Los Angeles’ta Ne Yenir? Ne İçilir?

Oscar Ödülleri ile bilinen ve “Melekler Şehri” Los Angeles, ABD’nin en çok ziyaretçi çeken şehirlerinin başında geliyor. Pek çok ünlünün nefes aldığı bu şehrin yemek kültürünü inceledik ve “Los Angeles’ta ne yenir? Ne içilir?” temalı geniş bir liste hazırladık.

Los Angeles’ta Ne Yenir? Ne İçilir?

Los Angeles ülkenin Kaliforniya eyaletine bağlı bir şehir ve burada gece gündüz canlı bir şekilde akan bir yaşam mevcut. Bu canlılık kuşkusuz şehrin yemek kültürüne de yansımış durumda. Yaşamın hızlı aktığı bu şehirde fast food yemek kültürü şehrin geneline hakimiyet kurmuş durumda; ancak çeşitli ülkelerin mutfaklarını da yiyebileceğiniz çok özel mekanların da şehirde bolca bulunduğunu belirtmemizde fayda var.

1. Sushi

Sushi
Sushi

“Los Angeles’ta ne yenir?” diye merak edenlerin en çok denemesini istediğimiz lezzetlerden biri sushi. Hatta bu şehirde Japonya’daki kadar lezzetli, muhteşem sushiler yiyebilirsiniz. Sugar Fish ise muhteşem sushi menüleriyle ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor.

2. Pizza

pizza
Lezzetli pizzalar şehrin yemek kültürünün nabzını tutuyor

Los Angeles’ta hamburger kadar yaygın olan bir diğer fast food seçeneği ise pizza. Şehirdeki en yoğun bulvarlar üzerinde el yapımı ürünlerle yapılmış muhteşem pizzalar yiyebilirsiniz. 25 yıldır hizmet veren California Pizza Kitchen ise şehirde pizzaları ile meşhur olan ve ziyaretçi en fazla olan mekanların başında geliyor.

3. Karides

Karides
Karides

Los Angeles mutfağı içinde deniz ürünlerinin yeri bambaşka. Burada muhteşem deniz ürünleri menülerini deneyebilirsiniz. Özellikle sevilen deniz kabuklularından biri olan karides şehirde çok yaygın. Tabi bu lezzet biraz pahalı olabileceği için bütçesi kısıtlı olanlar için ekonomik olmayabilir.

4. Hamburger

Hamburger
Dev hamburgerleri bakalım bitirebilecek misiniz?

Bir efsane lezzet olan hamburger Los Angeles yemekleri içinde belki de dünyada kendisini en çok kabul ettirmeyi başaran yiyecek. Çoğunlukla yanında kola ve patates cipsi ile sunulan hamburger çoğunlukla hardal, ketçap ve mayonezle birlikte tüketiliyor. Hamburger menülerinin alıştığınız büyüklükten çok daha iri olduğunu da belirtelim bu arada.

5. Hot Dog

Sosisli Sandviç
Sosisli Sandviç

Ekonomik ve hızlı bir şekilde yiyebileceğiniz bir şeyler bakıyorsanız ülkenin geleneksel yemeklerinden sosisli sandviçleri deneyebilirsiniz. Özellikle sokaklarda el arabalarından satın alabileceğiniz hot doglar fiyat olarak cebinizi sarsmayacak ücretlere satılıyor. Hele üzerine çeşitli soslar da ekleyince ortaya basit ama insanı kendinden geçirten bir sandviç ortaya çıkıyor.

6. Tapas

Tapas
Tapas

Los Angeles mutfağı hafif Akdeniz yemekleri konusunda da ziyaretçilerini tatmin edecek bir zenginliğe sahip. Şehirde tapasları ile bilinen muhteşem mekanları ziyaret edebilirsiniz; ancak fiyat olarak biraz tuzlu olduğunu bilmelisiniz.

7. Dondurma

Dondurma
Dondurma

Sahil şeridinin vazgeçilmez ritüellerinden olan dondurma Los Angeles’ta da çok seviliyor. Özellikle bir tür bisküvi olan makaronların arasına konarak yenen dondurma sadece serin bir lezzet değil aynı zamanda lezzetli bisküvilerin de tadını hissetmenize olanak tanıyor.

8. Biftek

Biftek
Biftek şehrin vazgeçilmesi

Amerika kıtası genelinde barbekü kültürü oldukça yaygın. Bu nedenle “Los Angeles’ta ne yenir?” diye soranlara verilen ilk cevapların başında biftek geliyor. Burada çok büyük porsiyonlarda gelen başta biftek olmak üzere çok çeşitli barbeküde pişirilmiş et türünü deneyebilirsiniz.

9. Meksika Mutfağı

Meksika Mutfağı
Meksika Mutfağı

Acı sever misiniz? Eğer cevabınız “evet” ise size bir müjdemiz var. Los Angeles şehrine geldiğinizde baş kahramanı acı olan Meksika mutfağına ait pek çok önemli lezzeti deneyebilirsiniz. Meksika’ya özgü acı biberle hazırlanan yemekler ve yiyeceklere ayrı bir tat katan acı soslar mutlaka yaşamanız gereken deneyimlerden biri.

Şehirde özellikle “tacos” kültürü çok yaygın ve birçok noktada Meksika’nın bu “dürüm” olarak nitelendirebileceğimiz etli ve sebzeli yemeğini deneyimleyebilirsiniz.

10. Cheesecake

Cheesecake
Cheesecake

ABD’nin meşhur tatlılarından olan cheesecake yanında güzel bir kahve ile muhteşem gider. Şehrin manzarasına hakim birçok farklı cafe ve restoranda bu albenisi ve lezzeti yüksek tatlıdan bir dilim alabilir ve Los Angeles’a gülümseyebilirsiniz.

11. Kahve

Kahve
Kahve

Cheesecake’in ardından bununla en güzel gidecek içeceklerden biri olan kahveyi “Los Angeles’ta ne yenir? Ne içilir?” listemizin 11. sırasına koymanın uygun olacağını düşündük. Kahve içmenin bir yaşam biçimi olduğu Los Angeles’ta çok leziz özel yapım kahveleri mutlaka içmenizi tavsiye ediyoruz.

12. Doughnut

Doughnut
Göze hoş geliyor değil mi?

Bir tür hamur işi olan ve çeşitli tatlandırıcılarla da harika bir uyum sağlayan doughnutları şehrin her yerinde bulabilirsiniz. Bu lezzetle Los Angeles tatlıları içinde şehirden ayrılmadan önce mutlaka yenmesi gereken önemli tatlardan biridir.

13. Bellini

Bellini
Bellini

Şarapla hazırlanan bir kokteyl olan bellini son zamanlarda şehrin en popüler içecekleri arasında bulunuyor. Yaz mevsiminde içine çeşitli meyvelerin de eklenmesiyle hazırlanan bu içecek ferahlatıcı özelliği sayesinde şehirde çok fazla tüketiliyor. Eğer Los Angeles’a yolunuz düştüyse bu karışımı mutlaka “denenecekler” listenize dahil etmenizi öneriyoruz.

14. Vejetaryen Yemekleri

Vejetaryen
Şehirde vejetaryen yemekleri de bulabilirsiniz

Evet, Los Angeles mutfağı çoğunlukla barbeküde pişmiş et yemeklerinden oluşuyor; ancak bu et sevmeyenlerin bu şehirde yiyecek bir şey bulamayacağı anlamına elbette gelmiyor. Şehirde et yemeyenler için hizmet veren pek çok mekanda etsiz yemeklerin keyfini sürebilir ve Los Angeles’i keşfe devam edebilirsiniz.

15. Ramen

Ramen
Ramen

Belki de ABD’nin başka hiçbir yerinde bulamayacağınız güzellikte ve lezzetteki ramenleri Los Angeles’ın büyülü mutfağında bulmak mümkün olabiliyor. Bir tür noodle çorbası olan ramen içinde çeşitli karışımlar da bulunuyor. Ziyaretçiler bu şehirdeki rameni denemenin muhteşem bir his olduğunu dile getiriyor.

16. French Dip

French Dip
French Dip

Biftek ve çeşitli maddelerin eklenmesiyle baget ekmeği içinde tam bir lezzet patlaması meydana geliyor ve adına da “French dip” deniyor. Söylenen göre bu sandviçin en güzel halini yiyebileceğiniz yer ise elbette Los Angeles.

Şehre özgü en ikonik yiyecekleri sizler için “Los Angeles’ta ne yenir? Ne içilir?” listemizde paylaşmaya gayret ettik. Gözümüzden kaçan lezzetleri bize yorum kısmından iletirseniz onları da listemize seve seve ekleyebiliriz. Böylece daha özel ve faydalı bir liste oluşturmuş oluruz.

Eşsiz lezzetlerin çevrenizi sardığı muhteşem bir Los Angeles tatili geçirmeniz dileğiyle… 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin