Lelystad Gezilecek Yerler | En Güzel 12 Yer

Hollanda’nın merkezinde bulunan Floveland eyaletinin başkenti Lelystad, ziyaretçilerine doğayla iç içe, huzur dolu bir tatil imkanı sunuyor. Biz de bu şehirdeki en özel yerleri “Lelystad gezilecek yerler” listemizde sizlerle paylaştık…

Lelystad Gezilecek Yerler

1. National Aviation Museum (Aviodrome)

National Aviation Museum
National Aviation Museum

Gerçek bir Boeing 747 ile tanışmak, hava araçlarının büyülü dünyasına çocuğunuzla eğlenceli bir yolculuğa çıkmak isterseniz National Aviation Museum ya da kısaca Aviodrome Lelystad gezilecek yerler listenizde mutlaka yer almalı. 100’ün üzerinde uçağın bulunduğu merkezde kendi üssünüzü kurup pilot ya da hostes olabilirsiniz. Detaylar için müzeye ait internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Havacılık Temalı Park Aviodrome, Pelikaanweg 50, 8218 PG, Lelystad Havaalanı

Ziyaret Saatleri: Müze pazartesi günleri dışında 10:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

2. Nieuw Land Erfgoedcentrum

Nieuw Land Erfgoedcentrum
Nieuw Land Erfgoedcentrum

2004 yılında kurulan merkez 2005 yılından bu yana Lelystad sahilinde bulunmaktadır. Merkezde bulunan muazzam arşiv sayesinde burası hem gençler hem de yaşlılar içinde Floveland’ın tarihinde yolculuk yapmak için çok ideal bir yer konumunda bulunmaktadır.

Adres: Oostvaardersdijk 01 13, 8242PA, Lelystad

Ziyaret Saatleri: Müze normal günlerde 10:00 – 17:00 saatleri arasında; hafta sonu ve diğer tatil günlerinde ise müze 11:30’da açılmakta ve normal saatinde ziyarete kapanmaktadır.

3. Vliegend Museum Stichting Vroege Vogels

Vliegend Museum Stichting Vroege Vogels
Vliegend Museum Stichting Vroege Vogels

Lelystad görülmesi gereken yerler arasında pek çok müze ziyaretçilerini ağırlıyor ve bu müzeler arasında havacılıkla ilgili pek çok yerin olması sizi şaşırtmasın. Bunlardan biri de Vliegend Museum Stichting Vroege Vogels. Bu mekanda çeşitli uçakları, uçak motorlarını ve uçuşla ilgili çeşitli şeyleri inceleyebiliyorsunuz. Havacılıkla ilgilenenler için burası kesinlikle görülmesi gereken bir nokta.

Adres: Emoeweg 20, 8218 PC Lelystad

Ziyaret Saatleri: Müzeyi 10:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

4. Batavialand

Batavialand
Batavialand

Çoğunlukla gönüllüler tarafından sürdürülen Batavialand projesi içinde ziyaretçiler için unutulması güç bir deniz yaşamı deneyimi vadediyor. Detaylarına www.batavialand.nl adresinden ulaşabileceğiniz bu interaktif müzeyi de mutlaka listenize dahil etmenizi öneriyoruz.

Adres: Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA Lelystad

Ziyaret Saatleri: Müze 10:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Pazar günleri ise açılış saati 11:00.

5. Exposure

Exposure
Exposure

17 Eylül 2010 yılında açılan deneysel heykel yaklaşık 26 metre yüksekliği ile şimdiden Floveland eyaletinin sembollerinden biri olmayı başarmış durumda. Bu etkileyici ve sıradışı heykeli görmek isterseniz Lelystad sahiline uğrayabilirsiniz.

6. Houtribdijk

Houtribdijk
Houtribdijk

1963 – 1975 yılları arasında inşa edilen Houtribdijk, Lelystad ile Enkhuizen şehirlerini birbirine bağlamaktadır. Yol üzerindeki araçlar için sınırlandırılmış hız uygulaması yapılmakta ve araçlar 100 km/saat hızla gidebilmektedir. Özellikle muhteşem manzaralara şahitlik edebilmek için bizce bu karayolunu da Lelystad gezilecek yerler listenize dahil etmenizi tavsiye ediyoruz.

7. Natuurpark Lelystad

Natuurpak Lelystad
Natuurpak Lelystad

Lelystad’da doğa içinde muhteşem bir gün geçirmek istiyorsanız uğramanız gereken yer Natuurpark olacaktır. Burada muhteşem güzellikteki hayvanları doğal ortamında izleyebileceğiniz gibi doğa yürüyüşleri, bisiklet sürme gibi çeşitli etkinlikler de gerçekleştirebilirsiniz.

Adres: Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad

8. Belevenissenbos

Belevenissenbos
Belevenissenbos

Gönüllüler tarafından idare edilen bu orman kampı özellikle küçük yaşta çocukları olanların ziyaret etmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Bu ormanlık alanda çocuğunuz doğal yaşamı keşfetme fırsatını yakalayarak çok keyifli oyunlarla ormanın tadını çıkarabilecektir. Burası ile ilgili detaylar ve harita için internet sitesini ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Adres: Veldweg 98, 8231 SB Lelystad

9. Vispark Toms Creek

Vispark Toms Creek
Vispark Toms Creek

Lelystad’da balıkçılık maceraları yaşamak isteyenler için en ideal yerin Vispark Toms Creek olduğunu belirtmeliyiz. Alabalık havuzlarından sazan balıklarına kadar pek çok farklı havuza sahip olan merkezde çok eğlenceli zamanlar geçireceğinizin garantisini verebiliriz. Hele bir de çok özel bir balığı yakalayıp onunla fotoğraf çektirirseniz dünyanın en keyifli insanlarından biri olabilirsiniz. Üzerine bir de muhteşem bir balık ziyafeti çektiğinizde görev tamamlanmış demektir 🙂

Merkezle ilgili bütün detaylar için burayı tıklayarak internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Uilenweg 2C, 8245 AB Lelystad

10. Houtrib Strand

Houtrib Strand
Houtrib Strand

Burası tatilinize huzurlu bir es vermek ve plajın tadını çıkarmak için harika bir alternatiftir. Çocuklar için de çok eğlenceli çocuk mekanları burasını daha da cazip bir nokta haline getirmektedir. Özellikle sıcak bir mevsimde Lelystad’a gitmeye karar verdiyseniz yanınıza mutlaka mayonuzu da alın ve bir süreliğine bu sahilin tadını çıkarın.

Adres: Houtribweg ter hoogte van AlbatroslaanLelystad

11. Oostvaardersplassen

Oostvaardersplassen
Oostvaardersplassen

Vahşi yaşamla aranız nasıl? “Evet” dediğinizi duyar gibiyiz. Öyleyse bu vahşi yaşam gözlem yerini mutlaka görmenizi öneriyoruz. Bisiklet ve yürüyüş parkurlarının da bulunduğu bölge özellikle kuş ve diğer hayvanların gözlenebilmesi konusunda unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Adres: Kitsweg 1, Lelystad

Ziyaret Saatleri: Burası haftanın her günü 10:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

12. Bultpark

Bultpark
Bultpark

Lelystad içindeki belki de en güzel parkın Bultpark olduğunu söyleyebiliriz. Pek çok minyatür alanın bulunduğu parkta doğal yaşamın huzurunu içinizde hissedebilir ve çok güzel bir gün geçirebilirsiniz. Parkla ilgili bütün detaylar için tık tık

Adres: Kempenaar 1327, 8231 VR Lelystad

Şimdilik Lelystad gezilecek yerler listemiz bu kadar. Tabi yeni yerler keşfettikçe listemizi elbette genişleteceğiz. Bu içeriğimizin daha genişlemesi noktasında bize yardımcı olmak isterseniz önerileriniz için yorum kısmından bize yazabilirsiniz. 

Lelystad ile ilgili yazdığımız bütün yazılara ulaşmak isterseniz Lelystad gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin