Moldova’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 7 Muhteşem Lezzet

Avrupa yemeklerinin çoğunu bulabileceğiniz Moldova Mutfağı, sığır ve domuz eti başta olmak üzere lahana, patates ve hububat taneleri gibi besinler üzerine kurulmuştur.

‘’Moldova’da Ne Yenir? Ne İçilir?’’ başlıklı yazımızda sizlere ülkede mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Moldova’da aç kalmayacağınızdan emin olabilirsiniz. Ülkenin yöresel yemekleri yabancılık çekmeyeceğiniz baharatlar ve aromalara sahip. Diğer yandan ülkede dünyaca ünlü markaların restoran zincirleri de yer alıyor. Dünya mutfağından yemekler de yiyebilirsiniz.

#1 Moldova’da Ne Yenir

Listenin ilk sırasında;

1- Borş de burechiuşe

Borş de burechiuşe

Ülkenin geleneksel çorbalarından biri olarak gösterilen Borş de burechiuşe, oldukça sevilen başlangıç yemeklerinden biri. Çorbadan daha çok ana yemek yerine geçecek bu yemeğin görüntüsü de kare şeklindeki mantıya benzetiliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Lahana Ruloları

Lahana Ruloları

Bizdeki lahana dolmasına Moldova’da Lahana Rulosu deniyor. İçerisine ise kıyma ve çeşitli baharatlardan oluşan bir karışım ekleniyor. Beğeneceğinizden eminiz!

3- Moldova Şarapları

Moldova Şarapları

Moldova’da üretilen şaraplar, ülkeye gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği ürünlerden biri. Ülkedeki yerli üretim şaraplar içerisinde Feteasca, Rara neagra ve Busuioaca alba en sevilenleri. Hediyelik olarak da satın alabilirsiniz. 🙂

4- Mamaliga

Moldova'nın ulusal yemeği

Romanya, Moldova ve Gürcistan mutfağının ortak yöresel yemeği olarak gösterebileceğimiz Mamaliga, mısır unuyla yapılmış kuymak kıvamındaki yemek. Özellikle ülkenin köylerinde bol bol pişirilen bu yemek sabah kahvaltılarının da vazgeçilmez ögesi.

5- Chiftele

Chiftele

Çektirilmiş etin kıyma haline getirildikten sonra top top yuvarlanmasıyla hazırlanan Chiftele, Moldova’da hemen her restoranda servis edilen bir köfte çeşidi. İçerisine ekmek kırıntıları, kıyılmış soğan, yumurta, tereyağı ve baharat gibi malzemeler eklenerek çeşnilendirilen köftenin tadına bayılacaksınız.

6- Tochitura

Tochitura

Sığır ya da domuz eti olmak üzere seçtiğiniz et çeşidinin güveçler içerisinde pişirilmesiden oluşan yemek Tochitura, ülkenin yöresel yemeklerinden biri. Yumuşacık pişen etler, mamaliga ile birlikte servis ediliyor. Denemenizi tavsiye ederiz.

7- Branza

Branza

Moldova mantısı olarak tanımlayacağımız Branza, ülkenin en sevilen yöresel yemeklerinden. Ancak bu mantıyı, Türk mantısından ayıran bir özellik var. O da pişirilmeye hazırlanan mantıların neredeyse ceviz büyüklüğünde kapatılması. Lezzeti ise kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel.

Ülke Hakkındaki Diğer Yazılar

Moldova’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin