Mostar’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 10 Yöresel Yemek

Avrupanın tarih dolu şehri Mostar’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

Avrupa’nın kültürüyle ve gelenekleriyle öne çıkan şehri Mostar’ın yemeklerini ‘’ Mostar’da Ne Yenir ,  Ne İçilir? ‘’ yazımızda inceleyebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Bosnian Bean Soup

Bosnian Bean Soup

Fasulye çorbasının Boşnak usulü halinde bol malzeme bulunuyor. Pastırma, havuç, biber ve doğranmış füme etlerle yapılan bu çorba oldukça lezzetli ve sağlıklıdır. Mostar’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu lezzeti mutlaka deneyin!

2- Cevapi

cevapi

Balkanların sevilen yemeklerinden olan cevapi, etlerin ızgarada veya kömür ateşinde pişirilip; soğan,acı ezme ve köy peyniriyle sunuluyor. Mostar’da ne yenir diye düşünenlerdenseniz mutlaka bu lezzeti damağınızı şenlendirecek olan bu tadı denemenizi öneriyoruz.

3- Ražnjići

Ražnjići

Türkiye’de şaşlık olarak bilinen raznjici, balkan ülkelerinin sevilen tatlarından biridir. Etlerin sebzelerle birlikte şişe geçirildiği bu tat, ızgarada pişirildiği için lezzetini korumayı başarmaktadır.

4- Begova Corba

Begova Çorba

Boşnak mutfağında yemeklere öncelikle begova çorbasıyla, başlanıyor. İçerisinde; tavukgöğsü, havuç, patates ve bamya bulunan bu çorba sağlıklı olduğu kadar lezzetlidir.

5- Lonac

Lonac

Kuzu eti, sığır eti veya domuz etiyle yapılabilen lonac, sebzeler ve etler kullanılarak yapılan bir güveç türüdür. Genellikle havuç ve lahanayla pişirilen bu güveç türü oldukça lezzetlidir. Mostar’da ne yenir endişesini ortadan kaldıran bu tadı Bosna Hersek restoranlarında deneyebilirsiniz.

6- Burek

Burek

Böreklerinin namı ülkemize bile yayılmış olan Bosna’da en lezzetli böreklerin tadına bakabilirsiniz. Mostar’da ne yenir diye düşünenlere kentte börek yemenin saati olmaz. Dilediğiniz her öğün ve her saatte tadabileceğiniz böreklerin tadına bakmanızı tavsiye ederiz.

7- Klepe

Klepe

Ülkemizde mantı olarak bilinen bu lezzet Bosnada klepe, olarak bilinmektedir. Tat olarak aynı hamurlar Bosna’da üçgen katlanarak kaynatılıyor.

8- Tufahija

Tufahija

Kent sokaklarını dolaşırken canınız tatlı çekiyor ve Mostar’da ne yenir diye düşünüyorsanız cevizle doldurulan elmaların suda haşlanmasıyla yapılan bu lezzeti denemenizi tavsiye ederiz. Üzerine krema dökülerek servis edilen Tufahija, Bosna’da yiyebileceğiniz en hafif tatlılardan biridir.

9- Baklava

Baklava

Türk etkilerinin görüldüğü Bosna mutfağında deneyebileceğiniz en hoş lezzetlerden biridir baklava. Bize kalırsa bu tadı denemeden kenti terk etmemelisiniz. 🙂

10- Slivovitz

Slivovitz

Erik konyağı olarak bilinene slivovitz, hem Avrupada hem de balkanlarda oldukça sık tüketilmektedir.

*Mostar gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Mostar’da ne yenir yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Yorum yapın

Bizi Takip Edin