Medine’de Ne Yenir? Ne İçilir? | Muhteşem 9 Lezzet

‘’ Peygamberler Şehri ‘’ olarak bilinen Medine’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık..

Suudi Arabistanın kutsal bölgelerinden biri sayılan Medine’nin damaklarınızı şenlendirecek tatlarını ‘’ Medine’de Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızda bulabilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Saudi Beef and Vegetables Soup

Saudi Beef and Vegetables Soup

Arap Yarımadasının sevilen tatlarından biri olan etli ve sebzeli çorba oldukça sağlıklı olmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Kuzu veya dana etinin kullanıldığı bu çorbayı denemenizi öneriyoruz.

2- Chicken with Saffron Rice

Chicken with Saffron Rice

Safranlı pilavın üzerine tavuk parçalarının eklendiği bu yemek Medine’nin en popüler yemeklerinden biri haline gelmiştir. Sarı pilavın kızartılan tavuklarla birleştiği bu muhteşem damağınızda muhteşem bir tat bırakıyor..

3- Rice with Lamb and Potato

Rice with Lamb and Potato

Kuzu etini seviyorsanız bu lezzete bayılacaksınız. Pirinç pilavı ve patatesle birlikte sunulan etler ağızda dağılana kadar pişiriliyor. Güzel bir akşam yemeği için rice with lamb and potatoyu tercih edebilirsiniz.

4- Kebab el Mirou

Kebab el Mirou

Ülkemizde olduğu kadar Arap coğrafyasında da kebap kültürü oldukça yaygındır. Izgarada yapılan etlerin yanında közlenen domates ve biberler de eklenince tadından yenmeyen kebab el mirou oluşuyor.

5- Stuffed Onions

Stuffed Onions

Bütün haldeki soğanların içlerinin kıymalı harçla doldurulduğu bu yemek kulağa farklı gelse de oldukça lezzetli. Arap coğrafyasında sevilerek yenilen yemeklerden biri olan bu dolmalar farklı lezzetleri sevenleri bekliyor.

6- Chichken Biryani

Chichken Biryani

Türkiyede de oldukça meşhur olan bir yanı yemeğini bir de Medine’de denemelisiniz. 🙂 Tavukların ve sebzeli pirinç pilavının uyumuna hayran kalacağınız bu lezzet ülkenin en popüler tatları arasında yer alıyor.

7- Lugaimat

Lugaimat

Lokma tatlısını daha önce denemeyen yoktur. Bu lezzetli tatlı Medine topraklarının en sevilen ve en sık tüketilen şerbetli tatlıları arasında yer alıyor.

8- Sweet Harisa

Sweet Harisa

İrmikli kekin şerbetle buluştuğu bu tat ısırdığınız anda ağızda dağılıyor. Denemenizi önerdiğimiz en nefis tatlardan biri sweet harisayı şehrin birçok restoranında tatma şansına sahipsiniz.

9- Mırra

Mırra

Arap Yarımadası’nda ve Türkiyenin doğu illerinde sıklıkla tüketilen mırra, acı bir Arap kahvesidir. Birkaç kez demlenerek yapılan bu kahve koyu bir renktedir. İçimi sert olduğu için küçük bir fincanda az koyularak içilmektedir.

*Medine gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Yorum yapın

Bizi Takip Edin