Kosice’de Ne Yenir? Ne İçilir? | 13 Enfes Lezzet

Slovakyanın en eski şehirlerinden biri olan Kosicenin geleneksel lezzetlerini sizler için derledik.

” Kosice’de Ne Yenir? Ne İçilir? ” Yazımızda şehrin en güzel tatlarını keşfedebilirsiniz. Gelin listemizi birlikte inceleyelim;

1- Bryndzové Halušky

Bryndzové Halušky, Kosice

Slovakyanın meşhur yemeklerinden olan halusky; hamur, peynir ve pastırmanın lezzetli birleşiminden oluşuyor. Sofraların vazgeçilmezi olan halusky ana yemek olarak tercih edilmektedir.

2- Zemiakové Placky

Zemiakové Placky, Kosice

Patatesi nasıl olursa olsun seviyorsanız Kosice restoranlarında zemiakove plackyi denemenizi öneriyoruz. Rendelenmiş patateslerin baharatlarla buluştuğu bu lezzetli tarif oldukça lezzetli.

3- Vyprážaný Syr

Vyprážaný Syr, Kosice

Hollandanın meşhur peyniri edamla yapılan bu tarif, peynirlerin galeta ununa batırılıp kızartılmasıyla oluşuyor. Oldukça lezzetli olan bu tadı denemenizi öneriyoruz.

4- Kapustnica

Kapustnica, Kosice

Avrupa ülkelerinde lahana birçok yemekte kullanılmaktadır. Lahanalardan yapılan kapustica da Polonya’da oldukça seviliyor. Bu lezzetli tat sağlıklı ve doyurucu yemekler arasında yer almakta.

5- Vyprážaný Rezen

Vyprážaný Rezen, Kosice

Tavuk göğüslerinin kızartılıp garnitürlerle birlikte sunulduğu bu yemek, hızlıca bir şeyler atıştırmak istediğinizde tercih edebileceğiniz bir tarif. Vyprazany rezan Kosice’nin sevilen lezzetlerinden.

6- Lokše

Lokse, Kosice

Ülkemizde özellikle doğu illerinden çok tüketilen lavaş ekmeği lökse, Kosice’de ne yenir sorusuna lezzetli bir cevap veriyor. Sandviç yapmak için veya yemeklerin yanında fazlasıyla tüketilen bu tat Polonya genelinde çok seviliyor.

7- Gulášová Polievka

Gulášová Polievka, Kosice

Kosice’de çok sevilen bir et yemeği olan gulasova polievka, lezzetiyle yiyenleri mest ediyor. Haşlanan sığır etlerinin patates ve havuçla birlikte sunulduğu bu tadı denemenizi öneriyoruz.

8- Bryndzové Pirohy

Bryndzové Pirohy, Kosice

Kosice’de ne yenir sorusuna popüler ancak yapımı bir o kadar zahmetli yemek bryndzove pirohy, harika bir cevap veriyor.. Geleneksel yemeklerden biridir. Açılan hamurların içerine patates püresi konularak haşlanıyor. Sonrasında kızartılmış pastırmalar eklenerek sunulan bu yemek seveceğinizi düşündüğümüz lezzetler arasında.

9- Parené Buchty

Parené Buchty, Kosice

Sıra en tatlı kısma geldi. Şehrin lezzetli yemeklerinin üzerine tatlı yemeden olmaz dedik. Farklı reçel türlerinden yapılan parene buchty,beş çaylarının yanında yiyebileceğinizden tatlı lezzet.

10- Šišky

Sisky, Kosice

Alman çöreği olarak bilinen bu puf puf hamurlar Kosice’de sıklıkla tüketiliyor. İçi boş yada reçel dolgulu olan hamurlar pudra şekeriyle birlikte servis ediliyor.

11- Slovenske Palacinky

Slovenske Palacinky, Kosice

Krebin krema ve soslarla birleştiği bu tatlı damaklarınızı şenlendirecek. Muzlu, çilekli, kivili ya da sadece çikolatalı olarak alabileceğiniz krepleri denemezseniz, üzülürsünüz. 🙂

12- Trdelnik

Trdelnik, Kosice

Popüler sokak lezzetlerinden olan trdelnik, külah şeklinde kızartılmış hamurlardır. Şekerle kaplanan bu hamurların içlerini dilerseniz meyve ve kremayla birlikte doldurabiliyorsunuz.

13- Kofola

Kofola, Kosice

Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’nın popüler lezzetlerinden biri olan kofola, daha önce tattığınız içeceklerden oldukça farklı olabilir. Denemenizi ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz. 🙂

Kosice gezilecek yerler yazımızı incelediniz mi?

Kosice’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin