Nahçıvan’da Ne Yenir , Ne İçilir? | 10 Yöresel Yemek

Azerbaycan’ın özerk yönetiminde bulunan Nahçıvan’ın geleneksel yemeklerini sizler için derledik.

Asya ve Orta Doğu’nun etkisinin görüldüğü yemekleri ‘’ Nahçıvan’da Ne Yenir , Ne İçilir? ‘’ yazımızda derledik.

#1 Nahçıvan’da Ne Yenir?

1- Dovga

Dovga

Azerbaycan’ın geleneksel yemeği olan dovga, Nahçıvan’da oldukça sıklıkla yapılmaktadır. Nohut, yoğurt ve nane tadının baskın olduğu bu çorba daha çok yaz günlerinde soğuk olarak tüketilmektedir.

2- Küçük Çorba

Piti Çorba

Bezelye, nohut ve sığır eti içerek bu lezzetli piti çorba, içerdiği vitaminlerle lezzetli olduğu kadar sağlıklı da! Tadına bakmanızı önerdiğimiz bu lezzet Nahçıvan’ın sevilen tatlarından biridir.

3- Qutab

Qutab

Türkiye’de gözleme olarak bilinen bu lezzet, Nahçıvan’da qutab olarak geçmektedir. İçerisi kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı olarak doldurulan bu lezzetler yağda veya sacda kızartılarak servis ediliyor.

4- Dolma

Dolma

Biberlerin kıymalı ve pirinçli iç harcıyla doldurulup kısık ateşte suda pişirildiği bu yemek, Türkiye’de de oldukça meşhurdur. Ana yemek için tercih edilen bu lezzetli dolmaları Nahçıvan’da bulunan birçok restoranda deneyebilirsiniz.

5- Dushbara

Dushbara

Mantıyla benzerlik gösteren dusbara, şekil olarak daha çok Boşnak mantısına benzemektedir. İçleri kıymalı harçla doldurulan bu lezzetli hamurlar bol tereyağı ve yoğurtla servis ediliyor.

6- Yeşil Omlet

Yeşil omlet

İçerisine ıspanak, kişniş, dereotu ve kabak gibi yeşil sebzeler eklenerek hazırlanan bu lezzetli omlet, Nahçıvan’da ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veriyor. Kentte kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen yeşil omletin tadına muhakkak bakmanızı tavsiye ederiz.

7- Azeri Yahnisi

Azeri Yahnisi

Hindi etinden hazırlanan Azeri yahnisi, Nahçivan’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran lezzetlerden bir diğeri.. İçerisinde  ısırgan otu, kuru erik ve kuru kayısı gibi malzemelerin yer aldığı yemeğe baharat olarak tuz dışında, tarçın ve toz şeker de ilave ediliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

8- Pekmezli Baklava

Pekmezli Baklava

Türk baklavasından tat olarak biraz farklı olan Azerbaycan’ın pekmezli baklavası, kenti ziyaret eden turistler tarafından çok seviliyor. İçerisinde baklava yufkası, ceviz ve pekmez yer alan bu tatlı, kent geziniz sırasında canınız tatlı çekiyor ve Nahçıvan’da ne yenir diye düşünüyorsanız akla gelecek ilk lezzet.. Denemenizi tavsiye ederiz.

9-  Şuba Salatası

Şuba Salatası

Azerilerin en sevdiği salatalardan biri olarak gösterilen şubanın, ülkemizde pek çok türevi yapılıyor. Patates, pancar vb. sebzeler ve az miktarda haşlanmış tavuk göğsünden hazırlanan bu lezzetli salatanın en önemli özelliği kat kat renkli görüntüsü.

Akşam yemeklerinde yan ürün olarak servis edilen şuba, Nahçıvan’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran lezzetler arasında  yer alıyor.

10- Sekerbura

Sekerbura

Sekerbura, görüntüsü ve tadıyla sizi mest edecek bir tatlı. El işi gibi duran hamurların içleri cevizle dolduruluyor ve lezzetli sekerburalar fırında kızartılıyor. Yemeye kıyamayacağınız görüntüsüyle bu kurabiyeleri denemelisiniz.

*Nahçıvan gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi ?

Nahçıvan’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin