Ohio’da Ne Yenir? Ne İçilir? | Harikulade 14 Tat

Büyük tarım arazileri ile çevrili Ohio eyaleti ülkenin banliyö bölgelerinden biridir. Burası çok fazla turistik bir yer olmasa da yemek konusunda oldukça iddialı bir olduğunu söyleyebiliriz. Ohio’ya ilk defa gidecek olanlar ve “Ohio’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak edenler için şehrin yemek kültürünü masaya yatırmaya karar verdik ve ortaya rehber niteliğinde bu yazı çıktı. Yazının ve yemeklerin tadını çıkarın…

Ohio’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Et yemeklerinin yoğun olarak tüketildiği Ohio mutfağı Alman ve Polonya mutfaklarından büyük oranda etkilenmiş. Buna rağmen eyalet sınırlarında şehre özgü lezzetleri de bulabilirsiniz.

Ohio yeme içme fiyatlarına gelirsek şehirde ülkenin diğer bölgelerine nazaran daha uygun fiyatlara karnınızı doyurabilirsiniz. Bu da buraya gelenler için ekonomik anlamda iyi bir şey tabi ki. Bahşiş olarak da hizmet verenlerin sizden %15-20 oranında bir bahşiş beklediğini belirtelim.

Ohio’nun çok verimli tarım topraklarına sahip olması şehirde tarımsal faaliyetlerin çok gelişmesine dolayısıyla da birçok doğal ve taze ürünün eyalette tüketilmesine olanak tanıyor. Bu durum aynı zamanda eyaletteki yemeklerin çok daha lezzetli olmasına da katı sağlıyor. Bölgede en taze ürünler ise haziran ile eylül ayları arasında yaz mevsiminde bulunmaktadır.

Dilerseniz Ohio’nun yemeklerini listelediğimiz yazımıza fazla zaman kaybetmeden geçelim hemen;

1. Barbekü

Barbekü
Ohio et tüketiminin yüksek olduğu bir şehir

Ohio yemek kültürü özellikle et üzerine kurulu. Buradaki halkın et yemeden geçen bir günün olmadığını söyleyebiliriz. Özellikle de barbekü usulü pişirilen etler eyaletin genelinde çok seviliyor ve bolca tüketiliyor.

2. Hamburger

Hamburger
Ülkenin geleneksel yiyeceği bütün eyaletlerde yenebiliyor

Et tüketimi konusunda yüksek bir orana sahip olan Ohio halkı için tüm ABD’de olduğu gibi en önemli yemeklerin başında hamburger geliyor. Klasik olsa da doyuruculuğu ve kolay yenilebilmesi ile şehirde çok tercih edilen leziz hamburgerleri de listenize dahil edebilirsiniz.

3. Buckeyes

Ohio Buckeyes
Ohio Buckeyes

At kestanesinden elde edilen yemişlerin şeker ve çikolata ile birleşiminden ortaya çıkan bu lezzet özellikle Ohio’ya bağlı Cincinnati şehrinin simge yiyeceklerinin başında gelmektedir. Oldukça lezzetli bir tatlı olan buckeyes deneyen herkesten tam not almayı başaran bir lezzet.

4. Limonlu turta

Limonlu Turta
Limonlu Turta

Şeker, limon ve yumurta ana malzemelerinden yapılan limonlu turta kesinlikle deneyenleri pişman etmeyen güzel bir tatlı. Ohio ziyaretiniz sırasındaki tatlı krizlerinizde hemen listemizin 4. maddesini aklınıza getirin ve bir pastanede kendinize limonlu turta sipariş edin.

5. Goetta

Goetta
Goetta

Bir çeşit köfte olan goetta bir miktar etin yulafla karıştırılmasıyla hazırlanıyor. Yoksulluk dönemlerinde insanların az ürünle doyma çabasıyla ortaya çıkan bu yiyecek artık şehrin en gözde kahvaltı menülerinin başında geliyor. Goetta en çok yumurta ile tavada pişirilerek tüketiliyor.

6. Kielbasa

Kielbasa
Kielbasa

Bir tür Polonya usulü hazırlanmış sosis olan kielbasa da şehrin favori yiyecekleri arasında bulunuyor. Özellikle sandviçlerde kullanılan kielbasa lahana turşusu ile muhteşem bir uyum içinde servis ediliyor.

7. Cincinnati Chili

Cincinnati Chili
Cincinnati Chili

Her ne kadar gezilecek çok fazla yeri olmasa da Ohio’da ne yenir? diye tedirgin olmayacağınız bir şehir. Spagetti, peynir ve acı biberle yapılan ve çok pratik bir şekilde hazırlanan bu yiyecek de şehrin menüsünde yer alıyor.

8. Pierogi

Pierogi
Pierogi

Ohio’da Polonya yemeklerini sıkça görmeye alışırsanız iyi edersiniz. Mantı ve puf böreği karışımı bir lezzet olan pieroginin çok çeşitli versiyonları bulunuyor. Yanında da kızarmış soğanla servis edilen bu lezzeti kimi yerlerde sosla da servis edilirken görebilirsiniz.

9. City Chicken

City Chicken
City Chicken

Her ne kadar içinde tavuk kelimesi geçse de bu yemek aslında domuz eti ile yapılıyor. City chicken için domuz etinden hazırlanmış çöp şiş diyebiliriz. Yemek özellikle Cleveland bölgesinde yaygın olarak yapılmakta ve ziyaretçilere sunulmaktadır.

10. Domates Suyu

Domates Suyu
Domates Suyu

Domates Ohio mutfağı için çok önemli bir unsur. Yemeklerin içinde ya da soslarda mutlaka domatese rastlayabilirsiniz. Domatesin suyu da “Ohio’da ne içilir?” diye merak edenlerin denemesi gereken bir lezzet. Domates suyu eyaletteki mekanlarda kokteyl hazırlarken de sıklıkla kullanılmaktadır.

11. Dondurma

Dondurma
Dondurma

Yılın neredeyse yarısını sıcak bir iklimin etkisi altında geçiren Ohio’da serinlemek için mutlaka bir çözüm bulmak gerekiyor. Bu çözümlerden en güzeli ve en lezzetlisi ise kesinlikle dondurma. Burada çok lezzetli çok özel dondurmalar bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

12. Bira

bira
Buz gibi bir bira ile serinleyin

“Ohio’da ne yenir? Ne içilir?” diye merak eden bünyeler için bira da listeye dahil edilmesi gereken içeceklerden bir tanesi. Şehirde pek çok güzel mekanda çok özel tatlara sahip biralarla gününüzü daha keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz. Cleveland’da bulunan Great Lakes Edmund Fitzgerald Porter isimli bira fabrikasını gezmek de bu içki ile ilgili eyalette yapmanız gereken şeyler arasında bulunuyor.

13. Tony Packo

Tony Packo
Tony Packo

Macar usulü yapılan ve içinde başta tavuk olmak üzere sizi doyurmaya hayli yetecek ürünlerin bulunduğu bu sandviç türüne eyalette bulunduğunuz süre boyunca sıklıkla rastlayacaksınız. Bu da demek oluyor ki bu sandviçi eyaletten ayrılmadan önce mutlaka tadacaksınız 🙂

14. Pawpaw

Pawpaw
Pawpaw

Ohio’da yetişen bir tropik meyve olan pawpaw da burada denenmesi gereken önemli bölgesel lezzetlerden biridir.

Şimdilik listemiz bu kadar 🙂 Ohio yemek kültürü hakkında eyaletin şehirleri hakkında yazdığımız şu yazılara da göz atmanızı öneriyoruz;

Yorum yapın

Bizi Takip Edin