Miniatürk ile Türkiye Turuna Çıkmaya Ne Dersin?

1- Miniatürk Hakkında Bilgiler

Ülkemizin en önemli tarihi ve turistik noktalarını bir günde gezmeye ne dersiniz? Kulağa imkansız gibi gelse de Miniatürk ile artık bu mümkün. İstanbul gezilecek yerler listesinde önemli bir yere sahip olan parkı dilerseniz biraz daha yakından tanıyalım…

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin çalışmaları sonucunda 2003 yılında açılışı gerçekleştirilen Miniatürk, şehrin en gözde yerleri arasındaki yerini almayı başardı. 60 bin metrekare gibi oldukça geniş bir alanda bulunan Miniatürk’te 121’i ülkemizde bulunan ve 13 tanesi yurt dışında bulunan toplamda 134 eserin 1/25 ölçekli minyatürleri sergilenmektedir. Dolmabahçe Sarayı, Eyüp Sultan Camii gibi çok önemli eserlerin minyatürlerinin sergilendiği parkta bulunan eserlerin tam listesine müzenin internet adresinden ulaşabilirsiniz.

İstanbul’daki okulların vazgeçilmez ziyaret duraklarından olan Miniatürk hem çocukların hem de yetişkinlerin eğlenceli bir şekilde zaman geçirmesine olanak tanımaktadır. Alan içerisinde aslına uygun olarak hazırlanmış büyük ölçekli maketler ziyaretçilerin ülkemizdeki tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmesine olanak tanımaktadır. Maketler önünde bulunan sesli ve yazılı rehberler ise size bu eserler ve güzellikler hakkında detaylı bilgi edinme imkanı sunmaktadır.

Miniatürk’te sadece ülkemizin güzelliklerini görebileceğiniz maketler bulunmuyor. Bunun yanında çok çeşitli uygulamalar sayesinde gezinizi daha eğlenceli bir hale getirebiliyorsunuz. Örneğin helikopter simulasyonu ile dilerseniz Türkiye’yi dilerseniz de İstanbul’u havadan seyredebiliyorsunuz. Parkta bulunan kumandalı tekne, feribot gibi hareketli maketler ise ziyaretçilerin hayli ilgisini çekmektedir. Bunlar dışında gezi treni ile parkın tamamını turlamak da yapabileceğiniz etkinlikler arasında. Dilerseniz hediyelik eşya bölümünü ziyaret ederek hatıra ürünlerden satın alabilir ya da restoran kısmında bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Kristal İstanbul Müzesi

Park içinde açılan Kristal İstanbul Müzesi Miniatürk’e gelenlerin mutlaka görmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Sultanahmet Camii, Galata Kulesi gibi İstanbul‘un toplam 16 sembol yapısının kristal cam içine lazer tekniği kullanılarak işlenen 3 boyutlu maketleri sizi kendisine hayran bırakıyor.

Panorama Zafer Müzesi

Parkın bir diğer önemli ziyaret noktası ise Panorama Zafer Müzesi. Milli mücadele dönemini gerçekçi maketlerle canlandıran müze hem yetişkinler için hem de çocuklar için oldukça bilgilendirici ve etkileyici bir müze deneyimi yaşatıyor.

Eğer çok fazla seyahate çıkma şansınız bulunmuyorsa ve ülkemizin güzelliklerini görmek ve tanımak istiyorsanız İstanbul gezinize Miniatürk’ü de ekleyerek bu güzellikleri görme fırsatını yakalayabilirsiniz.

2- Miniatürk Giriş Ücreti

Miniatürk’e giriş ücreti olarak tam bilet için 7,5₺ ödenmektedir. Yabancı ziyaretçilerden ise 15₺ ücret alınmaktadır. Öğretmen, öğrenci ve askeri personel ise 3₺ ücret karşılığında alanı ziyaret edebilmektedir. Okul gezilerinde 10 öğrenci için refakatçi olarak gelen bir öğretmen ücretsiz olarak misafir edilmektedir. Bilet alımlarında kredi kartının geçerli olması ise yanında nakit taşımayı sevmeyenler için büyük kolaylık.

3- Miniatürk Ziyaret Saatleri

Miniatürk haftanın her günü 09:00 ile 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

4- Miniatürk Nerede? Nasıl Gidilir?

Miniatürk Beyoğlu’na bağlı Örnektepe Mahallesi’nde bulunmaktadır. Buraya ulaşmak için değerlendirebileceğiniz pek çok belediye otobüsü seferi bulunmaktadır. Eğer Eminönü’nden gelecekseniz 47, 47Ç, 47E, 47N numaralı hatlar, Mecidiyeköy ve Şişli’den 54 HŞ numaralı hat, Taksim’den 36T numaralı hat, Topkapı’dan 41 ST numaralı hat ve Sultanahmet’ten TB1 numaralı hattı kullanarak buraya ulaşabilirsiniz. Alana ulaşmak için kullanabileceğiniz en yakın durak ise aynı ismi taşıyan “Miniatürk” durağı olacaktır. Belediye otobüslerinin seferleri ile ilgili merak ettiğiniz bilgiler için iett’nin sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu arada Seyrantepe ve Topkapı otobüsleri de gene sizi Miniatürk’e getirecek olan toplu taşıma seçenekleri arasında bulunuyor.

Eğer buraya aracınızla gelmek isterseniz aşağıda paylaşmış olduğumuz haritadan alanın konumunu inceleyebilir ve detaylı bir şekilde yol tarifi alabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin