Memmingen Gezilecek Yerler | 15 Etkileyici Yer

Çocukluktan kalma bir masal köyü havasında küçük bir şehir olan Memmingen, kısa ve unutamayacağınız bir tatil geçirmek için değerlendirebileceğiniz çok özel bir destinasyon.

Memmingen Gezilecek Yerler

Yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı Memmingen şehri, sahip olduğu Barok mimari tarzı ile Orta Çağ’dan günümüze ulaşmış bir güzellik. İnsanların huzur içinde yaşadığı şehirde dolu dolu olmasa da çok keyif alacağınız bir tatilin sizi beklediğini söyleyebiliriz. Hazırladığımız Memmingen gezilecek yerler listemizde sizin için bu sevimli şehrin görülmesi gereken yerleri hakkında bilgilere ve fotoğraflara yer verdik.

Parklar ve Doğal Güzellikler

1. Stadtpark Neue Welt

Stadtpark Neue Welt
Stadtpark Neue Welt

Memmingen’in nefes alan önemli duraklarından olan Stadtpark Neue Welt, bilhassa çocuklarıyla bu şehre gelenlerin zaman geçirmesi gereken güzel bir park. Burada günün yorgunluğunu atabilir, çocukların su ve yeşil içinde eğlenmelerini keyifle izleyebilirsiniz.

Müzeler

2. MEWO Kunsthalle

MEWO Kunsthalle
MEWO Kunsthalle

Klasik bir ortamda modern bir sergi alanıyla hizmet veren Mewo Kunsthalle, dönemsel olarak değiştirilen sergiler ile gelenlere sanat dolu anlar yaşatıyor. Giriş ücretinin oldukça makul tutulduğu bu sergiler kesinlikle görülmeye değer.

3. Stadtmuseum

Stadtmuseum
Stadtmuseum

Bir şehri yakından tanımanın en güzel yollarından biri kuşkusuz kent müzelerini ziyaret etmekten geçiyor. Stadtmuseum da Memmingen şehrinin tarihine ve kültürüne tanıklık etmek isteyenler için Memmningen gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken duraklardan biri. Küçük olmasına rağmen Stadtmuseum içinde dönemsel olarak değiştirilen sergiler kentin Orta Çağ ve yakın tarihine tanıklık edilmesine olanak tanıyor.

4. Museen im Antonierhaus

Museen im Antonierhaus
Museen im Antonierhaus

Museen im Antonierhaus, Aziz Anthony cemaatinin 15. yüzyılda amansız hastalıklara yakalananların tedavi edildiği bir evde bulunmaktadır. Müze ziyaretiniz esnasında bu hastalıklarla ilgili vurucu gözlemler yapabilir ve önemli bilgiler edinebilirsiniz.

Dini ve Tarihi Yerler

5. Rathaus Memmingen

Memmingen gezilecek yerler
Rathaus Memmingen

Bu tarihi belediye binası, şehirde görülmesi gereken en özel binalardan biridir. Belediye Binası’nın yapımına 1488 yılında başlandığı ifade edilmektedir. Binanın ön cephesi ise 1765 yılında Rokoko tarzında yeniden inşa edilmiştir. Memmingen’in ana meydanında yer alan Rathaus Memmingen, özellikle gece aydınlatması ile akşamları bambaşka bir güzelliğe bürünmekte ve Memmingen gezilecek yerler listesinde önemli bir yere sahip olmaktadır. Civardaki cafelerde oturarak bu güzel manzaranın tadını çıkarmaya değer. Bina günümüzde düğün, nişan gibi çeşitli etkinlikler için kullanılmaktadır.

6. Kreuzherrnsaal

Kreuzhernnsaal Memmingen
Kreuzhernnsaal Memmingen

Merkezi bir noktada bulunan Kreuzherrnsaal, Memmingen’in önemli dini yapılarından biridir. Merkezi bir konumda bulunan bu önemli dini yapı Barok mimari stilinde inşa edilmiştir. Burası 1210 yılında fakir insanlara bakmak için inşa edilmiştir. Yıllar içinde birçok restorasyondan geçirilen ve farklı amaçlarla kullanılan yapı, günümüzde sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

7. Sankt Martinskirche

Sankt Martinskirche

Sankt Martinskirche, Memmingen gezilecek yerler listenize mutlaka dahil etmenizi önereceğimiz görülmeye değer kiliselerden biridir. 500 yıllık bir geçmişe sahip olan bu Katolik kilise, sahip olduğu mimari detaylarla da dikkat çekmektedir.

8. Siebendächerhaus

Siebendächerhaus
Siebendächerhaus

Memmingen’e geldiyseniz yüzlerce yıllık pek çok tarihi bina görmeye kendinizi hazırlamalısınız. Bunlardan biri olan Siebendächerhaus da görkemi ve zarafeti ile mutlaka görülmesi gereken binalardan. Savaşlar zamanında ciddi hasara gören bina gerçekleştirilen yenilenme çalışmaları ile eski ihtişamına kavuşturulmuştur. Yalnız binanın içi ziyaret edilemediğinden sadece dış görünümü ile yetinmek durumundasınız.

9. Steuerhaus

Steuerhaus
Steuerhaus

Şehrin ana pazar meydanında yer alan Steuerhaus, Belediye Binası ile komşudur ve geçmişte şehrin finansal merkezi olarak görev yapmaktaydı. 1495 yılında inşa edilen bina hala eski güzelliği ile karşımızda ve Bavyera tarzındaki duvar resimleri ile turistler için tam bir cazibe merkezi konumunda bulunmaktadır.

10. Hexenturm (Cadı Kulesi)

Hexenturm
Hexenturm

1170 yılında inşa edilen Hexenturm (Cadı Kulesi), Memmingen’de bulunan 3 hapishane kulesinden biri olarak kullanılmıştır. İnanışa göre şehirdeki cadılar 18. yüzyıla kadar burada tutulmuş ve ardından idam edilmiştir. Kaç cadının idam edildiği hakkında ise herhangi bir bilgiye rastlanmamaktadır.

11. Ulmer Tor

Ulmer Tor
Ulmer Tor

Şehrin kuzey kapısı olarak inşa edilen Ulmer Tor, 1445 yılında inşa edilmiştir. Oldukça basit bir yapıda inşa edilen kuleye daha sonra üzerine bir de saat eklenen kule, günümüzde şehrin duvarlarını görmek isteyenler için en ideal başlangıç noktalarından biridir.

12. Fisher Brunnen

Fisher Brunnen
Fisher Brunnen

Bir buluşma noktası olarak değerlendirilen Fisher Brunnen isimli heykel ve çeşme, kent için önemli simgelerden biridir ve bizce Memmingen’de görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Burası her yıl temmuz ayının sonunda gerçekleştirilen balık tutma gününde balıkçılar tarafından da buluşma noktası olarak kullanılmaktadır. Heykel Schrannenplatz Meydanı’nda bulunmaktadır.

13. Westertor

Westertor
Westertor

Şehrin batı kapısı olan Westertor, ana meydana yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Bu kapı da tıpkı diğer kapılar gibi savaşlarda büyük hasarlar görmüş ve yenilenmiştir. Çok ilginç bir kapısı olmasa da yakın konumu nedeniyle görmeden geçmemenizi öneriyoruz. Bu arada vaktiniz olursa şehrin diğer kapılarını da Memmingen’de görülmesi gereken yerler listenize dahil edebilirsiniz.

14. Kirche Unser Frauen

Kirche Unser Frauen
Kirche Unser Frauen
Kirche Unser Frauen, şehrin en eski Gotik kiliselerinden biri olup, 1258 yılında inşa edilmiştir. Geçmişte hem Katoliklere hem de Protestanlara hizmet eden kilise Frauenkirchplatz isimli sevimli meydanda yer almaktadır.

Çarşılar

15. Altstadt Memmingen

Altstadt Memmingen
Altstadt Memmingen

Şehir merkezindeki bu tarihi nokta ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği yerlerin başında gelmektedir. Burada pek çok cafe, mağaza ve restoran ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesine olanak tanımaktadır. Restore edilen bölge oldukça bakımlı ve fotoğraf tutkunları için de adeta bir açık hava stüdyosu niteliği taşımaktadır.

pinMemmingen gezilecek yerler listemize siz de katkıda bulunmak isterseniz bu sevimli şehirle ilgili önerilerinizi bize yorum kısmından ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin