlamaktadır. 16 binden fazla eserin sergilendiği galeri, iki farklı binada hizmet vermektedir. Eğer sanatla ilgili bir gezgin iseniz bu galeriyi es geçmemenizi öneriyoruz.

3. Kelly Tarlton’s Sea Life Aquarium

Kelly Tarlton’s Sea Life Aquarium

1985 yılında kurulan bu akvaryumda 80’den fazla su altı canlısını inceleyebilir ve su altı dünyasının gizemli dünyasında büyülü bir yolculuğa çıkma fırsatını yakalayabilirsiniz.

4. StarDome Gözlemevi

star dome gözlemevi

Havanın açık olduğu zamanlarda gözlemlerin de yapılabildiği gözlemevinde ziyaretçilere astronomi ile ilgili yarım saatlik bir multimedya gösterisi de sunulmaktadır. Gözlemevi One Tree Hill’de 1960 yılından bu yana hizmet vermektedir. Uzay bilimlerine meraklı olan ziyaretçiler için burası Auckland’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

5. Auckland Botanik Bahçeleri

Auckland Botanik Bahçeleri

1982 yılından bu yana varlığını sürdüren Auckland Botanik Bahçeleri’nde ziyaretçiler 10 binin üzerinde bitkiye ev sahipliği yapıyor. Pek çok bitkiyi inceleyebileceğiniz bahçe Manuwera’da 64 hektarlık bir alanda bulunuyor.

6. Auckland Hayvanat Bahçesi (Auckland Zoo)

Auckland Hayvanat Bahçesi

Yeni Zelanda, Yağmur Ormanı ve Afrika ismindeki üç farklı temaya sahip Auckland Hayvanat Bahçesi 130’un üzerinde farklı türden 1000 civarında hayvana ev sahipliği yapıyor. Burası özellikle çocuklu ailelerin Auckland gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken yerlerden biri.

7. One Tree Hill Domain

One Tree Hill Domain

Şehir merkezine 8 km. mesafede bulunan ve 3 adet volkanik kraterin bulunduğu tepe, hem bölgenin kırsal doğasını gözlemlemek hem de şehrin muhteşem manzarasını seyretmek için ziyaret edilebilecek keyifli ve huzur verici durakların başında geliyor.

8. Eden Park

Eden Park

60 bin kişilik kapasiteye sahip olan stadyum pek çok önemli spor müsabakasına ev sahipliği yapmaktadır. Sporla alakalı olan ziyaretçiler burayı da listesine ekleyebilir.

9. Howick Köyü

Howick Köyü

1840 yılında Maori yerlilerinin yaşadığı Howick Köyü günümüzde canlı bir müze olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

10. Waiheke Adası (Waiheke Island)

Waiheke Adası

Feribot seferleriyle yarım saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz bu huzurlu adada şarap tadım etkinliklerine katılabilir, yerel sanatçıların eserlerini inceleyebilir ve çok huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Şayet Auckland’da geniş bir zamana sahipseniz bir gününüzü bu adaya ayırmanızı öneriyoruz.

11. Rangitoto Adası

Rangitoto Adası

Volkanik olaylar sonucu 600 yıl önce meydana gelen Rangitoto Adası, keyifli bir gezi yapmak isteyenler için çok isabetli bir rota olacaktır.

12. Yeni Zelanda Denizcilik Müzesi (New Zealand Maritime Museum)

yeni zelanda denizcilik müzesi

1980 yılında kurulan müzede Maori yerlilerinin denizle olan ilişkilerini ve gemiciliğe dair önemli eserleri inceleme şansına sahip olabiliyorsunuz.

13. Ulaşım ve Teknoloji Parkı (Museum of Transport and Technology)

Ulaşım ve Teknoloji Parkı

Yeni Zelanda’nın ulaşım ve teknoloji alanındaki tarihsel gelişimine tanıklık edebileceğiniz müze 1964 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor.

14. Auckland Domain Park

Auckland Domain Park

Şehrin en eski parklarından olan Domain Park 19. yüzyılın ikinci yarısında yapılmıştır. İçinde birçok yeşil alan ve heykel bulunduran park aynı adda bir de müzeye ev sahipliği yapıyor. Eğer vaktiniz olursa Auckland gezilecek yerler listenize bu güzel ve tarihi parkı eklemenizi öneriyoruz.

15. Waitemata Limanı (Waitemata Harbour)

Waitemata Limanı

Şehrin hareketli bölgelerinden biri olan Waitemata Limanı, alışveriş ve eğlence mekanları, cafeler ve restoranları ile keyifli zamanlar geçirmek için şehirde uğrayabileceğiniz önemli durakların başında geliyor.

Auckland’a geldiğinizde nerede kalacağınız ile ilgili fikir edinmek isterseniz Auckland’da nerede kalınır? Otel tavsiyeleri başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. 

Auckland’da Nerede Kalınır? 5 Otel Tavsiyesi

SKYCITY Grand Hotel Auckland

Auckland, Yeni Zelanda’nın kuzey kısmında 1.5 milyonluk nüfusuyla ülkenin en önemli şehirlerinin başında gelmektedir. Lüks yaşamın hüküm sürdüğü bir şehir olan Auckland, şehre gelenlere konaklama çeşitliliği bakımından da oldukça geniş bir seçenek sunmaktadır. Auckland’da nerede kalınır ? diye merak eden ziyaretçilerimiz için şehrin konaklama seçeneklerini ve şehirde tercih edilebilecek başlıca otelleri araştırdık. 1- Auckland’da Nerede … Devamını oku…

Auckland’da Ne Yenir? Ne İçilir? | En İyi 10!

Fish & Chips

“Auckland’da ne yenir?” sorusu Yeni Zelanda’nın bu liman kentine gelenlerin mutlaka cevap aradığı soruların başında geliyor. Biz de bu sorunun cevabını arayanlar için şehrin yeme içme kültürü hakkında detaylı bir liste yapmanın faydalı olacağını düşündük. Dilerseniz hemen yazımızın devamına geçelim… Auckland’da Ne Yenir? Ne İçilir? Yeni Zelanda ve Auckland başta yerli kültürler ve İngiliz kültürü … Devamını oku…

Wellington’da Gezilecek Yerler | 47 Harika Mekan

Wellington'da gezilecek yerler

Yemyeşil doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’un görülmesi gereken en harika yerlerini sizin için listeledik!! Yeni Zelanda’nın başkentine yapacağımız harika yolculuğa hazırsanız, Wellington’da gezilecek yerler yazımıza başlıyoruz! İlk sırada; # Wellington’da Gezilecek Yerler 1. Te Papa Tongarewa Müzesi Burası neresi? Te Papa Tongarewa Müzesi, Yeni Zelanda’nın ulusal müzesi olarak Wellington’da bulunmaktadır. Te Papa … Devamını oku…

Wellington’da Yapılacak Şeyler | 35 Popüler Nokta

Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’da sanattan doğa sporlarına kadar yapılabilecek birçok aktiviteyi bir araya getirdik. Sizler için hazırladığımız bu listede, merak ettiğiniz her şeyi bulacağınızdan eminiz! # Wellington’da Yapılacak Şeyler Bu harika yolculuğa hazırsanız eğer Wellington’da Yapılacak Şeyler yazımıza başlıyoruz! 1. Wellington Teleferiği Burası neresi? Wellington Cable Car, Türkçesiyle Wellington teleferiği, Lambton Quay ile muhteşem manzarasıyla … Devamını oku…

Wellington’da Ne Yenir? | Muhteşem 17 Wellington Yemeği

Wellington'da ne yenir? Ne içilir?

Wellington capcanlı pazarları, eşsiz restoranları ve insanın iştahını kabartan cadde ve sokakları ile lezzet avcılarından kurtulamayacak güzellikte bir şehir. Wellington’da Ne Yenir? Ne İçilir? Wellington hem Yeni Zelanda’nın yöresel mutfağını hem de dünya mutfağından örnekleri tadabileceğiniz karma bir mutfak kültürüne sahip. Başkent Wellington’da ne yenir? Ne içilir? diye merak ediyorsanız yazımızı dikkatli bir şekilde takip … Devamını oku…

Queenstown’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 10 Özel Tarif

Queenstown'da ne yenir? Ne içilir?

Yeni Zelanda’nın yemek diyarı Queenstown, midesini düşünenler için tam bir cennet niteliği taşıyor. Şehrin yeme içme olanakları sınırsız olunca burada yeme içme için harcanacak zaman da artıyor. Yazımızda nefes kesen dağ manzaralarıyla insanı büyüleyen Queenstown’da ne yenir? Ne içilir? sorularının cevaplarını bulabilirsiniz. Queenstown’da Ne Yenir? Ne İçilir? Queenstown yüzlerce restoranı ve cafesi ile tam bir … Devamını oku…

Yeni Zelanda’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 11 Muhteşem Lezzet

Dünya’nın en genç ve güzel ülkelerinden Yeni Zelanda’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık.. “ Yeni Zelanda’da Ne Yenir , Ne İçilir” yazımızda ülkeye doğru bir yolculuk gerçekleştirdik ve saklı lezzetleri sizler için ortaya çıkardık. Kendine özgü mutfağının nefis lezzetleriyle gezginleri kendine hayran bırakıyor. Muhteşem bozulmamış doğası ve huzur dolu sahillerinin yanında İngiliz sömürge döneminin izlerini görebileceğiniz … Devamını oku…

Queenstown’da 8 Gezilecek Yer | Detaylı Anlatım

Yeni Zelanda’nın ünlü gölü Wakatipu’nun kıyısında yer alan Queenstown, dağları ve nehirlerinin ihtişamlı güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor.. Queenstown gezilecek yerler yazımızda sizler için şehirde mutlaka görmeniz gereken o gezi rotalarını derledik.. Tarih boyunca altın keşifçilerinin gözünün üzerinde olduğu kozmopolit bir kent olan Queenstown, muhteşem doğası ve kayak merkezleriyle turistlerin ilgi odağı oluyor. #1 Queenstown Gezilecek … Devamını oku…

Bizi Takip Edin