Lulea’da Mutlaka Görülmesi Gereken 4 Yer

İsveç’in kuzeydoğusunda yer alan Lulea, Norrbetten ilinin yönetildiği topraklardır. Baltık Denizi’ne kıyısı olan şehir sınırlı ancak keşif yönünden eğlenceli noktalara sahip.

Gammelstad aynı zamanda UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alır. Lulea gezilecek yerler yazımızda tarihi kenti genel bir incelemeye aldık.

13. ve 15. yüzyıl zamanlarında İskandinavya’da yıldızı parlayan Lulea, önemli bir limandı. 1621’de Gustav II Adolf burayı kent konumuna getiren kişi olarak tarihe geçti. Kalıntıları Gammelstad yöresinde görebiliyorsunuz.

#1 Lulea Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Gammelstad

Gammelstad

İsveç’in en büyük kilise kenti olan Gammelstad, Kuzey İsveç’in Orta Çağ merkeziydi. 1492 yapımı Nederlulea Kilisesi günümüze kadar zarafetle korunmuş nadide bir eser olarak tanıtılır. Rehberli turlar için haziran ayının ortasından ağustosun sonlarına doğru vaktiniz var. Köyün bitişiğindeki açık hava müzesi Hagnan, 19. yüzyıl yerleşimlerinin örneklerini sergiliyor. Geleneksel materyalleri burada inceleyebilirsiniz.

2- Lulea Archipelago

Lulea Archipelago

1700’den fazla büyüklü küçüklü ada içerir. Bunların çoğu insansızdır ve bu nedenle dinlenmek ve kamp yapmak için elverişlidir. Klasik kırmızı-beyaz İsveç yaz evleri ile süslenmiş büyük adalar Lulea’dan tekne ile ulaşılıyor. Tesisler sınırlı olduğu için günübirlik geziler tercih edilmeli.

3- Norrbottens Müzesi

Norrbottens Müzesi

Norrbotten tarihinin kapsamlı görüntülerinin yanı sıra geleneksel ren geyiğinin yaşamına yönelik bilgiler, bölgenin fotoğrafları, kullanılan aletler, göçebe çadırları gibi sergiler bulunur.

4- Teknikens Hus

Teknikens Hus

Her yaştan meraklı insan şehrin 4 kilometre kuzeyindeki üniversite yerleşkesinde Teknikens Hus adındaki oyun alanını sevecektir. Müzeyi de andıran yer için “eğlendirirken öğreten tanımını yapabiliriz.

**İsveç’in mütevazı kentlerinden Lulea yukarıda görmüş olduğunuz gibi turistlere günlerce sürecek bir macera sunmuyor. Çok tercih edilmeyen bir tatil, sakin ve sessiz bir kaçamak arıyorsanız Lulfea size göre. Maceradan maceraya koşayım diyorsanız burayı aklınızdan çıkarın.

Lulea gezilecek yerler eklenebilecek önerilerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin