Kilkenny’de Ne Yenir, Ne İçilir? | Şehir Lezzetleri

İrlanda’nın muhteşem kenti Kilkenny’de ne yenir sorusuna cevaplar aradık…

” Kilkenny’de Ne Yenir, Ne İçilir” başlıklı yazımızda kentte mutlaka denemeniz gereken o lezzetleri derledik. Birlikte incelemeye ne dersiniz?

Kilkenny geziniz sırasında aç kalmayacağınızdan eminiz.. Ülkenin geleneksel yemeklerinin yanı sıra dünya mutfağından pek çok lezzet ile de karşılaşacağınız Kilkenny restoranlarını ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Listenin ilk sırasında;

1- İrlanda Güveci

İrlanda Güveci, Kilkenny

Kuzu eti, patates, havuç ve soğan ile yapılan bu yemek ülkenin ulusal yemeklerinden biri. İsmi ise İrlanda Güveci… Sulu yemekler içerisinde en sevilenlerinden biri olan ve besleyiciliği oldukça yüksek bu lezzet, İrlanda halkı tarafından da sürekli pişirilen yemeklerden biri. Denemenizi tavsiye ederiz.

2- Domuz Pastırması

Domuz Pastırması, Kilkenny

Ülkede Domuz Pastırması çok seviliyor. Genellikle lahana turşusu ile birlikte servis edilen bu aperatif, Kilkenny birası ile sıklıkla tüketilen yiyeceklerden biri. Bazen de görseldeki gibi yumurta ile birlikte servis edildiğini görebilirsiniz. 🙂

3- Boxty

Boxty, Kilkenny

Ülkenin yöresel lezzetlerinden biri de Boxty.. Patates, un, yumurta ve kabartma tozu ile yapılan bu mücverimsi yiyecek, vejetaryenler için biçilmiş kaftan. Yanında da çoğu zaman haşlanmış kabak servis ediliyor. Tadı ise oldukça lezzetli. Denemenizi tavsiye ederiz.

4- Çoban Pasta

Çoban Pasta, Kilkenny

Bazen büyük kek kalıplarında bazen de küçük tart kalıplarında yapılan bu lezzetli İngiliz yemeğinin ismi Çoban Pasta… İçerisinde dana etinden yapılmış  kıyma, tavuk suyu, patates püresi,  havuç, soğan ve parmesan peyniri yer alan bu leziz yemek, Kilkenny restoranlarında sipariş verebileceğiniz içerik olarak zengin ana yemeklerden biri.

5- Kilkenny Birası

Kilkenny Birası

Kentin yerli üretim bir de birası var. Bu lezzet açısından zengin baharatlarla tatlandırılmış biralara Kilkenny ismi verilmiş.

Dünyaca ünlü Kilkenny birası, kent seyahatiniz boyunca denemeniz gereken içeceklerden biri. Ne de olsa ülkenin ulusal içeceği..

6- Smithwicks

Smithwicks, Kilkenny

1700’lü yıllardan beri Kilkenny’de üretilen Smithwick biraları sonradan Guinnes tarafından satın alınsa da, kentte yeri bir başka. İrlanda’ya özgü bu kırmızı bira, tam tamına 300 yıllık bir tarihe sahip ve ülkenin gelenekselleşmiş içeceği. Yani denemeden dönmemeniz gerekenlerden bir diğeri..

Kilkenny Gezilecek Yerler yazısı için..

Kilkenny’de ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıdaki yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin