Lulea’da Ne Yenir? Ne İçilir? | 11 Şehir Lezzeti

Baltık Denizi’nin kuzey kıyılarına doğru yolculuğuna çıkıp Lulea’da ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Lulea’da Ne Yenir ? Ne İçilir? ‘’ yazımızı inceleyerek, Lulea’nın geleneksel ve popüler lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Listemizin ilk sırasında;

1- Räksmörgås

Räksmörgås, Lulea

İsveç’in klasik tatlarından olan raksmörgas, lezzetli karideslerin mayonez, limon ve yumurtayla servis edilmesinden oluşuyor. Bol limonlu bu tat hafif ve doyurucu. Lulea’da ne yenir sorusuna lezzetli bir cevap olarak çıkıyor karşımıza..

2- Swedish Pancakes

Swedish Pancakes, Lulea

Tüm Avrupada sevilerek tüketilen pankekleri bir de Lulea’da denemelisiniz. İncecik kreplerin meyve reçelleriyle servis edildiği bu tat sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi.

3- Köttbullar

Köttbullar, Lulea

İsveç köftesini sadece İkea’da yediyseniz Lulea’da bu fırsatı kaçırmamalısınız.Lulea’da ne yenir endişesini tamamı ile ortadan kaldıran bu lezzetli top top köfteler damaklarınızı şenlendirecek.

4- Sandwich Cake

Sandwich Cake, Lulea

Pasta şekli verilen ekmeklerin; jambon, hindi, maydanoz ve krem peyniriyle birleştiği bu lezzetli pastayı denemelisiniz. Tadı kadar görüntüsüyle de hoş duran sandwich keki denemelisiniz.

5- Poached Salmon

Poached Salmon, Lulea

Baltık Denizi’nde bulunan Lulea’da deniz mahsulleri sıklıkla tüketilmektedir. Canınız balık çekiyor ve Lulea’da ne yenir diye düşünüyorsanız haşlanan somon balığının çeşitli sebze ve soslarla servis edildiği bu tadı denemenizi öneriyoruz.

6- Prinsesstårta

Prinsesstårta, Lulea

Yemyeşil rengiyle dikkat çeken prinsesstarta, içi krema dolu bir kektir. Canınız tatlı çekiyor ve Lulea’da ne yenir diye düşünüyorsanız bu pasta tam da size göre.. Bir dilimiyle bile damağınızda muhteşem bir tat bırakacak olan bu pastayı, birçok kafe ve restoranda deneyebilirsiniz.

7- Sausage and Macaroni

Sausage and Macaroni, Lulea

Sevilen ikililerden biri olan sosis ve makarna, Lulea ve Stockhom’un popüler yemekler arasına yer alıyor. Bazen kaşar peyniri dökülerek tüketilen tarif oldukça lezzetli.

8- Hasselback Potatoes

Hasselback Potatoes, Lulea

Hasselback potatoes,büyük patateslerin ince çizikler halinde kesilerek içlerinin tuz, karabiber ve kaşar peyniriyle doldurulmasından oluşur. Sevilen aperatiflerden biridir.

9- Pyttipanna

Pyttipanna

Kızartılan tatlı patateslerin; havuç, soğan, bezelye ve maydanozla beraber kavrulduğu pyttipanna, üzerine yumurta kırılarak servis edilmektedir. Severek tüketebileceğiniz bir başlangıç olabilir.

10- Chokladbollar

Chokladbollar, Lulea

Fındıklı çikolata toplarının Hindistan cevizi veya şekerlemelere bulanarak servis edildiği chokladbollar, sevilen minik atıştırmalıklardan biridir. Tadı ise Lulea’da ne yenir sorusuna okkalı bir cevap verecek nitelikte..

11- Kanelbullar

Kanelbullar, Lulea

Tarçın, çikolata ve bademin buluştuğu enfes kanelbullar çörekleri seveceğinizi düşündüğümüz lezzetler arasında yer alıyor. 5 çayı sofrasına konuk olmak istiyor ve Lulea’da ne yenir diye düşünüyorsanız çaylarınızın yanına bu çöreklerden söylemeyi unutmamalısınız. 🙂

Lulea gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Lulea’da ne yenir yazımız hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin