Leipzig Gezilecek Yerler Listesi | Detaylı Anlatım

Saksonya eyaletinin Dresden’den sonra ikinci önemli şehri olan Leipzig, gezilmesi ve görülmesi gereken yerleriyle Avrupa turu planlar için oldukça cazip bir destinasyon olarak karşımıza çıkıyor.

Şehrin adı Bach ile özdeşleşmiş durumda. Ziyaretiniz sırasında yıllarca bu şehirde yaşayan Bach’a dair birçok özel yeri görme şansına sahip oluyorsunuz. Bunun yanında birçok keyifli müze ve güzel sokakların tadını da çıkarma şansını yakalıyorsunuz.

Leipzig Ziyaretine Görülmesi Gereken Yerler

1. Leipzig Markt

Leipzig Markt

Şehrin kalbi diyebileceğimiz Leipzig Markt, insanların hem buluşup eğlenebileceği hem de alışveriş yapabileceği özel yerlerin başında geliyor. Tarihi dokusuyla ve gösterişli yapısıyla dikkatleri çeken bölgede belediye binası da bulunuyor.

2. Hauptbahnhof Leipzig

Hauptbahnhof Leipzig

Avupa’nın en büyük istasyonu olan Leipzig Tren İstasyonu 1915 yılından bu yana hizmet veriyor. İstasyonda bulunan devasa alışveriş merkezinde aradığınız her şeyi bulabiliyorsunuz.

3. Auerbachs Keller

Auerbachs Keller

Madler Pasajı içerisinde bulunan Auerbachs Keller1538 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlıyor. Ünlü şair Geothe’nin çok sık geldiği mekan günümüzde şehrin en popüler restoranlarından biri. Pahalı bir restoran olmasına rağmen hayli rağbet gören mekanı ziyaret etmek için gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

4. Panorama Tower

Panorama Tower

142 metre yüksekten Leipzig’in en güzel karelerini seyredebileceğiniz Panorama Tower, günümüzde Leipzig Üniversitesi’ne ait. Muhteşem manzaranın yanında binada bulunan restoran ve kafesinde de hoşça vakit geçirebilirsiniz.

5. Uluslar Muharebesi Anıtı

Uluslar Muharebesi Anıtı

1813 Savaşları’nda Napolyon’a karşı kazanılan büyük galibiyetin ardından hayatını kaybeden askerler anısına yapılan Uluslar Muharebesi Anıtı, Avrupa’daki en büyük anıt olma özelliğine sahip. 91 metre yüksekliğindeki anıtta 500 basamak bulunmaktadır. Anıtın seyir terasından etkileyici fotoğraflar çekme fırsatını yakalayabiliyorsunuz. Anıt Wilhelm dönemi mimarisinin en güzel örneklerinden biri kabul edilmektedir.

6. St. Nicholas Kilisesi

St. Nicholas Kilisesi

Bir Orta Çağ kilisesi olan Aziz Nikolai Kilisesi, 1982 yılına kadar komünist rejime karşı olan halkın toplanma yeri olarak kullanılmış. Halk her gün bu kilisede toplanarak şarkılar eşliğinde komünizme karşı olduğunu barışçıl bir yolla ifade etmiş. Günümüzde de her pazartesi kilisede barış üzerine vaazlar verilmektedir.

7. St. Thomas Kilisesi (Thomaskirche)

St. Thomas Kilisesi

St. Thomas Kilisesi Gotik mimarisiyle öne çıkıyor. 1723-1750 yılları arasında bu kilisede koro şefliği yapan ünlü besteci Bach’ın mezarı da bu kilisede bulunmaktadır. Bach için yapılan ancak Bach’ın yaptığı müzik için uygun olmayan devasa org kilisenin ikinci katında sergilenmektedir.

8. Zum Arabischen Coffe Baum

Zum Arabischen Coffe Baum

Dünya’nın en eski kahve evi olan Zum Arabischen Coffe Baum, ziyaretçilerini kahve dünyasının bilinmeyenlerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Aynı zamanda ziyaretçiler bu özel yerde çok özel kahvelerin tadına bakma fırsatını yakalıyor.

9. Bach Museum

Bach Museum

Bach’ın hayattayken ailesiyle yaşadığı ev, Bach Vakfı tarafından müzeye dönüştürülmüştür. Bach Müzesi‘nde sanatçının hayatına ait birçok özel eşyayı görsel ve interaktif sunumlar sayesinde görmeniz mümkün.

10. Gewandhaus Leipzig

Gewandhaus Leipzig

Etkileyici bir akustiğe sahip olan Yeni Orkestra Binası, muhteşem cam işçiliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Günümüzde bina birçok önemli sanat gösterisine ev sahipliği yapıyor.

11. Grassimuseum

Grassimuseum

3’ü birarada diyebileceğimiz yapıda ziyaretçiler 3 müzeyle karşılaşıyor. Museum für Angewandte Kunst ziyaretçilere Almanya‘nın en önemli el sanat örneklerini inceleme fırsatı sunuyor. Ziyaretçiler Museum für Völkerkunde müzesini ziyaret ederek Orta Asya’ya ait antik eserleri inceleyebiliyor. Museum für Musikinstrumente ise ziyaretçilerin Rönesans döneminden kalma birçok müzik aletini incelemelerine olanak tanıyor. 

12. Mendelssohn Evi

Mendelssohn Evi

Felix Mendelssohn’un vefat ettiği 1847 yılına kadar ailesiyle kaldığı ev, daha sonra sanatçının özel eşyalarının sergilendiği bir müze haline getirilmiştir.

13. Colditz Kalesi

Colditz Kalesi

Savaşta esir olarak alınan İngiliz askerlerinin tutulduğu kale birçok kaçış efsanesine ev sahipliği yapıyor. Kale günümüzde yaşlıların bakımı için kullanılıyor.

14. Leipzig Hayvanat Bahçesi

Leipzig Hayvanat Bahçesi

1878 yılında açılan bu tarihi hayvanat bahçesinin Avrupa’nın en güzel hayvanat bahçelerinden biri olduğu ifade edilmektedir. Hayvanların doğal ortamlarına yakın şartlarda bakılması da hayvanat bahçesinin ziyaretçilerden olumlu yorumlar almasını sağlıyor.

15. Madler Pasajı

Madler Pasajı

Geothe’nin ünlü eseri Faust’un da bir bölümünün geçtiği bu ünlü pasaj otantik bir ortamda alışveriş yapmak ve cafelerde keyifli zaman geçirmek için oldukça ideal bir ziyaret noktası.

Leipzig şehri daha sayamadığımız birçok güzelliğiyle ziyaretçilerine çok keyifli bir gezi imkanı sunuyor. Almanya’nın mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden biri olan Leipzig için ucuz uçak bileti seçeneklerini değerlendirerek keyifli bir tatil gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin