Napoli’de Ne Yenir? | Napoli’den 13 Özel Tat

Bir rotayı keşfetmenin yolu muhakkak o yerle ilgili yeme içme kültürünü de yakından tanımaktan geçiyor. Yönünü Napoli’ye çevirenler için de yapılması gereken şeylerden biri bu. Haydi öyleyse “Napoli’de ne yenir? Ne içilir?” listemizle bu şehrin mutfağına hızlı bir giriş yapalım…

Napoli’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Napoli’nin capcanlı yemek kültürünü çok seveceğinizi düşünüyoruz. Napoli’de insanlar yemek konusunda gerçekten çok iddialı ve pek çok tadılması gereken lezzet Napoli’ye gelenleri bekliyor. Burada yemek yerken adeta kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz. Çünkü insanları çok sıcakkanlı ve mekanlar oldukça rahat!

Barların günün her saati capcanlı olduğu İspanya şehirlerinin aksine İtalya’nın bu güzel şehri Napoli’de cafe ve pastaneler şehrin en canlı yeme içme mekanları arasında bulunuyor. Burada günün 24 saati pastaneleri açık bulabilir ve bir şeyler yiyip içebilirsiniz ve burada yaşayan insanlar sabah kahvaltılarında bira yerine genellikle keskin bir aromaya sahip uyandırma etkisiyle dikkat çeken güzel bir espresso ile güne başlamayı daha çok tercih etmektedir.

Dilerseniz her zevke uygun bir şeyler bulabileceğiniz Napoli yemekleri ile sizleri baş başa bırakalım;

1. Pizza

Sorbillo (adres ve bilgi)

Pizza

İtalya deyince zihinlerde uçuşan ilk şey elbette pizza oluyor. Dünyadaki ilk pizzanın Napoli’de yapıldığı gibi muhteşem bir iddia da var ortada. Napoli de bu konuda epey iddialı ve şehirdeki mekanlarda yemenin ne kadar şahane bir şey olduğunu size hatırlatacak pek çok pizza çeşidini deneyebilirsiniz. Margarita tarzında içinde çok fazla malzeme bulunmayan ve domatesin kırmızı rengiyle şekillenen Napoli tarzındaki pizzaları mutlaka denemelisiniz.

2. Fried Pizza

De’ figliole (adres ve bilgi)

Fried Pizza
Fried Pizza

Belki de tattığınız bütün İtalyan yiyecekleri arasında en seveceğiniz şey bu olabilir. Biraz karabiber, ricotta peyniri ve bir miktar etle hazırlanmış iç malzemesiyle doldurulmuş hamur kıvamında pişirilerek muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Kesinlikle denemeye değer!

3. Sfogliatelle

Antico Forno delle Sfogliatelle Calde Fratelli Attanasio (adres ve bilgi)

Sfogliatelle
Sfogliatelle

Hamur işlerini sevenler için de Napoli’de çok güzel şeyler bulunabiliyor. Bunlardan biri olan sfogliatelle, içi peynirle doldurulmuş bir tür börektir ve şehirde çok sevilmektedir. Bu hamur işinin iki türü bulunuyor: Birinci türü riccia ismi verilen versiyonu kıvırcık bir şekle sahiptir. Diğer versiyonu olan frolla ise pudra şekerine bürünmüş top şeklindedir.

4. Makarna

Tandem (adres ve bilgi)

Makarna
Makarna

Makarna cenneti İtalya’da makarna yemeden olmaz elbette. Yalnızda buradaki makarnalar, marketten alınıp haşlanarak hazırlanan makarnalardan çok farklı. Elde yapılan makarnalar çok çeşitli şekillerde ve malzemelerle hazırlanmakta ve ortaya bambaşka lezzetler çıkmaktadır. Makarna özellikle üzerine eklenen çok özel soslar sayesinde çok daha lezzetli olmaktadır.

5. Struffoli

L’Osteria (adres ve bilgi)

Struffoli
Struffoli

Özellikle Noel zamanlarında hazırlanan struffoli, “Napoli’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için bulabileceğiniz tatlı yiyeceklerden biridir. Bilye halinde dökülen hamurlar kızgın yağda kızartılmakta ve üzerinin bolca balla kaplanması sağlanmaktadır. Ülkemizdeki lokmaya çok benzeyen bir lezzet olduğunu söyleyebiliriz.

6. Buffalo Mozzarella

Il Pizzicagnolo (adres ve bilgi)

Buffalo Mozzarella
Buffalo Mozzarella

Buffalo sütünden elde edilen bir tür peynir olan buffalo mozzarella, Napoli evlerinde ziyaretçiler için hazırlanan çok özel bir ikramlıktır. Bizim de tavsiyemiz şehirden ayrılmadan önce mutlaka bu lezzeti deneyimlemeniz.

7. Taralli

Leopoldo (adres ve bilgi)

Taralli
Taralli

Napoli yerli halkı kendilerine ziyarete gelenlere yiyecek olarak en çok taralliyi tercih ediyor. Pek çok kişi de bu lezzeti bu şekilde keşfediyor. Bir çeşit kraker olan taralli, ana madde olarak bademden yapılmakta ve şehirde hemen her pastanede mutlaka bulunmaktadır.

8. Napoli Kahvesi

Vanzi Neapolitan Coffee Bar (adres ve bilgi)

Napoli Kahvesi
Napoli Kahvesi

Lezzetli yemeklerden sonra ya da yorulduğunuz bir anda yorgunluğunuzu giderecek bir içecek arıyorsanız, bu kesinlikle Napoli Kahvesi olacaktır. Bu kahve oldukça güçlü ve keskin bir lezzete sahiptir.

9. Cuoppo

Il Cuoppo Friggitori Napoletani (adres ve bilgi)

Cuoppo
Cuoppo

Bir Napoli sokak yemeği klasiği olan cuoppo, özellikle kızarmış balıkla doldurulmuş bir külahtır. Çoğunlukla sokaklarda satılsa bu lezzet son dönemlerde restoranlarda önden atıştırmalık olarak ikram edilmeye başlanmıştır.

10. Spaghetti Alle Vongole

Da Dora (adres ve bilgi)

Spaghetti Alle Vongole
Spaghetti Alle Vongole

Haşlanarak açılan midyelerin suyuyla haşlanan spagettiler Napoli’nin özel lezzetleri arasında bulunuyor. İçeriğinde zeytinyağı, şarap ve maydanoz da bulunan bu lezzet, pek çok restoranın menüsünde kendisine yer bulmayı başarıyor. Yapımı oldukça kolay olmasına karşın lezzeti oldukça üst düzeydir.

11. Pizza Di Scarola

La Posteggia (adres ve bilgi)

Pizza Di Scarola
Pizza Di Scarola

İsmi pizza olsa da bu lezzet daha çok bir turtaya benzemektedir. İki hamur arası hindiba ve siyah zeytin ile doldurularak pişirilmektedir. Birçok kişi için bağımlılık yaratabilecek tatlardan biri olan pizza di scarola da “Napoli’de ne yenir?” listenize kesinlikle dahil etmeniz gereken tatlardan biri.

12. Balık

Enotrattoria Casetta Rossa (adres ve bilgi)

Balık

Akdeniz şehirlerinin ortak lezzeti balık, Napoli’de de çok sevilen ve bolca tüketilen yemekler arasında bulunuyor. Deniz ürünleri Napoli’de makarnadan ızgaraya, çorbadan buğulamaya kadar pek çok farklı seçenek içinde bulunuyor.

13. Babà

Caffetteria Sfogliatelle e Baba (adres ve bilgi)

Babà
Babà

Sünger kıvamında bir kekin ikiye bölünerek içine lezzetli bir krema ile eklenir. Ortaya çıkan babà isimli bu lezzet Napoli’nin en bilinen tatlılarından biridir ve insanlar bu kekin ismini insanlara iltifat etmek amacıyla söylemektedir. 

“Napoli’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevabını tam anlamıyla bulabilmek ve şehrin yerel yemek kültürünü çok yakından keşfedebilmek için çok detaylı ve uzun soluklu bir gezi yapmanız gerektiğini belirtmemiz gerek. Listemizde birkaç günlük bir gezi planlayanlar için mutlaka denenmesi gereken Napoli yemekleri hakkındaki bilgilere yer vermeye çalıştık. Eğer sizin de mutlaka denenmesi gerektiğini düşündüğünüz tatlar varsa bunları lütfen bize yazmaktan çekinmeyin.

*Bu arada eğer Napoli’de gezilmesi gereken yerleri merak ediyorsanız bu konuda daha önce hazırladığımız Napoli gezilecek yerler listemiz kesinlikle işinize yarayacaktır!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin