Bangkok Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Tayland‘ın başkenti ve en büyük şehirlerinden olan Bangkok, gösterişli tapınaklarının yanı sıra hareketli sokak yaşamıyla biliniyor. Aynı zamanda Bangkok gece hayatı da ziyaretçilerin buraya akın etmesine neden oluyor. Bangkok’un tarihi yerleri ile muhteşem bir yolculuk vadeden Bangkok’a gelenler için önemli şeylerden biri de Bangkok Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım konusudur. Yazımızda bu konuda değerlendirebileceğiniz alternatiflere yer verdik.

Bangkok Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım

Bangkok Suvarnabhumi Havalimanı’nın kodu BKK’dır ve şehir merkezi ile arasında 31,5 km mesafe bulunmaktadır. Burası Tayland’ın en büyük havalimanı olması nedeniyle çoğu zaman yoğun yolcu trafiğiyle karşı karşıya kalmaktadır. Yolcular bu mesafeyi seyahat etmek için üç farklı seçeneğe sahiptir; taksi, otobüs veya tren. Bu ana seçeneklerin yanı sıra dileyenler araba kiralama ve özel transfer hizmetlerini de değerlendirebilir.

Bangkok Havaalanı’ndan şehir merkezine taksiyle nasıl gidilir?

Bangkok Havalimanı’nda taksiler sabit bir ücretle çalışmazlar. Bunun yerine gidilen mesafeye ve yolculuk süresine göre ücretlendirme yapan bir taksimetre hesabı yapılır. Bu da şehir merkezine yaklaşık 7-8€ civarında bir ücret anlamına gelmektedir. Bu ücrete aynı zamanda havaalanından taksiye binme ücreti ve yoğun saatlerde sürücülerin talep edebileceği ücret şeklinde iki ek maliyet de eklenebilmektedir.

Taksi durakları zemin katta 3, 4, 7 ve 8 numaralı girişlerin yanında yer almaktadır. Burada sıraya girerek bir bilet satın almalı ve biletin üzerinde yazan şerit numarasında bineceğiniz taksiyi beklemelisiniz.

Aklınızda bulunsun! Bangkok merkeze daha hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız sürücünüze Sırat Otoyolu’nu kullanmasını söyleyebilirsiniz. Tabi bunun size ek bir geçiş maliyeti oluşturacağını da unutmayın.

Suvarnabhumi Havaalanı’ndan şehir merkezine trenle ulaşım

Bangkok Airport Rail

Bangkok Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için Airport Rail Link şehir trenini kullanmak, Bangkok toplu taşıma sistemine dahil olmaktan korkmayanlar için en ucuz ve de en yaygın yöntemdir. Bu yöntemi tercih edenlerin önünde iki seçenek bulunuyor; ya trene binerek Phayathai istasyonunda inmeli ve BTS Skytrain’e binmelisiniz ya da Makkasan istasyonunda inerek MRT metrosuna binmelisiniz.

Seçeneklerin hangisini seçerseniz seçin şehir merkezine ulaşmak için önünüzde yaklaşık 30 dakikalık bir yolculuk bulunuyor. Tren biletinizi satın almak için havaalanındaki Basement B katındaki bilet gişelerini ya da otomatik bilet makinelerini değerlendirebilirsiniz. Biletinizi satın almak için “AIRPORT RAIL LINK (ARL)” tabelasını takip etmelisiniz. Tren seferleri her gün sabah 06.00 ile gece yarısı arasında gerçekleştirilmektedir. Tren seferleri ise 10-15 dakikalık periyotlar halinde gerçekleşmektedir.

Aklınızda bulunsun! Trene binmenin en büyük dezavantajı, son durağa gelseniz bile otelinize veya kalacağınız yere ulaşmak için muhtemelen tekrar bir ulaşım aracına daha ihtiyaç duyacak olmanızdır. Khao San Yolu üzerinde de olsanız son duraktan sonra yaklaşık 15 dakikalık bir taksi yolculuğu yapmak durumunda kalabilirsiniz.

  • Güzergah bilgileri için tıklayınız.
  • 12 yaşından küçükler ve 90 cm’den küçük çocuklar ücretsiz seyahat edebilmektedir.

Bangkok Havalimanı’ndan şehir merkezine otobüsle gitmek

Otobüs, Bangkok havalimanı ulaşım seçenekleri içinde en son tercih etmeniz gereken yöntemlerden biridir. Otobüs yol boyunca birçok defa durur ve şehir merkezine ulaşmak 1 saatten bile fazla sürebilir. Bununla birlikte bu seçenek, bütçesi kısıtlı olanlar için hala en ideal seçenek olmaya devam ediyor. Ziyaretçilerin havaalanı otobüsü ve şehir otobüsü olmak üzere otobüs olarak kullanabilecekleri 2 seçenekleri bulunuyor.

Otobüs biletini doğrudan otobüs şoföründen almak mümkündür ancak otobüs şoföründe bozuk para çok fazla bulunmadığından yanınızda bilet fiyatı kadar bozuk para taşıdığınızdan emin olmakta fayda var. Otobüsler, terminal binasının 1. katındaki 7. kapının çıkışında bulunmaktadır.

  • Otobüs bilgileri için tıklayınız.
  • Havaalanı otobüs numaraları: A1, A2, A3, A4
  • Şehir otobüsü numaraları: 29, 59, 95, 187, 538, 555

Dilerseniz Bangkok’a geldiğinizde özel transfer ya da araç kiralama şirketlerinden de hizmet satın alabilirsiniz. Bu seçenekler sizi toplu taşıma derdinden kurtarabilir. Özel transfer hizmeti ile oldukça konforlu bir ulaşım imkanına sahip olabilirsiniz ancak Bangkok trafiğinde araç kullanmak istemeyenler için araç kiralama seçeneği pek cazip olmayacaktır. Her iki seçenek de konfor açısından tatmin edici olsa da fiyatlandırma bakımından toplu taşımaya göre pahalı olması nedeniyle bütçesi kısıtlı olanlar için uygun olmayabilir.

Bangkok Havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşım seçenekleri hakkındaki bütün detayları sizinle paylaşmaya çalıştık. Bu konu hakkında sizin de paylaşmak istediğiniz şeyler varsa bize yorum kısmından yazabilir ve yazımızın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin