New York Gezilecek Yerler Listesi | En Muhteşem Detaylı 131 Yer

Gitmeden Önce Merak Edeceğinizi Düşündük

New York nerede ve hangi ülkede? ABD’nin kurucu eyaletlerinden biri olan New York’un batısında ve kuzey kısmında Erie Gölü bulunmaktadır. ABD’nin önemli limanı ve en büyük şehirlerinin başında gelen New York, Atlantik kıyısında, Hudson Nehri’nin ağzında konumlanmıştır.

Ortalama gezi süresi New York’un sunduğu ana güzelliklerin hepsini gezebilmeniz için minimum üç günlük bir plan yapmanız gerekiyor. Çok daha kapsamlı bir gezi planı yapacaksanız bu sürenin de yetmeyeceğini bilmenizi isteriz çünkü New York’ta görülmesi gereken ve yapılması gereken bir çok şey bulunuyor.

New York hakkında 8 milyon kişinin yaşadığı New York, ABD’nin en önemli şehirlerinin başında geliyor. 800’den fazla dilin konuşulduğu şehirde, her 10 evden 4’ünde İngilizce dışında bir dil konuşuluyor. Hudson Nehri kenarında uzanan şehir, yaklaşık 785 km²’lik bir alanı kaplıyor. İlk yerli New Yorklular, Delaware ve Hudson nehirleri arasındaki bölgede avlanan, balıkçılık ve çiftçilik yapan Lenape halkıydı. Bölgenin yerleşim yeri olarak kullanılması 16. yüzyılın başlarına dek uzanıyor.

Müze kartları New York geziniz sırasında kullanabileceğiniz çeşitli turist kartları bulunuyor. Bunlardan en fazla kullanılanları New York Pass, New York City Pass ve New York Sightseeing Pass’tir.

New York pahalı mı? New York’ta yaşamak çoğunlukla pahalı olarak bilinmektedir. Bununla birlikte eğer bir yerli gibi seyahat etmeyi keşfedebilirseniz bütçenize uygun seçeneklerin olduğunu da göreceksiniz.

New York nasıl bir yer? Güvenli mi? New York City, hem gece hem de gündüz saatlerinde oldukça kalabalık bir şehirdir. Bu da ziyaretçilerin bir suça kurban gitme olasılığını hayli azaltmakta ve New York’u dünyanın önemli güvenli metropollerinden biri yapmaktadır.

New York için en ideal ziyaret zaman: En ideal zamanlar Nizan-Haziran ile Kasım-Aralık arasıdır. Bahar mevsimi olan Nisan-Haziran arasında henüz tatil sezonu tam açılmadığından etrafta daha az turist olması kalabalıktan uzak kalmayı tercih edenler için iyi bir fırsattır. Kasım-Aralık ayları ise Şükran Günü, Noel ve Yeni Yıl gibi kültürel özel günleri içinde barındırdığı için ziyaretçilere farklı bir deneyim sunan bir zaman dilimidir ve tercih edilebilir.

Ulaşım; New York’a en ucuz uçak bileti için Türk Hava Yolları‘nın direkt seferlerini değerlendirebilirsiniz. Uçuşlar İstanbul Havalimanı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Türk Hava Yolları dışında Pegasus , Anadolujet, Sun Express çeşitli havayolu şirketleri tarafından da uçuşlar gerçekleştirilmektedir.

İstanbul ile New York arasındaki zaman farkı İstanbul’da saat New York’tan 8 saat ileri konumdadır.

Restoran bahşiş oranları New York’ta genel olarak hesabın %15’i oranında bir bahşiş kabul görmektedir. Eğer aldığınız hizmetten çok memmun kalırsanız bu oranı %20’ye çıkarabilirsiniz.

Şehrin en ünlüleri; Özgürlük Anıtı, Brooklyn Köprüsü, Broadway, Central Park, 11 Eylül Anıtı gibi turistik ve sembolik yerler New York’un en ünlü görülecek yerleri arasında bulunmaktadır.

Yardımcı uygulamalar Seyahatiniz esnasında yardımcı olabilecek New York Seyahat Rehberi isimli uygulamayı indirebilirsiniz. 14 farklı dili destekleyen bu uygulama sayesinde hem şehri hem de New York’un görülmesi gereken yerlerini daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

New York Gezilecek Yerler Videosu

New York Gezilecek Yerler Listesi

-Sembolik Yapılar

1. Empire State Binası’nı Fethedin!

empire state

Burası neresi? Empire State Binası, Manhattan’ın üzerinde yükselen dünyaca ünlü bir kuledir. New York’un en önemli simge yapıları arasında bulunan Empire State Binası, 381 metre yüksekliğe sahiptir ve 102 kattan oluşmaktadır. Bina açıldığı 1931 senesinde New York için bir dönüm noktası olmuştur.

Neden gitmeliyiz?  Kulede 86. kattaki ana güvertede bulunan ve dünyanın en yüksek açık hava gözlemevi: Hudson Nehri, Doğu Nehri, Brooklyn Köprüsü, Özgürlük Anıtı ve daha birçok yerin 360 dereceyle çarpıcı ve muhteşem manzarasını sunuyor. Daha yükseğe çıkmak istiyorsanız, Central Park’ın tam manzarasını görebileceğiniz 102. kattaki kapalı gözlem salonuna gidebilirsiniz.

Bunun yanı sıra, 1.454 ayaklık gökdelen inşasının orijinal fotoğraflarını, mimari çizimlerini ve yapım notlarını içeren, aynı zamanda emeği geçen tam 3.400 kişiyi onurlandıran, 80. kattaki “Rüyaya Düşme” sergiyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Kaçırmayın! Empire State Binası’nda yapılacak en iyi şey: Bar SixtyFive’dan bir içki almak ve muhteşem manzarayı seyretmek!

  • Adres: 20 W 34th St., New York, NY 10001, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-736-3100
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

2. Rockefeller Center

rockefeller center

Burası neresi? Rockefeller ailesi tarafından yaptırılan ve 19 binadan oluşan bir iş merkezi kompleksidir. Manhattan bölgesinde bulunan Rockefeller merkezi, 23 Aralık 1987 tarihinde Ulusal Tarihi Öneme Sahip Eser olarak kabul edilmiştir.

Neden gitmeliyiz? Rockefeller’in en önemli özelliği, şehri kuş bakışı görebildiğiniz seyir tepelerine sahip olmasıdır. New York’u olabilecek en yüksek noktadan görmeyi kim istemez ki? Ancak merkeze girebilmek için bilet almanız ve sonrasında giriş için sıranın size gelmesini beklemeniz gerekiyor!

Kaçırmayın! Her yıl, kasım sonu veya aralığın başında Rockefeller Center’da kurulan büyük Noel ağacını görmelisiniz!

  • Adres: 45 Rockefeller Plaza, New York, NY 10111, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-588-8601
  • Ziyaret saatleri: 24 saat
  • Yol tarifi al >

3. Chrysler Binası

chrysler building

Burası neresi? Pazartesiden Cumaya kadar açık bir ofis binası olan Chrsyler Binası, estetik çekiciliğini taktir etmek için içeriye girmeseniz bile dışarıdan görmeniz gereken harika binalardan biridir. Binanın içinde bir gözlem güvertesi yapılması gündemdedir ve bu gerçekleşirse ziyaretçiler bu güverteden muhteşem New York manzarasının tadını çıkarabilecektir.

1930 yılında inşa edilen Chrsyler, Empire State Binası tarafından ünvanı gaspedilmeden önce kısa bir süre boyunca şehrin en yüksek binası olarak saygı görmüştür. Bununla birlikte 346 metre yüksekliğe sahip bu gökdelen, klasik Art Deco tarzıyla New Yorkluların favori binalarından biri olmaya devam ediyor.

Neden gitmeliyim? Empire State Binası’nın aksine pahalı bir giriş bileti almaya gerek duymadan görebileceğiniz bu görkemli bina, özellikle mimari unsurlara meraklı ziyaretçiler için New York’ta es geçilmemesi gereken önemli duraklar arasında bulunuyor.

  • Adres: 405 Lexington Ave, New York, NY 10174, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

4. Federal Hall

federal hall

Burası neresi? Wall Street’in ortasında, George Washington’un 1789 senesinde Amerika’nın ilk başkanı olarak göreve başladığı yerde bulunan Federal Hall, günümüzde Ulusal Park Hizmetleri tarafından işletilen ve ziyaretçilerin zamanda geriye doğru bir yolculuğa çıkaran bir ulusal anıt statüsünde bulunuyor.

Federal Salon aynı zamanda New York’un en tarihi simge yapılarından biridir. Bina, Avrupa’nın kartpostallık birçok binasını simgeleyen ikonik Yunan uyanışı cephesiyle tamamlanıyor. Bu harika mermer duvarların içinde ise Amerikan Devrimi, ABD Anayasası ve finansal sistem gibi konularda müze sergileri yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Amerikan tarihi hakkında bilgi edinmek, Haklar Bildirgesi gibi nadir eserleri görmek ve New York’un en simgesel yapılarından birini fotoğraflamak istiyorsanız Federal Salon’u kesinlikle görmelisiniz.

  • Adres: 26 Wall St, New York, NY 10005, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-825-6990
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00, Cumartesi-Pazar kapalı.
  • Yol tarifi al >

5. Flatiron Binası

Flatiron Binası

Burası neresi? Manhattan semtinde bulunan yapı, dünyanın ilk gökdeleni olarak bilinmektedir. 1902 yılında yapımı tamamlanan üçgen şeklinde ki bina, ütüye benzetildiği için İngilizcede aynı anlama gelen Flatiron adını almıştır. 22 katlı bu başyapıt, 285 metre yüksekliğe sahiptir ve görünümü ile eski bir ütüyü andırmaktadır.

Neden gitmeliyiz? Ulusal tarihi öneme sahip eserler kategorisinde bulunan yapı bir dönem Amerika’nın simgesi olarak seçilmiştir. Flatiron Binası, günümüzde, farklı yapısı ve tarihi dokusu sebebiyle birçok turistin akın ettiği bir yerdir.

Kaçırmayın! Flatiron Binası’na kadar gidip fotoğraf çekmeden dönmek olmaz! Burası New York’ta yapılacak şeyler arasında ilk sıralara almanız ve muhteşem fotoğraflarını çekmeniz gereken yerlerden biridir.

  • Adres: 175 5th Ave, New York, NY 10010, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

6. Morgan Kütüphanesi ve Müzesi

morgan library

Burası neresi? Kurum, finansörü olan J. Pierpont Morgan’ın özel kütüphanesi olarak kurulmuş ve onun New York’a sanatsal bir hediyesi olmuştur. Morgan’ın yaşamı boyunca biriktirdiği koleksiyonun üzerine inşa edilen müze, aralarında Michelangelo, Rembrandt ve Picasso’nun çizimleri; Dickens Poe, Twain, Steinbeck ve Oscar Wilde’ye ait el yazmaları; Beethoven ve Mozart’ın el yazılarıyla yazılmış notaları ve her yılbaşında sergilenen Charles Dickens’in Noel Şarkısı kitabının orjinal bir baskısına ev sahipliği yapmaktadır.

Müzede 2006 yılında Renzo Piano’nun yönettiği büyük bir yenileme ve genişletme çalışmasıyla önemli değişikliklere gidilmiştir. Bu değişikliklerle binaya çok daha fazla doğal ışık girmesi sağlandı ve mevcut sergi alanı iki katına çıkarıldı. Müzedeki Gilder Lehrman Hall adlı tiyatro salonu düzenli olarak konserlere ve resitallere ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Başta JP Morgan’ın koleksiyonu olmak üzere geniş bir özel kitap koleksiyonuna ev sahipliği yapan bu kütüphane ve müze, özellikle kitap meraklısı ziyaretçiler için New York’taki görülmeye değer yerlerden biridir.

  • Adres: 225 Madison Ave, New York, NY 10016, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-685-0008
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.30-17.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Yol tarifi al >

7. New York Halk Kütüphanesi

new york halk kutuphanesi

Burası neresi? New York Halk Kütüphanesi, oldukça yüksek tavanları, çarpıcı avizeleri ve salonları, doğal ışıkla dolduran büyük kemerli pencereleri olan bir kütüphane ve de aynı zamanda bir müzedir. Burası ABD’nin ikinci ve düyanın ise dördüncü büyük halk kütüphanesi olma özelliğini taşımaktadır. Kütüphane binası, ABD’de şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük mermer yapı olma özelliğini de taşımaktadır.

Neden gitmeliyiz? Kütüphane, ziyaretçilerine güzel vakit geçirebilecekleri şahane bir ortam sunuyor. Geniş kitap yelpazesi ve muhteşem mimarisiyle New York Halk Kütüphanesi’ne bayılacaksınız!

Kaçırmayın! Kütüphane içindeki meşhur Tennessee mermerinden yapılmış aslan heykellerini mutlaka görmelisiniz!

  • Adres: 476 5th Ave, New York, NY 10018, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +19172756975
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Yol tarifi al >

8. New York Belediye Binası

new york city hall
Görsel Kaynak: nyctourism.com

Burası neresi? Civic Center bölgesinde bulunan New York Belediye Binası, kolonlu bir yapıya sahiptir ve New York New York hükümetinin merkezi olarak kullanılmaktadır. Burası ABD’nin en eski belediye binası olup, 1803-1812 yılları arasında inşa edilmiştir.

Bina, mimarisiyle ün yapmıştır. Merdiveni, korint sütunları ve kemerli pencereleri binanın en dikkat çeken noktalarıdır. Valiler Odası, birçok önemli tarihi ana tanıklık ettiğinden önemli bir kısmıdır. Belediye Binası, sahip olduğu önem nedeniyle New York Simgesi olarak belirlenmiştir.

Neden gitmeliyim? New York’taysanız ve mimari yapıları görmekten hoşlanıyorsanız, Belediye Binası’nı mutlaka görmelisiniz. Binaya yakın olan Brooklyn Köprüsü de hem manzarası hem de atıştırmalık yerlere sahip olması nedeniyle harika bir yerdir.

  • Adres: City Hall Park, New York, NY 10007, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-639-9675
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00, Cumartesi ve Pazar kapalı.
  • Yol tarifi al >

9. The Vessel

the vessel

Burası neresi? Hudson Yards bölgesine modern ve kesinlikle göz alıcı bir eklenti olan The Vessel, iki binin üzerinde basamağı ve 80 sahanlığı ile bal peteği gibi görünecek şekilde tasarlanmış, 150 metre yüksekliğe sahip bir yapıdır. Boynunuzu gökyüzüne doğru kalkmış halde yapının ortasında durduğunuzda karşılaşacağınız manzara karşısında büyülenebilirsiniz.

“Şehre dair çoklu bakış açıları sağlamayı” amaçlayan halka açık bir dönüm notkası projesi olan yapı, resmi olarak 2019 yılının sonlarına doğru açılmıştır. Geminin inşası için toplamda 200 milyon civarında devasa bir miktar harcanmıştır. Açılmasının ardından 2021 yılına kadar üç kişinin intihar ettiği Vessel, her intiharın ardından bir süre kapalı kalmıştır.

Neden gitmeliyim? Kısa sürede New York’un en ikonik cazibe merkezlerinden biri haline gelen yapı, Manhattan’ın panoramik manzarasını görmek için birçok merdiveni tırmanmaya istekli, dünyanın her yerinden ziyaretçileri kendisine çekmeyi başarıyor.

  • Adres: 20 Hudson Yards, New York, NY 10001, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 332-204-8500
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu (Geçici olarak ziyarete kapalı)
  • Yol tarifi al >

10. Bethesda Terrace

Bethesda Terrace

Burası neresi? Central Park’ın içinde bulunan bir mimari harikası. Central Park’ta inşa edilen ilk yapılardan biri olan Bethesda Terrace‘nin yapımı 1863 yılında tamamlanmıştır.

Neden gitmeliyiz? İçerisinde Bethesda çeşmesini de bulunduran yapı, turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir yer. New York gezilecek yerler listenize Central Park’ı zaten eklemiştiniz; dolayısıyla Central Parka kadar gitmişken Bethesda Terrace’yi görmeden dönmek olmaz!

Kaçırmayın! Sokak müzisyenlerinin harika performanslarını dinleyebileceğiniz Bethesda Terrace’de bir yandan Central Park gölünün manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

  • Adres: New York, NY 10024, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-310-6600
  • Ziyaret saatleri: Her gün 06.00-01.00
  • Yol tarifi al >

11. Hudson Yards: Climbable Sculpture

Burası neresi? New York’ta çığır açan mimarisiyle Hudson Yards aslında mahalle şeklinde oluşturulmuş bir yaşam alanıdır. Bu alanın içinde alışveriş merkezlerinden restoranlara ve spor komplekslerine kadar her şey mevcut. Lakin bizim için önemli olan görseldeki Climbable Sculpture adlı, merdiven uçlarının birleştirilmesiyle oluşan 150 ft uzunluğundaki tırmanılabilir binadır.

Neden gitmeliyiz? 2.500 basamaktan oluşan bu bina tasarımcısı tarafından ”gemi” olarak adlandırılıyor. Oldukça özel bir mimariye sahip olan bina yaklaşık 150 milyon dolarlık maliyetiyle gerçekten dudak uçuklatıyor. Ziyarete açık olan bina içerisinde sanat galerileri ve yeşil alanlar bulunuyor. Zaten binanın kendisi başlı başına bir sanat eseri!

Kaçırmayın! Sepet şeklindeki bu binaya mutlaka tırmanmalı ve New York manzarasını bir de buradan görmelisiniz. Daha fazla bilgi almak istiyorsanız Hudson Yards linkine tıklayabilirsiniz!

  • Adres: 20 Hudson Yards, New York, NY 10001, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +16469543155
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Yol tarifi al >

12. Birleşmiş Milletler Genel Merkezi

birleşmis milletler genel merkezi

Burası neresi? Dünya liderlerinin buluşma yeri ve diplomatik ilişkilerin merkezi olan bina, Manhattan’ın Turtle Körfezi bölgesindeki Doğu Nehri’ne bakmaktadır. Bina, 1951 yılından bu yana BM’nin genel merkezidir ve New York City’de bulunmasına karşın, binalar ve araziler ABD hükümetinin değil Birleşmiş Milletler’in idaresi altındadır. Bu durum sadece Queens’in muhteşem manzarasını sunmakla kalmayıp, aynı zamanda uluslararası diplomasi ve işbirliğinin önemini de vurgulamaktadır.

Neden gitmeliyim? Binaya gelen ziyaretçiler, çoğu resmi toplantının gerçekleştiği yer olan Genel Kurul Salonunu keşfetme imkanına sahip oluyor. Aynı zamanda barış, insan hakları ve aktivizme dair araştırmalar sonucu ortaya çıkan eğitici sergiler de ilgi çekicidir.

  • Adres: 405 E 45th St, New York, NY 10017, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-963-4475
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00, Cumartesi-Pazar kapalı.
  • Yol tarifi al >

13. Poet’s House

poets house new york

Burası neresi? Şiirsel kanonun en iyi küratörlüğünü içeren ve kesinlikle kar amacı gütmeyen özel bir kütüphane… 70.000 ciltlik koleksiyondan oluşan Poet’s House binası da yaratıcı türlere ilham verecek şekilde tasarlanmıştır.

Neden gitmeliyiz? Poet’s House’ta, atölye çalışmaları, ödüllü şairlerle yapılan okuma günleri ve daha pek çok özel etkinliklerin yapılmadığı günlerde bile modern, havadar çalışma alanıyla birinci sınıf şiir kütüphanesini kullanıp, sakin ve huzurlu dakikalar geçirebilirsiniz.

Kaçırmayın! Poet’s House’tan Hudson’ın gün batımı manzarasını izleme fırsatını kesinlikle kaçırmayın!

  • Adres: 10 River Terrace, New York, NY 10282, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-431-7920
  • Yol tarifi al >

14. MCU Parkı

msu park

Burası neresi? MCU Parkı, Coney Island sahilinde bulunan bir beysbol stadyumudur. New York için önemli bir beysbol takımı olan Brooklyn Cyclones’e (Brooklyn Kasırgalar) ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyiz? MCU Parkı, beysbol sahası olmasının yanı sıra piknik yapabileceğiniz, top oynayabileceğiniz ve sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz harika bir yer. Dolayısıyla dilerseniz heyecanlı bir beysbol maçı izleyebilir ya da sahilin tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Parkta oldukça meşhur olan ve her yıl düzenlenen Seinfeld temalı oyuna katılmayı unutmayın. Sizin için çok eğlenceli bir deneyim olacağına eminiz! Seinfeld: Ünlü Amerikalı komedyen, Jerry Seinfeld’den sonra isimlendirilen ve televizyonda yayınlanan bir komedi programıdır.

  • Adres: 1904 Surf Ave, Brooklyn, NY 11224, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-507-8499
  • Yol tarifi al >

15. Grand Central Terminali

grand central terminal

Burası neresi? Grand Central Terminali, dünyanın en büyük tren istasyonlarından biridir. Manhattan’ın ada bölgesinde yer alan Grand Central, Amerikanın en favori mimarileri listesinde 13. sıradadır. Bina ilk olarak 1913 yılında metro ve tren istasyonlarının terminali olarak açılmıştır.

Dışarı, 42. Cadde’deki sütunlu yüzler ve tepedeki heykel, terminal binasının dış kısmındaki öne çıkan önemli özelliklerindendir. İçeride, durup yolcu salonuna bakabileceğiniz Büyük Merdiven de kaçırılmaması gereken unsurlardan biridir. Buradaki oldukça güzel bir şekilde restore edilmiş olan tavan da sunduğu göksel manzara ile oldukça büyüleyici bir görünüme sahiptir.

Neden gitmeliyiz? Amerikan filmlerinde sık sık gördüğümüz bu terminal, içerisinde bulunan birçok mağaza ile aynı zamanda bir alışveriş merkezidir. Grand Central’i, New York gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz!

Kaçırmayın! Grand Central Terminali’nin tavanında bulunan ve oldukça etkileyici olan gökkubbe çizimine bayılacaksınız!

  • Adres: 89 E 42nd St, New York, NY 10017, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-340-2583
  • Yol tarifi al >

16. Brooklyn Köprüsü

brooklyn köprüsü

Burası neresi? Brooklyn Köprüsü,19 yüzyıla ait bir mühendislik harikası ve yerli-yabancı herkesin tartışmasız görmesi gereken 1.3 mil uzunluğundaki çelik tellerden oluşan bir asma köprüdür. Doğu Nehri’nde Manhattan’dan Brooklyn’e kadar uzanan bu tarihi köprü, dünyanın çelikten yapılmış ilk asma köprüsü olmuştur.

Neden gitmeliyiz? 1883’te yapımı tamamlanan köprü, o tarihten itibaren şehrin ikonik bir simgesi haline gelmiştir. Köprünün muazzam manzarası eşliğinde oldukça romantik dakikalara şahit olacağınızı söyleyebiliriz!

Kaçırmayın! Köprünün Brooklyn tarafında bulunan Brooklyn Bridge Park’a mutlaka gitmelisiniz! Ayrıca Brooklyn Pire’da bulunan Dumba adlı mekanda ünlü Grimaldi’nin tuğla fırın pizzalarından yiyebilirsiniz.

17. Manhattan Köprüsü

manhattan bridge

Burası neresi? Manhattan Köprüsü, daha ünlü olan komşusu Brooklyn Köprüsü’nün gölgesinde kalmasına karşın, Brooklyn Köprüsü’ne sunduğu manzara açısndan kayda değer bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Çelikten yapılan bu asma köprü ilk olarak 1909 yılında açılmıştır ve Aşağı Manhattan’ı Brooklyn’deki DUMBO’ya bağlayarak yaklaşık 7000 feet yukarıya kadar uzanmaktadır.

Neden gitmeliyim? New York’un şehir merkezinin ve Doğu Nehri’nin muhteşem manzarasını görmek için yaya yolunu kullanabilir ya da bisiklete binebilirsiniz. Bu sırada birçok muhteşem hatıra fotoğrafı çektirebilirsiniz. İkonik Manhattan Köprüsü fotoğrafı için ise Dumbo’daki Water Caddesi ile Washington Caddesi’nin kesiştiği noktaya gitmelisiniz.

  • Adres: Manhattan Brg, New York, NY 11201, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

18. Özgürlük Heykeli

özgürlük heykeli

Burası neresi? 1886 tarihinde yapımı tamamlanan ve Amerika’nın simgesi ”Özgürlük Anıtı” şüphesiz dünyanın en ünlü heykellerinden biridir ve New York Limanı’nda bulunmaktadır. Özgürlük Anıtı, New York’a ilk kez gelenler için mutlaka görülmesi gereken noktaların başında gelmektedir. Bu anıt, sahip olduğu boyutları ile dünyanın en büyük heykellerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Neden gitmeliyiz? Fransa’dan Amerika’ya dostluk simgesi olarak hediye edilen ve Frederic Auguste tarafından tasarlanan 305 metre uzunluğundaki bu bakır heykel, içerisinde devasa kaidesi, gözlem güvertesi ve tarihine dair bilgiler veren bir sergi barındırıyor. Rehberler eşliğinde düzenlenen Özgürlük Anıtı turlarına birçok turist akın ediyor.

Kaçırmayın! Bu devasa eseri görmek için Staten Adası vapuruna ücretsiz olarak binebilir ve sadece 25 dakikada Özgürlük Anıtı’na ulaşabilirsiniz.

19. Staten Island Feribotu

staten island feribotu

Burası neresi? Manhattan ve Staten Island arasında hizmet veren ücretsiz bir feribot.

Neden gitmeliyiz? 24 saat hizmet veren bu feribot gezisinde muazzam manzara eşliğinde, içkinizi uygun fiyatlarla alıp içebilir; dj performansları ve canlı müzik gösterileri gibi etkinliklerle eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Feribot hakkında daha fazla bilgi almak için Staten Island Feribotu linkine tıklayabilirsiniz.

Kaçırmayın! Manhattan terminali yanında bulunan Seaglass Carousel eğlencesini ve Özgürlük Anıtı’nın muhteşem manzarasını kaçırmayın!

20. Cloisters

cloisters

Burası neresi? Hudson Nehri’ne bakan bir parkta yer alan Cloisters, Orta Çağ’ı yansıtan sanat ve mimari koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor. New York gezilecek yerler yazımıza eklemek istediğimiz Cloisters, keşfedilmesi gereken bir yer.

Müze içinde 5000’den fazla Ortaçağ Avrupa sanatı örneği sergilenmektedir ve Fort Tryon Parkı içinde yer almaktadır. Müze, Robert Campin’in ünlü panel tablosu Merode Altarpiece’e de ev sahipliği yapıyor. Cloisters aynı zamanda tezhipli el yazmaları, duvar halıları ve üç vitray panelden oluşan muhteşem koleksiyonuyla da tanınır.

Neden giymeliyiz? Cloisters, New York’taki en sakin ve en huzurlu yerlerden biridir. Orta Çağ’dan günümüze kadar gelen kaleyi ve içinde bulunan diğer tarihi yapıları ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Kaçırmayın! Cloisters’te bulunan ünlü Unicorn Goblenleri’ni ve 12. yüzyıldan kalma Fuentidueña Şapeli’ni mutlaka görmelisiniz!

  • Adres: 99 Margaret Corbin Dr, New York, NY 10040, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-923-3700
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-16.30, Çarşamba günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Seyir Noktaları, Seyir Terasları

21. One World Observatory

one world observatory

Burası neresi? Yakın zamanda inşa edilmiş olan Dünya Ticaret Merkezi’nin tepesinde bulunan One World Observatory, şehri gözlemleyebileceğiniz en yüksek güvertedir ve yerden 1776 fit yükseklikte 100, 101 ve 102. katlarından olağanüstü manzaraların keyfini çıkarma imkanı sunmaktadır. Sizi zirveye çıkaracak olan asansör de gözlem merkezinin cazibesinin bir parçasıdır.

Neden gitmeliyim? Şehrin her yerinden görülmesi mümkün olan bu etkileyici cam bina, Manhattan silüeti üzerinde, oldukça farklı bir görünüm kazandıran açılara sahip eşsiz bir yapıdır. Tabanın yakınında durup yukarı baktığınızda kule piramit şeklinde görünmektedir ve tepedeki manzara ile New York’un kırsal bir manzaradan bugünkü metropol haline kadar yıllar içinde geçirdiği dönüşümü görebiliyorsunuz.

  • Adres: 117 West St, New York, NY 10007, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 844-696-1776
  • Ziyaret saatleri: Cuma-Cumartesi 09.00-20.00, Diğer günler 10.00-19.00
  • Yol tarifi al >

22. Kaya Gözlem Güvertesi (Top of The Rock)

top of the rock

Burası neresi? New York City’nin muhteşem silüetini seyretmek için harika bir yer arıyorsanız, Rockefeller Plaza’daki Top of The Rock Gözlem Güvertesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Kuzeyde Central Park’tan Harlem’e Time Meydanı’na, Broadway’e ve batıda Hudson Nehri’ne kadar alabildiğince manzara sizi bekliyor.

Neden gitmeliyim? Gezginler, Top of Rock’ın Manhattan’ı en güzel manzaralarından bazılarını sunduğunu ve bu deneyim her kuruşuna değdiğini belirtiyor. Artık bizden söylemesi 🙂

  • Adres: 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-698-2000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-00
  • Yol tarifi al >

23. Kenar Gözlem Güvertesi (Edge Observation Deck)

edge observation deck

Burası neresi? 2020 yılının Mart ayında ziyarete açılan Edge Gözlem Güvertesi, New City ve ötesinin bambaşka bir dünya manzarasını arayanlar için New York’un yeni gözdelerinden biridir. Manhattan’ın Batı Yakası’ndaki 30 Hudson Yards’ta yer alan bu heyecan verici yeni gözlem güvertesi, binanın en üst katından sadece birkaç kat aşağıda, 100. katta yer almaktadır ve yerden yaklaşık 1100 feet yüksekliktedir.

Binanın 101. katı ise 10.000 metrekarelik bir etkinlik alanına ev sahipliği yapmaktadır. Bu alanda ziyaretçilerin keyifli bir şekilde vakit geçirip bir şeyler içebileceği bir barın yanı sıra restoran ve çeşitli etkinlik seçenekleri yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Dünyanın en yüksek açık hava gözlem güvertesi olarak kabul edilen Edge Gözlem Güvertesi, sunmuş olduğu 360 derecelik muhteşem manzara ile ziyaretçilerin yeni gözbebeklerinden biridir ve New York’ta manzara seyretmek isteyen herkesin ziyaret etmesi gereken bir yerdir.

  • Adres: 30 Hudson Yards, New York, NY 10001, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 332-204-8500
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-22.00
  • Yol tarifi al >

-Doğal Güzellikler

24. Niagara Şelalesi

Niagara Falls

Burası neresi? Dünyanın dört bir yanındaki turistler arasında hayli popüler bir doğal güzellik olan Niagara Şelalesi, ABD ile Kanada sınırı arasında, kendisiyle aynı isimdeki nehrin üzerinde bulunuyor. Burası aslında bir şelale grubudur ve 3 büyük şelaleden oluşur.

Niagara Şelalesi’ne geldiğinizde yapılabilecek en etkileyici şeylerin başında ise Sisin Hizmetçisi olarak bilinen bir tekne gezisine çıkmak geliyor. Ayrıca Sis Mağarası’na gerçekleştireceğiniz bir ziyaret de bir süre kalabalığın ve şehrin gözünden uzakta yalnız kalmanıza izin verecektir.

Neden gitmeliyim? Yılın 365 günü ziyaret edilebilen Niagara Şelalesi Eyalet Parkı, hayranlık uyandıran manzaralara sahiptir. Burası aynı zamanda aile dostu bir ortamda heyecan verici noktalar, etkileşimli sergiler, kilometreler boyunca uzanan yürüyüş parkurları ve nefis yemek seçenekleri ile çok keyifli bir gün geçirmek için uğranabilecek yerlerden biridir.

  • Adres: Niagara Falls, NY 14303, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

-Meydanlar, Caddeler, Yürüyüş Noktaları

25. Times Meydanı

time meydani

Burası neresi? Eski adı Longacre olan meydan, New York Times genel merkezinin buraya taşınmasıyla birlikte Times adını almıştır. Günümüzde dünyanın en meşhur meydanı olan Times Meydanı, 42. caddenin, Broadway ve 7. cadde ile kesiştiği kavşakta bulunuyor.

Neden gitmeliyiz? Dünyanın en meşhur meydanı olan Times Meydanı’nın aynı zamanda en kalabalık meydan olduğunu söyleyebiliriz. Birçok tiyatronun, konser alanının, sinema salonunun, restoran ve kafenin bulunduğu Times meydanına gitmeden New York’u tam anlamıyla keşfetmiş sayılmazsınız!

Kaçırmayın! Eğer Ocak ayında New York’ta olacaksanız; Times Meydanı’ndaki kutlamalara mutlaka katılın. Önemli bir uyarı: Burada sigara içmek yasak!

26. Wall Street

wall street

Burası neresi? Broadway’den South Street bölgesine kadar sekiz şehir bloğu boyunca uzanan Wall Street, sadece New York’un değil, dünyanın en önemli caddelerinin başında geliyor. Burası New York Menkul Kıymetler Borsası başta olmak üzere dünyanın en önemli bazı borsalarına ev sahipliği yapması nedeniyle ekonomik anlamda çok önemli bir bölgedir ve 800 metre boyunca uzanmaktadır.

Neden gitmeliyim? Yakınlarda bulunan Trinity Kilisesi ve Federal Salon Wall Street’in sadece ekonomik açıdan önemli bir yer olmadığını bize gösteriyor. Ayrıca Broadway’deki Bowling Green’de Charging Bull’un bronzdan yapılmış heykeli de bölgenin önemli turistik unsurları arasında bulunuyor.

27. Greenwich Village

greenwich village

Burası neresi? Devamlı enerji ve yaratıcılığın adresi olan Greenwich Village, ağzına kadar tarihi mimari, sanat galerileri, popüler restoranlar, barlar, güzel parklar ve canlı bir müzik ortamıyla dolu, sevilen, büyüleyici ve kesinlikle eksantirik bir New York City mahallesidir. Burası 60’lı yıllarda karşıt kültür hareketlerinin ve modern LGBT hareketinin mekanı olmuştur.

Yerel bir odak noktası olan Washington Square Park sokak sanatçıları ve müzisyenlerle doludur. Pitoresk Arnavut kaldırımlı sokaklar ve Browstone binaları bölgenin tarihi zenginliğine dair harika bir fikir verirken, bölgedeki tiyatrolar ise eğlenceli akşamlar geçirmenize olanak tanıyor.

Neden gitmeliyim? İster tek başınıza ister rehberli bir turun parçası olarak Greenwich Köyü’nün sokaklarında dolaşmak başlı başına unutulmaz bir deneyimdir. Burada dolaşırken bir sonraki adımınızda başınıza ne geleceğini asla tahmin edemezsiniz.

Aklınızda bulunsun! Bölge özellikle yemek turlarıyla biliniyor ve eğer siz de yemeklere düşkünseniz, yeni lezzetleri tatmaktan hoşlanıyorsanız burada gerçekleştirilen yemek turlarına mutlaka dahil olmalısınız.

28. New York Harbor

new york harbor

Burası neresi? New York Limanı, Hudson Nehri’nin önce New York Körfezine ve ardından da Atlantik Okyasnusu’na döküldüğü ucunda yer alan, dünyanın en büyük doğal limanları arasında yer alıyor. Şehri tarihinde önemli bir yol oynamış olan New York Limanı, günümüzde önemli bir ticaret merkezidir.

Neden gitmeliyim? New York Limanı, güneşli bir öğleden sonra zihninizi boşaltmak için geçen gemilere ve suya bakabileceğiniz harika bir yerdir. Burası şüphesiz ki sadece ABD’nin değil, dünyanın en popüler turistik noktalarından biridir. Dolayısıyla limanda yapacağınız bir gezinti, her ne kadar basmakalıp bir söz olsa da şehrin hızlı tempolu yaşamına bir göz atmak için olduka ideal bir destinasyondur.

29. Beşinci Cadde (Fifth Avenue)

fifth avenue

Burası neresi? Amerika’daki en ünlü alışveriş caddelerinden biri olan Beşinci Cadde, birçok üst düzey tasarımcının amiral mağazalarının bulunduğu New York’un önce gelen alışveriş noktalarından biridir. Cartier, Tiffany, Bergdorf-Goodman, ünlü Apple Store başta olmak üzere birçok önemli markanın mağazasını Beşinci Cadde’de ziyaret edebilirsiniz.

Caddenin en iyi bölgesi Central Park’ın güney ucundan New York Halk Kütüphanesi’ne kadar uzanmaktadır. Dah spoesifik bir şekilde ifade etmemiz gerekirse de 60. Cadde ile 40. Cadde arasındaki bölge Beşinci Cadde’nin en önemli kısmını oluşturmaktadır.

Beşinci Cadde sahip olduğu tarihi binalarıyla özellikle görülmesi gereken bir noktadır. 19. yüzyıldan kalma Neo-Gotik Aziz Patrick Katedrali, Rockefeller Center’daki Atlas Heykeli ve Stephen A. Schwarzman Binası gibi önemli yapılar bu cadde üzerinde yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? Burası alışveriş için olduğu kadar alışveriş yapmayanlar için de keyifli bir yürüyüş yapılabilecek önemli destinasyonlardan biridir. Beşinci Cadde aynı zamanda restoranları, müzeleri, otelleri ve lüks binalarıyla Manhattan’ın en güzel caddelerinden biri olması nedeniyle New York’un mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

30. Dumbo

dumbo

Burası neresi? Dumbo, arnavut kaldırımlı sokakları ve antik yapılarıyla meşhur olan bir Brooklyn mahallesidir.

Neden gitmeliyiz? İçerisinde bağımsız butikler, popüler restoran ve kafelerin bulunduğu Dumbo, özellikle Brooklyn Köprüsü Parkı’nın kuzey ucu, tarihi Jane’s Carousel’in ve Manhattan siluetinin pitoresk manzarasına sahip olması sebebiyle turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir yerdir.

Kaçırmayın! Ulusal Tarihi Yerler listesinde de yer alan Dumbo’nun Tarihi Bölgesi’ni mutlaka görmelisiniz!

31. Chinatown

chinatown

Burası neresi? Farklı ülkelerde bulunan Çin mahallerine genellikle Chinatown adı verilir. New York’taki en eski ve tek Çin mahallesi olan Chinatown, Batı Yarımküre’deki en yoğun Çinli nüfusuna sahiptir. 2010 yılında Ulusal Tarihi Yapılar arasında gösterilmiştir.

Neden gitmeliyiz? Chinatown, yiyecek ve içecek çeşitlerinden, giyim-kuşama kadar Çin kültürüne dair her şeyi bir arada bulabileceğiniz ve turizm açısından oldukça popüler bir yerdir. Gitmemek için bir sebep bulamıyoruz!

Kaçırmayın! Chinatown’ da bulunan hediyelik eşya satan dükkanlardan alışveriş yapmayı, sokaklarda meşhur kırmızı balonların arasında yürümeyi ve birbirinden lezzetli yiyecekleri tatmayı unutmayın!

32. Soho

SOHO

Burası neresi? Soho, Manhattan semtinde bulunan bir mahalledir. Antik binalara sahip olan bu mahalle bir arketip örneğidir. Tarihi görüntüsüyle 1978’de Ulusal Tarihi Yerler kategorisine dahil edilmiştir.

Neden gitmeliyiz? Soho mahallesini İstanbul’daki Nişantaşı gibi düşünebilirsiniz. Çünkü antik mimarisinin yanı sıra tıpkı Nişantaşı’nda olduğu gibi Soho’da da birçok lüks mağaza ve butik bulunuyor. Ayrıca dünyaca ünlü markalara ait mağazaları da burada bulabilirsiniz.

Kaçırmayın! Oldukça popüler olan Soho’ya uluslararası mağaza zincirlerine bir göz atmanızı öneriyoruz!

33. Little Italy

little italy

Burası neresi? New York’un farklı kültürleri yansıtan mahallerinden bir diğeri Little Italy’dir. Bu mahallenin, adı gibi tam bir Küçük İtalya olduğunu söyleyebiliriz. Buraya geldiğinizde açıkta pizza kokusunun, İtalyan gevezeliğinin ve rengarenk sokak sanatı görüntüsünün mükemmel bir uyumla bir araya geldiğini görebilirsiniz.

Neden gitmeliyiz? New York’tasınız ama bir yandan da İtalyan kültürünü yakından tanımak istiyorsunuz; işte burası sizin için biçilmiş kaftan! Little Italy içerisinde İtalya‘ya dair birçok şeyi bir arada bulabilirsiniz.

Kaçırmayın! Little Italy’deki meşhur İtalyan yemeklerinden tadabileceğiniz restoranlara mutlaka uğrayın!

34. High Line

high line

Burası neresi? Bir zamanlar terk edilmiş bir yüksek hatlı tren yolu olan High Line, günümüzde oldukça popüler bir yer haline gelmiştir. New York gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken bir yer.

Neden gitmeliyiz? Bu oldukça eski ve yüksek tren hattı, yıllarca süren yasal düzenlemeler sonrasında ”High Line Dostları” topluluğunun uğraşlarıyla, 2009 yılında halka açık bir alana dönüştürülmüştür. Günümüzde, bölgeye özgü birçok çiçek ve bitki türünden oluşan 1.45 kilometrelik bahçesiyle, Hudson ve Whitney Sanat Müzesi manzarası eşliğinde,  ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Kaçırmayın! Kalabalık ve stres dolu bir caddenin hemen üstünde, sakinleştirici etkiye sahip olan High Line gibi huzurlu ve doğal bir yerin varlığı gerçekten mucize! Park içerisinde bulunan ahşap şezlonglara uzanıp bir yandan yeşil doğanın tadını çıkarırken bir yandan şehir manzarasını izleyebilirsiniz!

35. Brooklyn Heights Sokakları

brooklyn heights

Bu neresi? New York’un ağaçlarla kaplı sokaklar ve Brooklyn kumtaşları ile çevrilmiş oldukça fotojenik bir mahallesi

Neden giymeliyim? Epeyce meşhur olan Brooklyn sokakları, birçok filme konu olmuştur. Kızılcık, portakal ve ananas ağaçlarıyla dolu sokaklarda yürüyen herkeste muazzam hislerin uyandığını söyleyebiliriz.

Kaçırmayın! Sizlere çok önemli bir tavsiye: Brooklyn sokaklarından geçerek, Doğu Nehri boyunca uzanan 1,5 kilometrelik kaldırım şeridinin hemen aşağısında bulunan Brooklyn Promenade’ye mutlaka gidin!

-Kiliseler, Katedraller

36. Aziz Patrick Katedrali

aziz patrick katedrali

Burası neresi? Aziz Patrick Katedrali, New York’ta bulunan, Katolik kilisesine bağlı bir katedraldir. Bu tarihi ve mimarisiyle kendine hayran bırakan yapı aynı zamanda Katolik Başpiskoposluğu’nun idari binasıdır.

Neden gitmeliyiz? Amerika’nın favori mimari yapıları listesinde 11. sırada yer alan Aziz Patrick Katedrali, 1878 yılından itibaren varlığını sürdürmeye devam ediyor. Tarihi ve mistik yapısıyla turizm ve dini açıdan önemli bir mekan olan katedralde, genellikle önemli devlet çalışanlarının cenaze törenleri düzenleniyor.

Kaçırmayın! Aziz Patrick Katedrali’nin tam karşısında Rockefeller Center bulunuyor. Bu sayede turistik açıdan önemli olan iki mekanı görebilir; bir taşla iki kuş vurabilirsiniz!

  • Adres: 5th Ave, New York, NY 10022, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-753-2261
  • Ziyaret saatleri: Her gün 06.30-20.45
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

37. Aziz John Kilisesi

aziz john kilisesi
Görsel Kaynak: abcnews.go.com

Burası neresi? New York’taki çok sayıda gökdelenden daha az ilgi görmesine rağmen, Aziz John Kilisesi’nin dünyadaki en büyük beş kiliseden biri olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Kilisenin inşasına 1892 senesinde başlanmıştır. Kilise o kadar büyük ki, bir asırdan fazla bir süredir inşaat halinde olmasına karşın, hala tamamlanamamıştır.

Kilisenin tamamlanan kısımları incelendiğinde, New York City’nin en muhteşem mimari harikalarından birini görmek mümkün oluyor ve kilisenin özellikle iç mekanındaki detaylar gerçekten insanı büyülüyor. Burayı ziyaretiniz sırasında etkileyici vitrayların yanı sıra heykellerle de içinizdeki sanat uzmanının dışarı çıkmasına yardımcı olacaksınız.

Neden gitmeliyim? Gerek büyüleyici mimarisi gerekse dini açıdan önemi ve devasa büyüklüğü bu kiliseyi, New York’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri haline getiriyor.

Aklınızda bulunsun! Ziyaretiniz sırasında geleneksel müzik performanslarını ya da Amerikan Şairler Köşesi’nde Dante’nin Cehennemi gibi klasikleri okuyacak kadar şanslıysanız, ziyaretiniz çok daha büyüleyici bir hal alacaktır.

  • Adres: 1047 Amsterdam Ave, New York, NY 10025, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-316-7540
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.30-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Müzeler, Sanat Galerileri

38. Metropolitan Sanat Müzesi

metropolitan sanat muzesi

Burası neresi? 19. yüzyılın sonlarında inşa edilen Metropolitan, dünyanın en büyük müzelerinden biridir. Neo-klasik bir kurum olan müze, 13 dönümlük bir arazi üzerinde kurulmuştur. Müzede gerçekleştirilen sergiler, dünyanın en ünlü eserlerinden bazılarını düzenli olarak kamuoyuyla buluşturmaktadır.

Yaygın olarak “Met” olarak bilinen bu muhteşem sanat müzesi, toplamda 3 alandan oluşmaktadır ve ana kısmı The Met Fifht Avenue‘dur. Bu koleksiyonun öne çıkanları arasında Amerikan dekoratif sanatları, fotoğraflar, silahlar, Mısır sanatına ait eserler ve çok daha fazlası bulunmaktadır.

Neden gitmeliyiz? En az 5 bin yıllık eserlerin toplanıp sergilendiği müzede, Mısır krallığına ait mumyalardan, avangart sanat eserlerine kadar her şeyi bir arada görmek mümkün. Bunun dışında dikkat çeken diğer tarihi eserlerden bazıları: Avrupa ve Asya’nın askeri zırh örnekleri, Grek heykelleri, Orta Çağ sanatı ve çağdaş fotoğrafçılık örnekleridir.

Kaçırmayın! Müze içerisinde bulunan ve Mısır medeniyetine ait eski Dendur Tapınağı’nı ziyaret etmelisiniz. Tapınağın içindeki çeşme ve havuza bozuk para atıp dilek dileyebilirsiniz. İnanışa göre burada dilenen dilekler bir gün gerçekleşiyormuş! Unutmadan söyleyelim: Müze girişi için belirli bir ücret talep ediliyor.

  • Adres: 1000 5th Ave, New York, NY 10028, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-535-7710
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 10.00-17.00, Cuma-Cumaretsi 10.00-21.00, Çarşamba günleri kapalı.
  • Yol tarifi al >

39. Uluslararası Fotoğrafçılık Okulu Müzesi (International Center of Photography Museum)

International Center of Photography Museum

Burası neresi? Manhattan’ın Aşağı Doğu Yakası’nda Cornell Capa tarafından 1974 yılında kurulan Uluslarası Fotoğraf Merkezi (ICP), görsel kültür ve fotoğrafçılık açısından New York’ta ziyaret edilmesi gereken önemli yerler arasında bulunuyor.

Müze içinde fotoğraf galerisinin yanı sıra okul, kütüphane, mağaza ve okuma odası da yer alıyor. Burada düzenli sergilerin yanı sıra her seviyeye yönelik eğitim programları, atölye çalışmaları ve sertifikalı programlar da düzenlenmektedir.

Neden gitmeliyim? Müzede 20 binin üzerinde kitap, süreli yayın ve sanatçı dosyasının bulunduğu kütüphane çok önemli bir hazinedir. Ayrıca 1900 öncesine ait 50 binden fazla fotoğraf, yayın, basılı medya, ses ve video gibi önemli envanterler de burayı görsel sanat açısından New York’ta mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri haline getiriyor.

  • Adres: 79 Essex St, New York, NY 10002, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-857-0000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-19.00, Salı günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

40. Bronx Sanat Müzesi (Bronx Museum of the Arts)

bronx sanat muzesi
Görsel Kaynak: wikipedia

Burası neresi? Bronx Müzesi olarak da bilinen Bronx Sanat Müzesi, önemli bir Amerikan kültür kurumu olarak dikkat çekiyor ve burada dünyanın her yerinden çok değerli sanat eserleri sergileniyor. Bronx Sanat Müzesi, yıl boyunca birçok önemli sergi ve programa ev sahipliği yapmaktadır. Müze içinde aynı zamanda ziyaretçilerin hediyelik eşya satın alabileceği bir hediyelik eşya dükkanı da bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Çağdaş modern sanattan hoşlananlar için Bronx Sanat Müzesi, New York’ta mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Buraya gelen ziyaretçiler farklı geçmişlere sahip sanat türlerine ait sanat eserlerini görme şansına sahip olabiliyor.

  • Adres: 1040 Grand Concourse, Bronx, NY 10456, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-681-6000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-18.00, Pazartesi ve Salı günleri kapalı.
  • Giriş ücretsiz
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

41. Hareketli Görüntü Müzesi (Museum of Moving Image)

museum of moving image

Burası neresi? Hareketli Görüntü Müzesi, New York’un en dinamik ziyaret noktalarından biridir. Kaufman Astoria Stüdyoları ile dirsek temasında olan müze, son teknolojiyle donatılmış 267 koltuklu sinema ve genişletilmiş galeri alanlarına sahip üç katlı bir uzantıyı içeriyor.

1920’de Doğu Yakası prodüksiyon tesisi olarak inşa edilmiş olan stüdyo, yüzlerce sessiz ve erken dönem sesli filmlerin prodüksyonunun yapıldı yerdi. Müzedeki “Ekranın Arkası” sergisi, 1.000’den farklı eserleri ve Astereoids, Bayan Pac-Man ve Space Invaders’ın da dahil olduğu 14 klasik ve oynanabilir video oyunuyla film yapım sürecinin her adımını incelemektedir.

Neden gitmeliyim? Hareketli Görüntü Müzesi, ABD’nin sanata, teknolojiye ve film, televizyon ve dijital medyanın etkisine adanmış tek kurumudur ve bu konularda sunulan ilgi çekici düzenli ve haftalık sergilerle ziyaretçiler burada ilginç bir deneyim yaşama imkanına sahip olabilmektedir. Müzede aynı zamanda bu konuya ilgi duyan kişiler için birçok eğitim programı da gerçekleştirilmektedir.

  • Adres: 36-01 35th Ave, Queens, NY 11106, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-777-6800
  • Ziyaret saatleri: Cuma-Pazar 12.00-18.00
  • Yol tarifi al >

42. Bushwick Kolektifi

bushwick kollektifi

Burası neresi? Bushwick Collective, Brooklyn’de Troutman Caddesi’nde bulunan bir açık hava sokak sanatı galerisidir. Burası, dünyanın sanat başkenti olarak bilinen New York’un çok önemli mücevherkerinden biridir.

Buraya gelen ziyaretçiler çeşitli sokak sanatı eserleri arasında çok keyifli bir yürüyüşe çıkabilir. Hatta bazen sanatçıları eserlerini ortaya çıkarırken bile yakalayabilirsiniz. Burada Ruben Ubiera’nın “Deconstructed Biggie”, Michal Velt’in “Pietr” ve Owen Dippie’nin “The Radiant Madonn” gibi eserlerini görme şansına sahip olabilirsiniz. Bölgede ayrıca öğle yemeği yiyebileceğimiz birçok yemek mekanı ve restoran da bulunuyor. Dilerseniz çevredeki çok sayıdaki bar ve pubdan birine girerek bir şeyler de içebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Bushwick Kolektifi, resim sanat galerilerinin kuralları ve zorlayıcı unsurları olmadan sanatı deneyimlemek için New York’taki harika bir yerdir. Otantik sokak sanatını görmek için şehirde geleceğiniz en önemli destinasyonların başında gelmektedir.

  • Adres: 427 Troutman St, Brooklyn, NY 11237, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-484-0065
  • Yol tarifi al >

43. Amerikan Halk Sanatları Müzesi

american folk art museum

Burası neresi? Sadece Amerika Birleşik Devletleri’nden değil, dünyanın birçok noktasından önemli sanatçının eserlerinin sergilendiği bu müze, Manhattan’ın özel sanat galerinden biridir. Müze herkese yönelik çok çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Konferanslar, paneller ve sempozyumları içeren programlar düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Neden gitmeliyim? Sanat galerisi içinde her hafta atölye çalışmaları ve canlı müzik gösterilerinin yanı sıra kitap, heykel, fotoğraf ve resim sergileri de düzenleniyor. Eğer siz de yerel sanata hayranlık duyuyorsanız, Amerikan Halk Sanatları Müzesi kesinlikle New York gezilecek yerler listenizde bulunmalıdır.

  • Adres: 2 Lincoln Square, New York, NY 10023, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-595-9533
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba-Pazar 11.30-18.00
  • Giriş ücretsiz
  • Yol tarifi al >

44. Frick Koleksiyonu

frick koleksiyonu

Burası neresi? Ambiyansı göz önüne alındığında, New York City müzeleri arasında Frick Koleksiyonu kesinlikle listenin başında yer alıyor. Koleksiyonun sergilendiği orijinal konak, 1900’lerin başında Henry Clay Frick tarafından bağışlanmıştır. Koleksiyon içinde resimler, porselen nesneler, mobilyalar ve Monet, Rembrandt, Bellini ve El Greco gibi birçok ünlü sanatçının eserleri yer almaktadır.

Günümüzde müzenin bulunduğu orjinal konak büyük bir yenilenme çalışması içinde bulunduğundan kapalıdır ve birkaç yıl boyunca da kapalı kalacağı öngörülmektedir. Frick Koleksiyonu, günümüzde geçici olarak Whitney Müzesi’nin eski yerine taşınmıştır ve burası Frick Madison olarak bilinmektedir.

Neden gitmeliyim? 1935 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan müze, birçok önemli sanatçının çok özel eserlerini görme olanağı sunmaktadır.

  • Adres: 1 E 70th St, New York, NY 10021, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-288-0700
  • Yol tarifi al >

45. AKC Köpek Müzesi

AKC-dog-museum
Görsel Kaynak: thedailybeast.com

Burası neresi? 8 Şubat 2019 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan AKC Köpek Müzesi, dört ayaklı tüy yumağı bu sevimli hayvanların 180’den fazla heykelinden ve tablosundan oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Müze toplamda iki kata yayılmış durumdadır.

Aslında müzenin geçmişi daha eskilere, 1982 yılına dek uzanıyor. American Cennel Club, daha önce New York Life Building’de bulunan orjinal Köpek Müzesi’ni, AKC Kütüphanesi ve arşivlerinin yanında genel merkeze yakın bir yere taşımıştır.

Neden gitmeliyim? Buraya gelen konuklar, köpeklerle ilgili eserleri ekranda görüntüleyebilmektedir ve AKC tarafından tanınan 193 köpek ırkının tamamı hakkında bilgi sahibi olabileceği “Irklarla Tanışın” tablosuyla etkileşime geçebilmektedir. Müze, yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de oldukça eğlenceli ve bilgilendirici bir yerdir.

  • Adres: 101 Park Ave, New York, NY 10178, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-696-8360
  • Ziyaret saatleri: Cuma-Pazar 11.00-18.00, Çarşamba 11.00-16.00
  • Yol tarifi al >

46. Yeni Müze

the new museum

Burası neresi? Manhattan’ın Aşağı Doğu Yakası’ndaki Yeni Çağdaş Sanat Müzesi, 1977 senesinde kuruldu ve çeşitli medyalardan oluşan 1000 civarında bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Müze içinde serginin güncel önemli noktaları, mimarisi ve tarihi hakkında bilgi sahibi olmak içi ziyaretçiler rehberli turlara katılabiliyor.

Müze, 8 katlı bir yapıda bulunuyor. Müze içinde William Kentridge, Ana Mendieta, Andrea Zittel ve David Wojnarowicz gibi daha az tanınan sanatçıların eserlerini görmek mümkün oluyor. Müze az tanınan kişilerle ilgili iddialı araştırmalar yaparken, çeşitli önemli sergilere de yer veriliyor.

Neden gitmeliyim? Özellikle ülkenin az tanınan sanatçılarına dair eserleri görmek ve onları daha yakından tanımak isteyenler için Yeni Müze, New York’ta değerlendirilebilecek müzelerden biridir.

  • Adres: 235 Bowery, New York, NY 10002, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-219-1222
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-18.00, Perşembe 11.00-21.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

47. El Museo Del Barrio

Burası neresi? Yukarı Manhattan’daki El Museo Del Barrio, çoğunlukla sadece “El Museo” olarak bilinmektedir. 1969 senesinde kurulan müzede, özellikle New York toplumundan Porto Riko eserlerine ağırlık verilerek, Karayipler ve Latin Amerika sanat formları sergilenmektedir.

Filmden edebiyata, kültürel kutlamalardan gösteri sanatlarına ve bütün yaş gruplarına hitap eden eğitim programlarına kadar El Museo, tanınmış bir Latin kültür merkezi olarak kabul ediliyor. 8000’den fazla kalıcı koleksiyonda, 400’ün üzerinde çağdaş ve modern tablo, 700’ün üzerinde fotoğraf ve medya objeleri ile 3D ve savaş sonrasını temsil eden zamana dayalı sanat formları yer alıyor.

Müzede aynı zamanda 20. ve 21. yüzyıllara ait 400’den fazla Porto Rikolu, Meksikalı ve Nuyorican grafik eseri sergileniyor. Dominik Cumhuriyeti ve Porto Riko’dan alınan Kolomb öncesi ve Karayipler’e ait çağdaş çalışmalar, kaliteli fotoğraflar ve grafikler popüler gelenekleri temsil eden önemli eser türleri arasında bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Özellikle Porto Riko ve Latin Amerika eserlerini incelemek isteyenler için El Muse Del Barrio es geçilemeyecek kadar güzel müzelerden biridir.

  • Adres: 1230 5th Ave, New York, NY 10029, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-831-7272
  • Ziyaret saatleri: Perşemb-Pazar 11.00-17.00
  • Yol tarifi al >

48. Cooper Hewitt Smithsonian Tasarım Müzesi

Cooper Hewitt Smithsonian Tasarım Müzesi

Burası neresi? Manhattan’ın Yukarı Doğu Yakası’nda Müzeler Caddesi’nde yer alan Tasarım Müzesi, Smithsonian Enstitüsü’nün bir parçası olarak varlığını sürdürüyor. Burası, ülkenin yaklaşık 240 yıllık yaratıcılık ve tasarım estetiğinden kaynaklanan çağdaş ve tarihi tasarımı temsil eden tek müzesidir.

1896 yılında kurulmuş olan müzenin koleksiyonunda Eski Mısır tekstil ve seramiklerinden dijital kod ve 3D baskılı çağdaş nesnelere kadar 200 binin üzerinde nesne bulunuyor. Bu tasarım müzesinin öne çıkanları arasında dantel koleksiyonu, Fontainebleau Sarayı’ndan çeşitli objeler, Gorge Heam tarafından bağışlanmış iki adet çeşme, kibrit kutuları, Sovyetler Birliği porselenleri ve Tibor Kalman tarafından tasarlanan kağıt yer alıyor.

Müze içinde ayrıca çok sayıda heykel, ahşap işleri, dekoratif sanatlar, kostüm, çömlek, metal işleri ve çeşitli müzik aletleri de görülebiliyor. Peter Cooper’ın yarattığı ilk çelik sandalyelerden biri ve Abraham Lincoln’un Cooper Union ziyareti sırasında kullandığı sandalye de hayli dikkat çekicidir.

Neden gitmeliyim? Benzersiz geçici sergiler ve muhteşem kalıcı koleksiyonu ile Tasarım Müzesi, ziyaretçilerine tasarım dünyasına dair etkileyici bir ziyaret imkanı sunuyor.

  • Adres: 2 E 91st St, New York, NY 10128, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-849-8400
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

49. Fashion Institute of Technology (FIT) Museum

moda teknolojisi muzesi

Burası neresi? Enstitü içindeki müzede giyim, tekstil ve aksesuar koleksiyonları sergileniyor. Müze, 27. Bulvar’daki 7. Cadde üzerinde bulunuyor. Burası özellikle çağdaş avangard modasına dair önemli koleksiyonuyla tanınıyor.

Müzenin kalıcı koleksiyonunda, kimisi 18. yüzyıla kadar uzanan 50 binin üzerinde giysi ve aksesuar görülebiliyor. Balenciaga, Chanel ve Dior gibi üst düzey tasarımcılara ait parçalar da bulunuyor. Müzenin üç galerisi vardır. Alt katta bulunan galeri özel sergiler için ayrılmıştır. Moda ve Tekstil Tarihi Galerisi’nde tarihi önemi bulunan 200’den fazla parça sergilenmektedir. Galeri FIT ise öğrenci ve öğretim üyelerine ait sergiler için kullanılmaktadır.

Neden gitmeliyim? Moda ve modanın tarihi ilgi alanınıza giriyorsa, FIT Müzesi New York’ta yapılacak en keyifli ücretsiz şeylerden biri olarak mutlaka değerlendirmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

  • Adres: 227 W 27th St, New York, NY 10001, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-217-7999
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-17.00, Cumartesi ve Pazar kapalı.
  • Yol tarifi al >

50. Met Manastırları

met manastirlari

Burası neresi? Çoğunlukla ablası “The Met” nedeniyle gözardı edilen “The Cloisters” Fort Tyron Park’ta bulunan ve yalnızca Avrupa Orta Çağ sanat ve mimarisine adanmış ayrı bir müzedir ve bunu ülkede tek yapan yer burasıdır. Müzede vitray pencerelerden duvar halılarına kadar birçok şeyin yanı sıra geniş bir Orta Çağ heykel ve resim koleksiyonu da yer almaktadır.

Bu büyüleyici eser koleksiyonunun ötesinde, burayı bu kadar benzersiz kılan şey ise konumudur. Müze, 1900’lerinde başıda Avrupa’dan taşınan Cuxa, Saint-Guilhem, Bonnefont ve Trie isimli dört farklı manastırda bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Müze, tarih ve sanatla ya da her ikisiyle de ilgili olan kişiler için mükemmel bir deneyim sunmayı vadetmektedir. Müzeyi cazip kılan bir diğer detay ise Washington Heights’ta Hudson Nehri’ne bakan bir konumda olmasıdır ve bu da açık bir günde New Jersey’e kadar olan muhteşem bir manzara sunmasını sağlamaktadır.

  • Adres: 99 Margaret Corbin Dr, New York, NY 10040, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-923-3700
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00, Çarşamba günleri kapalı.
  • Yol tarifi al >

51. New York Transit Müzesi

new york transit muzesi

Burası neresi? Dünyanın en önemli metro sistemi olarak kabul edilen New York’taki MTA, dünyadaki en büyük toplu taşıma demiryoldur ve Amerikan inovasyonunun gururlu bir temsilcisidir. Bu nedenle de bu demiryolu sisteminin tarihine adanmış bir müzenin olması gayet doğaldır!

Müze içinde metro vagonlarından otobüslere, sinyal lambalarına, tarihi haritalara ve eski bilet kutularına kadar çok değerli objeleri görme fırsatını yakalayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra hediyelik eşya bölümünden birçok eski fotoğraf başta olmak üzere benzersiz MTA temalı hediye de satın alabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? 1936 yılında hizmet dışı bırakılmış olan Eski bir Brooklyn metro istasyonunda bulunan ve geçmişi 100 öncesine kadar uzanan birçok önemli eseri barındıran New York Transit Müzesi’nde Amerika’nın en önemli toplu taşıma ağlarından birinin nasıl ortaya çıktığını öğrenecek, onlarca yıl içinde nasıl geliştiğini ve gelecekteki büyüme için ne gibi bir planın olduğunu gözleyebileceksiniz.

  • Adres: 99 Schermerhorn St, Brooklyn, NY 11201, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-694-1600
  • Ziyaret saatleri: Perşembe-Pazar 10.00-16.00
  • Yol tarifi al >

52. Intrepid Museum

intrepid museum

Burası neresi? Intrepid Museum uçaklardan, gemilerden helikopterlerden ve denizaltılarından çok daha fazlasını sunan oldukça keyifli ve etkileyici bir müzedir. Deniz, hava ve uzay temalı bu müze, eğitici olduğu kadar sürükleyici olmayı da başaran bir deneyim yaratarak, ziyaretçilere genellikle halkın gözünden uzak tutulan araçlara yakından bakma imkanı sunuyor. Müzenin kuruluşu 1982 yılına dayanıyor.

Intrepid Museum, Eskiden İkinci Dünya Savaşı ve Vietnam Savaşında kullanılmış bir uçak gemisi olan USS Intrepid, artık uçuş güvertesinde rekor kıran British Airways Concorde da dahil olmak üzere iki düzineden fazla restore edilmiş eski uçağı barındırmaktadır. İçeride aynı zamanda denizcilik tarihine ve ABD Deniz Kuvvetleri SEAL’lerine, ayrıca NASA ve Deniz Piyadeleri’ne adanmış sergiler de bulacaksınız.

Neden gitmeliyim? Bilime ve ulaşım konularına ilgi duyan herkes için burası, New York’ta ziyaret edilecek en iyi yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Pier 86, W 46th St, New York, NY 10036, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-245-0072
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Yol tarifi al >

53. Whitney Amerikan Sanat Müzesi

whitney amerikan art museum

Burası neresi? 19. ve 20. yüzyıldan kalma eserlerden oluşan güzel bir koleksiyona ev sahipliği yapan Whitney Müzesi, her şeyden önce yerli Amerikan sanatçıları, 3.000’den fazla sanatçıya ait 23.000’den fazla tablo, heykel, çizim ve diğer parçaları içeren muazzam kalıcı sergi ile onurlandırıyor. Müzede Louise Bourgeois, Jackson Pollock ve Georgia O’Keefe gibi çok değerli sanatçıların eserleri görülebilmektedir.

Müze, 1931 yılında heykeltıraş ve sanat patronu olan Gertrude Wenderbilt Whitney tarafından açılmıştır. Kalıcı serginin zenginliği göz kamaştırıyor olsa da müzenin esas olayı geçici sergilere ve özellikle de Whitney Bienali’ne dayanmaktadır. Bienal çift sayılı yıllar içinde düzenlenmekte ve sanat sevenler için tam bir hazine niteliği taşımaktadır.

Müzeyi dikkate değer ve benzersiz kılan bir özelliği de Gençlik İçgörüleri programıdır. Bu program gençlerin yeni beceriler öğrenmesine yardımcı olmayı amaçlayan bir programdır ve ücretsiz bir şekilde dersler, atölye çalışmaları ve performanslara katılma olanağı sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Meatpacking bölgesinde Hudson Nehri’nin hemen kıyısında bulunan Whitney Müzesi, George Luks gibi önde gelen isimlerden Andy Warhol gibi pop ikonlarına kadar çağdaş dünyanın derinliklerine dalıyor ve burayı şehrin en önemli sanat duraklarından biri olarak markalandırıyor. Bu nedenle burası sanata meraklı turistler için New York’un mutlaka gezilmesi gereken müzeleri arasında yer alıyor.

  • Adres: 99 Gansevoort St, New York, NY 10014, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-570-3600
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.30-18.00, Cuma 10.30-22.00, Salı kapalı.
  • Yol tarifi al >

54. New York Bilim Salonu

New York Bilim Salonu
Görsel Kaynak: unladylike2020

Burası neresi? Queens’te bulunan aile dostu, son derece etkileşimli ve muazzam bir bilim müzesi olan New York Hall of Science, meraklı bir zihne sahip herkes için bir mıknatıs görevi görüyor. Müze özellikle de çocuklu aileler için New York’un mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

Uygulamalı ve sürükleyici etkileşimli sergiler, robotik kolları kontrol etmenize, sanal gerçeklik dünyasına adım atmanıza, fosil kazmanıza ve denge, görüş ve ses yetilerinizi kontrol ederek biraz enerji yakmanıza olanak tanıyacaktır.

Neden gitmeliyim? İnsan biyolojisinden uzaya, çevreye, evrime ve şaşırtıcı teknolojiye kadar birçok farklı konuda 450’den fazla sergiye ev sahipliği yapan müze, yaşınız ve ilgi alanlarınız ne olursa olsun kesinlikle ilgi uyandıracaktır. Müzenin kalıcı sergilerine ek olarak düzenli olarak geçici gösterilerin yanı sıra dersler ve atölye çalışmaları da gerçekleştirilmektedir.

  • Adres: 47-01 111th St, Queens, NY 11368, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-699-0005
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba-Pazar 10.00-17.00
  • Yol tarifi al >

55. Solomon R. Guggenheim Müzesi

Solomon R. Guggenheim Muzesi

Burası neresi? 1959’da yapımı tamamlanan  Solomon R. Guggenheim Müzesi, New York’un ilginç mimarisiyle dikkat çeken önemli müzelerinden bir tanesidir. Kendine özgün mimarisi ve koleksiyonu ile New York City’nin ziyaret edilen en ünlü yerleri arasında bulunan müze, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin de bir parçası olmuştur.

Neden gitmeliyiz! Müzede genel olarak Solomon R. Guggenheim’in modern sanat yapıları sergileniyor. Bunun dışında çağdaş sanat örneklerine dair birçok orijinal eseri, her yıl düzenlenen çeşitli sanat sergilerini ve bienalleri müzede bulmanız mümkün. Salı ve cumartesi günleri 10.00-20.00 arası açık olan müze, perşembe günleri kapalı; diğer günler ise 10.00 ile 17.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor.

Kaçırmayın! Müzede giriş ücreti istenmiyor ama yine de bağış yapmanız isteniyor. Yani durumuna göre 1 dolar da verebilirsiniz 100 dolar da…

  • Adres: 1071 5th Ave, New York, NY 10128, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-423-3500
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-18.00, Cumartesi 11.00-20.00
  • Yol tarifi al >

56. Amerikan Doğa Tarihi Müzesi

amerikan doga tarihi muzesi

Burası neresi? New York City’de aile ile gezilecek yerler arıyorsanız Amerikan Doğa Tarihi Müzesi’ni es geçmemeniz gerekiyor. Central Park’ın batı ucundaki müzede 45 kalıcı sergi salonunda dinozor fosillerinden bitki örneklerine ve etkileyici bir meteor koleksiyonuna kadar çok önemli sergiler yer almaktadır.

34 milyon parçanın sergilendiği müze içinde yünlü mamutlar ve kılıç dişli kediler gibi antik hayvanlara kadar birçok ilgi çekici objeyi görmek mümkün olmaktadır. Bu sayede ziyaretçiler hem dünyanın oluşuma dair bilgi sahibi olabilmekte ve insan kökeninin kültürünü yakından öğrenebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Amerikan Doğa Tarihi Müzesi, gezegenemiz ve ev sahipliği yaptığı canlılar hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için mükemmel bir ziyaret noktasıdır.

  • Adres: 200 Central Park West, New York, NY 10024, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-769-5100
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.30
  • Yol tarifi al >

57. Modern Sanat Müzesi (MoMA)

MoMa

Burası neresi? 18. yüzyıldan itibaren varlığını sürdüren müze, günümüze dünyanın en güzel sanat koleksiyonlarından birkaçına ev sahipliği yapılıyor. Her yaştan sanatsevere ilham vermeyi ve onları memnun etmeyi garanti eden Modern Sanat Müzesi, Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Frida Kahlo ve Andy Varhol başta olmak üzere çok önemli sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyiz? Bu değerli müzenin hemen her köşesinde, sanat tarihinden, çağdaş koleksiyonerlerin imrendiği sanatçılara ait birçok eser bulunuyor. Noel zamanında ve ilkbahar ve yaz sonunda en yoğun günlerini geçiren Modern Sanat Müzesi’nde, Van Gogh’un Yıldızlı Gecesi’nden Picasso’nun Les Demoiselles d’Avignon’una kadar birçok sanat eserini bir arada görmeniz mümkün.

Kaçırmayın! Sanat editörü Howard Halle ziyaretçilerin cuma günü gelmesini öneriyor. Zira cuma günleri, müzeye 16.00-20.00 arası ücretsiz giriş yapılabiliyor! Diğer günler ise müzeye giriş için ücret ödemeniz gerekiyor.

  • Adres: 11 W 53rd St, New York, NY 10019, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-708-9400
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.30-17.30, Cumartesi 10.30-19.00
  • Yol tarifi al >

58. Brooklyn Müzesi

brooklyn museum

Burası neresi? Brooklyn müzesi, içerisinde bulundurduğu eserlerle yenilikçi ve etkileyici bir müze. Manhattan kadar büyük olmasa da alternatif olarak tercih edilen bir yer. New York gezilecek yerler deyince akla gelen ilk rotalardan biri.

Neden giymeliyiz? Prospect Park’ın hemen kenarında konumlanmış olan müze içerisinde, Mısır medeniyetine ait sanat eserlerinin yanı sıra feminist kültüre dair eserler de bulunuyor. Müzedeki feminist eserlerden en önemlisi Judy Fince’nin ünlü feminist eseri ”The Dinner Party”dir. Bunun dışında, Cézanne, Monet and Degas gibi önemli empresyonist sanatçıların eserleri de müzedeki koleksiyonlara dahil edilmiştir. Bunun yanı sıra müzede, erken dönem Amerikan Sanatı örnekleri ve özel ”tarihi dönem odaları” da bulunuyor.

Kaçırmayın! Ünlü sanat editörü Howard Halle’e göre, müzede görmeniz gereken en önemli eser Albert Bierstadt’ın ”Rocky Dağları’ndaki A Fırtına, Mt. Rosalie” adlı tablosudur.

  • Adres: 200 Eastern Pkwy, Brooklyn, NY 11238, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-638-5000
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-18.00, Pazartesi ve Salı kapalı.
  • Yol tarifi al >

59. Queens County Çiftlik Müzesi

queens county farm museum
Görsel Kaynak: historichousetrust.org

Burası neresi? Queens County Çiftlik Müzesi, New York’ta bulunan gerçek bir çalışma ve emek çiftliğidir. 323 yıllık sömürge döneminden kalma çiftlik, New York’un bozulmamış tarım arazilerine sahip en büyük alanlarının başında gelmektedir. 1700’lü yılların ortasında inşa edilen ve şehrin simgesel yapılarından kabul edilen Cornell Farmhouse, sömürge döneminin İngiliz ve Hollanda mimarisini yansıtmaktadır.

Tarihi çiftlik binaları ve ekipmanları, sera ekim alanları, meyve bahçesi, evcil hayvan çiftliği, sezonluk festivaller, çeşitli eğitim programları, çocuk bahçesi ve çeşitli çiftlik ürünlerinin satıldığı çiftlik mağazası gibi çok sayıda cazibe merkezi burasını hem yetişkinler hem de çocuklar için çok keyifli ve öğretici destinasyonlardan biri haline getirmektedir.

Neden gitmeliyiz? 47 dönümlük alanıyla faaliyet gösteren ve tarım arazisi olan ”Queens County Farm Museum” New York’ta uzun zaman önce bitme noktasına gelmiş olan tarım sektörünü ölümsüzleştirmek için uğraş veriyor. Girişlerin ücretsiz olduğu bu müzenin kuşkusuz en dikkat çeken ve girişi ücretli olan tek alanı: Üç dönümlük bir alana sahip olan Amazing Mısır Labirenti’dir.

Kaçırmayın! Çiftliği ziyaret etmek için en popüler dönem sonbahardır. Ancak, koyun yetiştiriciliği, bitki satışı ve midilli gezilerini içeren ve her yıl mayıs ayında düzenlenen Çiftlik Festivali’ni kaçırmanızı istemeyiz!

  • Adres: 73-50 Little Neck Pkwy, Queens, NY 11004, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-347-3276
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Yol tarifi al >

60. Tenement Müzesi’yle zamanda yolculuk!

tenement muzesi

Burası neresi? Tenement Müzesi, Aşağı Doğu Yakası’nda bulunan, restore edilmiş bir dizi apartman dairesinden oluşan bir müzedir. Eski dönemlerde göçmen kiracıların günlük hayatlarına dair her şeyi bulabildiğiniz bu müze, bir nevi sizi o zamanlara götürüyor.

Neden gitmeliyiz? Bir zamanlar işçi sınıfından onlarca Alman, Yahudi, Çinli ve İtalyan ailelere ev sahipliği yapan dairelerde, rehberli turlar sayesinde 1800’lerin ortasından 20. yüzyılın başlarına kadar olan New York göçmen nüfusunun tarihine dair çok şey öğrenebilirsiniz. New York’ta Nerede Kalınır ? yazımızı inceleyerek şehirde konaklama yapabileceğiniz noktalar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kaçırmayın! Müzede canlandırmalarla anlatılan ve en beğenilen hikayelerden biri olan, ”1869’da söz konusu dairelerden birinde yaşayan İrlandalı bir ailenin hüzünlü hikayesini” mutlaka izleyin!

  • Adres: 103 Orchard St, New York, NY 10002, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 877-975-3786
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Yol tarifi al >

61. Yahudi Müzesi (Jewish Museum)

yahudi muzesi new york
Görsel Kaynak: tripadvisor

Burası neresi? Tarihi Warburg Evi’nde bulunan Yahudi Müzesi, dünyanın sürekli açık olan en eski Yahudi müzesi ve İsrail dışındaki koleksiyonlar açısından en büyüğü olarak biliniyor. Met ve Guggenheim’in yanında, Manhattan’ın Yukarı Doğu Yakası’nda müzeler caddesindeki bu müze, benzersiz mimarisiyle dikkat çekiyor.

Burası bir sanat müzesi olarak sınıflandırılıyor ve Yahudi etkileri taşıyan çok çeşitli çağdaş sanat eserlerinden örnekler sergileniyor. Müze aynı zamanda yaklaşık 4000 yıllık Yahudi tarihine de ışık tutuyor ve tarihi Yahudi eserleri koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor.

Neden gitmeliyim? Sergilerin tamamı kronolojik olarak sıralanmış ve ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Bu da müzeyi, Yahudi tarihi ve sanatına meraklı kişiler için New York’taki cazibe merkezlerinden biri haline getiriyor. Müzenin son dönemde yapılan değişiklikle cumartesi günleri ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebiliyor olması da büyük bir avantaj.

  • Adres: 1109 5th Ave &, E 92nd St, New York, 10128, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-423-3200
  • Ziyaret saatleri: Perşembe 11.00-20.00, Cuma 11.00-16.00, Cumartesi-Pazartesi 11.00-18.00, Salı ve Çarşamba kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

62. Dondurma Müzesi (Museum of Ice Cream)

museum of icecream
Görsel Kaynak: youtube

Burası neresi? Dondurma Müzesi, çocukların ve ailelerin tatlı dünyasında kendi zevklerini keşfetmeleri için ücretsiz “Sundea Okulu” dondurma yapımı dersleri sunuyor ve bu dersler artık çevrimiçi olarak alınabiliyor. Atölyelerinde ayrıca doğum günleri, düğünler, yıldönümleri gibi çeşitli özel gün etkinliklerine de ev sahipliği yapılıyor.

2016 yılında hayata geçirilen bu 5000 m²’lik atölye, tamamen dondurmalar ve şekerlemeler etrafında dönen bir temaya dayanıyor. Buraya gelen ziyaretçiler 20’nin üzerindeki farklı dondurmanın tadına bakmanın yanı sıra, birçok ücretsiz ve çok renkli fotojenik eğlence dolu etkinliklerin tadını çıkarabilmektedir.

Neden gitmeliyim? Dondurma yapımı sanatını daha iyi öğrenmek ve bilgi edinmek istiyorsanız New York’taki bu müzeyi es geçmemeniz gerekiyor.

  • Adres: 558 Broadway, New York, NY 10012, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-19.00, Cumartesi-Pazar 10.00-20.30, Salı kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

63. Queens Museum

queens museum
Görsel Kaynak: queensmuseum

Burası neresi? Geçmişte New York City Binası olarak bilinen bu art deco tarzındaki muhteşem mimari yapı, ilk olarak 1939 senesinde Dünya Fuarı için inşa edilmiş ve Queens ilçesinin tarihinden çağdaş sanat koleksiyonuna kadar her şeye ilişkin sergiler ve sanata dair içgörüler ile eski ihtişamına kavuşturularak restore edilmiştir.

Queens Müzesi’nin en öne çıkan yönü ise, yaklaşık 10 bin fitlik sergi alanını kaplayan, beş ilçenin tamamının devasa bir kopyası olan New York Şehri Panoraması‘dır. Bu panorama içinde parklar, gökdelenler, otoyollar ve çok fazlasını incelemek mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? 2009 yılında iddialı bir genişleme projesinin gerçekleştirildiği müze, 2013 yılında yeniden ziyarete açılmıştır ve günümüzde şehrin genel görünümünü görmek isteyenler için sunduğu imkanlar nedeniyle New York’ta görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

  • Adres: Flushing Meadows Corona Park, Building, Queens, NY 11368, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-592-9700
  • Ziyaret saatleri: Çarşamba-Cuma 12.00-17.00, Cumartesi-Pazar 11.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

64. Seks Müzesi: MoSex

mosex

Burası neresi? 1800’lü yıllarda genelevler ve striptiz salonlarıyla dolu olan Tenderloin bölgesinde yer alan MoSex, cinselliği kültür bağlamında ele alan bir müze…

Neden gitmelisiniz? Cinselliğe dair merak ettiğiniz her sorunun cevabını bulabileceğiniz bu müzede geçmişten günümüze insanların cinsellik anlayışı gözünüzün önüne seriliyor. Tipik müze ziyaretlerinden sıkılanlar için farklı bir deneyim sunan müzede geniş hediyelik eşya dükkanlarından, cinsellikle ilgili kitaplar ve gösterişli oyuncaklara kadar her şey mevcut.

Kaçırmayın! MoSex’teki ilginç koleksiyonları mutlaka görmelisiniz!

  • Adres: 233 5th Ave, New York, NY 10016, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-689-6337
  • Ziyaret saatleri: Pazar-Perşembe 13.00-22.00, Cuma-Cumartesi 12.00-00.00
  • Yol tarifi al >

65. The Rubin Museum of Art

the rubin museum of art

Burası neresi? 2004’te açılan ve o tarihten itibaren hizmet veren altı katlı bir müzedir. Müzede, Donald ve Shelley Rubin’in Himalaya kültürüne ait sanat eserleri ve koleksiyonları sergileniyor. Bunların yanı sıra müze, başka büyük ölçekli sergilere de ev sahipliği yapıyor.

Neden gitmeliyiz? Himalaya ve Budist sanatına adanmış eserler, filmler, müzikler ve daha birçok özelliğiyle bu müzeyi çok seveceğinizden eminiz. Hint ve Budizm sanatına dair her şeyi bir arada görebileceğiniz müzede Doğu kültürleriyle ilgili çok yönlü bir deneyim sizi bekliyor.

Kaçırmayın! Budist bir sanatçı olan Donald Rubin’in müze sahnesinde gerçekleştirdiği özel konuşmayı dinlemenizi ve düzenlenen gösterileri izlemenizi öneriyoruz.

  • Adres: 150 W 17th St, New York, NY 10011, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-620-5000
  • Ziyaret saatleri: Perşembe-Pazar 11.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

66. New York Şehir Müzesi

new york sehir muzesi
Görsel Kaynak: wikipedia

Burası neresi? 1923 yılında kurulan New York Şehir Müzesi, New York’un 16. yüzyıldaki kuruluşundan bu yana kadar olan eserleri, haritaları ve fotoğrafları muhafaza ediyor.

Müzedeki kalıcı sergi, New York şehrinin tam tarihini yansıtıyor. Müzede baskılar, fotoğraflar, heykeller, kostümler, tekstil ürünleri, el yazmaları, dekoratif sanatlar ve mobilyalar da dahil olmak üzere 750 bin civarında nesne bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Her yaş grubuna ait eğitim faaliyetlerinin de sürdürüldüğü müze, binlerce nesneyi inceleme ve New York’un etkileyici tarihinde ilgi çekici bir yolculuğa çıkma imkanı sağlıyor.

  • Adres: 1220 5th Ave, New York, NY 10029, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-534-1672
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00, Salı ve Çarşamba günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

67. Amerikan Kızılderilileri Ulusal Müzesi

national museum of the american indian

Burası neresi? Smithsonian Enstitüsü’nün bir şubesi olan bu müze, koleksiyonunu Broadway’in altındaki 1907 Gümrük Binası’nın büyük kubbesi çevresinde sergiliyor. Yerli Amerikalıların yaşamı ve kültürü, Navajo mücevherlerinden ritüel kabile dansı kostümlerine kadar çağdaş sanat eserlerinin yanı sıra geçici sergiler de sunuluyor.

2006 yılında açılan The Diker Pavilion for Native Arts & Culture, Kızılderili görsel ve performans sanatlarına yönelik çok önemli bir yer haline geldi ve şimdiden şehrin kültürel yaşamına damga vurmayı başardı. Bu sayede ziyaretçiler Kızılderililerin kültürel yönünü keşfetme imkanına da sahip oluyor.

Neden gitmeliyim? Müze, 1989 yılından bu yana ziyaretçiler için Kızılderili kültürünü daha yakından tanıma ve detaylı bilgi sahibi olma amacına hizmet ediyor. Her ne kadar içeride çok zengin bir koleksiyon bulunmasa da New York’a geldiğinizde bu ücretsiz müzeyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

  • Adres: 1 Bowling Green, New York, NY 10004, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-514-3700
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Parklar, Bahçeler, Yeşil Alanlar

New York, tahmin ettiğinizden çok fazla yeşil alana sahiptir ve yazımızda New York’ta bulunan bütün parklara yer almak ne yazık ki mümkün değil. Biz gene de şehirde bulunan birçok parka içeriğimizde zaman ayırmaya çalışacağız ancak siz şehirdeki parkların bahsettiklerimizle sınırlı olmadığını bilin 🙂

68. Bank of America Winter Village

bank of america winter village

Burası neresi? New York Halk Kütüphanesi’nin arka bahçesinde bulunan ve her zaman titizlikle bakım yapılan bir park olan Bank of America Winter Village’ı, siz de New York gezilecek yerler listenize eklemelisiniz.

Neden gitmeliyiz? 17.000 metrekarelik açık pist alanına sahip olan bu parka girişler ücretsiz. Fakat paten kiralamak için belirli bir ödeme yapmanız gerekiyor. Burası için gerçek bir harikalar diyarı diyebiliriz. Buz patenin keyfini çıkaracağınız, şehrin göbeğindeki bu parka mutlaka gitmelisiniz. Buzda kaymayı bilmiyorsanız hiç üzülmeyin, çünkü burada buz pateni için eğitimler de veriliyor!

Kaçırmayın! Parkın kuzeydoğu köşesinde bir halk banyosu yani bizim dilimize göre bir hamam bulunuyor. Bu banyonun şehrin en güzel banyosu olduğunu da söylemeden geçmeyelim!

  • Adres: 42nd Street and, 6th Ave, New York, NY 10018, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

69. Manhattan’ın en canlı ve en yeşil alanı: Madison Square Park

madion square park

Burası neresi? Flatiron semtinde bulunan yemyeşil bir doğal park alanı.

Neden gitmeliyiz? Sanat enstalasyonlarına, yemek festivallerine ve birçok yaz konserine ev sahipliği yapan park, özellikle turistler için favori bir mekan olan Shake Shack’i de içinde barındırıyor. Bunun yanı sıra yaz aylarında parkı dolduran blues, caz ve Hill Billy Blue Grass müziği, giden herkese keyifli anlar yaşatıyor.

Kaçırmayın! Parkın güneybatı köşesinde bulunan beysbolun doğduğu kutsal alanı görmeyi unutmayın!

  • Adres: 11 Madison Ave, New York, NY 10010, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

70. McCarren Parkı

mccarren park

Burası neresi? 35 dönümlük devasa McCarren Parkı, Brooklyn’in Williamsburg ve Greenpoint mahallelerinde bulunuyor. Çiçekler ve ağaçlarla dolu park, yükselen kemerleri ve gür yeşillikleri ile ünlüdür. Yaklaşık 30 yıl boyunca kapalı kalan parkın havuzu, 2012 yılında yeniden açılmış ve kavurucu sıcaklarda New Yorklular için bir kurtarıcı görevi görmeye başlamıştır.

Neden gitmeliyim? New York’taki önemli kaçış noktalarından olan bu park, özellikle sıcak yaz aylarında ziyaretçilerin akın ettiği keyifli bir mangal ve piknik alanıdır. Temmuz ve Ağustos aylarında ise park alanında ücretsiz bir şekilde katılabileceğiniz film ve canlı müzik geceleri düzenlenmektedir. Kalabalığın bunaltıcı ortamından uzak kalmak istiyorsanız burayı erken saatlerde ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

  • Adres: 776 Lorimer St, Brooklyn, NY 11222, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

71. Brooklyn Bridge Park

brooklyn bridge park

Burası neresi? 2010’ların başında o zamanlar atıl durumda olan 85 dönümlük sahil kenarında oluşturulan Brooklyn Bridge Park, huzur, sessizlik ve muhteşem nehir kenarı manzaraları arayan binlerce yerli ve yabancı turist tarafından her gün ziyaret edilen modern New York hazinelerinden biridir. Brooklyn Sahili boyunca uzanan park, 2,1 kilometre uzunluğa sahiptir.

Neden gitmeliyim? Brooklyn Delights, DUMBO ve Coble Hill boyunca uzanan, iskelelerle çevrili bu yemyeşil vaha, atlıkarınca, oyun alanları, spor alanları, kano da dahil olmak üzere herkes için birşeyler sunması nedeniyle New York’un önemli cazibe merkezleri arasında bulunuyor.

Kaçırmayın! Yemek meraklıları için Luke’s Lobster’ın ünlü ıstakoz ruloları kaçırılmaması gereken bir lezzettir. Alışveriş tutkunları için ise Empire Mağazaları mutlaka ziyaret edilmelidir ve eğer hala açsanız hemen yanındaki Time Out Market da listeye eklenmelidir.

72. Fort Tryon Parkı

fort tryon park

Burası neresi? Fort Tryon Parkı, New York’taki en güzel şehir parklarından biridir. Park, Manhattan ilçesinin Hudson Heights ve Inwood mahallelerinde yer almakta ve 67 dönümlük bir alanı kaplamaktadır. Burası, Hudson Nehri’nin manzarasına hakim bir noktada olmasından dolayı harika bir piknik alanıdır. Bu nedenle birçok ziyaretçi, buraya gelerek çimlere bir sergi serip parkın muhteşem panoramik manzarasını seyretmeyi tercih etmektedir.

Neden gitmeliyim? Acıkan ziyaretçiler park içindeki lüks New Leaf Cafe ya da The Hudson’a gelerek brunch keyfi yapabilir. Park aynı zamanda çocuk dostu bir yerdir ve burada bulunan iki çocuk oyun alanı, voleybol sahası ve pinpon masası oyun oynamak ve spor yapmak isteyenler için burayı cazip kılıyor. Parkta ayrıca banyolar ve sprey duş alanları da vardır.

  • Adres: Riverside, Dr To Broadway, New York, NY 10040, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

73. Prospect Park

prospect park

Burası neresi? Central Park’tan sonra New York’un ikinci büyük parkı olan Prospect Park, 585 dönümlük bir vaha alanından oluşmaktadır. Aslına bakarsanız, burayı ziyarete gelen birçok kişi, çevredeki mimari unsurlar ve daha samimi bir his sayesinde, bu parkın Manhattan’daki benzerinden bile daha güzel bir yer olduğunu düşünüyor.

Neden gitmeliyiz! Şehrin bunaltıcı atmosferinden kaçmak isteyen insanlar buraya akın ediyor diyebiliriz. Çünkü Prospect Park uçsuz bucaksız yemyeşil alanlarıyla gerçek bir cennet gibi! Bunun dışında parkta bir göl ve çok sayıda çeşme bulunuyor.

Kaçırmayın! Prospect Park’ta bisiklet keyfi, sandal turu veya piknik gibi her çeşit aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Brooklyn’de bulunan bu muazzam parkı mutlaka ziyaret etmelisiniz! Park içinde bulunan hayvanat bahçesi ise ziyaretçilerin es geçmemesi gereken önemli noktalar arasında bulunuyor.

74. Sokrates Heykel Parkı

socrates heykel parki

Burası neresi? Tahmin edeceğiniz üzere heykel sanatına adanmış olan Sokrates Heykel Parkı, New York’ta sanatın tadını çıkarmak için gelinebilecek en iyi parktır. İnsanların takılmak ve rahatlamak, aynı zamanda biraz kültür edinmek ve heykelleri incelemek geldiği güzel yerlerden biridir. Park, toplamda yaklaşık 4,5 dönümlük bir alanı kaplamaktadır ve yılın 365 günü ziyaret edilebilmektedir.

Parkta, Vito Acconci, Merle Temkin, Sanford Biggers ve Agnes Denes gibi birçok sanatçının sanat eserleri sergilenmiştir. Parkta yıl boyunca dört ana sergi düzenleniyor: İlkbahar/Yaz Sergisi, Sokrates Yıllık Burs ve Sergisi, New York Architectural Leagye ile ortaklaşa düzenlenen bir tasarım-inşa yarışması olan Folly/Function ve Broadway Billboard Sergisi.

Aynı zamanda Açıkhava Sineması Uluslararası Film Festivali, temmuz ve ağustos ayları boyunca her çarşamba gerçekleştirilmekte ve bu gösterimlerde ziyaretçiler uluslararası çok önemli filmleri izleme fırsatını yakalamaktadır.

Neden gitmeliyim? Heykelleri ve nefes kesen Manhattan manzaraları ile ünlü olan Socrates Sculpture Park, hem dinlenmek hem de sanatla iç içe olmak isteyenler için değerlendirilebilecek yerler arasında bulunuyor. Park, ister yalnız isterseniz ailenizle gelmek için mükemmel bir yerdir.

  • Adres: 32-01 Vernon Blvd, Queens, NY 11106, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-956-1819
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

75. Riverside Park

riverside park

Burası neresi? Manhattan’ın çoğu yeşil alanıyla karşılaştırıldığında sessiz ve arka planda bulunan Riverside Park, sonsuza kadar Central Park’ın gölgesinde kalacak gibi görünüyor. Aslında bu durum, Riverside Park’ı şehrin en iyi korunan sırlarından biri haline getiriyor. Park, batısında Hudson Nehri ile çevrilidir ve 59. Cadde’den 158. caddeye kadar uzanıyor. Park, yol boyunca 330 dönümden fazla bir alanı kaplıyor.

Riverside Park, sadece doğa severler için değil, aynı zamanda tarih meraklıları için de harika bir yerdir. Park içinde 25’in üzerinde anıt, plaket ve heykel görülmeye değerdir. Bu anıtlar, Edgar Allen Poe’nun “The Raven”i bestelediği yeri ya da 60 yıllık 25 numaralı lokomotif motoru gibi önemli olayları anma konusunda şehre yardımcı olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Keyifli yollar boyunca köpek parkları, Hamilton Çeşmesi, Hippo Oyun Alanı, tenis kortları ve temiz havayı içinize çekebileceğiniz nehir kıyısındaki çok sayıda gezinti yeri, Riverside Park’ı ziyaretçiler için zaman geçirmesi zorunlu yerlerden biri yapıyor.

  • Adres: New York, NY 10025, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

76. Flushing Meadows Corona Park

flushing meadow corona park

Burası neresi? Şehrin dördüncü büyük parkı olan Flushing Meadows Corona Park, Manhattan Central Park’ın hemen yanında 50 dönümlük geniş bir alana yayılmıştır. Gizli kalmış bir mücevher olan park, çoğu yerli halk ve ziyaretçi tarafından göz ardı edilmektedir.

Parkın içinde çok çeşitli spor alanları, oyun alanları ve göletler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra burası hem ABD’deki açık tenis turnuvalarının hem de 1939 ve 1964 Dünya Fuarı’nın yeri olması olması ve ciddi derecede etkileyici mimari ustalıklara ev sahipliği yapması nedeniyle önemli bir ziyaret noktasıdır.

Örneğin Unisphere, 1964-1965 Dünya Fuarı’nın en önemli parçası olarak inşa edilmiş ikonik 140 fitlik çelikten bir küredir. Yapı günümüzde bile hala havalı görünümünü koruyor. Bunun yanı sıra Phlip Johnson tarafından 164 fuarı için tasarlanmış New York Eyalet Pavilionu’nda da muhteşem bir manzara oluşturan, 100 metrelik 16 sütundan oluşan daire de parktaki önemli mimari eserler arasında bulunuyor.

Neden gitmeliyim? Parkta gerçekleştirilen düzenli etkinlikler, mini golf, kışın buz pateni pisti, yürüyüş parkurları, kapalı havuzlar, su bisikleti kiralama olanağı, barbekü alanları ve muazzam mimari yapıtlar bu parkı oldukça etkileyici bir yer haline getirmektedir.

  • Adres: Grand Central Parkway and, Van Wyck Expy, Queens, 11354, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-760-6565
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

77. Snug Harbor Kültür Merkezi ve Botanik Bahçesi

snug harbor botanik bahcesi

Burası neresi? Sataten Adası’nda bulunan ve alışılmışın dışında bir yer olan Sung Harbor Kültür Merkezi ve Botanik Bahçesi, denizciler için 19. yüzyıldan kalma etkileyici bir eski huzurevidir. Günümüzde bu merkez içinde bir müze, performans alanı, botanik bahçesi ve bir sanat kompleksi yer almaktadır. Buraya ulaşmak için sadece keyifli bir feribot yolcuğu yapmak yeterli olmaktadır.

Bu muhteşem kampüs, düzinelerce tarihi binanın yanı sıra 83 dönümlük çimenlik alan, heykeller kaplanmış ormanlık alan ve keşfedilecek sonsuz çeşitlilikte çarpıcı bitkilerin bulunduğu yemyeşil bahçelerden oluşmaktadır ve ziyaretçilerine kesin huzuru vadetmektedir.

Neden gitmeliyim? Gizli bir mücevher olan New York’un bu muhteşem cazibe merkezi, ödüllü oyunlardan Chinese Scholar’s Garden’daki sanat sergilerine kadar pek çok etkileyici şeyi sunmaktadır ve bu bakımlı güzel arazi içinde dolaşmak tamamen ücretsizdir. Ve bütün tarih meraklıları için Staten Island Müzesi, Noble Denizcilik Koleksiyonu, Newhouse Çağdaş Sanat Merkezi, Ada Çocuk Müzesi ve Yeşil Galeri de oldukça etkileyici yerlerden birkaçıdır.

  • Adres: 1000 Richmond Terrace, Staten Island, NY 10301, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-425-3504
  • Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-19.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

78. Wave Hill’de yemyeşil bahçe manzarasının tadını çıkarın!

wave hill

Burası neresi? Bronx’un Riverdale bölgesinde bulunan ve 19.yüzyıldan kalma bir konağın etrafını saran bahçelerden oluşan bir alan. Eski bir yer olmasına rağmen günümüzde hala titizlikle bakım yapılan bahçelerde: Bol kır çiçekleri ve gölgeli pergolalar gibi birçok bitki ve çiçek türü yer alıyor.

Neden gitmeliyiz? Başlangıçta özel mülk olan bu bahçeler sonradan kurumsallaşmış ve ziyarete açık bir hale getirilmiştir. Wave Hill, yeliş zenginliğinin yanı sıra, muhteşem nehir manzarasıyla da göz dolduruyor. Özellikle Hudson Nehri ve New Jersey Palisades’in panoramik manzarası herkesi kendine hayran bırakıyor.

Kaçırmayın! En az bir düzine bahçenin bulunduğu lüks Riverdale semtinde dolaşmanızı ve tüm mega konakları görmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz! Wave Hill’i gezmek için girişte belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bunun yanı sıra, her cumartesi sabah 09.00 ile 12.00 arasındaki ücretsiz giriş imkanından yararlanabilirsiniz!

  • Adres: 4900 Independence Ave, Bronx, NY 10471, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

79. Hudson River Park

hudson river park

Burası neresi? Hudson Nehri Parkı, bisiklet sürüp, patenle kayabileceğiniz, muhteşem bir manzaraya sahip olan sahil şeridinden oluşuyor. Battery Park’tan 59. Cadde’ye kadar uzanan sahilde, çimlerin üzerinde güneşlenebilir, piknik yapabilir ve hoş vakit geçirebilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Eğer New York’ta bir öğleden sonranızı keyifli bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız burada gerçekleştirilen birçok etkinliği tercih edebilirsiniz. Müzik festivalleri, yoga dersleri, film gösterimleri, dans dersleri ve daha birçok şeyden birini düşünebilirsiniz. Dilerseniz de sadece etrafta dolaşabilir ve New Jersey manzarasına dalabilirsiniz.

Kaçırmayın! Yaz aylarında sahilde ağaçların arasında ki çim alanlarda uzanıp, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Parkta bulunan 550 dönümden fazla açık alan ve düzinelerce farklı iskeleyle burası dinlenmek için şehirdeki en keyifli noktalar arasında bulunuyor.

  • Adres: 61 Chelsea Piers, New York, NY 10011, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

80. Central Park’ı Keşfedin

Central Park

Burası neresi? Central Park, dünyanın en ünlü yeşil alanıdır. New York’un simgesi olan bu park, aynı zamanda şehrin nefesidir desek abartmış olmayız. New Yorkluların oyun alanı olan  ve toplamda 800 dönümlük devasa bir alana yayılmış olan Merkez Park, New York’un beton ortamında yeşil görüntüsü ile adeta bir vaha görevi görmektedir. Burası aynı zamanda dünyanın en fazla filme alınan yerlerinden biri olması nedeniyle de ayrı bir öneme sahiptir.

Neden gitmeliyiz? Çünkü Central Park,bir yeşil alandan daha fazlası ! Strawberry Fields, Sheep Meadow, Cherry Hill, Bow Bridge, Bethesda Çeşmesi, Naumburg Bandshell, Loeb Kayıkhanesi, Hans Christian Andersen anıtı, Konservatuvar model tekneleri, Alice Harikalar Diyarı heykeli ve New York Saati’ni içinde barındıran bu yemyeşil alana gitmemek için bir sebep göremiyoruz!

Kaçırmayın! Central Park’ta yapılacak çok şey var, 72. caddedeki gölün kıyısına gidip, bir kayığa veya bir gondola binerek göl turu yapmayı unutmayın!

81. Brooklyn Botanik Bahçesi

brooklyn botanik bahcesi

Burası neresi? Washington Bulvarı boyunca dolaşırken, 50 dönümün üzerinde bir alana yayılmış olan bu muhteşem bahçeyi görmemeniz neredeyse imkansızdır. Heights Mahallesi’nde yer alan Brooklyn Botanik Bahçesi, dünyanın birçok farklı noktasında yetişen farklı şekil, boyut ve renkteki 12 binden fazla farklı bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır.

Bahçenin öne çıkan unsurları arasında Japon Bahçesi, bitki bahçesi, Shakspeare Bahçesi(burada oyunlarında geçen 80’in üzerinde bitki türünü görmek mümkündür), her daim rengarenk olan Cranford Gül Bahçesi ve etkileşimli sergilere ev sahipliği yapan bir çocuk bahçesi yer almaktadır.

Neden gitmeliyim? İster hevesli bir bahçıvan olun, ister sadece huzurlu bir yürüyüş yapmak için güzel bir yer arıyor olun, Brooklyn Botanik Bahçesi her halükarda sizi memnun edecek doğa ile iç içe yerlerden biridir.

  • Adres: Brooklyn, NY 11238, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-623-7200
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00, Çarşamba-Perşembe 10.00-15.30, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

82. The Battery

the battery

Burası neresi? Manhattan’ın güney ucunda yer alan ve düzenli olarak birçok hoş sürpriz sunan Battery Parkı, muhteşem manzaraları, zengin tarihi ve düzenlenen çok sayıda keyifliği etkinliği ile 25 dönümlük oldukça güzel bir parktır. Burası New York’un hemen içinde, çelik ve beton yığınlarından sıyrılmak için gelinebilecek adeta çölde bir vaha görevi görmektedir.

New York Limanı’na, Ellis Adası’na ve Özgürlük Anıtı’na bakan bu sahil vahası, ismini geçmişte şehri koruyan bir topçu kalesi olarak kullanılmasından almıştır. Günümüzde dolambaçlı yürüyüş yollarına, muhteşem bahçelere ve hoş manzaralara ev sahipliği yapan bu park, Amerika’nın ilk göçmen istasyonu olarak hizmet vermiş olan Castle Clinton Ulusal Anıtı’na da ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Ne kadar güzel olursa olsun The Battery, çevredeki huzurun tadını çıkarmanın yanı sıra heyecan dolu şeyler deneyimleme imkanı sunmasından ötürü de çok fazla tercih edilmektedir. Buraya gelenler The Battery Boathouse’da kana yapma fırsatından yararlanabilir, gençler Playspace ya da Showbox amfitiyatrosunda doğaçlama gösterilerin tadını çıkarabilir ve sürekli değişen sanat enstalasyonlarına bakabilir.

83. Union Square Park

union square

Burası neresi? Hareketli bir buluşma noktası olarak hizmet veren ve oldukça popüler olan Union Square Greenmarket’i içinde barındıran merkezi bir park.

Neden gitmeliyiz? Eskiden özellikle emekçilerin miting için toplandığı bu park, günümüzde Greenmarket ve yerel sanatçıların konserleri ile ünlü bir park haline gelmiştir. Markette geleneksel peynirleri, üzüm bağlarından şarapları, tatlı reçelleri, çiçekleri, et ürünlerini ve daha birçok şeyi bir arada bulabilirsiniz.

Kaçırmayın! Parkın içinde yer alan mevsimlik ürünlerin bulunduğu ”Bocce USQ” adlı restorana mutlaka gitmelisiniz!

84. Washington Square Park

washington square park

Burası neresi? Greenwich Village’ın kalbinin attığı, 9.75 dönümlük halka açık bir park olan Washington Square Park, New York gezilecek yerler listesine eklemekten keyif aldığımız ve görmenizi istediğimiz bir yer. Parkın ismini Washington‘dan alması kafa karışıklığı yaratmasın, şehir New York’un merkezi noktalarından biridir.

Neden gitmeliyiz? İlginç yaşam tarzlarıyla hippilerin mesken tuttuğu park, sokak müzisyenlerinin harika performansları eşliğinde doğanın tadını çıkarabileceğiniz, oldukça renkli ve hareketli bir mekan. Parkın en popüler müzisyeni ise Colin Hugges adında bir piyanist. Hugges’in muhteşem piyano performansını mutlaka dinlemenizi öneriyoruz!

Kaçırmayın! Sıcak yaz günlerinde, parkın içindeki devasa dairesel çeşmedeki suya ayaklarınızı sokabilir, suyun içinde yürüyebilirsiniz.

  • Adres: Washington Square, New York, NY 10012, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

85. Bryant Park’ta açık hava sinemasının tadını çıkarın!

bryant park
Bryant Park Location: New York NY Garden Designer: Lynden Miller Landscape Architect: Olin Partnership

Burası neresi? New York Halk Kütüphanesi’nin arkasında yer alan Bryant Park, yaz aylarında açık hava filmleri de dahil olmak üzere birçok ücretsiz eğlence programına ev sahipliği yapan merkezi bir alan. Arazi içinde çeşitli anıtlar, bahçeler ve popüler bir atlıkarınca olan “Le Carrousel” bulunmaktadır. Oyun alanında küçük bir ücret karşılığında satranç tahtaları, dama ve tavla tahtalarından faydalanmak da mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyiz? Pazartesi günleri gerçekleştirilen açık hava film gösterilerini yemyeşil bir alanda keyifle izlemek istemez misiniz? Bunun yanı sıra yeşil alanın ve temiz havanın tadını çıkarmak, sevdiklerinizle keyifli vakit geçirmek için de burayı değerlendirebilirsiniz. Ayrıca kar yağdığında park içindeki paten pistini de ücretsiz bir şekilde kullanabilir, karın ve paten yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçırmayın! Kapılarını saat 17:00’da açan parkta çim alanlar hızla dolduğu için erken gitmenizde fayda var. Tabi yanınıza battaniyenizi ve piknik sepetinizi almayı unutmayın!

86. Büyük Pelham Bay Park’ı keşfedin!

pelham bay parki

Burası neresi? Bronx’ta bulunan Büyük Pelham Bay Parkı, 2.766 dönümlük arazisiyle kentin en büyük parkıdır.

Neden gitmeliyiz? Central Park’tan üç kat daha büyük olan Pelham, yemyeşil arazisiyle içerisinde: İki golf sahası, devasa bir tarihi konak, Long Island Sound boyunca devam eden 13 mil uzunluğunda deniz kıyısı, birçok yürüyüş yolu ve kuş gözlemcileri için özel alanlar bulunuyor.

Kaçırmayın! Park içerisinde bulunan ve Bronx’un tek halk plajı olan Orchard Beach’i mutlaka görmelisiniz!

  • Adres: Middletown Road & Stadium Avenue, NY 10465, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

87. New York Botanik Bahçesi

new york botanical garden

Burası neresi? New York Botanik Bahçesi, Gotham’ın en büyük kültürel kurumlarından biri olarak; 250 dönümlük yemyeşil arazisiyle bir milyondan fazla tropikal ve çöl bitkilerini içinde barındıran kocaman bir alan. Bahçe içinde 12.000 farklı türden 1 milyon civarında bitki bulunuyor.

Neden gitmeliyiz? Dünyanın en kozmopolit ve en gelişmiş şehri olan New York’un nasıl bir botanik alana sahip olduğunu kim merak etmez ki? Ayrıca bu bahçede dünyanın en büyük bitki araştırma ve koruma programlarından birini ve en gelişmiş moleküler laboratuvarlarını görme şansı elde edebilirsiniz. Bahçe içinde düzenli olarak gerçekleştirilen uygulamalı atölye çalışmaları ve özel etkinlikler ise ziyaretçiler için bahçeyi çok daha ilgi çekici kılıyor.

Kaçırmayın! Özel olarak tasarlanmış mevsimlik sergileri gezmeyi, özel kokteyllerden içmeyi ve müzik resitallerine katılmayı unutmayın! Son bir not olarak: New York Botanik Bahçesi’ni, yıl boyunca Salı ve Pazar günleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Adres: 2900 Southern Blvd, Bronx, NY 10458, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +17188178700
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

88. Liberty State Park

liberty square park

Burası neresi? New Jersey ile New York sınırında, teknik olarak New Jersey sınırları içinde bulunan Liberty State Park, muhteşem manzaralar, Ellis Adası, Özgürlük Heykeli ve şehir merkezinin silüetinin tipik olarak görülmemiş bir perspektifini sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Aşağı Manhattan’dan Hudson Nehri’ne kadar yer alan bu 1212 dönümlük yeşil alan, (Central Park’ın yaklaşık 1,5 katı bir alana denk gelmektedir) elinizde fotoğraf makinesiyle öğle yemeği pikniği, koşu veya güneşli bir günde basit bir yürüyüş için mükemmel bir yerdir.

  • Adres: 1 Audrey Zapp Dr, Jersey City, NJ 07305, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Gün boyu
  • Yol tarifi al >

-Anıtlar, Mezarlar

89. 9/11 Anıtı ve Müzesi 

9/11 monument

Burası neresi? 9/11, Dünya Ticaret Merkezi olan İkiz Kuleler’in 11 Eylül saldırısıyla yıkılmasının ardından yine aynı bölgeye yapılan anıt ve müzeden oluşan bir yerdir. Günümüzde ikiz kulelerin her birinin yerinde her biri 1 dönüm büyüklüğünde olan iki kare yansıtıcı havuz bulunmaktadır. Ağaçlar ve çimenlerle çevrili havuzlar girintili olup, su kenarından akmaktadır ve dipsizmiş gibi bir görüntü oluşturmaktadır. Bunlar Kuzey Amerika’daki en büyük insan yapımı şelalerdir. Havuzların çevresined ise saldırılarda ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu bronz paneller bulunmakadır.

Neden gitmeliyiz? Turistlerin yoğun talep gösterdiği 9/11 Anıtı ve Müzesi, saldırının yıkımını ve şiddetini göstermesi açısından önemli bir yerdir. Bunun dışında saldırı esnasında sevdiklerini kaybedenler için bir simge haline gelmiştir ve anıt üzerinde saldırı esnasında hayatını kaybeden kişilerin her birinin adı yazmaktadır.

Kaçırmayın! 9/11’deki müzeyi mutlaka gezmenizi öneriyoruz.

  • Adres: 180 Greenwich St, New York, NY 10007, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-312-8800
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-20.00, Salı günleri ziyarete kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

90. Green-Wood Mezarlığı

green-wood cemetery

Burası neresi? Yaklaşık bir asırlık bir geçmişi olan Green-Wood’da, aralarında Jean-Michel Basquiat, Leonard Bernstein ve Boss Tweed gibi yarım milyon New Yorklunun kabri bulunuyor. Mezarlıkta ayrıca Victorian Dönemi’ne ait birçok türbe, melek ve şeytan heykeli bulunuyor.

Neden gitmeliyiz? Mezarlıkların yanı sıra ana girişte bulunan dev gotik kemeri ve 1776’da Brooklyn Savaşı sırasında önem kazanmış Kings County’deki en yüksek nokta olan Battle Hill Tepesi’ni mutlaka görmelisiniz.

Kaçırmayın! Mezarlıkta düzenlenen ay ışığı turlarından birine mutlaka katılmalısınız. Evet ürkütücü gelebilir ama harika bir deneyim olacağı kesin!

  • Adres: 500 25th St, Brooklyn, NY 11232, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-768-7300
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

91. Afrika Mezar Alanı Ulusal Anıtı

afrika mezar alani ulusal aniti

Burası neresi? Afrika Mezar Alanı Ulusal Anıtı, Manhattan şehir merkezinde Duane ile Elk Caddesi arasında bulunan tarihi bir anıttır. Afrika kökenli Amerikalıların tarihini vurgulayan bu güzel anıtta, ziyaretçileri kölelik ve Afro-Amerikan tarihi hakkında bilgilendiren 20 dakikalık bir film gösterimi gerçekleştiriliyor. Anıtta aynı zamanda birçok sesli tur ve rehberli turlar da düzenleniyor.

Anıtın müze kısmında mezar alanının önemine işaret eden “Reclaiming Out History” isimli kalıcı bir sergi de bulunuyor. Anıttaki diğer sergiler ise Afrikalı kölelerin zorlu çalışma hayatına odaklanıyor. Anıt içinde aynı zamanda hatıralık eşyalar satın alabileceğiniz bir de mağaza yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Oldukça etkileyici ve aydınlatıcı bir anıt olan African Burial Ground, New York’un mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerleri arasında bulunuyor. Amerikan tarihine dair bu önemli anıtsal alan genellikle gözden kaçabildiği için dikkatli olmanızda fayda var.

  • Adres: 290 Broadway, New York, NY 10007, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-238-4367
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-16.00, Pazar ve Pazartesi kapalı.
  • Yol tarifi al >

-Plajlar

92. Rockaway Beach

rockaway plaji

Burası neresi? Rockaway Beach, 170 dönümden fazla kumsala sahip olan bir aile plajıdır. Rockaway Plajı ve tahta kaldırımları, New York’un vazgeçilmez plajlarından biridir. Burası aynı zamanda sanatserverlerin de çok şey bulduğu bir yerdir. Geçtiğimiz yüzyıldan kalma çok sayıda tarihi ve kültürel enstalasyon, uzun ahşap kaldırım boyunca dağılmış durumdadır ve bölgenin gelişen genç sanat ortamı da bu plaj çevresinde şekillenmektedir.

Neden gitmeliyiz? Ulaşımın oldukça kolay olduğu Rockaway Plajı’na, Fulton Caddesi’nden trene binerek gidebiliyorsunuz. Muhteşem şehir manzarasının size eşlik ettiği bu tren yolculuğu sadece 1 saat sürüyor. Rockaway, dalga parkurlarıyla kentteki tek sörf alanı içinde barındıran ve bunun yanı sıra çocuklar için oyun alanı ve voleybol alanları gibi birçok aktiviteye sahip olan bir plaj.

Kaçırmayın! Rockaway plajına hafta içi bir gün gitmenizi öneriyoruz. Plajdaki Rockaway Taco’da satılan balık taco’s ve karpuz suyunu mutlaka denemelisiniz!

93. Coney Adası Plajı

coney adasi plaji

Burası neresi? Coney Adası Plajı, Brooklyn’de bulunan ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için New York’taki muhteşem destinasyonlardan biridir ve haklı olarak New York’un en iyi plajları listesinde en üst sıralarda yer almaktadır. Plajın resmi sezonu mayıs ayında başlamakta ve Eylül başına kadar devam etmektedir.

Neden gitmeliyim? Coney Adası Plajı, her yaz 3 mil uzunluğundaki kumsalı, sunduğu sayısız aktivite ve eğlencenin yanı sıra güneşin ve kumun tadını çıkarmak için gelen yerli ve yabancı ziyarteçiler tarafından akına uğruyor. Siz de bu akının bir parçası olabilir ve özellikle yaz döneminde bu güzel plajın tadını çıkarabilirsiniz.

94. Jones Beach

jones beach

Burası neresi? Long Beach’in güney kıyısına düşen Jones Plajı, sadece New York’un değil, bütün doğu kıyısının kesinlikle en güzel ve en popüler plajlarının başında geliyor. Plaj, açık Atlantik Okyanusu’na bakıyor ve 1 mil boyunca uzanıyor.

Plaj sörf, bisiklete binme ve güneşlenme gibi olağan plaj aktivitelerinin yanı sıra, plaj kenarındaki minyatür golf ve disk atma sahaları, softbol ve voleybol turnuvaları gibi çok keyifli sporlar için de ziyaretçilerine gerekli şartları sağlamayı başarıyor. Plajdaki Northwell Health Theatre ise her yaz hem ünlü hem de gelecek vadeden çeşitli müzisyenlerin konserlerine ev sahipliği yapıyor.

Neden gitmeliyim? Jones Plajı, New York City ve Long Island’ın kentsel ortamından iyi bir mola sağlayan nispeten az gelişmiş doğal ortamı nedeniyle yerli halk ve turistler tarafından çok fazla tercih edilen yerler arasında bulunuyor. Bu doğallık aynı zamanda Jones Plajı’nı kuş gözlemcileri için de oldukça çekici bir yer kılmaktadır.

Kaçırmayın! Ziyaretinizi Anme Günü’ne ya da 4 Temmuz’a denk getirdiğinizde burada gerçekleştirilen havai fişek gösterilerini de görebilirsiniz. Bu gösteriler bile başlı başına çok sayıdaki ziyaretçiyi plaja çekmeyi başarıyor.

  • Adres: 1 Ocean Pkwy, Wantagh, NY 11793, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

95. Manhattan Plajı

manhattan plaji

Burası neresi? Manhattan Plajı, Coney Adası’nın hemen yanında yer alıyor. Brooklyn’in güney ucunda bir mahallede yer alan bu plaj, Coney Adası’nın kalabalığından kaçmak isteyenler için mükemmel bir yerdir. Plajın bulunduğu yere karayolu ile ulaşmak da mümkündür ancak park yeri çok pahalı olduğundan bu seçenek çok fazla tercih edilmez.

Plajda bulunan barbekü alanı sayesinde burası denize girmenin yanı sıra ziyaretçiler için burası buluşmalar ve piknik yapmak için çok ideal bir yer haline gelmektedir. Bu nedenle kalabalıktan ve New York’un gürültüsünden uzakta, yerel bir New York Plajı’nda dinlendirici bir gün geçirmek isteyenler, Manhattan Plajı’nı sıklıkla ziyaret etmektedir.

Neden gitmeliyim? Gölgeli parkları, spor sahaları ve beyzbol sahalarının yanı sıra çeşitli tesisleriyle Manhattan Beach, ziyaretçilerine çok çeşitli aktiviteler sunmaktadır. Plaj nispeten küçük olması hafif dalgalara sahip olması nedeniyle özellikle çocuklu aileler arasında çok fazla tercih edilen yerlerden biridir.

96. Fire Island ve Robert Moses Eyalet Parkı

robert moses state park

Burası neresi? Fire Island’daki Robert Moses Eyalet Parkı’nın plajı, 8 kilometrelik yumuşak kumlu kıyı şeridini oluşturuyor. Bölgedeki kumluk alan, her biri kendi atmosferine sahip ve kendi kalabalığını oluşturmuş 4 ayrı plaj alanına bölünmüştür. Gün doğumundan gün batımına kadar yıl boyunca açık olan bu pitoresk plajlar, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında sörf ve balıkçılık etkinlikleri açısından oldukça faaldir. Kış aylarında ise bu sefer kış mevsimine özgü sporlar için bir cazibe merkezi haline gelir.

Ortadaki bulunan iki plaj daha sessiz ve huzurlu bir ortam arayanlar için daha uygunken, kenarlardaki plajlar daha hareketli ve kalabalık bir ortam arayanlar için daha idealdir. Bölgede bulunan birçok farklı etkinlikle buraya gelenler hem huzuru hem de eğlenceyi bir arada bulma şansına sahip olabiliyor.

Neden gitmeliyim? Buraya gelen ziyaretçiler tarihi Ateş Adası Deniz Feneri’ne yürüyebilir ya da plaja sadece birkaç dakikalık yürüyüş mesafesindeki doğa ve yaban hayatının içinde 18 delikli minyatür golf sahasında keyifli vakitler geçirebilir. Yakınlarda çocuk parkı ve çeşitli tesisler de parkın daha keyifli bir yer olmasını sağlıyor.

  • Adres: Robert Moses Causeway, Babylon, NY 11702, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

97. Brighton Plajı

brighton plaji

Burası neresi? Brooklyn ilçesinde bulunan Brighton Plajı, eski Sovyet yerleşimcilerin zengin tarihi geçmişi nedeniyle halk arasında “Küçük Odessa” olarak da tanımlanıyor. Restoranın lezzetlerinde ve yerel sanatçıların müziklerinde Rus ve Amerikan kültürlerinin karışımı açıkça görülebiliyor.

Neden gitmeliyim? Coney Adası’ndaki eğlence parklarına yakın olan bu plajın tahta kaldırımı, temiz sahili boyunca dinlendirici bir yürüyüş yapma olanağı sunuyor. Brighton Beach Bulvarı boyunca sıralanmış mükemmel fırınlar ve hediyelik eşya dükkanları ise plajı daha da eğlenceli ve cazip kılıyor.

98. Fort Tilden Beach

fort tilden beach

Burası neresi? New York City’nin Queens ilçesinde yer alan Fort Tilden Beach, hala eski bir askeri bölge olarak geçmişinin izlerini taşımaya devam ediyor. Plaj çevresinde cankurtaranlar bulunmadığından burada yüzmeye müsaade edilmiyor. Bu nedenle okyanus suyunda hızlı bir kulaç arayanlar için burasının ideal yer olmadığını belirtmeliyiz.

Neden gitmeliyim? Sonbaharda buraya gelen atmaca sürüsü nedeniyle kuş gözlemciliği için de ideal bir yer olan Fort Tilden, şehir merkezine nispeten uzak bir yer olsa da değerlendirilmesi gereken doğal güzelliklerden biridir. Civardaki spor sahaları, yürüyüş parkurları ve tiyatrolar ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesine olanak tanımaktadır.

  • Adres: Center Rd, Queens, NY 11697, Amerika Birleşik Devletleri
  • Yol tarifi al >

-Sahiller

99. Doğu Nehri Sahili Esplanade

esplanade

Burası neresi? Manhattan’ın merkezinde, nehir kenarında, halka açık bir sera.

Neden gitmeliyiz? 1930’lu yıllarda bölgede hiç yeşil alan yokken, 10 metre genişliğindeki bu sahil Robert Mosses tarafından planlanarak inşa edilmiştir. Söz konusu park; yürüyüş alanlarıyla, Williamsburg Köprüsü’nün ve nehrin muhteşem manzarasıyla, kuş cıvıltıları ve eşsiz doğasıyla kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

Kaçırmayın! Esplanade’de şehrin gürültüsünden kurtulup kendinizi doğaya bırakmalı; kuşların oluşturduğu ahenkli manzarayı mutlaka görmelisiniz!

-Pazarlar ve Alışveriş Noktaları

100. Queen’s Gece Pazarı

queens gece pazari
Görsel Kaynak: queensnightmarket.com

Burası neresi? New York gezilecek yerler dendiği zaman akla ilk gelen yerlerden biri olan ”Queens Gece Pazarı” da listenize eklemeniz gereken yerlerden biri. 80 ülkeye ait lezzetleri bir arada bulup tadabileceğiniz bir yer harika olmaz mıydı? İşte bu pazar tam da bunun için hizmet veriyor!

Neden gitmeliyiz? RomenMacar baca pasta, tacos al pastor, Ortadoğu usulü güveç ve Barbados yemeği olan fishballs gibi farklı tatları deneme fırsatı yakalayabilirsiniz.Farklı şehirlere ait lezzetlerin yanı sıra New York’un etkileyici lezzetlerini bu pazar içerisinde deneyimleyebilirsiniz. Açık hava pazarı her cumartesi saat 17: 00’den gece yarısına kadar açık!

Kaçırmayın! Hemen her gün düzenlenen, Bollywood dansçılarının gösterilerini, Hintli elektronika ezgilerini, DJ’ler ve buna benzer canlı müzik ve performansların mükemmel dizisini kaçırmayın!

  • Adres: 4701 111th St, Queens, NY 11368, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Cumartesi günleri 17.00-00.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

101. Chelsea Pazarı

chelsea fine food market

Burası neresi? High Line’nin hemen yanındaki Meatpacking bölgesinde bulunan Chelsea Pazarı, lezzetlerin ve süs eşyaların eridiği yerlerden biridir ve midenizi ve tatlı ihtiyacınızı doyurmayı vadeden oldukça ilginç bir yemek pazarıdır. Pazar, 15. ve 16. Cadde arasındaki Dokuzuncu Cadde’de bulunmaktadır.

Bir zamanlar National Biscuit Company’ye ev sahipliği yapmış olan bu demir bina, günümüzde Chelsea Pazarı’na ev sahipliği yapmaktadır. Burada el yapımı ekmeklerden ve peynirlerden pek çok mevsimlik ürüne kadar bulabileceğiniz Amy’s Bread ve Los gibi çok sayıda butik dükkan yer almaktadır. Aynı zamanda bazı muhteşem kahve dükkanları da gene Chelsea Pazarı içinde ziyaret edilebilmektedir.

Neden gitmeliyim? Bir yemek tutkunu için adeta bir cennet olan Chelsea Pazarı, New York’taki yemek turunuzu en üst noktaya çıkarmak için uğramanız gereken yerler arasında bulunmaktadır. Chelsea Market’in bulunduğu merkezi konum da burayı cazip kılmaktadır ve pazardan Hudson Yards’a yürümek yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

  • Adres: 75 9th Ave, New York, NY 10011, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-652-2111
  • Ziyaret saatleri: Her gün 08.00-21.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

102. Brookfield Place

brookfield place

Burası neresi? Küçük bir alışveriş terapisine mi çıkmak istiyorsunuz? O halde Brookfield Place’ye mutlaka zaman ayırmalısınız. Burası Hudson Nehri’ne ve onun ötesinde New Jersey silüetine bakan, Battery Park’ta gizlenmiş lüks bir alışveriş ve yeme içme mekanıdır.

Neden gitmeliyim? Ziyaretçiler burada Guccy, Burberry gibi çok ünlü her türlü lüks mağazayı, sanat galerilerini ve Le District ya da Blue Ribbon Sushi Bar gibi özel restoranları bulabiliyor. Bu da uzun bir günün ardından buraya gelmeyi oldukça cazip kılıyor. Dünya Ticaret Merkezi Anıtı ve Müzesi ile Wall Street’e bir taş atımı uzaklıkta bulunuyor olması ise Aşağı Manhattan’ı keşfederek geçireceğiniz bir gün için önemli bir katkı olmasını sağlamaktadır.

  • Adres: 230 Vesey St, New York, NY 10281, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-978-1673
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

103. Brooklyn Flea Market

brooklyn bit pazari

Burası neresi? Tasarruf etmek isteyenler ve vintage ürün meraklıları için Brooklyn Bit Pazarı, kesinlikle New York’taki en önemli alışveriş durakları arasında bulunuyor. Yıl boyunca DUMBO’daki 80 Pearl Caddesi’nde kurulan bu harika bit pazarında eski mobilyalar, antikalar ve mücevherlerden sanat eserleri, eski kıyafetler ve müzik entrümanlarına kadar geçmişe dair aklınıza gelebilecek her türlü objeyi bulma şansına sahip olabiliyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Brooklyn Flea içinde vintage koleksiyon parçalarının, ilginç sanat eserlerinin, lezzetli ikramların, türünün tek örneği ürünlerin ve hafta sonunuzu keyifli geçirmenize yardımcı olacak enerjik insanların bir karışımını bulabilirsiniz.

  • Adres: 80 Pearl St, Brooklyn, NY 11201, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Cumartesi-Pazar 10.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Adalar

104. Governors Adası

governors island

Burası neresi? Yedi dakika süren bir feribot yolculuğuyla, mevsimsel bir ada olan Governors Adasına kolayca ulaşabilirsiniz! 172 dönümlük sade ve yeşilliklerle dolu Valiler Adası, Aşağı Manhattan’dan ve Brooklyn Bridge Park’tan sadece kısa bir tekne yolculuğu mesafesinde olan sakin bir kaçış noktasıdır.

Neden gitmeliyiz? 200 yıl boyunca halka kapalı olan ve eskiden askeri karakol olarak kullanılan bu alan, nihayet 2006’da restore edilerek ziyarete açılmıştır. Günümüzde, 1776 döneminden itibaren-Fort Jay de dahil olmak üzere-adanın kalan askeri dönem mimarisinin bir kısmını adada görebilirsiniz.

Ziyaretçilerine bisikletle dolaşmak için huzurlu bir ortam sunan adayı keşfetmenizi öneriyoruz. Bu arada bisiklet gezisi için vapura kendi bisikletinizle binebilir ya da City Bike veya Bike and Roll’dan bir tane kiralayabilirsiniz. Ayrıca, Özgürlük Anıtı’nın tam karşısında piknik yapabilirsiniz!

Kaçırmayın? Governors Adası’ndaki en keyifli saatlerinizi, kuşkusuz hamak keyfi yaparak geçireceksiniz!

105. Roosevelt Adası

roosevelt island

Burası neresi? Tartışmalı tarihi ile bilinen Roosevelt Adası, Doğu Nehri’nde Manhattan’a iki köprüyle bağlanan bir kara parçasıdır. Eskiden Blackwell Adası olarak bilinen bu arazi, New York City’nin ilk psikiyatri hastanesinin ve hapishanenin bulunduğu yerdi. Şu anda kapalı olan hastane, aynı zamanda göçmenler için bir karantina istasyonu olarak da hizmet vermiştir.

Parkta ilginizi çekebilecek çeşitli mimari yapılar bulunuyor. Bu yapılardan en dikkat çekenleri arasında sevimli bir Gotik mimari dönem yapısı olan Kuzey Deniz Feneri, Four Freedoms Park, güzel bir seyir galerisine sahip olan Octagon ve Blackwell House yer alıyor.

Neden gitmeliyim? Günümüzde Roosevelt Adası, güzel nehir manzaraları, bol miktardaki yeşil alanı ve terk edilmiş çiçek hastalığı hastanesi gibi çeşitli ilginç mimari yapıları ile Manhattan’ın gürültüsünden ve karmaşasından uzak bir şekilde bir gezi gerçekleştirmek isteyenlerin uğrak noktalarından biridir.

106. Ellis Adası

ellis adası

Burası neresi? 1852 ile 1954 yılları arasında 12 milyondan fazla göçmen tarafından Kuzey Amerika’ya giriş noktası olarak kullanılan Ellis Adası, hala anlatacak pek çok hikayesi ile New York’un önemli ziyaret noktalarından biridir. Adaya ulaşmak için Manhattan’da Battery Park’tan feribota binmek gerekiyor.

22 dönümlük bir alana sahip olan ada, günümüzde koruma altına alınmış bir anıt statüsünde bulunuyor. Ada içinde hem bir göç istasyonu hem de Birinci Dünya Savaşı sırasındaki tarihini anlatan bir müzeye de ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler Ellis Ada ziyaretini en iyi şekilde değerlendirmek için geziyi yan taraftaki Lady Liberty ile birleştirmektedir.

Neden gitmeliyim? Özellikle tarihi dokusu ile dikkat çeken Ellis Adası, ABD’nin yakın tarihinde yolculuğa çıkmak isteyen ziyaretçiler için New York’un görülmesi gereken yerleri arasında bulunuyor.

107. Little Island

little island

Burası neresi? New Yorklular, karasal alanın sınırlı olduğu Manhattan’ın sınırlarını genişletmek amacıyla 2021 yılında Küçük Ada projesini hayata geçirdi. Burası Hudson Nehri üzerinde konumlandırılmış yapay bir adadır. Huzurlu atmosferi, yeşil ortamı ve Hudson Nehri manzarası sunan Little Islan, ziyarete açıldığı günden bu yana buraya gelen herkes tarafından övgüye layık görülen bir yerdir.

Neden gitmeliyim? Ücretsiz olarak ziyaret edilebilen bu halka açık ada, hem yerel halk hem de turistler için kendilerini doğaya, sanata, konserler gibi ücretsiz etkinliklere ve gün batımını yakalamak için New York City’nin en unutulmaz yerlerinden birine kaptırabilecekleri yeni bir alan sunuyor.

  • Adres: Pier 55 in Hudson River Park at, W 13th St, New York, NY 10014, Amerika Birleşik Devletleri
  • Ziyaret saatleri: Her gün 06.00-01.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Eğlenceli Yerler

108. Astoria Park Havuzu

Astoria park

Burası neresi? Astoria Pool, ülkedeki halka açık olan en büyük havuzlardan biridir.

Neden gitmeliyiz? 330 ayaklı ana havuzu, olimpiyat standartlarındaki dalış havuzu ve ek bir yüzme havuzu bulunan bu devasa parkta güneşin ve suyun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

  • Adres: 19 19th St, Astoria, NY 11105, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-639-9675
  • Ziyaret saatleri: Her gün 06.00-21.00
  • Yol tarifi al >

109. Blue Note

blue note

Burası neresi? New York’un bu vazgeçilmez caz kulübü 80’lerin başından bu yana büyük ilgi görüyor ve Dave Brubeck, Wynton Marsalis ve Kate Jarrett gibi efsanevi caz isimlerini ağırlamıştır. Burası aynı zamanda gelecek vadeden hip-hop, R&B ve funk sanatçıları için de önemli bir yetişme sahnesi görevi görmektedir.

Neden gitmeliyim? New York’ta Caz müziğinin büyüsüne kapılmak istiyorsanız öncelikli olarak uğramanız gereken yer bu etkileyici caz kulübüdür.

  • Adres: 131 W 3rd St, New York, NY 10012, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-475-8592
  • Ziyaret saatleri: Her gün 18.00-00.00, Pazar günleri 11.00-00.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

110. Carnegie Salonu

carnegie hall

Burası neresi? Midtown Manhattan’da bir konser salonu olan Carnegie Salonu, sunduğu akustiği, güzel iç mekanları ve konser salonlarıyla ünlenmiş tarihi yapılardan biridir. Salon içinde üç farklı oditoryuma bölünmüş toplamda 3671 koltuk bulunmaktadır.

1889 senesinde kurulmuş olan Carnegie Hall, her sezonda yaklaşık 250’ye yakın performansa ev sahipliği yapmaktadır. Salonun açılışından günümüze kadar geçen zaman içinde Çaykovski’den Frank Zappa’ya ve Judy Garland’a kadar pek çok büyük isim en iyi performanslarını burada sergilemiştir.

Salon, sahip olduğu tarihi ve kültürel değer nedeniyle 1962 senesinde Ulusal Tarihi Simgesel Yapı olarak kabul edilmiştir. Daha sonra 1967 senesinde ise New York Şehri Simgesel Yapıları Koruma Komisyonu tarafından şehrin simgesi olarak belirlenmiştir.

Neden gitmeliyim? Kültürel etkinlikler ve özellikle de caz ve klasik müzik konserleri ilginizi çekiyorsa, Carnegie Salonu’nda keyifli bir konser etkinliği New York ziyaretinizi çok daha eğlenceli ve unutulmaz kılabilir.

111. Madame Tussauds New York

madame tussauds museum

Burası neresi? Madame Tussaud, 18. yüzyılın sonlarında Avrupa’da ilk kez balmumu figürler yaratmaya başladığında, Fransız Devrimi’nden figürleri ölümsüzleştirdi. Şimdi onun ölümünden 150 yıl sonra, Tussaud’un mirası dünyanın birçok büyük şehrinde bulunan müzelerde yaşıyor ve buna New York da dahil.

Turistlerin ve genç, kültür takıntılı ziyaretçilerin gözdesi Times Square Meydanı’nda bulunan bu beş katlı Madame Tussauds, boyut ve popülerlik açısından dünyada eşi az rastlanır cazibe merkezlerinden biridir. Burada aralarında çeşitli film yıldızlarının, politikacıların ve sporcuların da bulunduğu 200’den fazla balmumu heykeli görülebiliyor.

Müzede bulunan her balmumu model, sanatçılardan oluşan ekipler tarafından hassas ölçümler, fotoğraflar, alçı kalıplar ve yağlı boyalar kullanılarak titizlikle yaratılıyor. Her heykelin ortaya çıkarılması için ise ortalama 300.000$ gibi dudak uçuklatan bir maliyet oluşuyor.

Neden gitmeliyim? Madame Tussauds New York, gerçek hayatta belki yanına bile yaklaşamayacağınız ünlülerin neredeyse canlı olduğunu düşüneceğiniz heykellerini yakından inceleme ve onlarla fotoğraf çektirmenize olanak tanıdığı için vakti olan ziyaretçiler için New York’ta görülmesi gereken yerlerden biridir.

  • Adres: 234 W 42nd St, New York, NY 10036, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-512-9600
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-20.00, Cuma ve Cumartesi 10.00-22.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

112. Artechouse NYC

artechouse nyc

Burası neresi? Tamamen sürükleyici bir sanat deneyimi sunan Artechouse NYC, New York’ta yapılacak en eşsiz şeylerden biridir. Burası Chelsea Market’in altındaki 150 yıllık geçmişe sahip eski bir kazan dairesinde yenilikçi ve neredeyse saykodelik bir görsel-işitsel sergidir.

Mekan içinde renkli görüntüler yerde, duvarlarda ve tavanda adeta dans etmektedir. Görsel efektlere muhteşem ses efektleri de eşlik edince, ortaya New York’ta karşılaşabileceğiniz teknolojik açıdan en gelişmiş sanat deneyimlerinden biri ortaya çıkmaktadır.

Uzay, kültür ve doğa gibi temaları kapsayan teknoloji odaklı sergiler, ilgi çekici ve çoğu zaman duygusal sanat eserleri yaratmak için çok özel projeksiyonları ve Hyperral Sound teknolojisini kullanmaktadır.

Neden gitmeliyim? 30 ile 60 dakika arasında değişen bir deneyim sunan Artechouse NYC, XR Bar ve genişletilmiş gerçeklik kokteyl barı deneyimi ile eğlenceli vakit geçirmenin bambaşka halidir.

113. Apollo Tiyatrosu

apollo tiyatrosu

Burası neresi? Yıllar boyunca birçok Afro-Amerikan sanatçının kariyerinin başlangıç noktası olan Harlem’in bu büyülü sahnesi, şehrin önemli tarihi simge yapılarındandır ve Doğu Yakası’nın en kötü şöhrete sahip müzik mekanlarından biridir.

1914 senesinde “Yeni Tiyatro” olarak tamamlanan salon, başlangıçta bir burlesk evi olarak sadece beyaz müşterilere hizmet vermekteydi. 1930’larda ise burası siyahi kültürel farkındalığı teşvik etme hareketinin sembolü haline gelmiş ve siyahi yeteneklerin yetişmesine imkan sağlamıştır. Apollo Tiyatrosu, 1983 senesinde “Ulusal Tarihi Yerler” listesine eklenmiştir.

Ünlü amatör gece yarışmalarından ünlü sanatçıların konserlerine kadar birçok farklı etkinliği gerçekleştirildiği mekanda R&B konserleri, dans gösterileri ve komedi geceleri başta olmak üzere birçok şeyi izlemek mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? 1500 kişilik bu tarihi mekan dilerseniz bir etkinliğe dahil olmak için dilerseniz de bölgedeki tarih temalı bir tur için kesinlikle ziyaret etmeye değer bir yerdir.

  • Adres: 253 W 125th St, New York, NY 10027, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-531-5300
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

114. Yankee Stadyumu

yankee stadium

Burası neresi? Beyzbol çok sevilen bir Amerikan eğlencesidir ve Yankee Stadyumu da bu konuda muhteşem bir ulusal hazinedir. Efsanevi New York Yankees’e ev sahipliği yapan bu ikonik stadyum, Bronx’ta yer almaktadır ve 50 bin koltuk dolduğunda sadece heyecan verici bir maç günü deneyimi sunmakla kalmaz, aynı zamanda kalabalığın en sevdiği müze ve eğlence mekanıyla anılar arasında bir yürüyüş yapma imkanı da sağlar.

Neden gitmeliyim? Babe Ruth’un forması, Lou Gehrig’in forması, Mike Rantle’nin sopası gibi dünyanın en etkileyici beyzbol hatıralarından bazılarına ev sahipliği yapan müzenin yanı sıra heykellerle kaplı Monument Park da Yankee Stadyumu’nu beyzbol severler için Yankee Stadyumu’nu New York’ta görülmesi zorunlu yerlerden biri yapmaktadır. Stadyumda gerçekleştirilen rehberli turlar ise soyunma odalarından sığınağa kadar bu tarihi stadyuma yakından bakma olanağı sunar.

  • Adres: 1 E 161 St, Bronx, NY 10451, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-293-4300
  • Yol tarifi al >

115. Brooklyn Bira Fabrikası

brooklyn brewery

Burası neresi? 1980’lerin sonlarında kurulan Brooklyn Brewery, Brooklyn’in ünlü bira işçiliğinin evi ve öncülerinden biridir. Bira fabrikası Williamsburg’da oldukça güzel bir mahallede bulunmaktadır ve fabrika, mahallenin dönüşümünde çok önemli bir rol oynamıştır. Fabrika tam olarak 1996 yılında kapılarını halka açmıştır. Günümüzde meraklıları tarafından çok fazla ziyaret edilen fabrika, haftasonları yaklaşık 4.000 civarında ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Neden gitmeliyim? Pek çok deneysel biranın da üretildiği Brooklyn Bira Fabrikası içinde gerçekleştirilen ücretsiz ve ücretli turlar, ziyaretçiler için bambaşka bir bira deneyimi yaşatıyor ve fabrikayı daha iyi tanımalarına olanak sağlıyor. Dilerseniz turun ardından bira fabrikasının barında takılabilir ve aldığınız kuponlarla bira fabrikasının benzersiz biralarının tadına bakabilirsiniz.

  • Adres: 79 N 11th St, Brooklyn, NY 11249, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-486-7422
  • Ziyaret saatleri: Her gün 16.00-21.00, Cumartesi-Pazar 12.00-00.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

116. Warwick Valley Wine and Distillery

warwick valley vine and distillery

Burası neresi? New York’tan arabayla sadece 1 saatlik bir mesafede bulunan imalathane, özellikle şaraba meraklı gençlerin ve ailelerin tercih ettiği bir kaçış rotasıdır. İmalathanenin övünç noktası çok çeşitli şaraplar, elma şarabı ve hatta elma toplama gibi aile dostu etkinliklere ev sahipliği yapıyor olmasıdır.

Neden gitmeliyim? Warwick Şarap İmalathanesi, günlerini ödüllü şarapları tadarak ve bunları yerel kaynaklarla ortaya çıkarılmış yiyeceklerle eşleştirmek isteyenler için şehirdeki çok keyifli duraklardan biridir. Çok keyifli etkinliklerin gerçekleştirildiği imalathanede hafta sonları gerçekleştirilen canlı müzik etkinlikleri ve piknik için arazinin kullanımına izin verilmesi de keyifli bir hafta sonu geçirmek isteyenleri buraya çekmektedir.

  • Adres: 114 Little York Rd, Warwick, NY 10990, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 845-258-4858
  • Ziyaret saatleri: Her gün 11.00-18.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

117. Thunder Ridge Kayak Alanı

thunder ridge kayak alani

Burası neresi? Thunder Ridge Kayak Alanı, New York’a gelenlerin kayaktan keyif almaları için gidebilecekleri en uygun yerlerin başında geliyor. Buraya New York şehir merkezinden 1 saatten biraz daha uzun bir yolculuğun ardından ulaşmak mümkündür.

New York bölgesinin her yerinden kayakçılar ve snowboardcuları cezbeden kayak merkezi, nispeten daha az kar yağışı almasına rağmen, dağın %90’ını kaplayabilecek kar potansiyeline sahiptir. Kayak alanı zaman zaman önemli kayak yarışmalarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Neden gitmeliyim? Değişen zorluk seviyelerindeki çeşitli pistler kayak meraklıları için oldukça büyük bir avantajdır. Bu durum Thunder Ridge Kayak Alanı’nı hem profesyonel kayakçılar hem de kayak yapmayı yeni öğrenenler için çok popüler destinasyonlarından biri haline getiriyor.

  • Adres: 137 Birch Hill Rd, Patterson, NY 12563, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 845-878-4100
  • Web sitesi (Güncelleniyor)
  • Yol tarifi al >

118. Citi Field

citi field

Burası neresi? Tarihi Yankee Stadyumu’na bakan 42.000 kişilik Citi Field, spor tutkunlarının cenneti olmaya devam ediyor. Devasa Flushing Meadows Corona Park’ın tepesindeki bu spor mabedi, Mets’e ev sahipliği yapıyor. Stadyumda, maç günleri dışında saatlerce süren turlar düzenleniyor ve Skorbord kontrol noktası, Piazza 31 Kulübü, Basın Toplantısı Odası ve Bullpens gibi normalde girişin yasak olduğu yerleri ziyaretçiler görme şansına sahip oluyor.

Stat oldukça modern bir şekilde tasarlanarak 2009 yılında kapılarını açtı. Stat içinde düzinelerce lüks süit, New York City’nin en parmak yalatan restoranlarından yemek seçenekleri ve Mets Hall of Fame & Museum ve puan tablosu gibi son derece teknolojik unsurlara sahiptir.

Neden gitmeliyim? Biletlerin bulunması Yankees’inden daha kolay olduğundan, bu açık hava basketbol sahası, beyzbol dolu güzel bir gün geçirmek istediğinizde, New York City’de ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biridir.

119. Radio City Müzik Salonu

radio city muzik salonu

Burası neresi? Rockefeller gölgesinde, ünlü bir eğlence mekanı ve bir şehir simgesi olan Radio City Music Hall bulunmaktadır. 1932 senesinden kalma bu Art Deco tiyatrosu, müzikal gösteriler ve filmler sunmaktadır ve ünlü dans topluluğu The Rockettes’e ev sahipliği yapıyor. Bina 6015 kişilik oturma kapasitesiyle oldukça geniş bir gösteri alanı olarak hizmet veriyor ve toplamda 25.000 ışıkla aydınlatılmaktadır.

Bu gösterişli bina 1930 senesinde Rockefellerlar finanse edilip inşa edilmiştir ve o dönemde dünyanın en büyük kapalı tiyatro salonunu içermekteydi. Günümüzde mekan Grammy Ödülleri ve Tony Ödülleri de dahil olmak üzere sık sık büyük etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Salon aynı zamanda Hollywood filmlerinin galaları ve Elves Presley, The Beatles, Madonna gibi dünyanın en önemli canlı performanslarına kadar birçok farklı gösteriye de tanıklık etmiştir.

Neden gitmeliyim? Gece gösterileri, performanslar, komedi gösterileri ve müzikaller ile Radio City Müsic Hall, katılımcılarına sunabileceği her şeye sahiptir.

120. Lincoln Merkezi

lincoln center

Burası neresi? Bale, senfoni ve opera gibi gösteri sanatlarından birine katılmayı planlıyorsanız, planlarınızın Lincoln Center’da bir öğleden sonra ya da akşamı içermesi muhtemeldir. Müzikçiler, dansçılar ve her türden sanatçı, merkeze yayılmış olan 30 kapalı ve açık sahneden birinde gösterisine hazırlanmaktadır.

Lincoln Center, New York Şehir Balesi’ne, New York Filarmoni Orkestrası’na, Metropolitan Operası’na, Juilliard Müzik Okulu’na, Lincoln Center Tiyatrosu’na ve Lincoln Center Caz Orkestrası’na ev sahipliği yapmaktadır ve orada bulunduğunuz sürece mutlaka bir etkinlik gerçekleştirilecektir.

Neden gitmeliyim? Merkez haziran ortasından Ağustos ortasına kadar yaz boyunca birçok ücretsiz etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Gerçekleştirilen yüzlerce ücretsiz etkinlik, New York’un en ucuz kültürel etkinlik noktalarından biri olması nedeniyle hayli ilgi görmektedir. Burada her yaştan ziyaretçi için uygun bir etkinlik bulmak mümkün olmaktadır.

  • Adres: Lincoln Center Plaza, New York, NY 10023, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-875-5456
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

121. Metropolitan Operası

metropolitan operasi

Burası neresi? Manhattan’ın Yukarı Batı Yakası’ndaki ikonik Lincoln Center’da yer alan Metropolitan Operası, klasik müzik sevenlerin kulaklarına muhteşem bir müzik keyfi sunuyor. Dünyanın en büyük repertuar opera şirketlerinin başında gelen Met Opera, 3000’den fazla koltuğa sahip salonda her yıl eylül ayından mayıs ayına kadar Pavarotti, Andrea Bocelli gibi çok önemli sanatçılardan oluşan 200’den fazla performansla kapsamlı bir repertuar sunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Muhteşem akustiği ile unutulmaz performansların sunulduğu opera binası, bizce sanat meraklıları için mutlaka değerlendirilmesi gereken seçenekler arasında bulunuyor.

  • Adres: 30 Lincoln Center Plaza, New York, NY 10023, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-362-6000
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

New York’ta Çocukla Gezilecek Yerler

-Hayvanat Bahçeleri

122. Bronx Hayvanat Bahçesi

bronx hayvanat bahcesi

Burası neresi? Bronx Hayvanat Bahçesi, Kuzey Amerika’da bulunan en büyük hayvanat bahçesidir. 1899 senesinde ticari amaçla açılan Bronx Hayvanat Bahçesi, eğlenceden mahrum kalmadan bir gün geçirmek uğrayabileceğiniz yerler arasında bulunuyor.

Ziyaretçiler deneyimlerini bir üst levele çıkarmak ve bu canlılarla daha yakından tanışmak isterse birkaç dolar karşılığında vahşi karşılaşmalara kaydolabilir ve penguenler, çitalar, tembellik yapan hayvanlar ve çok daha fazlasıyla takılabilmektedir.

Neden gitmeliyiz? 265 dönümlük bir alana sahip olan hayvanat bahçesinde çok sayıda sergi, orman alanı ve restoran bulunmaktadır. Aslan, kaplan, boz ayı, Kutup ayısı, yılan, zürafa ve fil gibi türlerden oluşan ortalama 5000 hayvana ev sahipliği yapan Bronx’ta Kongo Goril Ormanı, Sürüngenler Dünyası veya Himalaya Yaylası gibi birçok özel alan bulunuyor. Son olarak: Amerika’nın ulusal memelisi ilan edilen Amerikan Bizonu‘nu ziyaret ettiğinizden emin olun!

Kaçırmayın! Bronx Hayvanat Bahçesi çarşamba günleri ücretsiz!

  • Adres: 2300 Southern Blvd, Bronx, NY 10460, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-220-5100
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-16.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

123. Queens Hayvanat Bahçesi

queens zoo

Burası neresi? 18 dönümlük bir yaban hayatı alanına sahip olan Queens Hayvanat Bahçesi, Queens’in kentsel ortamından kaçmak isteyenler için harika yollardan biridir. 1964 yılındaki Dünya Fuarı için inşa edilen tarihi kubbenin içinde yer alan kuşhanesiyle ünlü olan bu eklektik hayvanat bahçesi, aynı zamanda esaret altında dünyaya gelmiş son And ayısına da ev sahipliği yapıyor.

Neden gitmeliyim? 2 bölümden oluşan hayvanat bahçesi içinde bir bölümde evcil hayvanlar ve diğer bölümde ise Amerika’ya özgü hayvanları gözlemlemek mümkün olabiliyor. Genç ziyaretçiler burada ayrıca onlar için harika bir deneyim olan evcil hayvan çiftliğini de ziyaret edebiliyor.

  • Adres: 53-51 111th St, Queens, NY 11368, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-271-1500
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-16.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

124. Central Park Hayvanat Bahçesi

central park hayvanat bahcesi

Burası neresi? Hayvanlar için elverişli bir koruma alanına sahip olan ve aileler tarafından çok sevilen Central Park Hayvanat Bahçesi, doğal dünyaya kompakt ancak coşkulu bir kaçış noktasıdır. Kar leoparları, penguenler ve foklar da dahil olmak üzere 130’dan fazla hayvan türüne ev sahipliği yapan bu eski tarzdaki hayvanat bahçesi, Yaban Hayatı’nı Koruma Derneği’nin düzenli olarak yürüttüğü programlarla eğitici olduğu kadar eğlencelidir de.

Neden gitmeliyim? Tropikal yağmur ormanı bölgesine geldiğinizde rengarenk kuşlara, arsız maymunlara, tembel hayvanlara ve lemurlara daha yakından bakma şansına sahip olacaksınız. Ilıman bölgede sevimli kırmızı pandalar ve kar maymunlarını, Kutup bölgesinde ise penguenleri ve martıları görebileceksiniz.

  • Adres: East 64th Street, New York, NY 10021, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-439-6500
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-16.30
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

125. Staten Adası Hayvanat Bahçesi

staten island zoo

Burası neresi? Staten Island Zoo, şehirdeki Yaban Hayatı Koruma Derneği tarafından yönetilmeyen tek hayvanat bahçesidir. Burası özellikle sahip olduğu etkileyici sürüngen koleksiyonuyla dikkat çekiyor. Hayvanat bahçesi içindeki çıngıraklı yılan koleksiyonu hala dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Staten Adası Hayvanat Bahçesi aynı zamanda iki ünlü hayvana da ev sahipliği yapıyor. Bu hayvanlardan bir tanesi Köstebek Chuck. Kendisi hareketlerinden o yıl baharın erken gelip gelmeyeceğini tahmin ettiği düşünülen bir ritüelin en önemli parçasıdır. Bir diğeri ise ABD Açık Tenis Şampiyonası’nın 9’undan 7’sinin sonucunu doğru tahmin eden örümcek maymunu Büyükbaba’dır.

Neden gitmeliyim? Staten Hayvanat Bahçesi küçük ve eklektik bir cazibe merkezidir. Staten Adası Hayvanat Bahçesi, özellikle çocuğu olan ailelerin görmesi gereken yerlerden biridir. Eğer her zamanki turistik noktalardan uzakta güzel bir mola sağlayan bir yer arıyorsanız burasını tavsiye edebiliriz.

  • Adres: 614 Broadway, Staten Island, NY 10310, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-442-3100
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-16.45
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Eğlence Parkları

126. Deno’s Wonder Wheel Eğlence Parkı

denos wonder wheel

Burası neresi? Wonder Wheel 1920’den beri hizmet veren, uçsuz bucaksız okyanus manzarasına sahip olan bir eğlence parkıdır.

Neden gitmeliyiz? Wonder Wheel, Coney Island’ın en ünlü eğlence mekanıdır. Eksantrik Dönme Dolap Şirketi (evet burası gerçek bir kurum) tarafından yapılan eski ahşap dönme dolabı oldukça meşhurdur. Kuş bakışı ve bazı eski zamanların karnaval heyecanını yaşamak ve görmek istiyorsanız burası tam size göre bir yer!

Kaçırmayın! Zirveye ulaştığınızda, bir yandan Atlantik Okyanusu diğer yandan Manhattan ufuk çizgisini ve tüm eğlence parkını olabilecek en yüksek noktadan görecek, kendinizi bir kuş gibi tamamen özgür hissedeceksiniz.

  • Adres: 3059 W 12th St, Brooklyn, NY 11224, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-372-2592
  • Ziyaret saatleri: Geçiçi olarak ziyarete kapalı. (24 Mart Pazar günü yeniden ziyarete açılacak)
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

127. Adventureland

adventureland

Burası neresi? East Farmingdale’de beş hektarın üzerinde bir alana yayılmış olan Macera Diyarı, 1962 senesinden bu yana Long Island’ın eğlence parkıdır ve New York’tan yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Çeşitli filmlere, müzik kliplerine ve televizyon programlarına konu olan parkta macera arayanlar için Korsan Gemisi, Frizbi ve Türbülans Hız Treni gibi birbirinden keyifli ve heyecan verici oyuncaklar bulunmaktadır.

Su Gezintisi, Kurtarma Botları ve Macera Şelaleleri gibi su gezintileri bunaltıcı yaz sıcaklarında ferahlık katacak seçenekler arasında bulunuyor. Çocuklarla birlikte eğlenmek isteyenler için ise dönme dolap, Çıngıraklı Yılan Coaster, Merry Go Round, Deniz Feneri Düşme Kulesi, Dalga Salıncağı ve Spor Kulesi gibi kısımlar oldukça ilgi çekicidir.

Neden gitmeliyim? Hem çocuklar hem de yetişkinler için çok çeşitli eğlence ve yeme içme imkanları sunan Adventureland, aile ile birlikte keyifli vakit geçirilebilecek önemli duraklardan biridir.

  • Adres: 2245 Broadhollow Rd, Farmingdale, NY 11735, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 631-694-6868
  • Ziyaret saatleri: Park en erken 10.00’da açılmaktadır. Güncel ziyaret saatleri için web sitesini incelemenizi öneriyoruz.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

128. Coney Adası’ndaki Luna Park

coney island lunapark

Burası neresi? New York halkı için uzun bir süredir önemli tatil destinasyonlarından biri olan Coney Adası, 1800’lerin sonundan bu yana eğlencelerin, turistik mekanların ve turistik gezilerin en önemli durağı olmuştur. Ve bugün, burada çok eğlenceli bir luna park bulunuyor.

Burası şehrin en tanınmış eğlence parklarından biridir ve New York’ta aileyle gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer alıyor. 1927 yılında inşa edilmiş ve neredeyse 100 yıllık bir eğlence merkezi olan Luna Park, günümüze kadar birkaç kez yenilenmiştir.

Luna Park, her yıl 4 mevsimden 3’ünde açıktır. Kış mevsiminin çok soğuk olmasından dolayı luna park kapılarını kapamaktadır. Park içinde kalbinizin son sürat çarpmasına neden olacak birkaç hızlı trenin yanı sıra eski tarz atari salonları ve klasik yemek seçenekleri de dahil olmak üzere 30’dan farklı durak bulunmaktadır.

Neden gitmeliyim? Giriş ücretsiz olduğu parkta heyecan arayanlar Cyclone, Zenobio ya da Soarin Eagle gibi adrenalin pompalayan trenlerinden birine atlayabilir. Daha sakin bir şekilde eğlenmek isteyenler ise atlıkarınca ya da buna benzer daha yavaş etkinlikleri tercih edebilir.

  • Adres: 1000 Surf Ave, Brooklyn, NY 11224, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-373-5862
  • Ziyaret saatleri: Cuma 12.00-20.00, Cumartesi-Pazar 11.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

129. Rye Playland

rye playland

Burası neresi? Westchester County hükümetinin girişimleriyle 280 dönümlük alana yayılan bir alanda kurulu park, Long Island Sound’un yanında bulunuyor. Alan, 1928 senesinde ulusal tarihi simge yapıtı olarak açılmıştır ve art-deco ve 20. yüzyılın başlarında hayli popüler olmuş Revival mimari unsurlarına sahiptir.

New York şehrin yaklaşık 55 mil uzaklıkta bulunan Rye Playland, yürüyüş ya da koşu yapmak isteyenler için çeyrek mil boyunca uzanan tahta bir kaldırıma sahiptir. Dileyen ziyaretçiler Playland içinde bulunan Edith Read Yaban Hayatı Koruma Alanı ve Playland Gölü çevresinde tekne gezisinin keyfini çıkarabilmektedir.

Neden gitmeliyim? Oyunlar, atari salonları, parkın zengin tarihini sergileyen Playland Müzesi ve parktan bir saat önce açılan minyatür bir golf sahası burada çok eğlenceli zaman geçirmenize olanak tanıyor. Ayrıca Playland Ice’de buz pateni ve artistik patinaj ile halka açık paten yapma olanakları da sunuluyor.

  • Adres: 1 Playland Pkwy, Rye, NY 10580, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 914-820-3070
  • Ziyaret saatleri: Cumartesi 12.00-21.00, Pazar 12.00-20.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Akvaryumlar

130. New York Akvaryumu

new york akvaryumu

Burası neresi? Seyahat eden çocuklu aileler için kesinlikle çok zevkli yerlerden biri olan New York Akvaryumu, Coney Adası’nın önemli durakları arasında bulunuyor. Akvaryum, 1896’da kapılarını açtığından bu yana her yaştan ziyaretçi için ilgi çekici bir yer olmuştur ve ABD’nin en eski akvaryumudur.

Akvaryum içinde çok çeşitli deniz memelileri, balıklar, bitkiler ve deniz temalı sergilerin yer aldığı birçok yol boyunca yürürken, dokunma tanklarının, içinden geçilebilen okyanus tünellerinin ve balıkları beslemenin heyecanını yaşarken görecek çok şey sizi bekliyor.

Neden gitmeliyim? Akvaryum özellikle 18’den fazla farklı türde köpek balığının ve vatozun bulunduğu etkileyici köpek balığı koleksiyonu burasını heyecan verici bir yer haline getiriyor. Köpek balıkları ürkütücü geldiyse çocuklarınızla birlikte penguenlerin gösterisini izleyebilir ya da Convervation Hall’da okyanusların korunması ve çevre hakkında detaylı bilgiler de edinebilirsiniz.

  • Adres: 602 Surf Ave, Brooklyn, NY 11224, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 718-265-3474
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

-Çocuklara Özel Müzeler

131. Manhattan Çocuk Müzesi

manhattan cocuk muzesi
Görsel Kaynak: timeout.com

Burası neresi? Çocukların merakını ateşlemek, yaratıcılıklarına ilham vermek ve yol boyunca enerjilerinin bir kısmını yakmak için tasarlanan Manhattan Çocuk Müzesi, New York’taki çocuklar ve aileler için uzun zamandır sevilen, öğretici bir kültür kurumu olmuştur.

Müzede çpcukların bilim, kültür, sanat ve çok daha fazlasıyla çocukların haşır neşir olacağı etkileşimli sergilerin yanı sıra, bazı küçük grup dersleri de minik ziyaretçiler eğlenirken öğrenmenlerine olanak tanımaktadır.

Neden gitmeliyim? Yukarı Batı Yakası’nda yer alan bu müze, New York’ta küçüklerle dışarıda zaman geçirmek için harika yerlerden biridir. Eğer ziyaretinizi yağmur yağmayan bir gün yapacak olursanız, müzenin ardından piknik yapmak için Central Park’a doğru yürümek de günün geri kalanını harika bir şekilde değerlendirmenizi sağlayacaktır.

  • Adres: 212 W 83rd St, New York, NY 10024, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-721-1223
  • Ziyaret saatleri: Her gün 10.00-17.00, Pazartesi günleri kapalı.
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Yakın Havaalanları

New York şehrinde 4 adet havaalanı bulunmaktadır. Bunlar;

  • New York John F Kennedy Havalimanı
  • Nueva York Newark
  • LaGuardia
  • Stewart International

Temel İrtibat Bilgileri

Konsolosluk Bilgileri

  • Adres: 821 1st Ave., New York, NY 10017, Amerika Birleşik Devletleri
  • Telefon: +1 212-351-7200
  • Çalışma saatleri: Pazartesi-Cuma 09.00-16.00
  • Web sitesi
  • Yol tarifi al >

Acil Durum Telefon Numaraları

  • Acil Durum: 911

Telefon Kullanımı

New York’a geldiğinizde dilerseniz sahip olduğunuz hattın müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek hattınızı yurt dışı kullanımına açtırabilirsiniz. Bu seçenek çoğunlukla pahalı olduğundan ziyaretçiler için en mantıklı seçenek ön ödemeli mobil paketleri tercih etmektir.

ABD’ye gelen ziyaretçiler için AT&T, Sprint, Verizon veya T-Mobile isimli operatörlerden birini tercih etmek isabetli bir seçim olacaktır. Ya da dilerseniz wifi olan otel, cafe gibi yerlerden internete bağlanarak çeşitli uygulamalar aracılığıyla da sevdiklerinizle görüşebilirsiniz.

Sizler için listemizi son olarak 21.01.2024 tarihinde güncelledik. New York gezilecek yerler listemiz burada sona eriyor. Listemizde eksik bulduğunuz noktaları yorumlardan bize ulaşarak içeriği geliştirmemizi sağlayabilirsiniz. Başka bir yazımızda görüşmek üzere. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin