Kristiansund’da Ne Yenir? | Şehrin En Güzel 8 Tadı

1742 yılında “kasaba” unvanını alan Kristiansund, küçük olmasına rağmen sevimli ve huzurlu bir şehir. Bu özellikleri ile birçok kişinin emekli olduktan sonra yerleşmek istediği kasabalardan biri olan Kristiansund’un yeme içme kültürünü yazımızda ele aldık…

Kristiansund’da Ne Yenir? Ne İçilir?

“Kristiansund’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için sadece Norveç yemekleri değil Türk, Yunan ve hatta Çin mutfağından bir çeşitli lezzetler bulmak mümkün olabiliyor. Şehirde bu mutfak kültürlerine ait birçok cafe, bar ve restoran hizmet vermektedir.

Fiyatlar konusuna gelince, refah ve gelir düzeyinin oldukça yüksek olduğu Norveçte bir Norveçli için pahalı olmasa da Avrupa’nın birçok noktasına göre daha pahalı olduğunu da belirtmemiz gerekiyor.

Kristiansund’da çeşitli bar ve gece kulüpleri hem eğlenmek hem de alkol almak için ziyaretçilerini misafir ediyor. Gece kulüpleri çoğunlukla gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar açık bulunmaktadır. Bazı barların gündüz açık olması da gündüz alkol almak isteyenler için kasabayı çok eğlenceli yapmaktadır ve bu mekanların çoğunluğu giriş için 20 yaş sınırı uygulamaktadır.

Şimdi dilerseniz “Kristiansund’da ne yenir? Ne içilir?” hep birlikte hazırladığımız listemize göz atalım;

1. Pizza

Mona Lisa (adres ve bilgi)

Pizza Kristiansund

Listemizin ilk sırasında bir İtalyan klasiği var. Bu seçeneğin listemize girmesinin sebebi ise oldukça küçük bir kasaba olmasına rağmen Kristiansund’da hayli fazla pizzacının olması. Şehirdeki pizzacılar da bu işi gerçekten hakkını vererek yapıyor. Eğer dünya genelinde yaygın bir lezzet tatmak isterseniz pizzayı seçenekleriniz arasına dahil edebilirsiniz.

2. Peynir

Şarküterilerde ve marketlerde bu lezzetli peynirleri bulabilirsiniz.

Cheese

Norveç, artık dünyadaki en iyi ve lezzetli peynirlere ev sahipliği yapıyor. Bunda ülkede hayvancılığa verilen önemin fazla olmasının etkisi büyük. Çok başarılı bir şekilde yürütülen hayvancılık faaliyetleri sonucunda elde edilen süt ve süt ürünleri (özellikle de peynir) sadece Norveç’te değin dünyanın pek çok noktasında beğenilerek tüketilmektedir.

3. Deniz Ürünleri

Sjostjerna (adres ve bilgi)

seafood
Kristiansund deniz ürünleri konusunda oldukça iddialı bir kasaba

Norveç’in genelinde olduğu gibi Kristiansund’da ne yenir? Ne içilir? sorusu için de en fazla karşımıza çıkan cevaplar arasında deniz ürünleri geliyor. Deniz kabuklularından çok lezzetli balık menülerine kadar oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan kasabada, mutlaka damak zevkinize göre bir deniz ürünü bulabilirsiniz.

4. Balacao

Dodeladen Cafe og Kultursted (adres ve bilgi)

Balacao
Balacao

Balacao, İskandinav ülkelerinin geleneksel yemeklerinden biridir. Morina balığı için kullanılan bu kelime, tuzlanarak kurutulan morina anlamına gelmektedir. Kristiansud mutfaklarında da vazgeçilmez malzemelerden biri olan morina, her bölgede farklı bir tarife göre yapılabilmektedir ve Kristiansud’da bu yemeğin çok iyi bir şekilde yapıldığını itiraf etmeliyiz.

5. Kahve

Bestemors Hage (adres ve bilgi)

Coffee

Elbette Kristiansud’daki kahve kültüründen bahsetmeden olmaz. Dünyanın ilk üç kahve üreticisinden biri olan Norveç şehirleri kahve konusunda ziyaretçilerine sonsuz bir dünyanın kapılarını aralıyor. Kasabadaki cafeleri ziyaret etmek ve ülkeye has lezzetli kahveleri denemek geziniz sırasında es geçmemeniz gereken tecrübelerden biri olmalı.

6. Sushi

Sushi Bar Kristiansund (adres ve bilgi)

Sushi
Sushi

Çok özel deniz ürünlerinin bulunduğu Kristiansund’da biraz Uzak Doğu havası almak isteyenler için sushi denemelerini tavsiye ediyoruz. Kasaba küçük olmasına karşın sushi sevenler ve bunu tatmak isteyenler için lezzetli sushiler deneyebileceğiniz mekanlar bulunması hem şaşırtıcı hem de sevindirici bir durum.

7. Hamburger

Bryggekanten (adres ve bilgi)

Hamburger

Şehirde fast food zincirlerinin yanı sıra çok lezzetli butik hamburgerler yapan mekanlar da bulunuyor. Bu mekanlarda hazırlanan hamburger menüleri ile kasabanın manzarasını seyredebilir ve çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

8. Bira

Şehirde bar ve gece kulüplerinde çok lezzetli biralar içebilirsiniz.

Beer 

Yemeklerin yanında ve gece kulüplerinde, barlarda en çok tüketilen alkollü içeceklerin başında bira gelmektedir. Bu içeceğin alkol oranı düşük olduğundan etki süresi daha uzun sürmektedir ve bu da insanların daha uzun süre eğlenmesine ve sohbet etmesine olanak tanımaktadır.

Kristiansund’da gelenlerin denemesi gereken lezzetleri “Kristiansund’da ne yenir? Ne içilir?” listemizde sizlerle paylaşmaya çalıştık. Eğer sizin de bu Viking şehrinde denenmesi gerektiğini düşündüğünüz lezzetler varsa bunları bizimle yorum butonuna tıklayarak paylaşabilirsiniz. 

pinLezzetli yemeklerin yanı sıra şehrin görülmesi gereken yerlerini de keşfe çıkmak isterseniz “Kristiansund gezilecek yerler” listemizi inceleyebilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin