Mauritius’da Gezilecek 15 Yer | Detaylı Anlatım

Mark Twain “Cennetten önce Mauritius vardı, cennet yapılırken Mauritius’dan kopya çekilmiş.” der. Twain’in yücelttiği ülkeye bu kez daha yakından bakıyoruz.

Mauritius balayı çiftleri için dünyanın en güzel yerlerinden biridir. Cennet gibi adada yapılacak çok şey var. Vahşi doğa içinde egzotik bir macera yaşamak isteyenler buradan memnuniyetle ayrılacak. Her geçen dakikayı tekrar yaşamak isteyeceğinizden eminiz. Mauritius gezilecek yerler listemizde kendinize göre bir plan çizebilirsiniz.

#1 Mauritius Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Grand Bassin

Grand Bassin

Deniz seviyesinden kabaca 1800 fit yükseklikteki bu dağ gölü, kutsal bir Hindu bölgesidir. Lord Shiva’ya ithaf edilen bir tapınak vardır. Yerel inanca göre göl suyu, Hindistan’daki Ganj Nehri’nden gelen kutsal bir sudur. Manzaralı olan göl çevresinde yürüyüş yapabilir ve Shiva heykellerini inceleyebilirsiniz.

2- Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanik Bahçesi

botanik bahçe

Londra‘daki Kew Gardens’a eşdeğer bir bahçe olduğunu söyleyebiliriz. Çalışmalar hâlen devam ediyor. Botanik bahçesinden tam verim almak için rehber tutulması öneriliyor çünkü çok çeşit var ve her birinin ayrı özelliği bulunuyor.

3- Pointe d’Esny ve Blue Bay

Pointe d'Esny ve Blue Bay

Plajlarla dolu bu adanın en iyileri Point d’Esny ve Blue Bay‘dir. Kıyı şeridinde beyaz kum ve mavi lagün görürseniz doğu yerdesiniz. Tatil evleri neredeyse her mevsim yoğun oluyor. Buraya yakın konaklamak isterseniz öncesinden rezervasyon yaptırmalısınız.

Blue Bay’in uç kısımlarında geleneksel köy yaşamının nasıl olduğunu da görebilirsiniz. Şirin tarihi köylerde yapılan yerel ticaret yüzyıllardır devam ediyor.

4- Black River Gorges National Park

Black River Gorges National Park

6 bin hektarlık bir alanı kaplayan Black River Gorges Ulusal Park, ormanları ve yaban hayatını keşfetmek için ideal bir yerdir. 300’den fazla bitki türü, nesli tükenmekte olan pembe güvercin, büyük meyveler ve çok daha fazlasını keşfedebilirsiniz. İyi yürüyüş ayakkabıları ile yola çıkmanızı tavsiye ederiz. Çünkü epey uzun yürüyüş olacak 🙂

5- Mahebourg

Mahebourg

Mahebourg, eski Mauritius’u tatmak için bir yerdir. 16. yüzyılda Hollanda’nın buraya gelmesinden sonra güzel teraslar, çeşitli pazar ürünleri, temiz kumsallar bölgeye kazandırıldı. İngiltereFransa savaşının detaylarını sergileyen müze turistlerin ilgisini çekiyor. Yerel efsaneler doğuran batık gemi de müze faaliyetlerinde kullanılıyor.

6- Egret Adası

Egret Adası

Mahebourg Körfezi’nde bulunan Isle Aux Aigrettes, tamamiyle koralin kireç taşından yapılmıştır. Anakaradaki manzaradan çok daha farklısını burada bulacaksınız. Daha sessiz olan ada gerçekten kafa dinlemek için eşsiz bir konum. Aldabra kaplumbağaları, pembe güvercinler koruma altında olan canlılardan bazılarıdır.

7- Blue Penny Museum

Blue Penny Museum

Belki de adadaki en iyi müze olan Blue Penny, ilginç sergilere sahiptir. Adanın keşfi, sömürge dönemi, yerleşim planları ve çeşitliliği, kısaca ada tarihini bu müzeden öğreniyoruz. Tarihe çok merakı olanlar antik haritalar, fotoğraflar ve Mauritius’un en ünlü heykeli ile yakından ilgilenecektir.

8- Grand Baie

Grand Baie

Adanın en önemli turizm merkezi olduğu düşünülen Grand Baie, 20 yıl önce küçük bir balıkçı kasabasıydı. Bazen düzenlenen etkinliklerle hiç beklemediğiniz kadar eğlenceli bir atmosfere bürünebilir. L’Aventure du Sucre’deki akvaryumda deniz canlıların sergilerini gezebilir, akşam olunca gece kulüplerinde doyasıya stres atabilirsiniz.

9- Chamarel Şelalesi ve Yedi Renkli Dünya

Chamarel Şelalesi ve Yedi Renkli Dünya

100 metre yüksekte bulunan Chamarel Şelalesi, Mauritius’daki en yüksek şelaledir. Kameralarınızı getirmeyi unutmayın. Şaşırtıcı kareleri ıskalamak istemezsiniz 🙂 Yolları takip ederek şelalenin başına çıkabilir ve suyun düşününü izleyebilirsiniz.

Black Gorges Milli Parkı‘nda bulunan şelale genelde Yedi Renkli Dünya gezisi ile birleştirilir. Volkanik kayaçların oluşturduğu kırmızı, kahverengi ve mor renkli tepeleri de görmeden dönmeyin.

10- Le Souffleur

Le Souffleur

Risk alanlar için bir destinasyondur. Le Souffleur dik bir uçurumun kenarında bulunan mağaradır. Deniz hareketli olduğunda yükselen dalgalar 20 metreyi bulabiliyor. Bu yüzden dikkat etmenizde fayda var. Dalgaların çarpma şiddeti de insanı biraz sarsıyor.

11- Eureka

Eureka

Adanın merkezinde yüksek bir konumda bulunan iyi korunmuş bir Fransız sömürge evidir. Bir zamanlar adaların en büyük şeker baronuna ait olan ev tam bir mühendislik şaheseridir.

12- Casela Nature & Leisure Park

Casela Nature & Leisure Park

Adada bir Afrika safari safarisinin tadını çıkarmak isterseniz bu parkları tercih ediyorsunuz. Aslan, devekuşu, zebra, zürafa, su aygırı, fil gibi hayvanların hemen hemen hepsini mini-otobüs içinde görüyorsunuz. Ayrıca bisiklet kiralayıp kendiniz de maceraya atılabilirsiniz.

13- Tamerin Plajı

tamarin plajı

Bir zamanlar Santosha Plajı olarak bilinen Tamerin, dünyanın en iyi sörf alanlarından biri olmuştur. Plajın çok gelişmediğini söyleyebilirsiniz fakat Tamerin’in cazibesinin bir nedeni de bu.

14- François Leguat Reserve

François Leguat Reserve

Mauritius‘un jeolojik geçmişinin doğurduğu hikayeleri dinleyebileceğiniz turistik bir noktadır. Yerel rehberler müzeleri, hayvanların yaşadığı yerleri gezdiriyor.

15- Domaine de L’Etoile

Domaine de L'Etoile

Eski bir şeker deposu olan yer şimdi oyun alanı olarak kullanılıyor. At binme, bisiklet, okçuluk, arabalı gezi gibi aktivitelerden yararlanabilirsiniz. Büfelerdeki otantik Mauritius yemekleri yolculuğunuzu daha da keyifli yapacaktır.

Mauritius’un turistik yerleri sizin de gezgin ruhunuzu harekete geçiriyorsa Mauritius uçuşları için sitemize bakabilirsiniz. Önerilerinizi ise hemen aşağıdaki yorum kısmından bize yazabilirsiniz. Unutulmaz anılarla döneceğiniz bir tatil dileriz!

Mauritius gezilecek yerler ile ilgili görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin