Rostock’ta Ne Yenir? | Rostock’tan 11 Özel Lezzet

Rostock, aileler tarafından işletilen birçok restorana, ev yemekleri yapılan cafeye ve çok fazla rahat bara ev sahipliği yapan tipik bir liman kentidir.

Rostock’ta Ne Yenir? Ne İçilir?

Rostock’ta gastronomi dünyası sadece etnik yemeklerle uzmanlaşmış mekanlarla sınırlı değil. Buraya geldiğinizde sizi “Rostock’ta ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevabı olarak çok çeşitli yeme içme seçenekleri bekliyor olacak.

İşte Rostock’ta en sevilen yeme içme seçenekleri;

1. Deniz Ürünleri

Zur Kogge (adres ve bilgi)

Seafood
Rostock deniz ürünlerini sevenler için tam bir cennet.

Liman kenti olan şehirlerde değişmez kurallardan biri muhteşem deniz ürünlerine sahip olmasıdır. İşte Rostock da böyle şehirlerden biri ve bu şehirde çok lezzetli balıklar tadabilirsiniz. Şehirde bulunan mekanlar özel atmosferi ile kendinizi tam balık yeme moduna sokabileceğiniz seçeneklere sahip. Restoranda sadece balık ızgara bulacağınızı yanılıyorsunuz. Bunun dışında çok leziz balık çorbalarının ve deniz kabuklularının da tadına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

2. Bira

Braugasthaus Zum alten Fritz (adres ve bilgi)

Hanseatische Brauerei Rostock
Hanseatische Brauerei Rostock

Tipik bir Alman şehri olan “Rostok’ta ne yenir? Ne içilir?” diye merak edenler için haliyle ilk akla gelecek olan içecek bira oluyor. Rostock’ta bulunan çeşitli mekanlar müşterilerine sundukları çok farklı bira seçenekleri ile insanların farklı bira türleriyle tanışmasına olanak tanıyor. Şehirde Hanseatische Brauerei Rostock gibi köklü bir bira firmasının bulunması da şehirde bira kültürünün çok yaygın olmasına büyük katkı sağlıyor.

3. Izgara

Block House (adres ve bilgi)

grill
Izgarada et pişirme kültürü Rostock’ta da çok yaygın

Et hayranları için dinlenmek ve lezzetli etlerin tadına bakmak Rostock çok ideal destinasyonlardan biridir. Tıpkı Türkler gibi Almanlar da ızgarada pişirilmiş etleri çok seviyor ve Rostock’taki insanlar ızgarada et hazırlayarak yanına güzel bir bira açıp yemeyi çok sevmektedir. Bu nedenle “Rostock’ta ne yenir? Ne içilir?” deyince ilk akla gelen şeylerden biri ızgarada pişmiş etler oluyor.

4. Cupcake

Brotzeit (adres ve bilgi)

cupcake

Tatlı krizlerinize çözüm olacak lezzetli bir çözüm mü arıyorsunuz? O halde şehirdeki lezzetli cupcakeleri denemenizi öneriyoruz. Gireceğiniz pastanelerde mutlaka damak zevkinize uygun bir şekilde hazırlanmış bir cupcake bulabileceğinizi garanti ediyoruz.

5. Pizza

Holy Pizza (adres ve bilgi)

Pizza

İtalyan mutfağının eşsiz lezzeti pizzayı Almanya’nın Rostock şehrinde de bulabilirsiniz. Şehirde hem et sevenler için etli pizzalar hem de vejetaryenler için et içermeyen çok özel pizzalar yapan çeşitli mekanlar bulunuyor. Siz de bu mekanları ziyaret ederek Rostock’ta İtalyan rüyasını yaşayabilirsiniz.

6. Hamburger

Peter Pane – Burgergrill & Bar (adres ve bilgi)

Hamburger

Rostock, sokak lezzetleri konusunda da çeşitli alternatifler bulabileceğiniz yerlerden biri. Rostock sokaklarını gezmeye çıktığınızda karşınıza çok lezzetli hamburgerler yiyebileceğiniz birçok mekanın çıktığını göreceksiniz. Yerel mekanların butik hamburgerlerini deneyebileceğiniz gibi Burger King gibi çeşitli fast food zincirlerinde de hamburger yiyebilirsiniz.

7. Stew

Old Western (adres ve bilgi)

Stew
Rostock’ta çeşitli yahnileri deneyebilirsiniz.

Rostock bölgesinde yahni olarak tanımlayabileceğimiz sulu yemeklere de sıklıkla rastlanmaktadır. Bu yemekler sadece sebzeden yapılabilse de çoğunlukla içine et de eklenmektedir. Bu yemeklerin içinde sığır, tavşan, domuz, tavuk gibi çok çeşitli hayvanların etleri konabilmektedir.

8. Patates

Twee Linden (adres ve bilgi)

patates
Patatesli yemekler Rostock’ta çok yaygın

Bu sebzeye ayrı bir parantez açmak istedik. Zira Almanya’nın genelinde olduğu gibi “Rostock’ta ne yenir? Ne içilir?” şeklindeki araştırmalarımızda da çoğunlukla patatesle yapılan yemeklerin önemli bir yer kapladığını gördük. Şehirde patates köftesinden patates kızartmasına kadar pek çok farklı patates yemeğini bulabilirsiniz. Yani kısaca patates yemeyi seviyorsanız Rostock’ta aç kalmayacaksınız demektir 🙂

9. Puding

Besitos Rostock (adres ve bilgi)

schwedeneisbecher
schwedeneisbecher

Rostock şehrinde tatlı olarak çok çeşitli pudingleri deneyebilirsiniz. Rostock’un tam bir puding cenneti olduğunu söyleyebiliriz. Şehirde deneyebileceğiniz puding çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz: Sanddorntorte, schwarzbrotpudding, rote grütze, schmandpudding, mecklenburgische götterspeise, schwedeneisbecher.

10. White Pfeffernüsse

Bu lezzeti şehirdeki pastanelerde bulabilirsiniz. Özellikle de Noel zamanında…

White Pfeffernuüsse
White Pfeffernüsse

Almanya’nın en popüler ve sevilen Noel ikramlıklarından olan white pfeffernüsse, oldukça lezzetli bir zencefilli kurabiyedir. Bu otantik ve inanılmaz derecede lezzetli olan kurabiyeleri de mutlaka denemenizi öneriyoruz.

11. Grog

Grog
Grog

Rom ve su ile hazırlanan içine limon da sıkılan bu içki Rostock’ta alkollü bir şeyler içmek isteyenlerin deneyebileceği içeceklerden biri. İçkinin çok hızlı bir şekilde içinizi ısıtma özelliği bulunduğundan bir anda kendinizi çok iyi hissetmenizi sağlayabilir.

Hazırladığımız “Rostock’ta ne yenir? Ne içilir?” listesi ile sizlere bu Alman şehrinin lezzet sırlarını sunmaya çalıştık. Şayet sizin de bu konuda söylemek istediğiniz bir şeyler varsa lütfen bize yorum kısmından yazmayı unutmayın. 

pinRostock’a geldiniz ancak nereleri gezeceğinizi bilmiyorsanız “Rostock gezilecek yerler” listemiz bu konuda size yardımcı olabilir!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin