Leipzig’de Ne Yenir? | Leipzig’in Dudak Isırtan Tatları

Tüm dünyanın kendini evinde hissettiği bir şehir olan Leipzig, konuklarına çekici cafe ve restoranları ziyaret etme ve bu mekanlarda eşsiz lezzetlerin tadına bakma imkanı sağlar.

Leipzig’de Ne Yenir? Ne İçilir?

“Leipzig’de ne yenir? Ne içilir?” sorusu için gerek geleneksel Leipzig yemekleri gerekse dünya mutfağından örnekler sunan muhteşem restoranlar ziyaretçilerine eşsiz deneyimler yaşatıyor. Eski Belediye Binası önünde kurulan pazar ise ekonomik bir şekilde yeme içme imkanı arayanlar için bulunmaz bir fırsat. Pazardaki tezgahlarda şehrin en popüler sokak lezzetlerini tadabilir ve karnınızı hızlı bir şekilde doyurabilirsiniz.

Leipzig yemekleri içinde et çok önemli bir yere sahiptir. Gerek ızgara olarak hazırlanan etler gerekse yemeğin içine eklenen etler çok leziz birer şahesere dönüşmektedir. Tabi sebzelerin de yemeklerde bol miktarda kullanıldığını belirtmemiz lazım. Özellikle şehirde kuşkonmaz mevsimi geldiğinde birçok gurme Leipzig’e gelerek bu muhteşem sebzeyle hazırlanan yemekleri tatmaktadır.

Gastronomik araştırmalar yapanlar için Leipzig’de mutlaka denenmesi gereken spesiyalleri şu şekilde sıralayabiliriz;

1. Leipziger Allerlei

Ratskeller (adres ve bilgi)

Leipziger Allerlei
Leipziger Allerlei

Leipzig bölgesine has bir tür sebze yemeği olan Leipziger Allerlei içinde fasulye, havuç, bezelye, kuşkonmaz, ve kereviz gibi çeşitli sebzeler bulunmaktadır. Bu sebze yemeğinin Almanya genelinde çok fazla varyasyonu bulunduğundan başında “Leipzig tarzı” anlamına gelen “Leipziger” kelimesi kullanılmaktadır.

2. Leipzig Lerchen

Kandler (adres ve bilgi)

Leipzig Lerchen
Leipzig Lerchen

Badem ezmesi ile doldurulmuş Leipzig Lerchen, şehrin en sevilen ve köklü tarihe sahip olan tatlılarından biridir. Pastanın geçmişi 19. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Yumurta karıştırılarak hazırlanan pastanın dış kısmı ise kızartıldıktan sonra çok güzel bir renk almaktadır.

3. Bach’a Adanmış Tatlılar

Birçok pastanede bu tatlıları deneyebilirsiniz.

Bachtorte
Bachtorte

Ünlü besteci Bach, 1750 yılında vefat ettiği Leipzig’te büyük bir saygı görmektedir. Ünlü sanatçıya adanan Bachtorte ve Bachtaler isimli pastalar da şehrin dokusunu keşfetmek ve sanatçının yaşadığı topraklarda onu hissetmek için mutlaka “Leipzig’de ne yenir? Ne içilir?” listenize dahil etmeniz gereken seçenekler arasında bulunuyor.

4. Leipziger Räbchen

Haus Zum Arabischen Coffe Baum (adres ve bilgi)

Leipziger Räbchen
Leipziger Räbchen

18. yüzyılda ortaya çıkmış olan bu tatlı Leipzig mutfağının en önemli spesiyallerinden biri olarak kabul ediliyor. Lercheni andıran tatlının iç harcında kuru erik ve badem ezmesi kullanılmaktadır. Yağda kızartılarak hazırlanan tatlı nispeten pahalı malzemelerden yapıldığından kimi zaman burjuva tatlısı olarak değerlendirilmektedir. Tatlı sıcak olarak yenmektedir.

5. Bira

Bira Almanya’da en kolay bulabileceğiniz şeylerden biri.

Gose
Gose

Elbette biraya yer vermeden bir Alman şehrinin yeme içme rehberi tam olmuş sayılmaz. Leipzig de biranın su yerine içildiği şehirlerden biri ve “Gose” ismi verilen bira şehrin en gözde biralarından biri. Eğer Leipzig’de bira içmeye karar verirseniz öncelikle bu bira markasını denemenizi tavsiye ediyoruz.

6. Cheesecake

Jeepney Cafe (adres ve bilgi)

Cheesecake

Leipzig cafe ve pastaneleri cheesecake konusunda oldukça başarılı. Şehre gelenler çok lezzetli cheesecakeleri deneyerek tatlı kotalarını çok keyifli bir şekilde tamamlayabiliyor. Şehirde cheesecakeleri vanilyalı dondurma ile servis etmek ise geleneksel bir sunum şeklidir.

7. Likör

Yerel gastronomik dükkanlarda çok farklı likörleri bulabilirsiniz.

Leipziger Allasch
Leipziger Allasch

Leipzig’in sokaklarında dolaşırken bazıları yüzlerce yıldır değişmeyen tariflerle yapılmış çok farklı likörler göreceksiniz. Leipziger Kräuter Wilhelm ana bileşeni kimyon olan Leipziger Allasch isimli likörü üretmektedir. Bu likör alkol sevenlerin denemeden şehirden ayrılmaması gereken tatlar arasında bulunuyor. Şehirdeki birçok restoranda sıcak olarak servis edilen Wurzhüttengeist de beğenebileceğiniz içecekler arasında bulunuyor.

8. Sosis

Thrunger Hof (adres ve bilgi)

Sosis

Almanya’da et tüketimi sadece sek etle olmuyor; şehirde sosis olarak hazırlanmış et ürünleri çok seviliyor. Bu lezzet yemeklerde kullanıldığı kadar ekmek arası şekilde sokak lezzeti olarak da çok fazla tüketilmektedir. Şayet fazla vaktiniz yoksa sosisli bir sandviç satın alarak açlığınızı yatıştırabilirsiniz. Yalnız sosisler hazırlanırken domuz etinin de yaygın olarak kullanıldığını bilmenizde fayda var.

9. Şnitzel

Schnitzel-Culture – The Food Entertainment Bar (adres ve bilgi)

Şnitzel
Şnitzel

Her Alman şehrinde bulabileceğiniz en temel yemeklerin başında şnitzel gelmektedir. Bira içme kültürünün yaygın olduğu Leipzig’de de yanında en fazla tüketilen yiyecekler arasında şnitzel gelmektedir. Her restoranda, cafe ve barda bulabileceğiniz şeyler arasında bulunan şnitzel çoğunlukla tavuk etinden yapılsa da sığır eti ile de yapılabilmektedir.

10. Kahve

Bohemian Kids Café (adres ve bilgi)

Kahve
Şehirde çok özel kahve dükkanları bulunuyor.

Geçmişten günümüze bir kültür haline gelen kahve içme geleneği, Leipzig’de çok yaygın olan içilen bir içecektir. Çok farklı şekillerde hazırlanan kahveler, şehirdeki çok sanatsal bir şekilde tasarlanmış kahve dükkanlarında, otantik binalarda çok keyif alınarak içilmektedir.

Almanya’nın bu özel şehrindeki yeme içme olanaklarını sizin için hazırladığımız “Leipzig’de ne yenir? Ne içilir?” listemizde sıralamaya çalıştık. Sizin de bu listeye eklemek istedikleriniz varsa lütfen bize yorum kısmından yazın. 

pinLeipzig sadece yeme içme alternatiflerinin zenginliği ile değil görülmesi gereken yerlerin güzelliği ile de dikkat çekiyor. Hazırladığımız Leipzig gezilecek yerler listemizde bu güzel şehrin görülmesi gereken yerleri hakkında bilgi ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin