Küçükkuyu Restoranları | 15 Mekan Önerisi

Küçükkuyu seyahatinizde, birbirinden güzel lezzetleri tadıp, yorgunluk kahvesi içebileceğiniz Küçükkuyu mekanları sizlerle.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı tatil noktası Küçükkuyu’nun, havasından suyuna doğal güzelliklerinin tadını çıkarırken, ağzınızı tatlandıracak lezzet duraklarını da sizler için listeledik. İşte Küçükkuyu restoranları listesi;

# Küçükkuyu Restoranları

1. Ayten Ablanın Yeri

ayten ablanın yeri

Küçükkuyu’ya gelenlerin mutlaka uğradığı noktalardan Ayten Abla’nın Yeri, aslında çok uzun bir geçmişe sahip değil. Ayten Hanım ve Aydın Bey’in açtığı mekan, özellikle köy kahvaltısıyla meşhur. Küçükkuyu merkeze 7 km mesafede bulunan Yeşilyurt Köyü’ndeki restoranda kişi başı serpme kahvaltı fiyatı 30₺. Ancak buraya geldiğinizde sadece kahvaltı etmek zorunda değilsiniz. Börekten, köfteye pek çok alternatife sahip olan restoranda, dilerseniz Ayten Abla’nın kendi elleriyle yaptığı Sivas mantısından da yiyebilirsiniz.

Adres: Yeşilyurt Köyü İç Yolu, 17980 Yeşilyurt Köyü/Ayvacık/Çanakkale
Telefon: 0(542) 626 09 75

2. Çakır Kahvaltı Evi

çakır kahvaltı evi

Küçükkuyu ve köyleri denilince herkesin aklına meşhur kahvaltıları geliyor. Çünkü nereye giderseniz gidin, genellikle eşsiz kahvaltı sofralarına sahip. Çakır Kahvaltı Evi’de adı üstünde, kahvaltı üstüne iddialı mekanlardan. Ayten Abla’nın Yeri gibi, burası da Küçükkuyu’nun hemen üstünde bulunan Yeşilyurt Köyü sınırları içerisinde yer alıyor. Ahşap sandalye ve masaların, renkli ekoseli örtülerin arasında horoz sesleriyle kahvaltı etmek, pek tabi herkesin hoşuna gidiyor.

Çakır Kahvaltı Evi’de pek çok kahvaltı mekanı gibi, serpme kahvaltı usulüyle çalışıyor. Serpme kahvaltısında reçellerden, yumurtasına kadar 28 çeşit yemek bulunuyor. Kişi başı vereceğiniz kahvaltı ücreti ise 35₺. Serpme kahvaltısı dışındaki diğer yemekleri de oldukça lezzetli, özellikle patlıcanlı gözlemesini denemenizi tavsiye ediyoruz.

Adres: Yeşilyurt Köyü İç Yolu, 17980 Yeşilyurt Köyü/Ayvacık/Çanakkale
Telefon: 0(507) 388 14 75
Çalışma Saatleri: 07:30 – 22:00

3. Cihat Ustanın Yeri

cihat ustanın yeri

Küçükkuyu ile Assos arasında bulunan Cihat Ustanın Yeri, bölgede oldukça fazla bilinen bir mekan. Deniz kenarında olduğu için aynı zamanda beach olarak da işletilen restoran, genellikle gündüzleri plaj, akşamları ise restoran ruhuna bürünüyor. Ancak günün her saati yemek yiyebileceğiniz bir menüye sahip olduğundan, dilerseniz denizden çıktıktan sonra, dilerseniz de ayrı olarak bir akşam yemeğinde buraya uğrayabilirsiniz. Küçükkuyu merkezine 15 km uzaklıkta bulunduğundan araçla gitmeniz daha uygun olabilir.

Menüsünde kahvaltı, fast food dışında lezzetli balık ürünleri ve mezeler de bulunuyor. Restoran, dileyenler için özel günlerde organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Düğün, nişan vb etkinliklerinizde alternatiflerinizden birisi olabilir.

Adres: Çanakkale, 17860 Assos Sahil Yolu Sazlı Altı Ayvacık/Ayvacık/Çanakkale
Telefon: (0286) 764 00 68

4. Filinta Restoran

filinta restoran

Denize sıfır restoranlar, yaz sofraları için her zaman vazgeçilmez olmuşlardır. Filinta Restoran’da, Küçükkuyu’da deniz kenarında yemek yiyebileceğiniz en keyifli ve zevkli mekanların başında geliyor. Küçükkuyu’dan Altınoluk yönüne giderken 4 km ileride kalan restoranın yan kısmı, gündüzleri plaj olarak kullanılıyor. Kahvaltıdan akşam yemeğine, günün her öğününde yiyecek bir şeyler bulabileceğiniz Filinta’da, özellikle akşam gün batımında romantik bir akşam yemeği yemek harika olacaktır.

Çeşit çeşit balıklarından, zeytinyağlı mezelerine ve unutamayacağınız manzarasıyla aklınızda yer edeceğinden eminiz. Özellikle isli enginar ve isli midyesini denemenizi öneriyoruz.

Adres: Mıhlı Mahallesi, İzmir Çanakkale Yolu No:110, 17980 Adatepe Köyü/Ayvacık/Ayvacık/Çanakkale
Telefon: 0532 471 26 28
Çalışma Saatleri: 13:00 – 00:00

5. Güneş Beach Restoran

güneş beach restoran

Güneş Restoran, aslında gündüzleri çok fazla restoran havasına sahip değil çünkü burası bir beach işletmesi. Ancak akşamları değişen atmosferiyle kendinizi bir anda bir Yunan adasındaki bir lokantada hissedebilirsiniz. Mavi beyaz dekoru, zeytinyağlı ve birbirinden güzel mezelerine doyamayacağınız restoran, romantik akşam yemekleri için,ya da kendi başınıza hoş bir akşam geçirmeniz için ideal bir ortam sunuyor. Küçükkuyu, Altınoluk yolu üzerinde bulunan restoran, oldukça kolay bir ulaşıma da sahip.

Adres: Güneş Cafe Plaj 17980 Yeşilyurt Köyü/Ayvacık/Çanakkale
Telefon: (0286) 752 52 66
Çalışma Saatleri: 08:00 – 00:00

6. Kaymak Tepesi

kaymak tepesi

Doğal ortamlarda, doğal lezzetler denemeyi sevenler için, Kaymak Tepesi en ideal noktalardan. Serpme kahvaltısıyla meşhur olan restoran, aynı zamanda mangal hizmeti de veriyor. 30 çeşitten fazla kahvaltı çeşidiyle sofranızı donatan mekan, serpme kahvaltıdan kişi başı 40₺ ücret alıyor. Restoranda yediğiniz her yemek kendi el yapımları olduğu için, afiyetle yiyeceğinizden eminiz. Küçükkuyu merkezden 5 km uzaklıkta bulunduğu için ulaşımı da oldukça kolay. Zeytinliklerin içinde ailenizle ve sevdiklerinizle hoş vakit geçireceğinizi düşünüyoruz.

Adres: Çanakkale yolu üzeri, Opet Karşısı, Küçükkuyu, 17980 Ayvacık/Çanakkale
Telefon: 0 (532) 227 21 13
Çalışma Saati: 08:30 – 00:00

7. Sabun Kayfe

sabun kayfe

Küçükkuyu’nun en değerli mekanlarından birisi de şüphesiz 2016 yılında Adatepe Köyü’nde açılan Sabun Kayfe’dir. Adatepe Köyü meydanında bulunan kilisenin arkasına baktığınızda gözüken küçük tepe, bu tatlı mı tatlı, egzotik kafeye ev sahipliği yapıyor. Özel el yapımı zeytinyağlarından, el yapımı sabunlara kadar pek çok ürünün yer aldığı mekan, aynı zamanda mimari dokusuyla da görenleri büyülüyor.

Tüm bu özelliklerinin yanı sıra, mutfakta da oldukça iddialı olan mekan özellikle Girit mezeleriyle meşhur. Menüsünün çeşitli lezzetlerinin tadına baktıktan sonra, kafenin bahçesinde bulunan dev dut ağacının gölgesinde dinlenerek, arkada çalan hoş bir müzikle doğanın tadını çıkarmayı unutmayın.

Adres: Adatepe Köyü İç Yolu,17980 Adatepe Köyü/Küçükkuyu/Ayvacık/Çanakkale, 17980 Ayvacık/Çanakkale
Telefon: 0(286) 752 67 85
Çalışma Saatleri: 08:30 – 00:00

8. Serinyer Restoran

serinyer restoran

Küçükkuyu restoranları listemizde bahsedeceğimiz bir diğer restoran ise, Küçükçetmi Köyü sınırları içinde bulunan Serinyer Restoranı. Lezzetli yemeklerinin yanı sıra, doğal manzarası nedeniyle de sık sık tercih edilen restoran, hem kahvaltı hem de akşam yemeği için oldukça uygun. Zengin menüye sahip olduğundan, yemek seçememe gibi bir derdiniz olmayacağına eminiz. Ancak mekanda alkol satışı olmadığını belirtmemizde fayda var.

Adres: Küçükçetmi Köyü Yolu Üzeri 750.m / Küçükkuyu / Ayvacık / Çanakkale
Telefon: (0286) 752 50 40
Çalışma Saatleri: 08:00 – 12:30

9. Yengeç Restoran

yengeç restoran

Küçükkuyu’nun göbeğinde, liman bölgesinde bulunan bu deniz kenarı restoranı, Küçükkuyu’ya gittiğinizde sık sık karşınıza çıkacak mekanların başında geliyor. E o kadar önünden geçip, görmüşken bir akşam da oturup tadını çıkartmamak olmaz. Dileyenler için plaj hizmeti de veren restoran, genellikle akşam yemeklerinde tıklım tıklım oluyor. Lezzetini seven misafirleri için özel yemekler ortaya çıkaran restoranın en çok mezeleri övülüyor. Ancak biz özellikle portakallı levreğini ve sütlü patlıcanını denemenizi öneririz.

Adres: Sahil Mahallesi, Cemal Burnaz Caddesi No: 36 | Limaniçi, KüçükkuyuÇanakkale
Telefon: 0(286) 752 58 59

10. Hasanaki Restoran

hasanaki restoran

Küçükkuyu merkeze 7 km uzaklıkta bulunan Hasanaki Restoran, Balıkesir’in Altınoluk beldesine bağlı bulunsa da, Küçükkuyu’nun hemen yanında olduğundan listemize eklemek istedik. Yaklaşık 10 dakikalık bir yolculuk sonrasında ulaşabileceğiniz mekan, bölgenin en meşhur restoranlarından birisi. Denizin üzerine kurulan iskelenin üzerinde yemek yerken, kendinizi bir film sahnesinde hissedebilirsiniz. Burası bir balık lokantası olduğu için, deniz ürünlerinde oldukça iddialı. Genellikle akşam yemeği için gelindiğinden, denize vuran ışıkların içinde, eşsiz bir yemek yiyebilirsiniz.

Adres: Narlı Altı, Mıhlı Mevkii, Altınoluk 10870 Türkiye
Telefon: (0266) 398 11 11
Çalışma Saatleri: 09:00 – 00:00

11. Saklı Vadi Restoran

saklı vadi restoran

Arıklı Köyü’nde yer alan Saklı Vadi Restoran, Küçükkuyu’nun muhteşem doğa manzarasına sahip mekanlarından bir diğeri. Assos yolu üzerinde giderken, Arıklı Köyü yol ayrımından girdiğinizde 700 metre sonra karşınıza çıkan mekan, genellikle kahvaltılar için tercih ediliyor. Kişi başı serpme kahvaltı için 40₺ ödeyeceğiniz restoranda, yemeklerin lezzetinin yanı sıra, yeşilliğin güzelliği de, keyfinizi yerine getirecektir.

Adres: 17980 Arıklı Köyü/Ayvacık/Çanakkale
Telefon: 0541 647 45 37
Çalışma Saatleri: 7/24

12. O2 Otel Ve Restoran

O2 Otel ve restoran

Küçükkuyu’nun Nusratlı Köyü’nde bulunan otel, Assos yolu üzerinde kalıyor. Otel konaklama için hizmet verse de, otelin restoranından günübirlik olarak faydalanabiliyorsunuz. Güzel bir yemek yiyip, kahvenizle birlikte kitap okuyarak kafa dinlemek isterseniz, burası tam da size göre bir yer. Fethiye Kabak Koyu’nda bulunan otel yapısına benzeyen sistemiyle, doğayla iç içe teras hizmeti veriyor. Aynı zamanda vejetaryen menüye de sahip olduğundan, herkese hitap eden bir menüye sahip.

Adres: Küçükkuyu Assos Sahilyolu 2.Km, Küçükkuyu / Çanakkale
Telefon: 0 (535) 437 46 61

13. Reyhan Kır Bahçesi

Reyhan kır bahçesi

Reyhan Kır Bahçesi, 2019 yılında hizmet vermeye başlayan, Küçükkuyu’nun yeni mekanlarından birisi. Yazın sıcak günlerinde, kır bahçesi içinde kahvaltı etmek ve yemek yemek isteyenler için, oldukça güzel bir ortam sunuyor. Küçükkuyu merkezde bulunduğu için ulaşımı da oldukça kolay. Kısa bir yürüyüş sonrasında ulaşabileceğiniz restoranda kahvaltı ve ızgara çeşitleri bulunuyor. Serpme kahvaltı için ise kişi başı 30₺ ücret ödemeniz gerekiyor. Dilerseniz, kır bahçesinde harika bir yaz düğünü de planlayabilirsiniz.

Adres: Mıhlı Mahallesi, Zeus Caddesi No:15/1, 17980 Küçükkuyu Belediyesi/Ayvacık/Çanakkale
Telefon:0543 654 78 33
Çalışma Saatleri: 08:00 – 00:00

14. Çınaraltı Şelale Restoran

çınaraltı şelale restoran

Küçükkuyu’nun hemen arka tepesinde bulunan Yeşilyurt Köyü sınırları içindeki Şelale Restoran, adında şelale olmasına rağmen herhangi bir şelale manzarasına sahip değil ancak yemekleriyle oldukça meşhur. Genellikle kuzu çevirme yemek için sık sık ziyaret edilen restoran, et yemeklerinin yanı sıra serpme kahvaltı hizmeti de veriyor. Serpme kahvaltı ücreti kişi başı 30₺, kuzu çevirme yemek isterseniz de kilo fiyatına 120₺ ödemeniz gerekiyor.

Adres: Yeşilyurt Köyü Yolu, 17980 Yeşilyurt Köyü/Ayvacık/Çanakkale
Telefon: (0286) 752 55 55
Çalışma Saatleri: 07:00 – 00:00

15. Refika Kafe

refika kafe

Küçükkuyu restoranları yazımızda bahsedeceğimiz son mekan ise, meşhur Refika Kafe. Küçükkuyu’nun Adatepe Köyü’nde bulunan Refika, ismini de köy için önemli olan bir hikayeden alıyor. 1800’lerin sonu ve 1900’lerin başında, Adatepe Köyü’nde yaşayan Rum güzeli, Refika hem sesinin güzelliği hem de yüzünün güzelliğiyle köyün sevilen kişilerinden olmuş. Ancak savaş döneminden sonra yaşanan mübadeleyle birlikte Refika’da Yunanistan’a göç etmek zorunda kalmış. Ancak Refika’ya yazılan türküler Adatepe Köyü’nde hala dilden dile dolaşıyor.

İşte böyle hüzünlü bir hikayeye sahip olsa da, adını hakkıyla taşıyan nadir kafelerden birisi Refika. El yapımı yoğurtları ve dondurmasından, yine el yapımı limonatalarına kadar her şeyi emekle üretiyorlar. Kahvaltıdan ana yemeğe geniş menüye sahip olduğu için günün her saatinde yiyecek bir şeyler bulabilirsiniz. Serpme kahvaltı kişi başı ücreti ise 40₺.

pin Küçükkuyu restoranlar yazımızı beğendiyseniz ve eklemek istediğiniz başka yerler var ise, aşağıdaki yorumlar kısmından bize iletebilirsiniz. 🙂

Yorum yapın

Bizi Takip Edin