Kıbrıs’ın Alışveriş Noktaları

Alışveriş denince akla ilk olarak gelen yerlerin arasında Kıbrıs da var. Tatilciler burada kendi zevklerine göre kaliteli ürünler bulabiliyor.

Kıbrıs’ın alışveriş noktaları, yerel ve yabancı ürünler olarak kategorize edilmiş durumda. Yani adaya özgü yöresel ögelerin bulunduğu çarşı, pazar ve dükkanları gezerken tasarım ürünlerini de bu alışveriş noktalarında bulabilirsiniz.

Kuzey Kıbrıs, alışveriş için ürün skalasını geniş tutmuş. Ancak bu genişlikten kastımız ünlü markalar değil. 50 yılı geride bırakmış küçük alışveriş dükkanları sokak aralarında müşterilerini güler yüzle karşılarken, diğer bir dükkan elbise tamiri yapıyor, bir diğeri ise ayakkabılarınızı tamir etmek için tezgahını kurmuş durumda.

Kıbrıs adasında geniş bir alana dağılmış bu alışveriş noktalarına detaylıca bakalım. Bizim için nereler uygun, gittiğimizde valizimizi nelerle doldurmamız gerekiyor öğrenelim.

Kuzey Kıbrıs Pazarları

Pazar

Lefkoşa, Mağusa ve Girne başta olmak üzere adada bulunan pazarların içerisinde yiyecek, içecek, taze sebze ve meyvelerin yanı sıra bütçeye uygun kıyafetler, ayakkabılar, kozmetik ve aklınıza gelebilecek her türlü ürün bulunmaktadır. Türkiye’de alışık olduğumuz pazar yapıları Kıbrıs’ta çeşitlenme göstermiş. Tekstil ve kozmetik alanında çokça ithal ürünlere yer verilmiş durumda. Eğer orijinal ve farklı bir şeyler satın almak isterseniz bu pazarı kesinlikle kaçırmayın.

Kuzey Lefkoşa Pazarı

Satıcılar

Kadın tezgahtarların yoğun olarak bulunduğu pazarda yine kadınlarımız büyük çoğunluğu oluşturuyor. Girne Caddesi üzerinde kalan yerin bir kısmı günümüzde de Kadınlar pazarı olarak adlandırılmış. Pazarda alışveriş tutkunlarının ilgisini çeken tekstil ürünleri ve ev eşyaları yer alıyor. Buraya gelen müşterilerin çoğu kot ağırlıklı ürünlere yönelmiş durumda.

Girne Çarşısı

Kıbrıs Çarşı

Kuzey Kıbrıs’ın alışveriş noktaları denilince başı çeken yer Girne Çarşısı. Burası birçok alışveriş mağazasının bulunduğu yerel çarşı. Yöre halkının sıklıkla kullanmış olduğu çarşı, dışarıdan gelen turistleri de hediyelik eşya alımı için kendine çekiyor. Girne Çarşısı içerisinde dizilmiş dükkanlarda turistlerin en çok ilgisini çeken şeyler; hellim peyniri, yüksek alkollü Zivaniya içkisi, bademli gül suyu Summada ve Aliç Reçeli. Kıbrıs’ın yöresel yemekleri arasında bulunan bu ürünleri sizin için sıralıyoruz ki giderken bu ziyaretçiler için valizinizde boş yer bırakın 🙂

Bandabulya Çarşısı / Arasta Çarşısı

Bandabulya Çarşısı / Arasta Çarşısı

Burası Lefkoşa’nın tam ortasında kalan adanın ilk sebze çarşısıdır. Kurulduğu ilk zamanlar, tamamen açık alanda kalan çarşı şimdilerde üstü örtülü bir konuma yani arastaya çevrilerek alışverişe daha uygun bir ortam haline getirilmiş. Bandabulya güzelliğinin yanı sıra içerisinde bulunan alışveriş yerleriyle de, gelenlere Kıbrıs’ın öne çıkan ögelerini tanıtıyor.

Hafta içi her gün açık olan çarşının açılış ve kapanış saatleri: 08.00-18.00

Yorum yapın

Bizi Takip Edin