Hannover Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım Rehberi

Hannover Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Hannover’in 11 kilometre kuzeyinde Langenhagen bölgesinde yer alan Hannover Havalimanı, Almanya’nın geniş bölgelerinden ve iş-turizm açısından en canlı şehirlerinden biri olan Hannover şehrine hizmet veren uluslararası bir havalimanıdır. Yılda yaklaşık 6 milyona yakın yolcuya hizmet veren Hannover Havalimanı, Almanya’nın en işlek dokuzuncu havalimanıdır. Tüm gün uçakların inip kalktığı Hannover Havalimanı Avrupa’daki diğer tüm havalimanlarına kolay bir erişim sağlamaktadır. Türkiye’den Türk Hava Yolları, SunExpress ve Pegasus Hava Yolları Hannover’e düzenli uçuş ağına sahiptir. İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Antalya, Adana, Ankara ve Kayseri gibi şehirlerden aktarmasız uçuşlarla Hannover’e ulaşabilmek mümkündür.

Kendi otoyol çıkışı ile iyi bir ulaşım bağlantısına sahip olan Hannover Havalimanı’na erişim kolaydır. Ayrıca, yolcular havalimanı ile şehir merkezi arası ulaşımlarını toplu taşıma araçları ile de kolayca yapabilmektedir. S-Bahn trenler ile havalimanına ulaşmak oldukça kolaydır.

Şehir merkezine ulaşımlarda tercih edilen ilk seçenek toplu taşıma otobüsleridir. Otobüsler, havalimanından şehir merkezine gitmenin en ucuz yoludur. Ancak diğer ulaşım alternatiflerine kıyasla daha geç gitmektedir. Eğer bütçeli gezen biriyseniz şehir merkezine ulaşımınızı otobüslerle yapabilirsiniz.

Otobüslere kıyasla daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşım deneyimi sunan S-Bahn trenleri ise 18 dakikada şehir merkezine varmaktadır. Taksi ve özel transfer seçeneklerinin pahalı olması nedeniyle havalimanından şehir merkezine ulaşımlarda en popüler ulaşım aracı S5 hattı banliyö trenleri olmaktadır.

Hannover Havalimanı

Taksiler ise toplu taşıma araçlarını beklemek istemeyen yolcular için en ideal ulaşım türüdür. Havalimanı gelen yolcu çıkışında yer alan taksiler haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermekte olup, trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak yaklaşık 15 dakika içerisinde şehir merkezine varmaktadırlar.

Eğer çok fazla bagajınız var ve havalimanında vakit kaybetmek istemiyorsanız o halde henüz seyahate çıkmadan önce bir transfer rezervasyonu yapabilir ve sürücü tarafından karşılanarak doğrudan aracınıza binebilirsiniz. Kapıdan kapıya ulaşımın en ideal yolu olan özel transfer ile doğrudan şehir merkezine veya konaklama yerinize stres yaşamadan gidebilirsiniz.

Hannover iş ve turizm şehridir. Hannover’e ister iş amaçlı seyahat ediyor olun, ister gezi amaçlı. Eğer burada birkaç gün kalmayı planlıyor ve çevre yerleri de dolaşmayı istiyorsanız en iyi seçim bir araba kiralamak olacaktır. Böylece kendi konfor ve hızınızda şehri dolaşabilir ve keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Bu yazıda, Hannover Havalimanından şehir merkezine ulaşımınızı sağlayabileceğiniz tüm seçenekleri okuyabilir, havalimanı ve şehir merkezinde vakit kaybetmemek için pratik bilgilere göz atabilirsiniz.

Havalimanı/Şehir Merkezi Otobüs ile Ulaşım

Havalimanından şehir merkezine ulaşımın en ucuz yolu olan otobüsler Merkez Tren İstasyonu (Langenhagen Zentrum) arasında karşılıklı olarak ulaşım hizmeti vermektedir. Haftanın tüm günü 04.30 ila 23.00 saatleri arasında her 30 dakikada bir (Pazar günleri saat başı) hareket eden 470 numaralı otobüs hattı 20 dakika içerisinde şehir merkezine varmaktadır. Otobüs, havalimanı C terminali çıkışında Maritime Airport Hotel’in yanındaki 3 numaralı otoparktan hareket etmektedir. Terminal içerisinde yer alan yönlendirme tabelalarını takip edebilir veya danışmadan yardım isteyebilirsiniz.

Hannover Havalimanı Otobüs Ulaşımı

470 Havalimanı – Merkez Tren İstasyonu (Langenhagen Zentrum)

Havalimanı – Evershorster Strabe – Galileistrasse – Gutenbergstrasse – Gaubstrabe – Reuterdamm – Bahnhofstrasse – Elisabethkirche – Stadtparkallee – Ehlersstrabe – Langenhagen BelediyesiLangenhagen Şehir MerkeziLangenforther Meydanı – Sattelhof – Mitte Bahnhof – Hans Böckler Strabe – Godshorn Lessingstrabe – Godshorn Schmiedeweg – Godshorn Le Trait Platz – Godshorn Am Schapdamm – Vinnhorst Tren İstasyonu – Dörpefeld – Mecklenheidestrasse – Rügener Strabe – Immelmannstrasse – Şehir Merkezi

Güzergâh üzerindeki koyu renkli duraklardan S-Bahn trenlerine veya şehiriçi çalışan toplu taşıma otobüslerine aktarma yapabilirsiniz.

470 numaralı havalimanı ile şehir merkezi arası çalışan otobüsün ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • Tek yön bilet ücreti: 2,80 Euro
  • 24 saatlik bilet ücreti: 5,40 Euro
  • Çocuk bilet ücreti: 1,50 Euro
  • 24 saatlik çocuk bilet ücreti: 2,80 Euro

Biletinizi gelen yolcu salonunda yer alan “Üstra” bilet otomatlarından veya otobüs içerisinde sürücüden nakit olarak satın alabilirsiniz.

Hannover Ulaşım Kartı

Şehiriçi GVH Ulaşım Kartı

Aşağıda bilgisini verdiğimiz HannoverCard’a ek olarak farklı bir ulaşım kartı daha bulunmaktadır. Bu kart ile Hannover’deki tüm otobüs, tramvay ve metroları kullanabiliyorsunuz. HannoverCard’a kıyasla biraz daha ucuz bir ulaşım kartıdır. Ekstra sunmuş olduğu bir indirimi bulunmamaktadır (şehir turları, restoran vb).

  • Günlük bilet ücreti: 5,80 Euro
  • 5 kişiye kadar gruplar için günlük bilet ücreti: 10,80 Euro
  • Çocuklar için günlük bilet ücreti: 2,60 Euro
  • Tek yön bilet ücreti: 2,90 Euro

Eğer gün içerisinde otobüs ve tramvay ile birden fazla yolculuk yapmayı planlıyorsanız, günlük bilet almanız daha karlı olacaktır. Tüm gün boyunca otobüs ve tramvaylarda istediğiniz kadar seyahat edebilirsiniz. Bilet süresi ertesi gün sabah 05.00’a kadardır.

GVH ulaşım kartını gelen yolcu salonu çıkışında yer alan ÜSTRA otomatlarından, otobüste sürücüden, servis ve satış merkezlerinden veya uygulama (Android/IOS) üzerinden satın alabilirsiniz.

GVH ulaşım kartı hakkında daha fazla bilgi almak veya çevrimiçi satın almak için tıklayınız.

Havalimanı/Şehir Merkezi Tren (S-Bahn) ile Ulaşım

Havalimanından Hannover şehir merkezine çift yönlü ulaşımın en kolay yolu S-Bahn trenleridir. İki güzergâh arasında düzenli olarak çalışan trenler, otobüslere kıyasla daha hızlı ve daha konforlu bir ulaşım imkânı sağlamaktadır. Havalimanından şehir merkezine S5 numaralı trenler hareket etmektedir. Haftanın tüm günü 03.35 ila 01.05 saatleri arasında her 30 dakikada bir hareket eden trenler, şehir merkezinde Merkez Tren İstasyonu’na 18 dakikada varmaktadır. Tren istasyonu, C terminali çıkışında yer almakta. Terminal içerisindeki yönlendirme tabelalarını takip ederek yürüyen merdivenler veya asansörler ile erişim sağlayabilirsiniz.

Hannover Havalimanı S-Bahn Treni

S5 numaralı havalimanı ile şehir merkezi arası çalışan trenlerin bilet ücretleri aşağıdaki gibidir;

  • Tek yön bilet ücreti: 3,40 Euro
  • 24 saatlik yetişkin bilet ücreti: 6,60 Euro
  • Kısa mesafe yolculuk bileti: 1,50 Euro
  • 6-14 yaş arası çocuk bilet ücreti: 1,30 Euro

Biletinizi havalimanındaki S-Bahn istasyonlarındaki otomatlardan ve tüm tren istasyonlarından satın alabilirsiniz. Bilete ek olarak Hannover’de kaldığınız süre boyunca S-Bahn trenlerini kullanabilmeniz için bir Hannover ulaşım kartı satın alabilirsiniz.

S-Bahn trenleri hakkında daha fazla bilgi almak veya çevrimiçi bilet satın almak için tıklayınız.

Şehiriçi Ulaşım İçin HannoverCard

Hannover’de kalacağınız süre boyunca ulaşımınızı toplu taşıma ile yapmayı planlıyorsanız bir HannoverCard satın alabilir ve ulaşımlarınızda tasarruf edebilirsiniz. Bu ulaşım kartı ile şehiriçi tüm otobüs, S-Bahn tenleri ve tramvayları kullanabilirsiniz. Ayrıca şehir turlarına katılabilir, çok sayıda restoranda indirimden faydalanabilirsiniz.

Hannover Card

HannoverCard Ücretleri

  • 1 günlük kart ücreti: 10 Euro
  • 2 günlük kart ücreti: 16 Euro
  • 3 günlük kart ücreti: 19 Euro

HannoverCard Grup Ücretleri (en fazla 5 kişi)

  • 1 günlük kart ücreti: 21 Euro
  • 2 günlük kart ücreti: 28 Euro
  • 3 günlük kart ücreti: 36 Euro

HannoverCard hakkında daha fazla bilgi almak ve/veya İnternet üzerinden satın almak için tıklayınız.

Havalimanı/Şehir Merkezi Taksi ile Ulaşım

Taksiler, toplu taşıma araçlarına kıyasla havalimanından şehir merkezine gitmenin en cazip ulaşım türüdür. Ayrıca zamandan tasarruf etmeye ve toplu taşıma gibi dur-kalk yapmadan trafikte olan süreyi de en aza indirerek şehir merkezine ulaşmaya imkân tanımaktadır. Ancak bu ulaşım türünün toplu taşıma araçlarına göre biraz pahalı olduğunu unutmamalısınız.

Hannover Havalimanı Taksi Ulaşımı

Hannover Havalimanı’nda iki resmi taksi şirketi hizmet vermektedir. Her iki şirkete ait taksiler gelen yolcu terminallerinin dışında, haftanın 7 günü 24 saat hizmet veriyorlar. Özellikle gece geç saatlerde havalimanına varış yapıyorsanız otobüs ve trenler bu saatlerde hizmet vermiyorlar. En uygun ulaşım seçeneği taksiler bu durumda oluyor. Aşağıdaki her iki taksi şirketinin İnternet siteleri üzerinden tüm popüler güzergâhlara olan ücret tarifelerini görüntüleyebilir ve çevrimiçi rezervasyon yapabilirsiniz.

Taksiler ile havalimanından şehir merkezine veya konaklama yerinize ortalama 20 dakika içerisinde varabilirsiniz. Taksi ücretleri mesafeye göre yaklaşık 25 ila 30 Euro arası değişmektedir.

Havalimanı/Şehir Merkezi Özel Transfer ile Ulaşım

Hannover Havalimanı’ndan şehir merkezine veya doğrudan konaklama yerinize ulaşımınızı sağlayabileceğiniz kapıdan kapıya ulaşımın en iyi yolu olan özel transfer ise çok fazla bagaja sahip olup konforlu bir şekilde seyahat etmek isteyen yolcular için ideal bir ulaşım türüdür. Henüz seyahate çıkmadan önce çevrimiçi rezervasyon yapabilme imkânı tanıyan özel transfer hizmeti ile havalimanında bekleme yapmadan dilediğiniz her yere sorunsuz bir şekilde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Hannover Havalimanı Transfer

Havalimanında resmi olarak 4 farklı transfer şirketi hizmet vermektedir;

Özel transfer hizmeti veren şirketlerin İnternet siteleri üzerinden ücret tarifesini görüntüleyebilir ve çevrimiçi rezervasyon yapabilirsiniz. Henüz seyahate çıkmadan yapacağınız rezervasyon ile havalimanı gelen yolcu salonu çıkışında sürücü tarafından karşılanabilir ve bekleme yapmadan doğrudan aracınıza binerek varış yerinize gidebilirsiniz.

Havalimanı Araç Kiralama Acenteleri

Hannover turistik bir şehir olduğu kadar iş ve fuar dünyası için de önemli bir yerdir. Her yıl önemli birkaç fuara ev sahipliği yapan Hannover, iş dünyasından pek çok insanın ziyaret ettiği Almanya’nın önemli kentlerinden biri. Hannover’e özellikle iş veya fuar amaçlı bir seyahat yapacaksanız araç kiralaması yapmanız en doğru tercih olacaktır. Böylece havalimanına varışta doğrudan aracınıza binerek konaklama yerinize gidebilir, diğer günler fuar alanına olan ulaşımınızı ve kalan günlerde şehrin turistik yerlerini gezmenizi kolaylaştırabilirsiniz.

Hannover Havalimanı Araç Kiralama

Hannover Havalimanı’nda araç kiralaması yapabileceğiniz 9 farklı tedarikçi bulunmaktadır. A ve B terminalleri gelen yolcu katında yer alan kiralama ofisleri haftanın tüm günü 24 saat hizmet vermektedir.

Hannover Havalimanı’nda araç kiralama hizmeti veren markalar arasında Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, Dollar, Thrifty, Sixt ve Wolkswagen Rent a Car bulunmaktadır. İlgili tedarikçilerin İnternet siteleri üzerinden bütçe ve zevklerinize uygun bir araç tercih edebilir ve çevrimiçi rezervasyon yapabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin