Atina Yeme İçme Rehberi | 8 Mekan Önerisi

Yunanistan’ın kültürel ve tarihi anlamda en önemli şehirlerinden biri olan Atina yeme içme konusunda da ülkenin merkezi konumunda.

Eğer siz de gittiğiniz yerde mutlaka güzel yemekler ve içecekler denenmesi gerektiğini düşünüyorsanız Atina yeme içme rehberini mutlaka inceleyin deriz.  Yazımızda şehirde gidebileceğiniz önemli lezzet durakları hakkındaki bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

1- Atina Yeme İçme Rehberi

Yunanistan ile kültür konusundaki benzerliğimiz yemek kültüründe de kendini gösteriyor. Bundan dolayı menülere bakınca bizdeki yemeklerin ismine benzeyen pek çok yemek ismini görmeniz bu nedenle sizi şaşırtmasın. Tavsiyemiz hangi yemeğin aslında kime ait olduğunu tartışmaktansa bu lezzetlerin tadını çıkarmanız yönünde olacaktır.

Atina’da yemek fiyatları ülkemize göre daha uygun. Eğer şehirdeki aşırı lüks restoranları tercih etmediyseniz yeme içme fiyatlarının ülkemizdekinin yaklaşık 3’te 1 fiyatına denk geldiğini söyleyebiliriz.

Atina’da yemek yenebilecek iyi mekanlar nerede diye merak ediyorsanız bu yerlerin genellikle Atin’da nerede kalınır sorusuna verdiğimiz cevapla benzer yerler olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Plaka, Monastiraki, Exarchia bölgelerini bu yerler arasında sayabiliriz.

2- Atina’da Nerede Yenir İçilir?

#1 Kostas

kostas

Ülkemizdeki dürüm tarzı yemeğin yemeğin adı Souvlaki ve bunu Atina’da en lezzetli yiyebileceğiniz yerlerin başında Kostas geliyor. Bizce denemelisiniz!

#2 Rififi

rififi

Restoran Exarchia bölgesinde bulunuyor ve yerliler tarafından oldukça fazla tercih ediliyor. Özellikle Yunan yemeklerinin biraz güncellenmiş halini merak edenler bu mekanı hemen listesine eklemeli.

#3 Taverna To Steki

Taverna to Steki

Muhteşem deniz mahsullerini kim uygun fiyata yemek istemez ki! O halde bu mekana uğramalısınız. Etkileyici lezzetleri, çok uygun fiyatlara, çok sıcak bir ortamda yemenin keyfini çıkarın.

#4 Falafellas

Falafellas

Nereye özgü olduğu konusunda farklı fikirlerin olduğu falafel isimli sokak lezzetini yapan mekanın önündeki kuyruk, buranın bu işte ne kadar iyi olduğunu bize kanıtlıyor.

#5 Lukumades

Lukumades

Buranın lokmaları bir hayli lezzetli. İnsanın buradaki bütün lokmaları yiyesi geliyor ancak siz gene de şehirdeki diğer lezzetlere de midenizde yer bırakın.

#6 Telis

Telis

1978 yılından bu yana sade bir mekanda sade bir menüyle hizmet veren mekanda güzel lezzetler yanında leziz bir Yunan salatasını deneyebilir ve keyifli bir akşam yemeği tecrübesi yaşayabilirsiniz.

#7 Diporto Agoras

Diporto Agoras

Monastiraki’de bulunan mekan yıllardır aynı menü ve kalite ile salaş bir yerde hizmet veriyor. Çoğunlukla balık yemeklerinden oluşan menüsü ile burası şehrin en çok tercih edilen yerleri arasında bulunuyor.

#8 Kuzina

Kuzina

Şehirdeki en önemli lezzet duraklarından biri olan mekan, pek çok yeme içme rehberi tarafından da tavsiye edilmektedir. Bu nedenle Atina yeme içme rehberi içinde bu mekana mutlaka yer vermemiz gerektiğini düşündük. Özellikle rezervasyon yaptırılarak gidilmesi gereken mekanda modern sunumlarda klasik Yunan lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Atina’daki yeme içme mekanları elbette bunlarla sınırlı değil ancak bütün mekanları buraya sığdırmamız ne yazık ki mümkün değil. Bu nedenle şehirden bazı önerilerle yetinmek zorunda kaldık ancak sizler şehirde mutlaka gidilmesi gerektiğini düşündüğünüz yerleri bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.

Atina yeme içme rehberine ek önerilerinizi aşağıda  yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin