Kapadokya’ya Nasıl Gidilir? | Ulaşım Alternatifleri

Kapadokya’yı tatil rotanıza eklediyseniz ve şimdi Kapadokya’ya nasıl gidilir diye düşünüyorsanız bölgeye ulaşmak için kullanabileceğiniz tüm ulaşım alternatiflerini yazımızda derledik.

Kapadokya’ya Nasıl Gidilir?

Kapadokya turistik açıdan önemli bir konumda olduğu için şehre ulaşmak hava yolu ve kara yolu ile mümkün. Nevşehir şehir merkezinde otogar ve havalimanı bulunuyor. Ancak Kapadokya’ya gitmek için bölgeye yakın olan şehirlerin; Aksaray, Niğde, Kayseri otobüs terminallerini de kullanabilirsiniz. Terminallerin bölgeye otobüs hizmetleri bulunuyor. Tren yolculuğu sevenlerdenseniz eğer Kayseri tren istasyonuna gelip 1:30-2 saatlik kara yolculuğu ile Kapadokya bölgesine ulaşım sağlayabilirsiniz. İşte Kapadokya’ya nasıl gidilir sorusunun cevapları:

Nevşehir Şehir İçi Ulaşım

Şehirde ulaşım otobüs, dolmuş ve minibüslerle sağlanmaktadır. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bir şehirden geliyorsanız Nevşehir trafik konusunda canınızı sıkmayacak. Ulaşım için daha konforlu bir seçenek arayışındaysanız taksileri tercih edebilir veya araç kiralama firmalarına başvurabilirsiniz.

1 nolu otobüs hattı : Terminal, Yeni Toki, Üniversite güzergahlarından geçmektedir.

5 nolu otobüs hattı : Terminal, Yeni Pazar Yeri, Forum Avm, Devlet Hastanesi, Üniversite güzergahlarından geçmektedir.

1- Otobüs İle Ulaşım

nevşehir otogarı

Otobüs yolculuklarını seviyor ve benim için tatilin bir parçası diyorsanız uzun soluklu bir yolculuğa hazır olun. İstanbul-Nevşehir arası yaklaşık 750 km. Nevşehir Adnan Menderes Otobüs Terminali’ne birçok firmanın bilet satışı bulunuyor. Buradan Nevşehir otobüs bileti satan firmalara göz atabilir, fiyat karşılaştırması yapabilir ve satın alabilirsiniz.

#Nevşehir Otogarı

Nevşehir otogarına Türkiye’nin İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere birçok şehrinden aktarmasız olarak otobüs ile gelmek oldukça kolay. Öncü Turizm, Metro Turizm gibi otobüs firmaları her gün farklı şehirlerden Nevşehir’e sefer düzenliyor.

İstanbul’dan Nevşehir otogarına her gün Öncü Turizm, Metro Turizm gibi otobüs firmaları 120-140 TL arası bilet fiyatlarıyla hizmet vermektedir. Yolculuklar molalı ve molasız seçenekleriyle 10-13 saat arası değişiklik gösteriyor.

İzmir’den Nevşehir otogarına her gün Metro Turizm, Esedaş Turizm, Muş Tur gibi otobüs firmaları 70-90 TL arası bilet fiyatlarıyla hizmet vermektedir. Yolculuklar yaklaşık 12 saat sürüyor.

Ankara’dan Nevşehir otogarına her gün düzenlenen otobüs seferleri ile 3-4 saat süren yolculuğunun ardından Nevşehir otogarına ulaşmanız mümkün.

*Nevşehir Adnan Menderes Otobüs Terminalinden Göreme’ye ücretsiz şehir içi servisleriyle 20 dk. süren yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz.

Nevşehir Otogar Adres : Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Necip Fazıl Bulv. No:1, 50040 Nevşehir Merkez/Nevşehir

#Kayseri Otogarı

Türkiye’nin her şehrinden aktarmasız olarak Kayseri otogarına ulaşmanız mümkün.

İstanbul’dan Kayseri otogarına Metro Turizm, Süha Turizm, Rahmi Hamurcu Turizm gibi otobüs firmaları 80-120 TL arası bilet fiyatlarıyla hizmet vermektedir. 10-12 saat arası süren yolculuğun ardından Kayseri otogarına ulaşabiliyorsunuz.

İzmir’den Kayseri otogarına Metro Turizm, Süha Turizm, Turgut Reis Turizm, Rahmi Hamurcu Turizm gibi otobüs firmaları 75-100 TL arası bilet fiyatlarıyla hizmet vermektedir. 12-12 saat arası süren yolculuğu ardından Kayseri otogarına ulaşabiliyorsunuz.

Ankara’dan Kayseri otogarına Metro Turizm, Süha Turizm, Rahmi Hamurcu Turizm, Şanal Turizm gibi otobüs firmaları 50-70 TL arası bilet fiyatlarıyla hizmet vermektedir. 4-5 saat süren yolculuğun ardından Kayseri otogarına ulaşabiliyorsunuz.

Kayseri Otogar Adres :  Şeker Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Blv. Kayseri Otogarı, Kocasinan/Kayseri

*Kayseri otogarından Göreme’ye otobüs seferleri düzenlemektedir. 20-25 TL arası bilet fiyatı olan otobüslerle 1-1:30’lik bir sürede Göreme’ye ulaşıp gezinizin tadını çıkarabilirsiniz.

2- Uçak İle Ulaşım

nevsehir havalimani

Uzun süren otobüs yolculukları size göre değilse Nevşehir’e gelmek için uçak yolculuğunu tercih edebilirsiniz. Nevşehir’e ulaşmak için kullanabileceğiniz iki seçenek var; Merkeze 30 km uzaklıktaki Nevşehir Kapadokya Havalimanı ve merkeze 100 km uzaklıktaki Kayseri Erkilet Havalimanı.

#Nevşehir Kapadokya Havalimanı

Merkeze 30 km uzaklıktaki Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na Türk Hava Yolları ve  AnadoluJet Hava Yolları ile sadece İstanbul’dan aktarmasız olarak gelebiliyorsunuz. Buradan düzenlenen seferlere göz atabilir, Nevşehir uçak bileti satın alabilirsiniz.

Nevşehir merkez ile havalimanı arası belediye otobüsü ve Havaş ulaşımı ile gitmek mümkün değil. Havalimanı geliş gidişleriniz için taksi kullanabilir veya daha ucuz alternatif olan hava yolu firmalarının servislerini kullanabilirsiniz. Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet Hava Yolları firmalarının servisleri ile uçuştan bir kaç saat önce Nevşehir Üniversitesi ve Forum Kapadokya yolcu alım noktalarından havalimanına ulaşmanız kolaylaşıyor. Havalimanından merkeze gitmek için yine aynı hava yolları firmalarının servislerini tercih edebilirsiniz.

Kapadokya Havalimanı Adres :  Tuzköyü Mahallesi, Nevşehir Kapadokya Havaalanı Girişi, Gülşehir/Nevşehir

#Kayseri Erkilet Havalimanı

Nevşehir merkeze yaklaşık 100 km uzaklıktaki Kayseri Erkilet Havalimanı’na Türk Hava Yolları ve Anadolu Jet Hava Yolları’nı tercih ederek İstanbul’dan aktarmasız olarak ulaşabilirsiniz. Kayseri Erkilet Havalimanı Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na göre daha büyük kapasiteli olduğu için gün içinde daha fazla sefer düzenleniyor. İstanbul – Kayseri uçak biletini bazı dönemlerde 100 TL gibi bir fiyata bulabilmek mümkün. Nevşehir Havalimanı’na göre daha uygun bilet fiyatları olduğu için bu havalimanı üzerinden yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Hem Kayseri’ye gelmişken nefis Kayseri mantısının tadına bakabilir Erciyes Kayak Merkezinde tatilinize renk katabilirsiniz.

Kalacağınız otel Kayseri-Kapadokya transfer hizmeti veriyor olabilir bu konuda bilgi alabilir, dilerseniz de transfer noktalarından araç kiralayabilirsiniz. Havalimanın’dan Havaş kullanarak otogara gidip otobüs ile Göreme’ye ulaştıktan sonra tatilinizin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

*Havalimanı yakınında bulunan duraktan belediye otobüslerini kullanarak da otogara ulaşabilirsiniz.

Kayseri Erkilet Havalimanı Adres : Ahmet Yasevi Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Blv., Merkez/Kocasinan/Kayseri

3- Demir Yolu İle Ulaşım

kayseri tren istasyonu

Kapadokya’ya nasıl gidilir yazımızın son alternatifi olan demir yolu yolculuğu tam da Kapadokya bölgesine ulaşmak için nostaljik bir yolculuk yaşamak isteyenlere göre. Tren yolculuğunu tercih etmek isterseniz varış noktası olarak Kayseri Tren Garını kullanabilirsiniz. Tren garı Kayseri otogarına yaklaşık 8 km uzaklıkta, oradan otogara gitmek için belediye otobüsleri bulunuyor. Kayseri otogarından 1:30-2 saatlik yolculuğun ardından Göreme’ye ulaşıp tatil rotanızı başlatabilirsiniz. Kayseri’ye trenle ulaşabileceğiniz hatlar;

Doğu Ekspresi : Ankara-Kars-Ankara güzergahlı tren seferi her gün işliyor. Ankara-Kayseri bilet fiyatı 21 TL

Vangölü Ekspresi : Ankara-Tatvan-Ankara arasında haftada 2 gün işliyor. Ankara’dan salı ve pazar günleri, Tatvan’dan salı ve perşembe günleri kalkıyor. Tatvan-Kayseri bilet fiyatı 34,50 TL

Güney Kurtalan Ekspresi : Ankara-Kurtalan-Ankara arasında haftada 5 gün işliyor. Ankara’dan pazartesi, çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri, Kurtalan’dan pazartesi, çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri kalkıyor. Siirt Kurtalan-Kayseri bilet fiyatı 33 TL

Erciyes Ekspresi : Kayseri-Adana-Kayseri arasında her gün işliyor. Adana-Kayseri bilet fiyatı 19 TL

Tren Garı Adres : İstasyon Mahallesi, Atatürk Cad. 38100 Kocasinan/Kayseri

Tren seferleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tık tık.. 

Aşağıdan, bulunduğunuz konuma göre uzaklığınızı hesaplayabilirsiniz.

Sizler için Kapadokya’ya nasıl gidilir yazımızda ulaşım sorularınızı cevapladık. Ayrıca Kapadokya’da mutlaka görmeniz gereken yerlere de sitemizden göz atabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin