Birleşik Arap Emirlikleri’nde Ne Yenir, Ne İçilir?

Daha çok varlıklı kesimin tatil ve seyahat tercihi olan Birleşik Arap Emirlikleri’nde ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

“ Birleşik Arap Emirlikleri’nde ne yenir, ne içilir” yazımızda bu şehirlerdeki yiyecek menülerinizi çıkaracak tatları anlattık. Keyifli okumalar…

Sadece kendi mutfakları değil dünya mutfağına dair de nefis yemekler bulacağınız ülkenin şehirlerinin her birinin öne çıkan lezzetleri var.

#1 Birleşik Arap Emirlikler’inde Ne Yenir?

1- Assida

Assida

İlk olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde ne yenir endişesini ortadan kaldıran lezzet  Assida’yla başlıyoruz. İrmik ve balı buluşturan tatlı, üzerine dökülen eritilmiş tereyağı ve isteğe göre kuruyemişlerle servis ediliyor.

2- Balaleet

Balaleet

Tel şehriyeli bir omlet olan Balaleet, ülke genelinde kahvaltılık olarak tüketiliyor. Güzel bir pazar sabahına başlamak için sağlıklı ve lezzetli bir neden ararsanız mutlaka deneyin.

3- Safranlı Çay

Safranlı Çay

Ülke genelinde alkol tüketimi yasak. Halk genel olarak kahve, meyve suları ve özellikle çay içiyor. Eğer geleneksel bir lezzet denemek isterseniz Safranlı Çay’ı deneyebilirsiniz.

4- Falafel

Falafel

İsrail’in geleneksel yemeği sayılsa da Falafel, tüm Orta Doğu için aranan bir lezzet. Nohut ve bakla karışımından yapılan bu köfteler, kızartılarak tamamlanıyor. Vejetaryen ve vegan beslenme şeklini tercih edenlerin listelerinin ilk sırasında yer alabilir.

5- Foul Mudammas

Foul Mudammas

Arapların farklı bir kahvaltı kültürleri var. Güne başlamak için tercih ettikleri bir diğer yemek ise Foul Mudammas. Bakla üzerine eklenen domates, maydanoz, sarımsak gibi sebzelerle yapılıyor.

6- Harees

Harees

Ramazan ayları için vazgeçilmez yemek Harees, buğday ve eti bir araya getiriyor. Arap mutfağında tarihi önemi ve değeri olan bu yemeği, bir akşam yemeğinde mutlaka sipariş verin.

7- Humus

Humus

Humus, geleneksel bir Orta Doğu yemeğini olmasının yanında ünü dünyaya yayılmış lezzetlerden biri. Tahin ve nohut karışımından yapılan bu meze tadındaki yemek, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ne yenir endişesini ortadan kaldırıyor.

8- Hurma

Hurma

İklimi nedeniyle çok verimli bir tarım alanı olmayan ülkede az sayıdaki meyvelerden biri, Hurma. Çikolatalı, fındık ve fıstık kaplamalı çeşitlerini bulabileceğiniz meyveyi bol bol yiyin ve dostlarınıza da getirmeyi unutmayın.

9- Shawarma

Shawarma

Arap usulü dürüm olarak düşüneceğiniz Shawarma, lavaş içine et ve çeşitli sebzeler konularak yapılıyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde ne yenir sorusuna lezzetli bir yanıt veren alışık olduğumuz dürümlerden tat olarak pek de farkı olmayan bu yemeği denemenizi tavsiye ederiz.

10- Tabbouleh

Tabbouleh

Öğününüzü hafif geçirmek istiyorsanız, mevsim sebzeleriyle hazırlanan Tabbouleh’i deneyebilirsiniz. Zeytinyağı ve limonla lezzetlendirilen bu salata, size yabancı gelmeyecek yemeklerden biri olacak. Renkli ve doyurucu bir öğün için tercih edilebilir.

11- Umm Ali

Umm Ali

Kelime anlamı “Ali’nin Annesi” olan bu nefis tatlı, özellikle Dubai’de karşınıza sık sık çıkabilir. Ekmek kadayıfını andıran tabanı üzerine dökülen dondurma ve ezilmiş fıstıklarla servis ediliyor. Seyahatiniz sırasında masum bir kaçamak için küçük bir tabak Umm Ali yiyebilirsiniz.

*Arap mutfağının gösterişine kapılmak ve muhteşem güzelliklerini keşfetmek için seyahatinizde uğrayabileceğiniz duraklara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Birleşik Arap Emirlikler’inde ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin