Bodo’da Ne Yenir? | Bodo’nun En Özel 9 Tarifi

Norveç’in sevimli bir balıkçı şehri Bodo. Huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı Bodo, sadece gece güneşini seyretmek için gelenlerle değil, aynı zamanda leziz Norveç mutfağını keşfetmek isteyenlerle de doluyor.

Bodo’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Çok çeşitli ve sağlıklı bir mutfak kültürüne sahip Bodo’da karşınıza çıkan leziz yemekleri görünce çok şaşırabilirsiniz. “Bodo’da ne yenir? Ne içilir?” sorusu için ilk cevaplardan biri balık olsa da şehirde leziz koyun ve keçi etiyle birlikte çok lezzetli sebze yemekleri de ziyaretçilerini bekliyor.

Bodo’ya geldiğinizde Avrupa’nın bol cafe ve restoranlı mekanlarını göreceğinizi düşünmeyin. Burası küçük bir şehir, hatta kasaba ve burada yeme içme mekanı seçeneği sınırlı sayıda. Her ne kadar sayı olarak az olsa da buradaki mekanların hizmet kalitesi anlamında oldukça başarılı olduğunu da belirtmemizde fayda olacaktır.

Alkol konusunda ise Norveçlilerin Avrupa ortalamasına göre daha fazla içtiği söylenebilir. Bodo halkı da gün batmadan içki içmeye başlamakta ve uzun süreler alkol almaktadır. Alkol fiyatları ise Avrupa standartlarına göre bir miktar daha pahalıdır.

Şimdi dilerseniz Bodo’nun en özel lezzetlerinden oluşturduğumuz listemizi inceleyelim;

1. Møsbrømlefse

Kjelen Cafe (adres ve bilgi)

Møsbrømlefse

Genellikle tatlıları yemeklerin ardından yazıyoruz ancak bu sefer bir değişiklik yapalım dedik. Bodo’nun bulunduğu Salten bölgesi, ülkenin ve belki de dünyanın başka hiçbir yerinde bulamayacağınız møsbrømlefse isimli bir tatlıya sahiptir. Bu tatlı, kahverengi peynirden yapılmış aşırı tatlı bir sosla sarılmış, yumuşak, yassı bir ekmek tatlısıdır. Tatlı, genellikle biraz ekşi bir krema ile servis edilir. Møsbrømlefse ilk görünüşte hafif bir tatlı gibi görünse de gerçekten ağır bir tatlı.

2. Deniz Ürünleri

Bryggerikaia (adres ve bilgi)

Seafood
En taze ve lezzetli deniz ürünlerini Bodo’da bulabilirsiniz.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan pek çok insan Norveç’ten gelen eşsiz deniz ürünlerinin tadını çıkarıyor. Hiçbir şey soğuk ve berrak sulardan yakalanmış bir balığın tadını veremez. Bodo da lezzetli deniz ürünlerinin yakalandığı bir sahil kenti ve “Bodo’da ne yenir? Ne içilir?” diye birine sorduğunuzda şüphesiz alacağınız ilk cevaplardan biri balık ve diğer deniz ürünleri olacaktır.

3. Kahve

Melkebaren (adres ve bilgi)

Coffee
Çok keyifli kahve duraklarından birini seçebilirsiniz

Dünya’nın en önemli üç kahve üreticisi ülkesinden biri olan Norveç, lezzetli kahveleri ve çok özel kahve dükkanları ile de biliniyor. Bodo’da da çok çeşitli kahveleri deneyebileceğiniz birçok durak bulunuyor ve bizce bu durakları mutlaka ziyaret etmeli ve bu eşsiz kahvelerin tadını sonuna kadar çıkarmalısınız.

4. Süt ve Süt Ürünleri

Bu ürünleri şehirdeki şarküterilerden temin edebilirsiniz.

peynir
Bodo, hayvancılık konusunda oldukça başarılı

Norveç hayvancılık konusunda çok katı kurallara sahip bir ülke ve ülkenin şehirlerinde hayvancılık üzerinde ciddi düzeyde durulmaktadır. Hayvanların refah içinde olduğu çiftliklerde hayvanlar neredeyse hiç hastalanmamakta ve çok kaliteli süt ve süt ürünleri üretilmektedir. Bu nedenle Bodo’ya geldiğinizde bu lezzetli süt ve süt ürünlerini mutlaka denemenizi öneriyoruz.

5. Elma Şarabı (Cider)

Bu şarabı birçok barda rahatlıkla bulabilirsiniz. 

Cider

Norveç’te hazırlanan el yapımı elma şaraplarının ünü çoktan ülke sınırlarının dışına taşmış durumda. Rock ruhuyla uyum içinde üretilen elma şarapları dünyanın dört bir yanında beğeniyle tüketiliyor. Bodo sınırları içinde de çiftliklerde ya da birçok barda cider içebilir ve bu muhteşem şarabın keyfini sürebilirsiniz.

6. Havuç Reçeli

Cafelerde mutlaka kahvaltınızın yanında havuç reçeli isteyin.

Havuç reçeli
Havuç reçeli

Geleneksel yöntemlerle modern tarımı birleştiren Bodo çiftçilerinin yetiştirdiği leziz havuçlar yemeklerde kullanılabildiği gibi bu havuçlarla hazırlanan muhteşem havuç reçelleri özellikle şehrin kahvaltılarını süslüyor. Siz de leziz bir Bodo kahvaltısı düşünüyorsanız Salten mutfağının bu eşsiz reçelini mutlaka denemelisiniz.

7. Bira

Pek çok samimi ve keyifli barda bira içebilirsiniz.

Beer

Norveç’te butik olarak üretilmiş özel biralar da insanların çok fazla sevdiği içecekler arasında bulunuyor. Bira hafif içimi ve düşük alkol oranı ile hem sohbet etmek için hem de yemeğin yanında bir içecek olarak en ideal seçimlerden biri olmaktadır. Bira, aynı zamanda Bodo’nun gece hayatının şekillenmesinde oldukça önemli bir rol sahibi olan küçük samimi barlarda da bol miktarda tüketilmektedir.

8. Çikolata ve Kurutulmuş Balık (exclusive chocolate with dried fish)

Bryggerikaia (adres ve bilgi)

exclusive chocolate with dried fish
Çikolata ve kurutulmuş balık

Bodo’da Norveç’te kurutulmuş balık da çok fazla tüketilmektedir. Burada farklı bir deneyim olarak balıkların yanında siyah çikolatayı deneyebilirsiniz. Yerli halk kurutulmuş balık ve siyah çikolatayı aynı tabakta servis etmektedir. Balık ve çikolata her ne kadar zihinlerde ayrı dünyaların lezzeti olarak algılansa da Bodo’da bu lezzeti tattıktan sonra ne kadar iyi bir bileşen olduğuna şaşıracaksınız.

9. Pizza

Pizza House Bodo (adres ve bilgi)

Pizza

Norveçliler de tıpkı dünyanın geri kalanı gibi pizza sever. “Bodo’da ne yenir? Ne içilir?” listemize bu lezzeti dahil etmemizin sebebi ise Bodo sınırları içinde pizza yapan çok güzel mekanların bulunuyor olması. Eğer birkaç gün Bodo’da kalmayı planlıyorsanız öğünlerinizden birinde bu pizzacılardan birini ziyaret edebilir ve üçgen dilimleri ardı ardına yiyebilirsiniz.

“Bodo’da ne yenir? Ne içilir?” listemize şimdilik bu kadar. Peki, siz Bodo’ya gittiniz mi? Eğer gittiyseniz şehrin yeme içme kültürü hakkında bildiklerinizi ve favori yeme içme mekanlarınızı bizimle paylaşır mısınız?

pinBodo’da görülmesi gereken önemli noktaları merak ediyorsanız “Bodo gezilecek yerler” listemiz tam size göre olabilir!

Yorum yapın

Bizi Takip Edin