Teksas’ta Ne Yenir? Ne İçilir? | Bol Kepçe 18 Yemek

Kovboyların eyaleti diyebileceğimiz Teksas ABD’nin belki de en bilindik şehirlerinden biri. Bu şehirde lezzetli ve alışılagelmişten daha büyük ebatlarda menülere hazırlıklı olmanızı tavsiye ediyoruz. Hayli geniş bir yemek kültürüne sahip olan şehirdeki lezzetleri araştırarak “Teksas’ta ne yenir? Ne içilir?” konulu bir liste oluşturduk…

Teksas’ta Ne Yenir? Ne İçilir?

Teksas eyaleti tarımsal faaliyetlerin ve hayvancılığın gelişmiş olduğu bir bölge. Bu da bölgenin çok zengin ve lezzetli bir mutfak kültürüne sahip olmasını sağlıyor. Bu şehirde yiyebilecekleriniz sınırsız. Barbeküden kızarmış tavuğa, cevizli turtadan sebze yemeklerine kadar sınırsız bir yemek dünyasının kapıları bu şehirde aralanıyor.

Haydi, lafı çok fazla uzatmadan “Teksas’ta ne yenir? Ne içilir?” listemize göz gezdirelim;

1. Barbekü

Teksas Usulü Barbekü
Teksas için barbekü bir yaşam biçimi

Elbette Teksas usulü hazırlanmış barbekü şehrin bir numaralı lezzetlerinin başında geliyor. Bu lezzetin kokusunu şehrin her yerinden duyabilirsiniz. Teksas için barbeküde hazırlanmış ve eşsiz baharatlarla taçlandırılmış bir etin lezzeti her şeyin üstündedir. İşte bu nedenle Teksas mutfağı ile ilgili bir liste hazırlarken ilk sıraya barbeküyü ekledik. Siz de Teksas’a geldiğinizde

2. Kızarmış Tavuk

Kızarmış tavuk
Kızarmış Tavuk parçaları şehrin en favori tatlarından biri

Teksas’ta yeter ki bir şeyler kızarsın. O lezzet muhteşem kokusu ile burnunuzdan girer ve bütün beyninizi mest eder. Kızarmış tavuk kanadı, kızarmış tavuk kanadı, kızarmış tavuk butu… Tavuğun kızarmış herhangi bir yeri şehrin en gözde lezzeti olmaya kesinlikle adaydır. Hele bir de efsane soslarla birleşince ortaya muhteşem bir lezzet şöleni çıkacaktır.

3. Queso

Queso
Şehirde cipsler genellikle Queso ismi verilen sosla birlikte tüketiliyor

Queso bir çeşit cip sosudur. Farklı baharatlarla birlikte eritilen peynirle oluşturulan bu dipsos sayesinde Teksaslılar çok daha lezzetli cipsler yemenin sırrını çözmüş gibi görünüyor. Eğer Teksas mutfağı hakkında pek çok tecrübeye sahip olduğunuzu anlatmak istiyorsanız queso ile cips yeme deneyimini mutlaka yaşamanız gerekiyor.

4. Tacos

Tacos
Meksika’nın en bilinen lezzeti: Tacos

Meksika mutfağının Teksas’a ve bütün dünyaya armağan ettiği yemesi çok keyifli ve kendisi çok lezzetli olan tacolar şehrin her yerinde bulunabilen bir lezzet. Mısır unundan yapılmış mükellef tortillonun içine et ve sebzelerin doldurulmasıyla elde edilen tacos şehre gelenlerin kesinlikle denemesi gereken bir lezzet olarak listemize 4. sıradan giriş yapıyor.

5. Hamburger

Hamburger
Hamburger

Bir ABD şehri için hayatın en sıradan ve de en olmaz şeylerinin başında kesinlikle hamburger geliyor. Bu efsane fast food yemeğini ülkenin her yerinde en büyük ve en lezzetli haliyle yiyebiliyorsunuz. İşte bu nedenle “Teksas’ta ne yenir?” diye soranlara öncelikli olarak verilmesi gereken cevaplardan biri kesinlikle hamburger. Bu lezzet doyurucu olmasının yanı fiyat olarak da diğer seçeneklere göre makul olmasından dolayı tercih edilebilmektedir. Böylelikle bütçe olarak da cebinizde fazladan bir şeyler yapmak için para kalmasını sağlayabilirsiniz.

6. Dana Kaburga

Dana Kaburga
Dana Kaburga

Başta belirttiğimiz gibi barbekü şehrin vazgeçilmez unsurlarından biri. Barbeküde pişirilmiş dana kaburga ise Teksas yemekleri içinde midenizde adeta bir lezzet fırtınası kopartacak muhteşem bir et yemeği. Yalnız bu tarz yemeklerin sunulduğu steakhouselar kısıtlı bir bütçeye sahip olanlar için biraz zorlayıcı olabiliyor.

7. Margarita

Texas usulü donmuş margarita
Texas usulü donmuş margarita

“Teksas’ta ne içilir?”…

Evet, şehirde bu soru için birçok cevap bulabilirsiniz; ancak bunların içinde öyle bir içecek var ki şehirle ismi yan yana anılıyor. Dondurulmuş bir şekilde sunulan margaritalar özellikle şehri yaz aylarında ziyaret edenlerin favori içecekleri arasında bulunuyor.

8. Cevizli Turta

Teksas'ın milli tatlısı: Cevizli turta
Teksas’ın milli tatlısı: Cevizli turta

Ve tabii ki cevizli turta… Teksas’ın resmi tatlısı olan cevizli turtanın şehirde girmediği ev ve mide yoktur. Şehirde bu lezzet hakkında konuşmak ve nasıl daha iyi yapılacağı hakkında tartışmak ise yerli halkın adeta bir görevi haline gelmiş bulunuyor. Eğer bu lezzeti özel bir yerde, neredeyse bir asırdır hizmet veren bir yerde bir fincan kahve eşliğinde yemek isterseniz Blue Bonnet Cafe çok iyi bir tercih olabilir.

9. Chili

Chili
Chili

Acı ve yapılması pratik olan bu Meksika yemeği artık “Teksas’ta ne Yenir?” sorusunun cevabını arayanlar için de ilk akla gelen cevaplardan biri. Teksas’ta bu yemek hazırlanırken peynir ve krema da eklenerek daha lezzetli bir karışım ortaya çıkmaktadır.

10. Topo Chico

Topo Chico
Topo Chico

Esasında Meksika menşeli bir mineralli su olan Topo Chico yakın zamanda Coca-Cola firması tarafından satın alınmış olup şehirde en çok tüketilen ve “Teksas’ta ne içilir?” diye merak edenlerin denemesi gereken içeceklerden biri.

11. İstiridye

İstiridye
İstiridye

Bölgesel hasatla yetiştirilen istiridyeler özellikle ızgarada pişirilerek muhteşem bir yemek tabağı olarak karşınıza geliyor. Teksaslıların sunmaktan gurur duyduğu bu lezzeti yerinde denemenizi tavsiye ediyoruz.

12. Michelada

Michelada
Michelada

Keyifli bir kahvaltının ardından yüzünüzü güneşe dönüp “ne içsem” diye düşünüyorsanız Teksas’ta micheladayı denemenizi öneriyoruz. Buz, bira, limon, acı sos, tuz ve daha farklı bileşimlerden meydana gelen bu Meksika kökenli kokteyl Teksas yeme içme kültürü içinde çok önemli ve tercih edilen bir içecek.

13. Şeftali

Şeftali
Şeftali Teksas’ın en önemli tarımsal ürünlerinin başında gelmektedir.

Eğer Teksas’ın yerel gıda pazarlarını ziyaret etmeyi düşünürseniz şehrin en önemli tarım ürünlerinden olan ağızları sulandıracak kadar sulu ve de lezzetli şeftalilerinden bir miktar alıp yemenizi tavsiye ediyoruz .

14. Sosis

Sosis
Sosis Teksaslılar için vazgeçilmesi çok zor bir yiyecek

Sosisli sandviç başta olmak üzere sosisle yapılan yemekler ABD mutfağı için vazgeçilmez bir unsur. Bu durumla Teksas eyalet sınırları içinde de karşılaşıyoruz. Özellikle hızlı bir şekilde ayakta bir şeyler yemek isterseniz şehirdeki sosisli sandviçleri ve yemekleri önerebiliriz.

15. Kolache

Kolache
Canınız tatlı bir şeyler istiyorsa Kolacheyi deneyebilirsiniz.

Geçmişte ABD’ye göç etmiş olan Çekler tarafından ortaya konmuş olan bu hamur işi yiyecekler artık Teksas’ın kahvaltı sofralarının baş misafirlerinden biri. Kolacheler tatlı bir kıvama sahip bir hamur içinde genellikle meyve, peynir ya da sosis konularak hazırlanmaktadır.

16. Bira

Bira
Şehirde onlarca bira fabrikası çok farklı biralar üretiyor

Düzinelerce bira fabrikasının bulunduğu Teksas’ta sınıfının en kalitelisi ve lezzetlisi birçok farklı türde birayı deneyebilir, yemeklerinizin yanında tüketerek çok daha özel yemek deneyimleri yaşayabilirsiniz. Şehirdeki bira içilebilecek mekanların da atmosferi ile çok keyifli yerler olduğunu da söyleyelim.

17. Viski

Viski
Viski

Dilerseniz yazımıza şehirde çok tüketilen bir diğer içecek ile devam edelim. Viski geçmişten günümüze bira ile birlikte en gözde ve en fazla tüketilen içeceklerin başında gelmiştir. Teksas yemek kültürü içinde de viskinin ayrı bir önemi ve değeri bulunmaktadır. Dilerseniz bir akşam şehir manzarasını karşınıza alabilir ve viskinizi yudumlayabilirsiniz.

18. Dondurma

Dondurma
Dondurma

“Teksas’ta Ne Yenir? Ne içilir?” listemizin 18. sırasına geldiğimizde ABD ile ilgili yeme içme listelerimizin artık bir klasiği haline gelen dondurmadan bahsetmek istedik. Bu serinletici ve hafif tatlı lezzeti dilerseniz karavanlardan dilerseniz de cafelerden alarak deneyebilirsiniz.

Teksas mutfağı deneyimlerinizi bizimle paylaşmak isterseniz düşüncelerinizi yorum kısmından bizimle paylaşabilir ve çok daha dolu dolu bir liste hazırlamamıza yardımcı olabilirsiniz. En kısa zamanda bizlerde Teksas’tan selam getirmeniz dileğiyle 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin