İrlanda’da Ne Yenir, Ne İçilir? | 13 Nefis Lezzet

Doğasıyla, sevecen insanlarıyla ve birasıyla turistlerin akın ettiği İrlanda’nın geleneksel lezzetlerini birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

İrlanda’da ne yenir , ne içilir isimli yazımızı inceleyerek, İrlanda’nın geleneksel lezzetlerini keşfedebilirsiniz. Britanya Adası’nın neredeyse tamamına sahip olan İrlanda, muhteşem doğasının yanı sıra yüzyıllık kültürüyle ön plana çıkıyor.

#1 İrlanda’da Ne Yenir ?

Listemizin ilk sırasında;

1- Sodalı Ekmek

Sodalı ekmek

İrlanda’da her evde bulabileceğiniz sodalı ekmekler ülkenin geleneksel lezzetlerindendir. Herkesin kendine göre farklı bir tarifinin bulunduğu sodalı ekmeği isterseniz kuru meyveler ekleyerek tatlı hale getirebilirsiniz. Çoğu kişinin klasik haliyle sevdiği lezzetli ekmeği tereyağı ve çayla denemenizi öneriyoruz.

2- Dublin Coddle

Dublin Coddle

Ülkenin başkenti Dublin’den adını alan yemeğin görüntüsü bile iştah açmaya yetiyor. Sosis, pastırma, soğan ve patateslerin birlikte harmanlandığı bu lezzet kulağa karışık gelse de oldukça az yağlı olması sebebiyle gayet hafif. Denemenizi önerdiğimiz popüler lezzetlerden biridir.

3- Bangers and Mash

Bangers and Mash

Kızartılmış sosislerin, susam yağıyla kavrulan patates püresinin üzerinde servis edildiği lezzetli bir yemektir. Sosis sevmeyenlerin bile lezzetiyle büyüleyecek olan bangers and mashı yanında soğuk birayla birlikte denemenizi öneriyoruz.

4- Irısh Beef Stew

Irısh Beef Stew

İrlanda’nın favori akam yemeklerinden olan Irısh beef, güveçte pişirilen sığır etlerinin, soğan patates ve kırmızı şarapla marine edilmesinden meydana gelmektedir. Üzerine bir tutam maydanoz serperek şık bir sunumla servis edilen yemek özel günlerin vazgeçilmezlerinden biridir.

5- Garlic Roasted Cabbage

Garlic Roasted Cabbage

Lahanaları ince dilimler halinde yuvarlak olarak kestikten sonra her iki tarafının sarımsakla ovulduğu farklı biz lezzettir. Yapımı pratik ve tadı lezzetli olan bu lahanaların üzerine dilerseniz karabiber ve pul biber serpebilirsiniz.

6- Beef and Cabbage Casserole

Beef and Cabbage Casserole

Salamura edilmiş lahanaların, sığır etiyle harmanlanarak fırınlandığı yemek pratik ve lezzetli tariflerden biri. İrlanda sofralarının sevilen yemeklerinden biri olan bu tarif genellikle ana yemeğin yanında aperatif olarak servis edilmektedir.

7- Mini Shepherd’s Pies

Mini Shepherd's Pies

İrlanda’nın en sevdiğimiz tariflerinden birine geldi sıra. Mini Shepherd’s Pies’ler hem şık sunumuyla hem de doyuruculuğuyla ön plana çıkıyor. Muffin kaplarına konulan kavrulmuş etlerin üstü patates püresiyle kapatıldıktan sonra fırınlanıyor. Birçok restoranda bulabileceğiniz bu lezzeti kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

8- Irish Colcannon

Irish Colcannon

Geleneksel lezzetlerden biri olan Irish Colcannon, pratik tarifi ve lezzetiyle oldukça seviliyor. Haşlanmış patatesler, yağ ve kaşarla püre haline getirdikten sonra servis ediliyor. Genellikle yeşil soğanla birlikte sunulan colcannonu pastırma parçaları serperek de yiyebilirsiniz.

9- Irısh Bundt Cake

Irısh Bundt Cake

İrlanda usulü yapılan bu kekin en büyük özelliği üzerine dökülen ıslak sosta gizli. Eritilmiş sıcak sosun döküldüğü kek biraz soğuduktan sonra dilimler halinde servis ediliyor. Beş çaylarının ve kutlama sofralarının bir numaralı tatlılarından biridir.

10- Chocolate Guinness Cake

Chocolate Guinness Cake

Bu kekin özelliği kabaran keki ve portakallı aromasında gizli. Kabarmış kek, vanilyalı pasta kremasıyla birleştiğinde ortaya çıkan enfes tadı yemeye doyamayacaksınız.Ayrıca bu keki diğerlerinden ayıran özelliği içine meşhur Guinness birasının eklenmesidir.

11- St. Patrick’s Day Popcorn

St. Patrick’s Day Popcorn

İrlanda’nın koruyucularından olan St. Patrick’s adına kutlanan Hristiyan bayramına denk gelirseniz, festivalin tadını çıkartmalısınız. Aynı zamanda 17 Mart günü kutlanan bu festivallere özel yiyecekleri de denemelisiniz. Bunlardan biri olan St. Patrick’s Day popcorn’u denemeyi unutmayın.

12- Guinness Bira

Guinness Bira

İrlanda’ya özgü siyah bir bira olan Guinnes Bira, ülke genelinde herkesin elinde görebileceğiniz popüler bir içkidir. Dublin’de kurulmuş olan Guinnes biralarının ünü tüm dünyaya yayılmış durumda.

13- Irısh Cream

Irısh Cream

İrlanda’ya özel bir içki türü olan Irısh Cream, temel olarak likör bazlıdır. %17 alkol içeren bu içeceği kahveyle veya sütle birleştirerek tüketebilirsiniz.

*İrlanda gezilecek yerleri yazımızı okumak ister misiniz?

İrlanda’da ne yenir yazımız ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin