Küba Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 15 Yer

Karayipler’in en büyük adası olan Küba; tarihi, kültürel ve büyüleyici yerleriyle dünya mirasına katkıda bulunan eşsiz bir ülke.

Aşağıdaki Küba gezilecek yerler listesinde ülkeye genel bir bakış attık.

Fidel Castro ve Che Guevara’yı tanımayan yoktur. Küba Devrimi’ne öncülük eden iki isim sosyalist bir ülke için halkın desteğini almıştı. Günümüzde kitlesel üretim araçlarının üzerinde durduğu değerleri de temsil ediyorlar. Küba aynı zamanda turistik gezi yerleri ile de tanınıyor. Havana en çok bilinen bölgesidir. Küba’ya has üsluplarla inşa edilen yapılar gerçekten farklı bir tatil sunuyor.

#1 Küba Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Eski Havana (Habana Vieja)

Habana Vieja

Bir UNESCO Dünya Mirası olan Habana Vieja veya Eski Havana, Küba tarihinde iyi korunmuş yerlerinde başında geliyor. Arnavut kaldırımlı sokaklarda dolaşırken Küba’ya özgü barok ve neoklasik binalar göreceksiniz. Tarihi binalardan yola çıkarak ülkedeki yaşama dair derin izler bulma şansınız var. Eski Havana bölgesi kapsamlı bir gezi planı gerektireceğinden dolayı en az bir gün ayırmalısınız.

2- Varadero

varadero

Küba’nın en ünlü plaj destinasyonlarından biridir. Kuzey kıyılarına kadar açılır ve köprüyle anakaraya bağlıdır. Popüler tatil yerinde 50’den fazla otel bulunuyor. Hâl böyle olunca muhteşem beyaz kumdan meydana gelen plajlara dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akın etmekte.

Varadero denizin yanı sıra yemyeşil çiçek bahçeleri ve her seviyeye uygun havuzlar da bulunuyor. Buradaki restoranlarda deniz balıkçılığından gelen çeşitli menüler sayesinde güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.

3- Trinidad

Trinidad

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olan Trinidad şehrini keşfetmek, zamanda geriye gitmek gibi. Binalar restore edilmiş olsa da tuhaf bir sömürge hissi uyandırıyor. Mimarinin çoğu 17. ve 18. yüzyıla dayanıyor. Bu dönemlerde Trinidad’da şeker ve köle ticareti yapılıyordu.

Trinidad sokakları genelde yabancılarla doludur. Kiliseler, müzeler ve galeriler sabahtan akşama kadar turist sirkülasyonuyla günlerini geçiriyor. Trinidad’ın doğusundaki Santic Spiritus yolu üzerinde ise dünya mirası listelerinde yer alan kalıntılar ve anıtlar bulunur.

4- Guardalavaca

guardalavaca

Parlak plajlar ile çevrili turistik merkezdir. Varadero’ya göre daha sakin olan Holguin eyaletine bağlıdır. Plaj kısmında güneşten kaçınmak isterseniz yeşil yapraklı tropik ağaçlar size şemsiye oluyor. Dalmayı sevenler için de bol miktarda resif var.

5- Playa Paraiso, Cayo Largo del Sur

Playa Paraiso

Güzel kumsalları ile tanınan bir ülkede, Cayo Largo del Sur adasındaki Playa Paraiso, Küba‘nın en iyilerindendir. Denize yakın otellerde ve barlarda günlerinizi değerlendirebilirsiniz.

6- Cayo Coco

Cayo Coco

Uçsuz bucaksız deniz karşısında her tarafınız doğal güzellikler sarılı. Yine burada da plajlar öncelikli durak noktası. İç kısımlarda El Baba Tabiat Parkı içinde timsah, flamingo gibi vahşi doğaya ait havanları izleyebilirsiniz. Bu adada kuş gözlemciliği yapan araştırmacıları da görme şansınız var.

7- Parque Nacional Vinales

Parque Nacional Vinales

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Parque Nacional Vinales, Pinar del Rio’nun kuzeyinde yer alıyor. Güzel ve yemyeşil vadiler arasında yetiştirilen meyve ve sebzeler ülkenin pazarlarına gönderilir. Şanslıysanız taze taze burada tadabilirsiniz. Havana’dan günlük geziler düzenleyen turlar ile de buraya gelmeniz mümkün.

8- Baracoa

baracoa

Doğu Küba’nın en önemli özelliklerinden biri, ülkenin en eski şehri olan Baracoa’ya sahip olmasıdır. 1511’de Guantanamo eyaletinde kurulmuştur ve o zaman burada ilk kilise inşaatı başladı. Kilise şu an aktif şekilde kullanılıyor ve turizm açısından da değer katıyor.

Baracoa’nın yeşilleri içinde bulunan yamaç, nadir bulunan kuş ve bitki türleri içerdiği için UNESCO Biyosfer Rezervi’ne dahil edilmiş.

9- The Malecon

The Malecon
Havana, Cuba- March 25, 2016. – March 25, 2016: The crowded Cuban Malecon during sunset

1901’de kısmen, 1902’de tamamen inşa edilen Malecon, Havana’nın ünlü sahil şerididir. Buradaki bir yürüyüş, şehrin geçmişi hakkında açıklayıcı bilgiler kazandırabilir. Gezi yolu, Habana Vieja mahallesinden, merkezi ticaret bölgesi olan Vededo’ya 7 kilometre uzaklıktadır. Art Deco ve Neo Moorish gibi mimari fikirlerin uygulandığı 20. yüzyıl binaları iyi korunmuş.

10- Santa Clara

santa clara

Bir zaman sonra plaj ve tatil beldelerinin hemen hemen aynı olduğu izlenimine kapılacaksınız. Santa Clara işte tam bu noktada devreye girecek. Küba’daki gezi rotanıza biraz daha derinlik katacak olması, kaybettiğiniz heyecanı tekrar bulmanızı sağlayacak.

Santa Clara’yı farklı yapan şey, Che Guavara’nın 1958’deki son gerilla savaşının yapıldığı yer olmasıdır. Anıt mezarı yerli yabancı fark etmeksizin herkesin ilgi gösterdiği, saygı duyduğu yerlerin başında gelir. Bu civarlarda Che’nin heykellerini, kişisel eşyalarını görebileceğiniz müze benzeri yapılar göreceksiniz.

11- San Pedro del Morro Kalesi

castillo de san pedro del

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan kale, 17. yüzyılın en iyi korunmuş İspanyol kalelerinden biridir. Ülkenin en büyük ikinci şehri olan Santiago de Cuba’nın yaklaşık 10 kilometre güneybatısındaki Santiago Körfezi girişinde bulunuyor. Bir uçurumun tepesinde konumlanan yapı 1587’de tasarlanmış ancak inşa edilmesi zaman almış. Aslında korsan saldırılarına karşı düşünülen kale, 1700’lü yılların sonunda hapishane olarak da hizmet vermiştir.

12- Peninsula de Zapata

Peninsula de Zapata

Doğaseverler için bir cennet niteliğinde olan Peninsula, Karayipler’deki en büyük sulak alanlar arasındadır. 150 farklı kuş türüne ev sahipliği yapmasıyla UNESCO’nun dikkatini çekmiş. Milletlerce korunan doğal yaşam alanı turistik çekim noktasıdır.

13- Parque Historico Militar

Parque Historico Militar

Havana’nın ünlü kalelerinden ikisini kapsıyor. Bunlar; El Morro olarak da bilinen Castillo de Ios Tres Reyes del Morro ve Fortaleza de San Carlos de la Cabana’dır. 16. yüzyılın sonlarında, 17. yüzyılın başlarında korsanların etkisini azaltmak için inşa edilmiştir. Denize hakim konumda bulunan kalelerin tepelerine çıkarak manzarayı seyredebilirsiniz.

14- Plaza de la Revolucion Havana

plaza de la revolucion havana

Havana’nın tarihindeki önemli yerinden dolayı, ziyaretçiler burada biraz geçiriyor. Jose Marti’ye ait anıt, heykel ve müze ile birlikte Che’nin ünlü dev portresi şehri süslüyor.

15- Remedios

Remedios

Trinidad’ın kardeş şehri olan Remedios 500 yıl öne kuruldu. Trinidad kadar çekici olmasa da San Juan Bautista Kilisesi görmeye değer. İki ayrı binadan oluşması diğer kiliselerden ayrılan bir özelliğidir.

*Küba’yı film sahnelerinden, oyunlardan ve tarihe etki eden olaylarıyla biliyoruz. Farklı kültürü ve kendine özgü yapılarıyla tatilde olduğunuzu hissettiriyor. Genelde Avrupa veya Amerika görmek isteyen bir ülkeyiz. Avrupa şehirleri de bir noktadan sonra birbirine benzemeye başlıyor. Sıradaki tatilinizi farklı kılmak isterseniz Küba’yı düşünebilirsiniz. “Mesafe uzun, biletler pahalı. Nasıl gidelim?” dediğinizi duyar gibiyiz. Sitemiz üzerinden Türkiye’nin en ucuz Küba seferlerini bulabilirsiniz.

*Eğer Küba’da daha önce bulunduysanız yukarıda listeye eklememizi istediğiniz yerler varsa yorum kısmından bize yazmaktan çekinmeyin.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin