Krasnodar’da Gezilecek 15 Yer | Detaylı Anlatım

Kuzey Kafkasya bölgesinde Rusya Federasyonu’na bağlı olan Krasnodar gezilecek yeriyle turistlerin ilgi gösterdiği yerlerden biri.

Aynı denizi paylaştığımız Rusya, yüz ölçümü bakımından çok geniş alanlara sahip. Hal böyle olunca onlarca, hatta yüzlerce gezilecek yerleri oluyor. Bu içeriğimizde Krasnodar’ı ele alacağız. Samsun ile kardeş şehir olan kentte nereler varmış birlikte göreceğiz. Krasnodar gezilecek yerler listesiyle keşfe çıkalım mı?

#1 Krasnodar Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Kızıl Cadde

“Krasnanya” olarak da adlandırılan cadde, Krasnodar’da alışveriş yapmak için güzel bir yer. Caddenin çevresinde araç trafiği olmadığından dolayı rahatça dolaşabilirsiniz. Güzel Rus binaları ile çevrili olan cadde, otantik bir deneyim sunuyor. Aurora Tiyatrosu burada hemen fark edilir. Aurora’dan Alexander Nevsky Katedrali’ne yürüyerek, yol üzerinde ilginç yapılarla karşılaşabilirsiniz.

2- Safari Parkı

Krasnodar’ın Safari Parkı, 120 kuş ve hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. 9 hektarlık hayvanat bahçesine sadece hayvanları görmeye değil, çiçek bahçelerini ve güzel toprakları görmeye de gelenler var. Beyaz kaplan ve Zippa su aygırı ilgi gören hayvanlar arasında. Parktaki gezi turlarına katılmayı düşünebilirsiniz.

3- The Solnechny Ostrov Parkı

The Solnechny Ostrov Parkı

Kuban Nehri’nin taşkın alanı boyunca yer alan bu park, Krasnodar’ın en güneydeki şehir parkıdır. Yoğun ve çeşitli bitki örtüsü ile gerçekten güzel görünüyor. Ceviz ağacından çam ağacına, grup ağaçlardan meşe ağacına kadar bir sürü ağaç arasında keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.

4- Büyük Catherina Heykeli

katherina heykeli

Krasnodar’daki örnek eserlerden biridir. Catherina’ya saygı anlamında yapılan heykel, şu an yenilenmiş durumda. Turistlerin katıldığı rehberli turlarda heykelin önünde durulur ve detaylar aktarılır.

5- Botanik Parkı

botanik bahçe krosnadar

Şehrin botanik bahçesinin cazibesi, renkli çiçeklerin saçtığı güzellikte saklı. Müzikal ahenk içinde doğal devinimini devam ettiren bahçe, sıcak günlerde serinlemek ve gölge yer isteyenler için harika bir ortam. Ayrıca, buradaki ağaçların bazıları 300 yaşında. Kısacası anıt ve büstlerle çeşitlilik katılan botanik parkı tüm şehre oksijon sağlıyor.

6- Türk Sultanına Mektup Yazan Kazak Anıtı

Kazakların Rusya geçmişini hatırlatan ilginç bir anıt. Tamamıyla bronzdan yapılmış olan eser, Türk padişahına mektup yazma davasındaki Kazakları gösteriyor. İnsanlar burada çokça fotoğraf çektiriliyor. Krasnaya Caddesi’nde yürürken kalabalık bir nokta görürseniz anıta yaklaştığınızı anlayabilirsiniz.

7- Yürüyen Köpekler

Heykeltıraş Valery Pchyolin tarafından yapılan yürüyen köpek heykeli oldukça ilginç bir eserdir. Dişi ve erkek köpekten oluşan anıt, birbiriyle az önce tanışan sevimli bir çift görüntüsü veriyor. 1920’li yılların giyimiyle süslenen köpeklerin efsanesi de var. Yerli halk arasında köpeklerin burnunu pençesini okşayınca dileklerinizin yerine geldiği yönünde inançlar yayılmış.

8- Askeri Donanım Müzesi

Zafer Parkı’nda nehir tarafında bulunur. Açıkhava müzesi, İkinci Dünya Savaşı tankları ve roketatarları sergiliyor. Bununla beraber depolar, silahlar, uçaksavar topları ve denizaltına kadar uzanan müzede, İkinci Dünya Savaşı sırasında Rus askerlerin kullandığı ekipmanlar gösteriliyor.

9- Krasnodar Bölge Sanat Müzesi

Krasnodar Bölge Sanat Müzesi

1904 yılında Fyodor Akimovichem Kovalenko tarafından kurulan Krasnodar Bölgesel Sanat Müzesi, günümüzde Rusya‘nın güneyindeki önde gelen müzelerden biridir. Müzenin koleksiyonu 11 binden fazla materyal bulunduruyor. Ev sanatı, 17. ve 19. yüzyılın sanat fikirleri burada kendine yer edinmiş.

10- Devlet Akademi Tiyatrosu

Devlet Akademi Tiyatrosu

Akşamınızı Krasnodar’ın en iyi tiyatrolarından birinde geçirmek isterseniz devlet akademisi güzel seçimlerden biri olacaktır. Merkezi bir yerde olmasından dolayı etkinlik zamanlarında mekanın önü doludur. Dünya çağında performanslar sergilenen sahnede bu deneyimi yaşamalısınız.

11- Alexander Nevski Şapeli

Alexander Nevsky Şapeli

Zhukov Parkı’nda bulunan şapel, altın kubbesiyle ve beyaz rengiyle dikkatleri üzerine çekiyor. İnananların dinen huzur bulduğu, sakinleştiği yerler arasındadır.

12- Kuban Kazak Anıtı

kuban kazak anıtı

Kuban Kazakları, Rusya’nın Kuban bölgesinde yaşayan Kazaklardır. 18. yüzyılın sonlarında Kafkas savaşı sırasında Batı Kafkasya’ya yerleşen iki Kazak boyuyla bağı vardır. Şehir merkezinde bulunan bu anıt, geçmişteki günleri hatırlatıyor. Savaş atında duran cesur Kazak tarihi simgelerden biri olmuştur.

13- Kazak Müzesi

kazak müzesi

Vinogradnaya Caddesi’ndeki Kazak Müzesi‘nde Kuban Kazaklarının geçmişi hakkında bilgi edinmek isteyenler sergiler arasındaki tarihi yolculuğa çıkabilir.

14- Hiperboloid Kulesi

Hiperboloid Kulesi

Çelik kafesli kule Rus bilim adamı ve mühendisi Vladimir Grigorievich Shukhov tarafından 1928’de inşa edilmiş. Kuleyi hemen Krasnodar Sirki’nin yanında görebilirsiniz. İlk önce su kulesi olarak kullanılan yapı 1957’den beri işlevini yitirmiştir. Günümüzde turistlerin ilgisini çeken bir yer olduğu için ışıklandırılarak görsellik katılmış.

15- Alexander Zafer Kemeri

Alexander Zafer Kemeri

Üçüncü Alexander’ın kente gelişinin şerefine yaptırılan bir kemerdir. 1930’lu yıllarda hasar gördüğü için büyük bir kısmı yıkıldı. Daha sonra (2009) restore edilerek turizme kazandırılmış.

Krasnodar hem Rus hem de Kazak tarihi için son derece önemli yapıları himayesinde bulunduruyor. Bu civarlara yapacağınız gezide tarihte merak edilen şeylerin bir kısmını öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda sadece gezilecek yerleri anlattık. Sanmayın ki gece hayatı yok. Sonuçta Rusya’nın bir şehrinden bahsediyoruz. Hem gezi hem de eğlence tatili için Krasnodar ideal bir tercih olabilir.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin