Kıbrıs’ta Kahvaltı Nerede Yapılır? | Ön Plana Çıkan 47 Mekan

Kıbrıs‘a kadar gelmişken bir kahvaltı deneyimi yaşamadan dönmek olmaz! Bu sebeple sizler için iyi bir yazı hazırladık. Kıbrıs’ta yolunuz hangi bölgeye düşerse düşsün; hellim peyniri, bıldırcın yumurtası, sarı peynir, nar ya da gül şurubu, sabsişa çayı, harnup, adaya özgü üzüm pekmeziyle kurulan serpme sofralarının yanı sıra pratik bir kahvaltı için Kıbrıs yapımı sandviç veya çeşitli soslara sahip olan mekanlarıdan bahsettik. Haydi bir an önce Kıbrıs kahvaltı mekanları listemizi okuyun!

Doğa İçinde Kahvaltı Mekanları

1- Pendaya Eko Garden

Burası Neresi? Lefke’nin rengi Pendaya Eko Garden’da yediğiniz tüm her şey bahçeden masanıza servis ediliyor. Hamur işleri konusunda oldukça başarılı olan mekanın aşçısı, mahiretli elleriyle muhteşem lezzetler hazılıyor. Devasa boyuttaki incir ağacının yanı sıra birbirinden farklı meyve ağaçları ile gelen herkeste hayranlık yaratıyor. Doğa ile bütünleşeceğiniz bu mekanda enerjinizi boşaltabiliyorsunuz. Dilerseniz burada konaklama imkanı da sunuyorlar.

2- Babil’s Garden

Burası Neresi? Doğanın tam içinden bir yer; Babil’s Garden. Kıbrıs’ta yapabileceğiniz en iyi kahvaltıyı burada bulabileceğiniz gibi buraya gelmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerektiğini unutmayın! Bu güzel mekanın bahçesinde otururken hafif esen rüzgar yüzünüze çarparken öte yandan önünüzedeki harika masanın tadını çıkartıyor olacaksınız. Üstelik bu lezzetli masayı en hızlı şekilde donatıyorlar. Size ise keyif içinde yemek kalıyor. Bilhassa mıhlaması ve iyi demlenmiş çayı damaklarda unutulmayacak bir iz bırakıyor.

  • Konum: İrfan Nadir Sk 24, Lapta 9300
  • Telefon: 0533 880 53 53
  • Çalışma Saatleri: 08:00–18:00
  • Yol tarifi al >

3- Gaziveren Çiftlik Evi

Burası Neresi? Sessiz sakin bir ortama sahip olan bu yer, doğa ile iç içe harika bir gün yaşamanız için fırsat sunuyor. Kahvaltı veya diğer öğünlerden hangisini tercih ederseniz edin dolu dolu bir masa ile karşılanacaksınız. Çocuklar için oyun alanlarının yer aldığı mekanda siz keyif içinde kahvaltınızı ederken çocuklarınız ise gönül rahatlığı ile oyun oynayabiliyorlar. Tertemiz bir işletme olduğu her halinden belli oluyor. Bunca güzel hizmetin karşılığında makul düzeyde bir ücret ödüyorsunuz. Kahvaltının ardından güzel bir kahve içip akabinde çiftlik hayvanlarını görmelisiniz!

Manzaralı Kahvaltı Mekanları

4- The Palm House

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

The Palm House (@thepalmhouse)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? 2010 senesinde faaliyetlerine başlayan The Palm House, Kıbrıs kahvaltı mekanları arasında önemli bir konuma sahip diyebiliriz. Gazimağusa’nın Palm Beach mevkiinde konumlanan bu yer sabahları kahvaltı, öğlenleri mola veren çalışanları gözdesi, akşama doğru ise gençlerin buluşma noktası haline gelmiş. Kıbrıs ve Türk mutfağının yanı sıra dünya lezzetlerini de menüsünde bulabileceğiniz restoranda tavsiyem yerel tatları denemeniz olacaktır.

Neden Gitmeliyim? Kahvaltısı öyle dolu geliyor ki masa görünmez bir hal alıyor. Ürünler yüksek kalitede olup herhangi bir hazır ürün kullanılmıyor. Saatlerce gıkınızı çıkartmadan oturabiliceğiniz bu mekanın sahibi de oldukça ilgili ve çalışanların servisteki başarısı da takdir edilesi türden. Konumu, temizliği ve iç dekorasyonu ise aldığı övgüyü ziyadesi ile hak ediyor.

  • Konum: Laguna Apartments, Palm Beach, Magusa, North Cyprus, Nadir Sk, Famagusta
  • Telefon: 0392 366 98 89
  • Çalışma Saatleri: 10:00–24:00 / Pazartesi kapalı*
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

5- Ilgaz Köy Fırını

Burası Neresi? Girne’nin Ilgaz Köyü’nde bulunan ve ismini de bulunduğu bu yerden alan Ilgaz Köy Fırını, bir yandan dağ bir yandan deniz manzarası ile harika bir kahvaltı için gereken tüm imkanları sağlıyor. Burada çalışan insanlarda en az bu şirin köy kadar sıcak ve samimi. Kalabalık dahi olsa servisleri hızlı, fiyatları ise ölçülü. Eğer pazar günü gelmeyi düşünüyorsanız sabah saat 10:00’dan önce gelmeniz gerekiyor.

Neden Gitmeliyim? Köy kahvaltısının en güzel halini burada bulabilirsiniz. Kahvaltıda servis edilen Karadeniz usulü yufka ile kullanılarak yapılan kıymalı ve ıspanaklı börekleri oldukça başarılı olup sıcak aperatifleri de lezzetli. Pek çok yere kıyasla yumurta, menemen ve mıhlama gibi ürünler kahvalının içerisinde dahil edilmiş. Reçellerin hepsi organik olduğu kadar kullanılan malzemelerin tamamı el yapımı.

  • Konum: Ilgaz 99360
  • Telefon: 0542 882 10 36
  • Çalışma Saatleri: 07:00–21:00
  • Yol tarifi al >

6- Deks Thalassa Cafe & Bar

Burası Neresi? Denizin hemen yanında konumlanan bu yeri lüks, sessiz ve sakin olarak tanımlayabilirim. Kahvaltı menüsünde Türk, İngiliz ve  kontinental kahvaltı alternatifleri yer alıyor olup vejetaryen seçenekleri de bulunuyor. Mekana girişinizden itibaren güleryüz ve ilgi ile karşılayan personeller sayesinde harika bir deneyime dönüşüyor. Tenis kortları, su kaydırakları, mini golf, mini market ve çok daha fazla olanakları yer aldığı mekanda hem karnınız hem ruhunuz doyacak.

  • Telefon: 0533 844 70 49

7- Altın İnci Restaurant

Burası Neresi? Lapta’nın en iyi tepelerinde konumlanan tarihi bina içinde hizmet vermekte olan Altın İnci Restaurant, kahvaltı başta olmak üzere öğle ve akşam yemekleri için daha mükemmel bir yer düşünülemezdi. Mekana girişte sıcak bir karşılamanın ardından çıkana kadar en iyi şekilde ağırlanıyorsunuz. Burada geleneksel bir köy kahvaltısı, İngiliz kahvaltısı ve Türk kahvaltısıne ek olarak masaya gelen mıhlama, menemen ve daha pek çok lezzet bulunuyor.

Neden Gitmeliyim? Öğle yemeğinde ise Rus, Çin, İtalyan, Hint ve Türk mutfağını birbirinden kaliteli yemeklerini servis ediyorlar. Bu tepede konuşlanmış, Akdeniz’in en iyi yapılarından biri olan 17. yy’da  yapılmış Timios Prodromos Kilisesi’nin akıllara durgunluk veren manzarasını ayaklarınızın altına seren geniş teraında ya da içeride oturmayı seçebilirsiniz.

  • Konum: Kooperatif binası yanı, Sehit Celal Hasan Cd, Lapta 99440
  • Telefon: 0533 864 35 60
  • Çalışma Saatleri: 10:00–24:00 / Cumartesi-Pazar 10:00–24:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

8- The Village Bistro Bar

Burası Neresi? 2009 senesinde Esentepe’de Kaplumbağa Koyu’na yakın bir noktada açılan The Village Bistro Bar, bölgedeki herkesin buluşma noktası haline gelmiş. Hem bir bistro hem bar hem de restoran olarak hizmet veren bu yerde saat 11:00’da Türk ve İngiliz kahvaltı servisi verilmeye başlanıyor. Kıbrıs kahvaltı mekanları listenize mutlaka eklemelisiniz!

9- Limuzinler Kahvaltı, Kafe & Bar

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Limos Girne (@limosgirne)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Mimari tasarımı ile tarihi ve kültürel bir mekan olarak düşünebilirsiniz burayı. Bu güzel mekanın çevresi oldukça nizamlı şekilde düzenlenmiş olup manzarası ise kusursuza yakın. Kıbrıslı bir Türk aile tarafından onarılarak hizmete açılmış olan Limuzinler Kahvaltı, Cafe & Bar modern, konforlu ve rahat zaman geçirebilmeleri üzerine çalışılmış. Venedik Limanı Kalesi ile keşistiği harikulade konumu ile mekanın ayrıcalığını yaşayacaksınız. Buraya sadece keyifli bir yemek yemek için gelmeli ve sırf bunun için dizayn edilmiş yerin tadını çıkartmalısınız. Denize karşı oturup önünüze serilecek olan harika kahvaltı sofrası karşısında heyecan duyacaksınız.

  • Telefon: 0539 107 44 41
  • Çalışma Saatleri: 08:00 – 02:00
  • İnstagram

10- Ilgaz Köyü Kahvaltı Restoranı

Burası Neresi? Bulunduğu köyün tepe noktasında yer alan Ilgaz Köyü Kahvaltı Restoranı, herkesin gözdesi durumda. Tatlı mı tatlı bu restoranda köy yemeklerinin tadını çıkartabilirsiniz. Hele ki söz konusu kahvaltı olduğunda başarısı çokta tartışmaya açık değil. Günlük olarak servis edilen taze köy ekmekleri, reçel çeşitleri ve meyve suları takdire şayan. Akşam yemeklerinde hazırlanan tüm ürünler ise ev yapımı olup tüm bunların tadını muhteşem manzara ile taçlandırıyorsunuz. Hafta sonu gelmeyi düşünüyorsanız rezervasyon yaptırmanız şart. Zira bunca yolu gelip hayal kırıklığına uğramanızı istemeyiz.

  • Telefon: 0542 882 10 36

Serpme Kahvaltı Mekanları

11- Asmaaltı Tezgah Cafe

Burası Neresi? Çevresini saran Büyük Han, Kumarcılar Han, Tarihi Bereket Fırını gibi tarihi mekanların çevrelediği Asmaaltı Tezgah Cafe otantik bir atmosfere sahiptir. Personeller güler yüzlü olup ücretler oldukça makul düzeyde. Şehrin gürültüsünden uzaklaşarak huzur içerisinde oturup bir şeyler yiyebileceğiniz aile ortamı sunan bu yerde saatin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile. Seçkin ancak bir o kdar da samimi olup sabahları güne başlamak için oldukça ideal bir nokta.

12- Cookies Bake & Shop

Burası Neresi? 2014 senesinde kurulan bu mekan, kendine özgü olan tatları ile gelen müşterilerini ağırlama devam ediyor. Sevdikleriniz ile beraber keyifli sohbet ortamı yaratan Cookies Bake & Cafe, her yaş skalasındaki kişilere hitap ediyor. İçinde neredeyse her şeyin bulunduğu köy kahvaltısı ve bir de mini kahvaltı tabağı mevcut. Çalışanlar arkadaşlar sıcakkanlı ve servisleri de oldukça iyi.

  • Konum: Gazeteci Kemal Aşık Caddesi, Lefkoşa 99010
  • Telefon: 0533 834 10 80
  • Çalışma Saatleri: 06:00–22:30
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

13- Özsüt

Burası Neresi? 1938 yılında İzmir‘de açılan Özsüt, açıldığı ilk zamanlar yalnızca yoğurt ve kaymak satılıyorken akabinde saray mutfağına özgü tatlılar da eklenmiştir. Zamanla ünü artarak devam etmiş, kendini ve ürün yalpazesini geliştirmiştir. 90’lı yılların başında ilk şubesini Alsancak açtılar. Sonrasında franchising vermeye başlayarak ülkenin dört bir noktasına yayıldılar. Tatlı-tuzlu kruvasanlar, boyoz, açma ve poğaça çeşitleri, su böreği, pratik ve serpme kahvaltı seçenekleri ile aradığınız tüm lezzetleri bulabilirsiniz.

14- Hellim Cafe & Restaurant

Burası Neresi? Girne Limaz’da konumlanan Hellim Cafe & Restaurant, 2018 senesinde faaliyete geçmiş olup açıldığı ilk günden itibaren kazandığı başarıyı aynı doğrultuda bugünlere dek taşımıştır. Oldukça geniş kahvaltısı ve öğle yemekleri ile bilinen bu yer, Kıbrıs’ı ziyaret eden kişiler tarafından sıkça tercih edilir hale gelmiş. Dünya mutfağından lezzetlerin sunulması bir yana fiyatları ise bir hayli makul seviyede. Açık alanda oturup Atatürk heykeli ve denize karşı enfes kahvaltı için burayı gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.

15- Mado Kafe

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Mado KKTC (@madokktc)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Şehir merkezinde yer alan hepimizin bildiği ve gittiğini düşündüğüm Mado Cafe, iyi tasarımı ve sahip olduğu hoş bahçesi ile gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor. Tatlısından tuzlusuna, sıcak içeçeğinden soğuk içeceğine kadar her türlü ürün yelpazesine sahip olan mekan h tüm kesime rahatlıkla hitap ediyor. Bir pastaneden çok daha fazlası olan Mado, sabah kahvaltıda sunduğu binbir çeşit kahvaltı seçeneği ile de gönülleri feth ediyor. Sizde riske girmeyip bildiğim yere ve bildiğim lezzete gideyim derseniz, hiç düşünmeden buraya gelmenizi tavsiye ederim.

  • Konum: Osmanpaşa Cd no:15, Lefkoşa 99010
  • Telefon: 0533 852 62 36
  • Çalışma Saatleri: 08:00–01:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

16- Sapqa Café

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

ŞapqA (@sapqa)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Kıbrıs‘a açıldığı yıldan bu yana uluslararası bir standart getiren Sapqa Café’de sandviç, kek, çay, kahve ve yemek çeşitlerine kadar geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Fiyatları ise hayli makul düzeyde. Sahip olduğu terasında oturup verimli şekilde çalışan personellerin servis ettiği lezzetli yemekleri yiyebilirsiniz. Çoğu kişinin buluşma noktası haline gelen cafede masa oyunları da oynayarak sevdikleriniz ile beraber eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Kahvaltıda yaklaşık olarak 24 çeşit ürün servis ediliyor olup her biri birbirinden iyi tatlara sahip oluyor. Sağlam bir kahvaltı için vakit kaybetmeden yerinizi alın derim.

  • Konum: Ayia Varvara – Anarita, Anarita 99300
  • Telefon: 0548 828 04 44
  • Çalışma Saatleri: 08:00–02:00
  • Ortalama Fiyatlar: İki kişi için 120 TL
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

17- Girne Tavernası

Burası Neresi? Girne merkezde konumlanan Girne Tavernası, tüm gün boyunca kahvaltı servisi yapıyor olup yerli olsun yabancı olsun bütün turistlerin dikkatini çekiyor. Oldukça büyük bir bahçede hem dinlenip hemde kahvaltı edebileceğiniz birçok noktada konforlu bulunan oturma yerlerine sahiptir. Akşam yemekleri içinde tercih edebileceğiniz alakart menüsü mevcut. Kıbrıs’ın leziz et yemeklerinin yanında vejetaryen seçenekleri de bulunuyor.

  • Telefon: 0392 815 27 99

18- Stone Cavern

Burası Neresi? Günlük et yemekleri, kahvaltı seçenekleri ve tapas barı ile Stone Cavren’de günlük taze olarak hazırlanmış yemekler sevis ediliyor. Bir yandan eğlence mekanı olarak gelebileceğiniz bu yerde canlı müzik performansları da sergileniyor. Eğer bunun için gelmek isterseniz mutlaka arayarak iletişime geçmeniz gerekiyor.

  • Telefon: 0542 878 15 56
  • Çalışma Saatleri: 09:00 – 23:00
  • İnstagram

Açık Hava Kahvaltı Mekanları

19- Kybele Restaurant

Burası Neresi? 800 yıllık tarihe sahip Bellapais Manastırı’nın bahçesinde yer alan Kybele Restaurant, belkide en iyi görünüme sahiptir. Gül ve palmiye ağaçlarının arasında sağladığı eşsiz ortam sizi adeta cennetten bir köşede oturuyormuş hissi veriyor. Akdeniz manzarasını tüm çıplaklığı ile izleyebileceğiniz yerde dünya mutfağına ait çoğu lezzeti tadabilirsiniz. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinin servis edilmesinin yanı sıra brunch ve kokteylde bulunuyor. Hatta öyle ki bahçesinde bir de bar mevcut. Burada da oturarak dilediğiniz içeceği içebilirsiniz. Atmosferinin güzelliği sebebine dünyanın dört bir yanından insanlar özel kutlamalar için buraya geliyorlar. Düğün, nişan ve doğum günü gibi kutlamalar için ise oldukça deneyimli oldukları da aşikar.

  • Konum: Şehit Fuat Niyazi Sokak, Beylerbeyi 99320
  • Telefon: 0542 877 77 70
  • Çalışma Saatleri: 11:00–23:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

20- Argonya

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Argonya Bakery (@argonya)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Güzelyurt ile Lefke yolunda konumlanan Argonya, oldukça özel bir mekan olup cemile ve feslikan çiçekleri arasında gizlenmiş saklı bir cennet. Yeşillikler içerisinde yapacağınız kahvaltıda börek, köy ekmeği ve çörek gibi Kıbrıs’a özel fırın türleri yer alıyor. Bunlar arasında kabak böreği ve tahinli mamüller favorimiz oldu. Hızlı servisleri ve güleryüzlü personelleri ile gelenlere muhteşem bir deneyim yaşatıyorlar. Sahip olduğu kaliteye bakıldığında ücretler gayet makul düzeyde. Kıbrıs tatlarını doyasıya yiyebileceğiniz bu mekanda, keyifli ve uzun saatler geçirebilirsiniz. Gelmeden önce rezervasyon yaptırın ve işinizi şansa bırakmayın derim!

21- Çıralı Bakery

Burası Neresi? Sıcak bir atmosfere sahip olan Çıralı Bakery, bahçesindeki ağaçların gölgelik ettiği alanda yapacağınız kahvaltıyı uzun süre hafızanızdan silemeyebilirsiniz. 1946 senesinde Kıbrıs’ın Çıralı Köyü’nde kurulmuş olan bu mekan, belirli bir dönem merkezde unlu mamül üretimi yapmış. Akabinde Girne Karakum Fırını ismi ile faaliyetlerine devam ederken 1982 yılında şuan ki ismi olan Çıralı Ekmek Fırını olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Bir zaman sonra kapasitesini artırmış ve temizlik konusunda da nam salmış. Üstelik çocuklu aileler için oldukça geniş bir bahçe ve oyun alanlarını da mevcut. Sigara börekleri bir harika! Bölgede bulunan diğer mekanlara kıyasla çok daha uygun.

22- Sevinç Bahçesi

Burası Neresi? Bahçesinde düğün ve parti gibi pek çok etkinliğinde gerçekleştirilebildiği Sevinç Bahçesi Kıbrıs Karşıyaka’da yer alan bir restorandır. Geniş bahçesinde sizler kahvaltınızı ederken çocuklarnız ise diledikleri gibi güven içerisinde oyun oynayabilirler. Burada her türlü Türk kahvaltısı çeşidi bulabileceğiniz gibi hafif öğle yemekleri ve mezelerden meydana gelen bir menüyede sahip.

  • Telefon: 0533 880 12 70
  • Çalışma Saatleri: 08:00 – 22:00

23- Parea Restoran & Bar

Burası Neresi? Girne’de yer alan eski Türk mahallesindeki kilisenin yanında konumlanıyor. Restoran ve bar olarak faaliyet gösteren mekan her ne kadar merkezi bir noktada olsa da nispeten tenha olduğunu söylemek mümkün. Restoranın işletildiği bina 2018 senesinde onarılarak misafirleri ile buluşturulmuştur.

Neden Gitmeliyim? Huzurlu bahçemiz adını verdikleri limon ve zeytin ağaçlarının gölgelik ettiği avlusunda oturup keyfini sürün. Rahat ve bir o kadar da modern bir dekor ile misafirlerinin konforu düşünülmüş olup çalışan ekibinde profesyonelliği ile birleşince burayı sevmemek mümkün değil. Balkan ve Ortadoğu tatlarının harmanlandığı İtalyan, Fransız ve İspanyol mutfaklarının sunumlarının güzelliği takdir edilesi.

24- Green Heights Park

Burası Neresi? Gürültüden uzak huzurlu bir kahvaltının kapılarını aralayan Green Heights Park’ta havuz başında oturabilirsiniz. Burada yapabileceğiniz aktivitelerin sınırı yok! Havuz ve jakuziye girmk, botanik bahçede dolaşmak, kuşlardan oluşan küçük hayvanat bahçesini gezmek bunlardan yalnızca birkaçı. Kapıdan ilk girdiğinizde böyle bir yer ile karşılaşmayı ummuyorsunuz ancak içerisi tam bir saklı cennet.

  • Konum: Atatürk Caddesi, Yeşiltepe 99360
  • Telefon: 0533 851 75 57
  • Çalışma Saatleri: 08:30–19:30
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

Pratik Kahvaltı Mekanları

25- Bereket Fırını

Burası Neresi? Lefkoşya’nın popüler fırını Bereket, neredeyse 200 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. Bunca yıl içinde pek çok kez el değiştirmiş olsa da sunduğu lezzetlerin tatları hep aynı kalmış. Tam bir aile işletmesi olan fırının tahta kapısından içeriye girdiğinizde mutfağı görebiliyor ve ne denli hijyenik koşullarda çalıştıklarını anlayabiliyorsnuz. Günün her saati birbirinden güzel lezzetlere sahip ürünleri bulabilirsiniz. Kıbrıs’ın ünlü hellim peynirini hemen hemen her ürüne koymuşlar. Gerçekten neye koyarlarsa koysun yakıştığını söylemek mümkün. Ne yemeyi tercih ederseniz edin doyurucu ve lezzetli olacağını unutmayın.

26- Penevet Bakery & Cafe

Burası Neresi? Güzelyurt’un incisi diye adlandırabileceğim mekan, kahvaltı konusunda büyük bir fark yaratıyor. Masaya gelen ürünler göze hitap eden sunumlar ile yapılıyor olup tüm her şey gayet taze şekilde getiriliyor. Gözlemeler hemen oracıkta açılarak pişiriliyor ve sevis ediliyor. Kıbrıs kahvaltı mekanları listenize ekleyerek kendinize iyilik etmiş olursunuz. 🙂

  • Konum: Ecevit Caddesi, Güzelyurt 99700
  • Telefon: 0392 714 33 22
  • Çalışma Saatleri: 07:00–18:00
  • Yol tarifi al >

27- Sülkem Simit Evi

Burası Neresi? Bazı sabahlar canımız simit ile güne başlamak ister. Bu durumda Kıbrıs’taki meşhur simitçi olan Sülkem Simit Evi, bol çeşitleri ve taze ürünleri ile bir numaralı gözde haline gelmiş. Yılların kalitesini barındıran bu yerin, servisteki başarısı ve hijyen konusundaki hassasiyetleri takdir görüyor. Bölgede yiyebileceğiniz en iyi simiti satan mekanda hellimli simit ve dereotlu peynirli poğaçasını yemeden ayrılmayın!

  • Konum: Gazeteci Hasan Tahsin Cd, Lefkoşa 99010
  • Telefon: 0392 229 12 81
  • Çalışma Saatleri: 06:00–17:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

28- Sedirhan Restaurant

Burası Neresi? Lefkoşya’da konumlanan Sedirhan, Büyük Han’da yer alıyor. Tarihi yapı ayrı olarak ön plana çıkarken burada oturup bir şeyler yiyip içmek kendinize iyi hissettirecek. Orta Doğu ve Türk mutfağına yatkın olan menüsü ile ilgi odağı olurken aynı zamanda Kıbrıs’a özel tatlarda oldukça dikkat çekici. Özellikle son dönemlerde sunduğu enfes kahvaltısı ile de dillerden düşmüyor. Otantik atmosferi ile sizi içine çeken bu restaurantta, kıymalı böreğin tadı damağınızda unutamayacağınız bir iz bırakacak.

  • Konum: Asmaaltı Sk, Lefkoşa 99010
  • Telefon: 0392 228 77 60
  • Yol tarifi al >

29- Rabinez Gözleme Evi

Burası Neresi? 2015 yılından itibaren meşhur olmaya başlayan Rabinez, Girne’ye giderken ana yol güzerhagında ve oldukça kolay bir noktada yer alıyor. Kahvaltısı şöyle dursun adından da anlayacağınız üzere gözleme konusunda ustalar! Her sene katlanarak devam eden kalitesi ve müşteri ağırlama anlayışı gelişiyor olup sahipleri de bir o kadar samimi insanlar. Olurda Kıbrıs’a yolunuz düşerse hiç düşünmeden kahvaltı mekanları listenize ekleyerek gelmelisiniz.

30- Açmenya Kafe & Pastane

Burası Neresi? Kıbrıs’ta gezerken yoruldunuz ve bir şeyler yemeye ihtiyacınız var. O zaman rotanızı Açmenya Kafe & Pastane’ye çevirmeniz yeterli. İster kahvaltı edin ister tatlı bir şeyler yiyin. Ne ararsanız burada bulacaksınız. Dilerseniz içeride oturun dilerseniz havanın tadını çıkartmak için dışarı oturun. Çocuklu aileler için açık ve kapalı oyun alanları da mevcut. Burayı seveceğinize eminim!

31- Sova Kafe

Burası Neresi? Girne merkezde yer alan Sova Kafe, son zamanlarda popüler bir hale gelmiştir. Geniş yelpazedeki menüsü ile suşi, makarna, köfte gibi sevdiğimiz yemeklerin yanı sıra Avrupa mutfağını bulabilirsiniz. Geç kahvaltı yapmayı seviyorsanız, sizin için biçilmiş kaftan! Kahvaltınızı 30’dan fazla çay çeşidi arasından birini seçerek taçlandırabilirken, kahvaltı sonrasında ise mahiretli ellerden çıkan kaliteli kahvesini de içebilirsiniz. İç mekanda duvarlara işlenen sanat eserleri ve rahat koltuklarda gününüzü güzelleştirirken arka bahçesinde de oturmayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca belirtmem gerekiyor ki buranın bir de açık hava sineması mevcut.

  • Konum: Kurtuluş Cd 24, Girne 99300
  • Telefon: 0548 869 14 73
  • Çalışma Saatleri: 12:00–01:00
  • İntagram
  • Yol tarifi al >

32- Çıtır Simit Evi

Burası Neresi? Kıbrıs Alsancak’ta popüler olan mekan hem yerel halk hem de turistler için önemli yere sahiptir. Kültüre özgü hamur işi ürünlerinin yapılmaya başlanmasıyla daha çok ilgi görüyor olup kısa zaman içerisinde kahvaltı mekanları arasında ön plana çıkmaya başlamıştır. Menüde yer alan ürünlerin hepsini günün hangi saatinde gelirseniz gelin bulabilirsiniz. Samimi ortamı ve havadaki ekmek kokusu sizi karşılayan mekanda sandviç, simit, çörek ve Türk simitlerinden yiyebilirsiniz. Çıtır Simit Evi’nin çalışanları gösterdikleri alakalı tavırlar ile müşterilerinin tekrar ziyaret etmesine zemin hazırlıyorlar.

  • Konum: Karaoğlanoğlu Caddesi No: 69 B, Alsancak 99360
  • Telefon: 0533 822 23 25
  • Çalışma Saatleri: 06:00–20:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

33- Kafe Göktan

Burası Neresi? Kahvaltı ve brunch için alternaitfleriniz arasına ekleyebileceğiniz Kafe Gökhan, ev yapımı ve taze olarak hazırlanan ürünler sunuyor. Özenli servisleri ile gidilmeye değer bir yer olup Kıbrıs’ın öne çıkan lezzetlerinden çıtır patates kızartması ve köy hellim peynirini denemelisiniz. Burann bir de bidda badadez isimli orjinal tostundan da yemeniz gerekiyor.

34- Yemek Loca Fırını

Burası Neresi? 2013 senesinde hizmete açılan Food Lodge Bakery’de Kıbrıs’ın geleneksel tarzı ve doğal ürünler kullanılarak yapılan ekmeklerin mis kokusu sarıyor dükkanı. Çeşitler arasında; Alman çavdar, bagetler, kepekli ekmek,  rustik cevizli ekmek, ciabatta ve ekşi mayalı ekmekler yer alıyor. Öne çıkan lezzetler arasında ise taze kremalı çörekler, havuçlu kekler ve daha nice yeni pişmiş ürünlerden satın alıp afiyetle yiyebilirsiniz. Mekanın içeri ve dışarıda oturma alanları bulunuyor olup muhteşem kahvaltıları ve öğle yemeklerini konfor içinde yiyebilirsiniz.

  • Telefon: 0533 839 87 64

35- Mardo Dondurma

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Mardo (@mardoicecream)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Çatalköy’de bulunan Mardo Cafe’de leziz kahvaltı ve öğle yemeği için yemekler bulabilisiniz. Hele bol porsiyonlarda yapılan krepler servis ediliyor ki tadından yenmez. Masaya gelen sunum kadar tatları da bir o kadar muhteşem. Temiz olan mekan herkes tarafından yoğun olarak tercih ediliyor. Kremalı dondurmalar konusunda üzerine tanınmayan kafede külahta ya da kapta bol miktarda satın alabilirsiniz.

36- Lavonne Pastanesi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Lavonne (@lavonnepatisserie)’in paylaştığı bir gönderi

Burası Neresi? Yüksek kalitedeki pastane olan Lavonne, klasik bir pastaneden daha fazlasını veriyor. Her daim muhteşem bir deneyim yaşatmak isteyen bu mekanda mutfakta ustalaşmış kişilerce hazırlanan ürünler oldukça leziz. Unlu mamuller, kekler, poğaçalar, tuzlu kahvaltı, sandviçler, börekler ne ararsanız bulabilirsiniz. Hızlı bir kahvaltı ya da uzun uzadıya süren bir kahvaltı…

37- George Kafe

Burası Neresi? Hem uygun fiyatlı olsun hem de güzel bir kahvaltı edeyim diyorsanız rotanızı George Kafe’ye çevirin. Girne şehir merkezinde bulunan bu mekanda, tüm kalabalıklığı ve hayatın olağan akışını oturup izleyebilirsiniz. Leziz yemekler ve sonrasında afiyetle içebileceğiniz çok iyi kahveler de bulunuyor. Gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan çalışanları ise ellerinden geldiğinde rahat etmeniz için çaba gösteriyorlar. Geç vakitlere kadar kahvaltı bulabileceğiniz gibi öğle yemeği, brunch ve akşam yemeklerinde İngiliz ve Akdeniz mutfaklarının harmanlandığı lezzetler sunuluyor.

  • Konum: Girne 99300
  • Telefon: 0533 865 01 45
  • Çalışma Saatleri: 08:00–01:00
  • Yol tarifi al >

38- Passage N.199

Burası Neresi? Tam köşede iki katlı bir lounge olarak faaliyet gösteren Passage N. 199’da kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, atıştırmalıklar, içecekler, kokteyller ve kahve servisi yapılmakta. Menü öylesine kalabalıkki seçerken insanın kafası karışmıyor değil. Çok sık sipariş edilenler arasında; fajita, burger, dürüm, salata ve kremalı makarna yer alıyor. Kapalı ve açık oturma alanları ile hizmet gösteriyor olup hafta sonları bilinen dj ve gruplar performans sergiliyorlar.

  • Konum: Bahriyeli Sokak Karakol Özalp Apt, Gazi, Famagusta
  • Telefon: 0533 888 01 98
  • Çalışma Saatleri: 08:30–03:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

39- Mug & Bean Cafe

Burası Neresi? Kıbrıs’ın batı kıyısında yer alan Mug & Bean Cafe, mutlaka gelinmesi gereken bir yer. Oldukça iyi bir dekora sahip mekan hamur işi konusunda oldukça başarılı. Mutfakları tertemiz olup pek çok çay ve kahve seçenekleri mevcut. Kahvaltı ve omlet çeşitlerini ve daha fazlasını sipariş ederek güne harika bir başlangıç yapabilirsiniz.

  • Telefon: 0542 889 99 79

40- Karma Bar

Burası Neresi? Gecenin geç saatlerine kadar devam eden eğlencesi ile bulunduğu bölgenin ünlü bir  İngiliz köşe pubı olarak nitelendirilmektedir. Bilindik bir geleneksel pub olan Karna Bar, İngiliz kültürüne ait yemekler konusunda hayli başarılı. Her şeyi ile tam bir İngiliz kahvaltısı sunuyorlar. Arka fonda çalan müziğin üzerinizde bıraktığı his ve oturduğunuz saatler boyunca servis edilen yemeklerle keyfiniz ikiye katlanacak.

  • Telefon: 0533 870 73 72

41- Jolly Joker Kafe & Bar

Burası Neresi? Her ne kadar eğlence için gidilen bir mekan olsa da sabahları kahvaltı için de gelebilirsiniz. Canlı müzik performansları ile iyi bir eğlence deneyimi yaşatmayı başarıyor doğrusu. Haftanın her günü açık olup mekan kadar enerjik kadrosu ile tam bir hizmet sunuluyor. Keyif veren mekanın geniş bahçesinde yiyip içebilir ve eğlenebilirsiniz.

  • Konum: Üniversite Yolu Sk C-36, Girne 99320
  • Telefon: 0533 875 53 55
  • Çalışma Saatleri: 09:30–03:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

42- Eat and Meat

Burası Neresi? İçi ve dışı oldukça profesyonel şekilde tasarlanmış olan bu mekan Lefkoş’yada konumlanıyor. Aromalı kahveler, kokteyl ve yemek için ideal bir yer alan Eat and Meet, damak çatlatan yiyecekleri ile sizde ayrı bir yere sahip olacak. Eğitimli çalışanları ve işletmesi ile yüksek kalitede hizmet vermeye özen gösteriyorlar. Göz kamaştıran kahvaltısı, hamur işi lezzetler ile güne sağlam bir başlangıç yapacaksınız.

  • Konum: Dr. Fazıl Küçük Bulvarı No: 22 Hamitköy Lefkoşa, Kıbrıs
  • Telefon: 0392 225 60 16

43- Köfte Burger Evi

Burası Neresi? Lefkoşa’daki en meşhur caddesi üzerinde yer alan Köfte Burger House, burger ve ızgara konusunda en köklü yerlerdendir. Tam bir Amerikan mutfağını yansıtan mekanda New York lezzeti ve şeklinde yemek ve sunumlar yapılıyor. Tabi bunların yanında kahvaltı konusunda tam bir Türk kültürünü yansıtıyor olup bir o kadar da başarılı olduğunu söylemek mümkün.

  • Telefon: 0392 444 27 47

44- Roberts Coffee

Burası Neresi? Dünyaca ünlü bir kahve dükkani zinciri olan Roberts Coffee, kafe kültürünü yansıtan havası ile samimi ve rahat bir atmosfere sahip. Kahvelerine zaten söylecek herhangi bir söz olduğunu düşünmüyorum. Zira işlerinde gayet başarılı bir yer. Hangi kahveyi sipariş ederseniz edin hepsini bayılarak içersiniz zaten. Kahvaltı da dilediğiniz şekilde pişirilen yumurta çeşitleri ve köy kahvaltı tabağı, hamur işi tarzında yiyecekler yer alıyor.

  • Konum: Manolya Sokak, Gazimağusa 99450
  • Telefon: 0533 820 33 63
  • Çalışma Saatleri: 08:00–01:00
  • İnstagram
  • Yol tarifi al >

45- Oak Tree Park

Burası Neresi? Kıbrıs Alsancak mevkiinde yer alan Oak Tree Park, güne başlamak için enfes bir kahvaltı & brunch yapma şansı sunuyor olup yüksek enerjili atmosferi ile gelenleri son derece memnun ediyor. Yaş aralıklarına uygun olacak şekilde oyun parkları olması çocuklu aileler için oldukça büyük bir fırsat sağlıyor. Doğal bir ortama konuşlandırılmış olan bu aile işletmesi, ailecek gönül rahatlığı gelebileceğiniz ideal mekanlardan biridir. Burada pek çok etkinlik de düzenleniyor aynı zamanda. Bunlara da katılım gösterebilirsiniz. Kahvaltı içerisinde Kıbrıs’a özgü geleneksel ev yapımı tatlar yer alıyor. Buraya geldiğiniz takdirde çalışanlar tarafından ilgi ile ağırlanacak ve tüm ihtiyaçlarınız ziyadesi ile karşılanacaktır.

  • Konum: Alsancak 99350
  • Telefon: 0533 821 09 21
  • Çalışma Saatleri: 09:00–24:00 / Pazartesi kapalı*
  • Yol tarifi al >

46- Kumda Kahve Kafe

Burası Neresi? Kuzey Lefkoşa’nın özel mekanı Kumda Kahve Kafe, otantik bir havaya sahip. Gerek ortamın tasarımı olsun gerekse arka fonda çalan müzikler dingin saatler yaşamanızı sağlıyor. Kahvaltı için Türk kahvaltı tabakları, menemen, gözleme gibi seçenekler mevcut olduğundan kahvaltı yapmak için gelebileceğiniz yerlerden biri. Kahvaltı ettikten sonra kumda pişirilen çikolata, hindistan cevizi, karamel, Osmanlı, kakuleli, menengiç ve Türk kahvesinden sipariş ederek, afiyetle içebilirsiniz.

47- Livadya Cafe

Burası Neresi? İskele’de henüz açılmış bir kahvaltı mekanı olan Livadya Cafe, bir aile işletmesi olup zengin çeşitlilikte Türk kahvaltısı mevcut. Çayırova Köyü’nün ana Bafra karayolu güzergahında konumlanan kafede kahvaltının yanı sıra çorba, pide, ciğer, taze salata gibi yemekleri de bulabilirsiniz. Kıbrıs’ı ilk kez ziyaret edenler için yöreye özgü yemekler için gönül rahatlığı ile gelebilirsiniz. Taze ekmeklerin, sebzelerin, yöresel peynir ve diğer çeşitlerin tadını çıkartmaya bakın. Kahvaltı servisi saat 07:00-15:00 arasında yapılmaktadır.

  • Konum: Karpaz Anayolu, Çayırova 99920
  • Telefon: 0533 846 03 87
  • Çalışma Saatleri: 07:00–21:00
  • Yol tarifi al >

*Gezi için geldiğiniz bölgede detaylı bir tur yapmak isterseniz size rehber olacak Kıbrıs Gezilecek Yerler yazmızdan yararlanabilirsiniz.

*Kıbrıs Kahvaltı Mekanları yazımıza görüşlerinizi bildirmek veya katkıda bulunmak isterseniz yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin