Türkiye’nin en popüler turistik cazibe merkezlerinden biri olan Antalya her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen şehirlerden biridir. Muğla ve Mersin arasında kalan ve Akdeniz’in tüm doğal güzelliklerini içerisinde barındıran şehir, muhteşem doğal güzelliklere, altın sarısı kumsallara sahip mavi bayraklı plajlara, pek çok doğa harikası koylara ve tarihi yapılara ev sahipliği yapıyor. Antalya’ya özellikle yaz dönemi boyunca dünyanın pek çok noktasından doğrudan veya aktarmalı olarak uçuşlar düzenleniyor ve şehir müthiş bir kalabalığa ulaşıyor. Antalya’nın bu denli popüler bir destinasyon olmasında elbette capcanlı turistik ilçeleri ve şirin tatil beldelerinin de payı oluyor. Kaş, Kemer, Manavgat ve Alanya ilçeleri turistler tarafından tercih edilen tatil bölgeleridir. Bu bölgeler arasında özellikle denize girilecek sayısız plaj ve koylar bulunuyor. Günübirlik tekne turlarının uğradığı eşsiz koylar, Tarihi Likya Yolu, antik kentler ve daha fazlası Akdeniz kıyıları boyunca görülmeye değer yerlerdir.
Antalya şüphesiz hem yerli hem de yabancı turistler tarafından çoğunlukla deniz tatili için tercih ediliyor. Burada yer alan plajlar dünya standartları üzerinde bir yapıya sahip. Berrak ve turkuaz renkte bir deniz, altın sarısı parlak kumlu plajlar insanları kendine hayran bırakıyor. Sizlere bu yazımızda Antalya’nın turistik ilçelerinden biri olan Kemer’de denize girebileceğiniz plaj ve koylardan bahsedeceğiz. Bir sonraki Antalya tatilinizi Kemer ve çevresinde geçirmeyi planlıyorsanız denize girebileceğiniz plajları ve tekne turları ile gidebileceğiniz koyları bulabilir, ulaşım ve olanaklar gibi pratik bilgileri okuyabilirsiniz.
Ücretli Plaj Yerleri
Phaselis Koyu ve Plajları
Kemer ilçe merkezine 12 km mesafede Tekirova Köyü yakınlarında yer alan Phaselis Koyu, muhteşem bir doğal güzelliğin yanı sıra sahip olduğu tarihi zenginlikleriyle hem gezmek hem de doğanın tadını doyasıya çıkarmak için görülmeye değer yerlerden biridir. Burası Kemer bölgesinde önemli bir turistik cazibe merkezidir. Tarihi Tapınak, Hadrian Kapısı ve Phaselis Tiyatrosu gibi önemli yapılar görülebilir.
Phaselis ve çevresi yemyeşil bir doğaya sahiptir. Harika bir gün geçirmek, tarihi yapıları gezmek, yürüyüş yapmak veya denize girmek burada pekâlâ mümkündür. Sıklıkla denize girmek için de tercih edilen Phaselis Antik Kenti çevresinde toplamda 3 adet koy bulunuyor. Tüm koy yerleri rüzgâra karşı korunaklı ve dalga almayan bir yapıya sahip. Dalga olmaması nedeniyle turkuaz renge çalan suyun rengi etraftaki yemyeşil bir doğayla bütünleşince ortaya mükemmel bir görüntü çıkıyor.
Koya ulaşmak için Phaselis Antik Kenti’ne giriş yapmak gerekiyor. Bu nedenle girişte ücret ödemeniz gerekir. Müzekart sahipleri ücretsiz giriş yapabiliyorlar. Koy ve çevresinde soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi olanaklar bulunmaz. Gelirken yanınızda havlunuzu getirmeyi unutmayın. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da antik kente girişte yer alan büfeden temin edebilirsiniz.
Muhteşem bir doğa içerisinde huzur dolu bir gün geçirmek isteyenlere Phaselis Koylarını tavsiye ederiz. Kemer’den çok fazla uzaklaşmadan hem birkaç tarihi yapı görmek hem de güneşin ve suyun tadını çıkarmak size iyi gelecektir.
Nasıl Gidilir: Çamyuva’da bulunan Phaselis’e kendi araçlarıyla gelecek olanlar Kumluca karayolunun 57. km’sindeki kavşaktan sahil yoluna dönerek buradan yaklaşık 1 km daha yol gittikten sonra görecekleri antik kent tabelası yardımıyla ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar için Antalya, Kemer ve Tekirova’dan Phaselis Plajı’na kadar gelen minibüsler bulunmaktadır.
Giriş Ücreti: Kişi başı 45 TL. Müzekart ile ücretsizdir.
Plaj Özellikleri: WC yerleri mevcuttur. Soyunma kabini, şezlong ve şemsiye imkânları mevcut değildir. Yiyecek ve içecekleri antik kent girişindeki büfeden temin edebilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Qualista Beach
Harika bir plaj, renkli bir mekân, restoran ve plaj barıyla güzel bir gün geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği Qualista Beach Club, Kemer ilçe merkezinde yer alan modern yerlerden biridir. Sığ, berrak ve dalgasız denizi ve çocuklara yönelik oyun alanlarıyla ailelerin de tercih ettiği mekânlardan biri olan beach club, konuklarına rahat edebilecekleri pek çok hizmeti eksiksiz olarak sunmakta.
Plaj yeri tamamıyla kumlarla kaplıdır. Şezlong ve şemsiyeler belli aralıklarda ve rahat bir ortam sunmaktadır. Denizden çıkıp birkaç adımla ulaşabileceğiniz plaj barı çeşitli kokteyllere sahip. Öğlenden sonra başlayan DJ performansları eşliğinde anın tadını çıkarabilir, günbatımında deniz manzarasına karşı mekânın kendi restoranında lezzetli yemeklerden yiyebilirsiniz.
Qualista Beach Club, Kemer’de bulunan diğer beach clublara kıyasla biraz yüksek ücretli bir yerdir. Şezlong fiyatları farklı konseptte, farklı fiyat aralıklarıyla konuklara sunuluyor. Duş ve soyunma kabinleri plajda yeterli sayıda mevcut. Su sporlarına ilgi duyanlar için çeşitli aktiviteler mevcut. Akşamları ise canlı müzik performansları düzenleniyor.
Antalya’nın en güzel plaj işletmelerinden biri olan mekân günübirlik deniz keyfi yaşamak isteyenlere önerebileceğimiz yerlerden biridir. İster aile, ister arkadaş grubu olarak gelin, rahatsızlık duymadan keyifli bir gün geçirebilir, denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong ve loca fiyatları konsepte göre 50-200 TL arasında değişiklik göstermektedir.)
Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye ve şezlong, soyunma kabinleri, loca, restoran, plaj bar, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/qualistabeach/
Dakapo Beach Club
Konforuna düşkün insanların tercih ettiği Dakapo Beach Club, Kemer’de harika bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktası. Kusursuz bir plaj yeri, hareketli müzikleri, kokteyl ve lezzetli yemekleriyle öne çıkan beach club, Kemer ilçe merkezinde, ulaşımın kolay olduğu keyifli yerlerden biridir.
Mekân oldukça modern ve konuklarına rahat edebilecekleri tüm imkânları fazlasıyla sunuyor. Plaj yeri altın sarısı parlak bir kum yapısına sahiptir. Mavi bayraklı olan plajında şezlonglarınıza uzanıp dinlenebilir, kızgın kumlardan serin sulara kulaç atarak berrak denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Denizden çıkar çıkmaz plaj barda soğuk içeceklerinizi yudumlayıp, çalan müziklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Gün ortası ve akşam günbatımında ise mekân birbirinden lezzetli yemekleri konuklarına sunuyor. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise barda gönlünüzce eğlenip günü sonlandırabilirsiniz.
Hafta sonları çeşitli etkinliklerin yapıldığı Dakapo Beach Club, konuklarına stresten uzak enerjik bir gün geçirmeleri adına benzersiz hizmetler sunuyor. Su sporları ve birbirinden eğlenceli aktiviteleri ile muadillerine göre nispeten uygun fiyatlı olan mekân Antalya’da planlayacağınız tatiliniz için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir.
Giriş Ücreti: Kişi başı 25 TL (Şezlong + şemsiye 40 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye ve şezlong, soyunma kabinleri, loca, restoran, plaj bar, Wi-Fi, iskele, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Daha Fazla Bilgi: https://www.instagram.com/dakapokemer/
Ücretsiz Plaj Yerleri
Ayışığı Plajı (Moonlight Beach)
Kemer merkezde bulunan Ayışığı Plajı, ilçe merkezinden çok da fazla uzaklaşmadan tatillerini burada geçirenlerin tercih ettiği yerlerden biridir. Plaj, her yıl yerli ve yabancı birçok turist tarafından da tercih edilen bir popülerliğe sahiptir. Yaz ayları özellikle hafta sonlarında kimi zaman yer bulabilmek bile imkânsız oluyor. Plajda ücretli ve ücretsiz yerler bulunmakta. WC, duş, soyunma kabini gibi olanaklardan yararlanmak ve şemsiye ve şezlong kiralama yapmak istediğinizde ücretli yerleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca plaj çevresinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve kafeterya gibi yerler de bulunmakta.
Plaj için genel olarak kumlu bir yapıya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Denizi temiz ve sığ. Çok fazla dalgalı değil ve bu nedenle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler de burayı tercih edebilirler. Daha rahat bir gün geçirmek isteyenler plaj çevresindeki beach clubları tercih edebilirler. Plaja ulaşım kolay olduğu kadar araçla gelecek olanlar için etrafta yeteri kadar park yeri bulunmaktadır. Denize, halk plajı olarak ayrılan kısımda girmek isterseniz yanınızda havlunuzu, şemsiyenizi getirmeyi unutmayın.
Buradan hareketle çevre koyları gezen günübirlik tekne turlarına katılabilir veya su sporları aktiviteleri yaparak güzel bir gün geçirebilirsiniz. Ayışığı Plajı, merkezden fazla uzaklaşmadan uygun fiyatlara denizin keyfini çıkarmak isteyenlere önerebileceğimiz yerlerden biridir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 25 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Çamyuva Plajı
Kemer ilçe merkezine Kiriş’ten sonraki en yakın yerleşim yeri Çamyuva’dır. Merkeze uzaklığı yaklaşık 8 km ve ulaşım hem araçla hem de ilçe merkezinden kalkan dolmuşlarla kolayca sağlanabilmektedir. Çok fazla uzağa gitmek istemeyenler denizin keyfini bu bölgede çıkarabilir. Adını içerisinde bulunan yemyeşil çam ormanlarından alan Çamyuva Plajı, yeşilin ve mavinin muhteşem uyumunu görebileceğiniz yerlerden biridir.
3 km uzunluğundaki plajın büyük bir bölümünü oteller oluşturuyor. Her otelin kendine ait özel bir plaj yeri bulunmaktadır. Ancak ücretsiz alanlar da mevcut. Yanınızda havlu, şemsiye gibi malzemeler yoksa cüzi bir ücret karşılığında buradaki ücretli yerleri kullanabilir, WC, soyunma kabini ve duş gibi imkânlardan da faydalanabilirsiniz.
Çamyuva Plajı’nın sahil kısmı küçük çakıl yaşlarından oluşuyor. Yürümek biraz zorlayıcı olabilir. Bu nedenle yanınızda deniz ayakkabısı getirdiğinizden emin olun. Denizi ise sığ ve dalgasızdır. Çocuklar ve yüzmeyi yeni yeni öğrenenler burada güvenle denizin keyfini çıkarabilirler.
Araçla gelecek olanlar için plaj çevresinde otopark alanı bulunuyor. Bununla birlikte plaj çevresi çadır kurmak için uygun yerlere de sahip. Akdeniz bölgesini gezmeye çıkmış sırt çantalı gezginler herhangi bir ücret ödemeden plaj çevresindeki müsait alanlara çadırını kurarak geceyi burada geçirebilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: Duş ve soyunma kabini imkânları mevcut değil. WC yeri, şemsiye ve şezlong kiralama ve yeme içme ihtiyaçları için plaj çevresinde büfeler bulunmaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Maden (Atbükü) Koyu
Maden Koyu, bir diğer adıyla Atbükü Koyu, Kemer’de bakir kalabilmeyi başarmış, tüm gözlerden uzak, doğayla iç içe harika yerlerden biridir. Kemer ilçe merkezine yaklaşık 30 km mesafede bulunuyor. Adını, bir zamanlar bu bölgede yapılan madencilik faaliyetleri sonucu almış. Maden Koyu, günübirlik tekne turlarının uğradığı popüler duraklardan biridir. Karadan ulaşım bir hayli zor olsa da 4×4 arazi tipi araçla ulaşabilmek mümkün.
Adeta saklı bir cenneti andıran Maden Koyu, etrafının göz alabildiğine yemyeşil bir doğal örtüyle kaplı olması nedeniyle insana fazlasıyla dinginlik veriyor. Antalya’nın hareketli yaşantısından kaçıp burada geçireceğiniz 1 gün bile sizi kendinize fazlasıyla getirecektir. Yemyeşil ormanlar ve Akdeniz’in masmavi deniz manzarası insana sonsuzluk hissinin yanı sıra muhteşem bir dinginlik katıyor.
Maden Koyu, ince çakıllı bir sahile ve berrak bir deniz yapısına sahiptir. Korunaklı bir yapıda olduğu için denizi oldukça sığ ve dalgasızdır. Maden Koyu’na gelirken mutlaka yanınızda ihtiyaç duyabileceğiniz tüm her şeyi getirmenizi tavsiye ederiz. Etrafta herhangi bir işletme yeri bulunmuyor. Ayrıca dileyen burada çadır kampı da atabiliyor. Koyun bulunduğu bölge ormanlık alandan oluştuğu için çadır kampı yapmaya müsait yerler bulunuyor.
Nasıl Gidilir: Koya ulaşım için öncelikle 4×4 tipi bir arazi araca sahip olmanız gerektiğini hatırlatalım. Tekirova Mahallesi’nden geçerek Maden yolu üzerinden yaklaşık 10 km’lik bir orman yolunu takip ederek koya ulaşım sağlanmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Bostanlık Koyu
Tarih, doğa ve deniz… Bostanlık Koyu, 1 günde bu zenginliği bir arada yaşayabileceğiniz yerlerden biridir. Phaselis Antik Kenti’nin güney limanında yer alan koy bölgenin bakir kalabilmeyi başarmış ender yerleri arasında yer almaktadır. Ulaşımın belli bir mesafeye kadar yapılıyor olması buranın bozulmadan doğal kalabilmesine olumlu yönde etki etmektedir. Sahip olduğu doğallık ve manzara karşısında büyülenmemek içten bile değil. Öyle ki yeşil ve mavinin bin bir tonuna ev sahipliği yapan koy etrafında herhangi bir yerleşim yerinin de olmaması nedeniyle tamamen gürültüden izole sessiz, sakin bir yerdir. Bu da, Bostanlık Koyu’nu diğer plajlardan bir adım öne çıkarıyor.
Koya çoğunlukla günübirlik tekneler ve yatlar geliyor. Sahili ve denizi gayet temiz. Deniz suyu kıyılarda turkuaza çalan renge sahip. Deniz tabanı da yine aynı şekilde kumludur. Aynı zamanda dalgasız sakin bir yapıya sahiptir. Sessiz, sakin bir gün geçirmek ve denizin tadını doyasıya çıkarmak için Bostanlık Koyu bölgede gelmeye değer yerlerden biridir.
Koy çevresinde herhangi bir işletme yerinin olmadığından bahsetmiştik. Bu nedenle gelmeden önce havlunuzu, yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda getirmeniz gerekiyor. Yaz ayları hafta içi nispeten sakin olan koy, hafta sonları ise biraz kalabalık olabiliyor. Erken saatlerde gelmeniz daha iyi olacaktır.
Nasıl Gidilir: Kemer ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Bostanlık Koyu’na en yakın ulaşım yeri Tekirova-Cumayeri bölgesinde bulunan Sundance Kamping’dir. Buradan Phaselis Antik Kenti’ne gelebilir ve güneyinde kalan liman bölgesinden ulaşım sağlanabilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Tekirova Plajı
Kemer ilçe merkezine 20 km mesafede bulunan Tekirova Plajı, altın sarısını andıran kumsalı ve turkuaza çalan deniz rengi ile eşsiz bir doğallığa sahiptir. Bölgede denize girilebilecek güzel yerlerden biri olan plajın arka tarafı Kızılçam ormanlarından oluşuyor. Doğal bir alanda uzunca bir sahil şeridine sahip olan plaj yoğun geçen yaz aylarında bile rahat bir yüzme keyfi sunuyor.
Sahil boyunca birden fazla işletme yeri bulunmaktadır. Her bir işletmenin kendine ait özel yeri bulunmakta ve burada şemsiye, şezlong, duş, WC ve soyunma kabini gibi olanakları bulabilmek mümkün. Ayrıca yeme içme ihtiyaçlarınız için de kafeteryalar mevcut. Plajın arka kısmı otellerden oluşuyor. Tatil için bu bölgeyi tercih edecek olanlar plaja yakın otellerde de konaklayabilme şansına sahipler. Ayrıca günlük 30 TL ücretle sahil kenarında bulunan çadır kamp alanlarında da konaklayabilme imkânı bulunmaktadır.
Deniz suyu temiz ve berraktır. Dibi kum ve küçük çakıl taşlarından oluşuyor. Siz yine de gelirken yanınızda deniz ayakkabısı getirmeyi ihmal etmeyin. Deniz öğleden sonra dalgalı olabiliyor ancak bu çocuklu ailelerin veya yüzmeyi yeni öğrenenlerin tedirgin olacağı düzeyde değil.
Plaj çevresinde su kayağı, deniz paraşütü, muz, jet ski ve dalış gibi su sporları da yapılabilmektedir. Dileyen çevre koylara giden günübirlik tekne turlarına katılarak da günü dolu dolu yaşayabilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz (Şezlong + şemsiye 20 TL)
Plaj Özellikleri: WC, duş soyunma kabini, şemsiye, şezlong, büfe, çay bahçesi, deniz güvenlik şeridi, cankurtaran ve otopark alanı.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Çıralı Plajı
Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin tercih ettiği Çıralı Plajı, sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve insana huzur veren sessizliği ile Akdeniz bölgesinin albenisi yüksek yerlerinden biridir. Antalya’nın en sakin bölgelerinden biri olan Çıralı, Caretta Carettaların da yaşam yeri olarak biliniyor. Tüm yaz sezonu boyunca eksik olmayan masmavi bulutsuz havası ve insanın içini ısıtan güneşi ile eşsiz doğal güzelliği ve altın sarısı kumsalları birleşerek tatilcilere tüm beklenileni fazlasıyla sunuyor.
Çıralı Plajı’nın sahil kısmı kum ve çakıl karışımı bir yapıya sahip. Kumsalı için altın sarısı desek doğru olur. Denizinin rengi ise turkuaza çalan, insana enerji veren bir renge sahip. Plaja giriş ücretsiz. Herhangi bir işletme yeri de mevcut değil. Gelirken havlunuzu alıp kumsala sere serpe uzanarak güneşin tadını çıkarabilir, kızgın kumlardan kendinizi Akdeniz’in serin sularına bırakabilirsiniz. Tatilinizi bu bölgede geçirmeyi planlıyorsanız, etrafta yürüyüş yapabileceğiniz güzel manzaralı parkurlar, yamaç paraşütü ve dalış gibi aktivitelere katılabileceğiniz yerler de bulunuyor.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Adrasan Plajı
Antalya’nın belki de en güzel yerlerinden biri olan Olimpos ve Adrasan, sahip olduğu eşsiz doğası, yürüyüş rotaları, çadır kamp alanları ve denize girilecek yerleri ile her yıl yerli ve yabancı on binlerce turistin tercih ettiği bir yerdir. Adrasan ve Olimpos arasında kalan bölge yemyeşil bir doğal bitki örtüsüne sahip. Özellikle yazın denizin yanı sıra doğayla bütünleşmek isteyenlere de fazlasıyla zenginlik sunan bölge tüm bunların yanında Helenistik dönemin de izlerini taşımasıyla tarihi zenginliğe de kapı aralıyor.
Bölgenin şüphesiz denize girmek için tercih edilebilecek yerleri arasında bulunan Adrasan Plajı ise saydığımız bu doğal güzelliklerin elbette başını çekiyor. Plajın bulunduğu kısım doğal bir sit alanı olarak koruma altındadır. El değmemiş doğası insana yeterince huzur sağlıyor. Çevresi itibariyle de sessiz ve sakin oluşu huzurlu bir tatil dönemi geçirmek isteyenleri cezbediyor. Plaj kumlu alandan oluşuyor. Denizi sığ ve inanılmaz derecede berrak. Üstelik dalgasız olması nedeniyle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için de ideal bir yerdir.
Plaja giriş ücretsiz. Ancak WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong gibi olanaklar bulunmuyor. Havlunuzu alıp gelebilirsiniz. Ayrıca tüm gününüzü burada geçirmek isterseniz henüz gelmeden önce yiyecek ve içeceklerinizi de yanınızda getirmeyi unutmayınız. Ulaşım için önce Kemer’e ve buradan da dolmuşlara binerek Adrasan’a ulaşım sağlayabilirsiniz. Araçla gelecek olanlar için Antalya-Kemer istikametini kullanarak Kemer’e geldikten sonra tabelalar yardımıyla Adrasan’a ulaşabilmek mümkündür.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki marketlerden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Olimpos Plajı
Adrasan’a yakın, doğal güzellikleriyle bölgenin doğa ve deniz tatili için tercih edilen yerlerinden biri olan Olimpos, Kumluca sınırları içerisinde sessiz, sakin bir yerdir. Likya Antik Kenti’nin sahil kısmında yer alan plaj yemyeşil ormanların içerisinde kalan cennetten bir yer gibidir. Turkuaz renge çalan denizi ile görenleri kendine hayran bırakan Olimpos Plajı, Caretta Carettaların yumurtlama bölgesi olması nedeniyle 1. derece sit alanı olarak koruma altına alınmış bir yerdir. Bu sayede plaj çevresi el değmemiş bir doğallığa ev sahipliği yapıyor.
Antalya’nın en popüler plajlarından biri olan Olimpos Plajı, deniz, kum ve güneşin tadını sonuna kadar çıkarabileceğiniz harika yerlerden biridir. Yerleşim yerlerinin dışında gürültüden izole bir şekilde konumlanan plaj, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin tercih ettiği ilk yerlerden biri oluyor. Özellikle günübirlik tekne turlarının uğrak noktalarından biri olan plaj, yamaç paraşütü etkinliklerinin de yapıldığı bir yerdir.
Plaj içerisinde herhangi bir tesis bulunmuyor. Caretta Carettaların olması nedeniyle plaja şezlong ve şemsiye koymak da yasaktır. Gelirken havlunuzu, yiyecek ve içeceklerinizi alabilir ve burada harika bir gün geçirebilirsiniz.
Olimpos Plajı’na giriş antik kent içerisinden sağlanıyor. Bu nedenle girişte ücret ödemeniz gerekiyor. Ancak sahile yakın kamp alanı olarak da kullanılan bölgeye ücretsiz giriş yapılabilmektedir. Doğayla iç içe günübirlik deniz keyfi yapmak veya kamp atarak günü burada noktalayabileceğiniz Olimpos Plajı, Antalya tatillerinde önerebileceğimiz yerlerin başında gelmektedir.
Giriş Ücreti: Kamp alanı içerisinde kalan yerler ücretsizdir.
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunmamaktadır.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Porto Ceneviz Koyu
Adrasan ve Olimpos arasında, Beydağı Milli Parkı içerisinde, 1. derece sit alanı olarak geçen Porto Ceneviz Koyu, karadan ulaşımın olmadığı son derece doğal ve bakir kalmış bölgenin en güzel yerlerinden biridir. El değmemiş doğası ve ulaşımın yalnızca teknelerle sağlanıyor olması buranın doğal alanlarının bakir kalmasının yanı sıra denizinin de yeterince berrak olmasında önemli bir rol oynuyor. Yeşilin ve mavinin bin bir tonunu görebileceğiniz Porto Ceneviz Koyu, Akdeniz fokları ve Caretta Carettaların da görülebildiği bir yerdir.
Koyun sahil kısmı incecik kumlarla kaplıdır. Deniz suyu ise dalgasız ve berrak bir yapıya sahiptir. Çıplak gözle dahi denizin dibinin görülebileceğiniz koy dalış tutkunları için de bölgenin vazgeçilmez duraklarından biridir. Derin bir yapıya sahip olması nedeniyle çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için pek tercih edilecek bir yer değil. Koya giriş ücretsiz olmakla birlikte etrafta ihtiyaçların karşılanabileceği herhangi bir işletme yeri de bulunmuyor. Adrasan’dan hareket eden günübirlik teknelerden birine binerek güzel bir gün geçirebilir, koyun maviliklerine kulaç atarak anın keyfini çıkarabilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Porto Ceneviz Koyu’na Adrasan’dan kalkan günübirlik tekne turları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Göynük Halk Plajı
Kemer’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Göynük Halk Plajı, Antalya şehir merkezine 40, Kemer ilçe merkezine ise 10 km mesafede yer alıyor. Doğal bir yapıya sahip olan plaj yeterince genişlikte ve plajın hemen arkası ağaçlık alanlardan oluşuyor. Dileyen buraya gelip yüzebildiği gibi, piknik veya çadır kampı aktiviteleri de yapabiliyor.
Masmavi ve berrak bir denize sahip olan halk plajı, Kemer’in diğer plajlarından farklı olarak kumlarla kaplı ve bu özelliğiyle de diğer halk plajlarından bir adım öne çıkıyor. Plaja giriş ücretsiz. Yeme içme, WC ve duş gibi olanaklar bulunuyor.
Deniz nispeten biraz dalgalı olduğu için ve birkaç adım sonra derinleşen yapısıyla çocuklu ailelere ve yüzmeyi yeni öğrenenlere önerebileceğimiz bir yer değildir. Ancak piknik amaçlı gelecek olanlar günübirlik deniz keyfi yaşamak adına burayı tercih edebilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, şemsiye, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmeden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Kiriş Koyu
Kemer ilçe merkezine 5 km mesafede bulunan Kiriş Koyu, rüzgâra karşı korunaklı yapısı ve dalgasız denizi ile Yaz ve Sonbahar mevsimi boyunca denize girmeye elverişli yerlerden biridir. Koyun en güzel yeri, girişlerin ücretsiz olduğu halk plajı kısmıdır. Berrak deniz suyu ve tertemiz sahili ile dalış severlerin de tercih ettiği bir yer.
Plaja ücretsiz olarak giriş mevcut. Koyun olduğu kısım dalış ve şnorkel gibi yüzme aktivitelerinin sıklıkla yapıldığı bir yerdir. Tecrübeli dalışçıların yanı sıra az tecrübeli dalış aktivitesi yapan kişiler de burayı tercih edebilirler. Zemini yarı kumluk, yarı kayalık olan dalış yerinde orfoz, vatoz, ahtapot ve deniz kaplumbağası gibi deniz canlılarını da görebilmek mümkündür.
Koya gelirken ihtiyacınız olabilecek tüm her şeyi getirdiğinizden emin olun. Ayrıca dileyen koya yakın geniş düzlük alanlarda çadır kampı atarak da günü burada sonlandırabilir.
Nasıl Gidilir: Kemer ilçe merkezine 5 km mesafede yer alan Kiriş Koyu’na Antalya otobüs terminalinden ve Kemer merkezden kalkan dolmuşlarla doğrudan gelinebilir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Alacasu Cennet Koyu
Kemer’in doğal kalabilmeyi başarmış bakir koylarından biri olan Alacasu Cennet Koyu, Beydağı Milli Parkı ve çam ormanlarıyla çevrili sessiz, sakin yerlerden biridir. İlçe merkezine uzaklığı 10 km olup, araçla ve toplu taşımayla kolayca ulaşım sağlanabilmektedir.
Alacasu Cennet Koyu plajı 180 metre uzunluğundadır. Sahil kısmı ince çakıl taşları ve kum karışımıdır. Denizi nispeten sakin olsa da, aniden derinleşebiliyor. Bu nedenle çocuklar ve yüzmeyi yeni öğrenenler için burası pek uygun olmayabilir.
Koyda WC, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanaklar ne yazık ki bulunmuyor. Ayrıca yiyecek ve içeceklerin de henüz buraya gelmeden önce alınması gerekir. Burası yüzmenin dışında piknik ve kamp aktiviteleri için de gayet uygundur. Mavi tur teknelerin de uğrak yerlerinden biri olan Alacasu Cennet Koyu, yeşilin ve mavinin bin bir tonunu görebileceğiniz, Kemer’in en güzel doğal alanlarından biridir.
Nasıl Gidilir: Alacasu Cennet Koyu Phaselis ile Çamyuva arasında kalıyor. Kemer ilçe merkezine 10 mesafede yer almakta. Araçla gelecek olanlar Kumluca-Kemer yolu üzerindeki sapaktan orman yoluna girerek yaklaşık 1 km yol gittikten sonra ulaşımlarını sağlayabilirler. Toplu taşımayı kullanacak olanlar yol ağzında inebilir ve ve 10 dakikalık bir yürüyüş sonrası koya gelebilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Beldibi Halk Plajı
Beldibi Halk Plajı, Antalya şehir merkezine 22 km mesafede yer alıyor. Kemer’in popüler tatil beldelerinden biri olan Beldibi’nde yer alan plaj, 5 km’lik bir sahil alanına sahip. Etrafı şahane bir doğal alan ile çevrili ve etrafı konaklama yapılabilecek otellerden oluşuyor. Sahil hattı boyunca yer alan otellerin kendine ait özel plaj yerleri bulunuyor. Dileyen buraları tercih edebileceği gibi, ücretsiz halk plajını da tercih edebilir.
Halk plajı, mavi bayraklı bir plaj yeridir. Plajın arka kısmı yemyeşil bir doğaya sahiptir. Çoğunlukla yöre halkı tarafından tercih edilen halk plajına giriş ücretsiz. Plajda WC ve duş imkânlarının yanı sıra yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler de bulunmaktadır.
Deniz nispeten dalgalı ve tabanı çakıl taşlarından oluşmaktadır. Yüzmek için burayı tercih edecek olanların yanlarında deniz ayakkabısı getirmesini tavsiye ederiz. Plajda ayrıca deniz paraşütünün yanı sıra çeşitli su sporları yapabilmeniz de mümkündür. Araçla gelecek olanlar için otopark alanı bulunmakta.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong ve yeme içme ihtiyaçlarınızı plaj çevresindeki işletmeden karşılayabilirsiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Beycik Bükü
Kemer ilçe merkezine 25 km mesafede yer alan Beycik Bükü, insana huzur veren doğası ve gürültüden izole sessiz oluşu ile özellikle sırt çantalı gezginlerin çadır kampı atmak için tercih ettikleri yerlerden biridir. Tekirova’dan Maden yoluna çıkarak yaklaşık 3,5 km’lik bir mesafe sonrası ulaşılabilen Beycik Bükü, karşılaşılan manzara ile gelmeye değer olduğunu insana tüm ihtişamıyla gösteriyor.
Burası Tarihi Likya yolu üzerinde kaldığı için etrafta yürüyüş yapan çok sayıda insanı görebilmek mümkündür. Kamp ve yürüyüş severlerin yanı sıra günübirlik tekne turlarının da uğrak yerlerinden biridir.
Beycik Bükü’nde küçük bir plaj alanı bulunuyor. Sahil kısmı irili ufaklı çakıl taşlarından oluşuyor. Deniz tabanı ise incecik kumlardan oluşuyor. Sığ ve dalgasız oluşu denizi berrak kılıyor. Plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir işletme yeri ne yazık ki bulunmuyor. Havlunuzu, piknik malzemelerinizi ve yiyecek içeceklerinizi henüz gelmeden önce aldığınızdan emin olun. Pek fazla kalabalığın olmadığı Beycik Bükü, huzur veren doğasıyla sakinlik arayanlara önerebileceğimiz bir yerdir.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Teke Koyu
Tekirova’da, Kemer ilçe merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Teke Koyu, zorlu bir yolculuğun ardından ulaşılan, bölgenin doğa harikası cennet koylarından biridir. Buraya normal araçla gelmek bir hayli zordur. Ulaşımın bu denli zor olması Teke Koyu ve çevresini son derece bakımlı kılmaktadır. Kemer’de keşfedilmemiş az sayıda yerlerden biri dersek daha doğru olur.
Teke Koyu sahili kum ve çakıl karışımından oluşuyor. Denizi ise dupduru ve dalgasızdır. Caretta Carettaların da yumurtlama alanlarından biri olan koyun bir kısmı bu nedenle şeritlerle çevrilmiştir. Bu şeritleri aşmadan deniz kaplumbağaları seyredilebilir. Teke Koyu, olta balıkçılığı için de uygundur. Aynı zamanda çadır kampçılığına da müsait olan koy ve çevresi harika bir gün geçirmek için tercih edilebilecek yerlerden biridir.
Koya girişler ücretsizdir. Herhangi bir işletmenin olmayışı nedeniyle henüz gelmeden önce havlu, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmelisiniz. Bölgede tuvalet imkânı ise bulunmaktadır. Ayrıca buz gibi içebileceğiniz bir de kaynak suyu mevcut. Doğayla baş başa kalıp güneşli bir yaz günü denize girebilir, akşam ise çadır kampı atarak deliksiz bir uyku uyuma fırsatına erişebilirsiniz.
Nasıl Gidilir: Antalya-Kemer-Kumluca istikametini takip edip Tekirova beldesi yönüne dönerek buradan Amara Dolce Otel’e gelmeden hemen önce toprak yola girdikten sonra yaklaşık 5 km yol giderek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: Duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Gizli Koy (Çöplük Koyu)
Antalya’nın en sakin yerlerinden biri olan Beldibi, bu bölgede saklı kalmış cennet gibi bir yerdir. Eşsiz bir doğa ve gizli kalmış birkaç güzel koya ev sahipliği yapan Beldibi, ziyaretçilerine denize girebilecekleri birbirinden güzel yerler sunuyor. Bu yerler arasında çoğunlukla ön plana çıkan Gizli Koy bir diğer adıyla Çöplük Koy, ulaşımın da zor olması nedeniyle adı gibi gizli saklı, el değmemiş bir doğa içerisinde sessiz, sakin bir yerdir. Koya ulaşım nispeten zordur. Beldibi tatil köyüne geldikten sonra bir noktaya kadar araçla gidilebilse de ardından uzun bir yürüyüş yapmak gerekiyor.
Buraya olan ilginin artması elbette insanları zamanla ulaşım için alternatif aramaya itmiş ve ulaşımı da kolay hale getirmiştir. En zahmetsiz ulaşım ise günübirlik tekne turlarıyla gelmek olacaktır. Gizli Koy, kumsal bir plaj alanına sahip. Etrafı kayalıklar ve yemyeşil bir bitki örtüsüyle çevrili. Ormanlık içerisinde piknik ve kamp yapmaya müsait alanlar fazlasıyla mevcut. Günü deniz, kum ve güneş olarak değerlendirip akşamına kamp atarak doğa içerisinde deliksiz bir uyku keyfi yaşayabileceğiniz Gizli Koy bu bakımdan son derece değerlidir.
Koy çevresinde hiçbir işletme yeri bulunmuyor. Bu nedenle buraya gelirken yanınızda ihtiyacınız olabilecek tüm her şeyi getirdiğinizden emin olun.
Nasıl Gidilir: Kemer-Kargıcak yolunu takip edip Beldibi tatil beldesini geçtikten yaklaşık 500 metre sonra eski Antalya yoluna saparak buradan Çamdağ Tüneli’ni geçer geçmez sağ yönde patika bir yol beliriyor. Araçla gelecek olanlar burada araçlarını park edip kalan yolu yürüyerek ulaşımlarını sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Mehmet Ali Bükü Koyu
Kemer Tekirova’da yer alan Mehmet Ali Bükü Koyu, bu bölgedeki nispeten küçük olan koylardan biridir. Tıpkı Boncuk Koyu gibi burası da diğer koylara kıyasla bakir bakabilmeyi başarmış yerlerden biridir. Bu nedenle doğası itibariyle el değmemiş harikulade yerlere ev sahipliği yapmaktadır. Tur teknelerinin de uğrak noktalarından biri olan koy, doğa ile iç içe bir gün geçirmek, berrak denizine kulaç atmak ve eşsiz günbatımı manzarasına doymak için tercih ediliyor.
Koyun denize girilen kısımları yer yer kayalıklar ve çoğunlukla küçük çakıl taşlarından oluşuyor. Çıplak ayakla yüzmek zor olacaktır. Gelirken yanınızda deniz ayakkabısı getirmeniz de iyi olacaktır. Deniz suyu berrak olması nedeniyle dalış yapmaya da son derece elverişlidir. Sırf dalış yapmak için bile buraya gelen tekneler oluyor.
Mehmet Ali Bükü Koyu, yemyeşil kızılçam ormanları ile çevrili. Çadır kampı için de ideal sayılabilecek yerlerden biridir. Deniz ve doğanın tadını doyasıya çıkarıp, gecesinde gürültüden izole deliksiz bir uyku uyumak için de muazzam bir yerdir. Koy ve çevresinde herhangi bir işletme yeri bulunmuyor. İster kamp, ister yüzmek için gelin. Yanınızda ihtiyacınız olabilecek tüm malzemeleri ve yiyecekleri getirdiğinizden emin olun.
Nasıl Gidilir: Tekirova Mahallesi’ne girdikten sonra Maden Yolu üzerinden 2 km daha yol giderek ulaşılabilir. Koya giden yol stabilize ancak normal binek araçla da ulaşım sağlanabiliyor.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Kleopatra Koyu
Tekirova’da, Antalya’ya 50, Kemer ilçe merkezine ise 17 km mesafede yer alan Kleopatra Koyu, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin geldiği ülkemizin nadide yerlerinden biridir. Koyla ilgili bugüne kadar süregelen birçok rivayet olmuş. Bunlardan en çok bilineni ise Kleopatra ve Sezar’ın ilk defa burada tanıştıklarına inanılıyor olması. Ayrıca koyun batı ucunda Kleopatra olduğuna inanılan bir de siluetin bulunuyor olması bu rivayeti güçlü kılıyor. Haliyle koy da ismini buradan alıyor.
Kleopatra Koyu, çevresi itibariyle eşsiz bir doğallığa sahip. Yeşilin bin bir tonuna Akdeniz’in masmavi suları eşlik ediyor ve ortaya seyir zevki yüksek şahane manzaralar çıkıyor. İnsana verdiği huzur ve sakinlik de burayı tam bir cazibe merkezi yapıyor. Koy ve çevresinde herhangi bir işletme yeri bulunmuyor. Sahil boyunca sırtını yasladığı çam ormanları arasında çadır kurabilir, sahile havlunuzu serip güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Denizi o kadar berrak ki çıplak gözle dahi dibi görülebilir. Bu berraklığın nedeni, denizin dibinin taşlı olmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle burayı tercih edecek olanların da yanlarında bir deniz ayakkabısı getirmesini tavsiye ederiz. Kamp alanı, denize girilecek yerleri, yürüyüş parkurları ile bölgede doğayla baş başa kalmak istediğinizde tercih edebileceğiniz Kleopatra Koyu bizim de popüler destinasyonlarımızdan biridir.
Nasıl Gidilir: Toplu taşımayı kullanacak olanlar Tekirova merkeze gelip buradan oteller bölgesini geçtikten sonra Likya yolunu yürüyerek ulaşabilirsiniz. Özel araçlarıyla gelecek olanlar Tekirova ve oteller bölgesini geçerek ulaşımlarını kolayca sağlayabilirler.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygundur
Boncuk Koyu
Akdeniz’in en güzel yerlerinden biri olan Çıralı sahiline 4 km mesafede bulunan Boncuk Koyu, Kızılçam ormanları ile masmavi denizin buluştuğu şahane bir yerdir. Tarihi Likya Yolu üzerinde bulunan koy bu bölgedeki bakir kalabilmeyi başarmış yerlerden biridir. Likya Yolu üzerinde bulunması Boncuk Koyu’nu sırt çantalı gezginler için önemli bir durak haline dönüştürüyor. Bu da koy ve çevresini doğayla baş başa kalıp kamp atabilmeye fazlasıyla olanak sağlıyor.
Araç ile ulaşım yok. Etrafının yalnızca patika yollardan çevrili olması buranın önemli bir yürüyüş güzergâhı da olmasına neden oluyor. Sahil kısmı kum ve çakıl taşlarından oluşuyor. Denizi berrak ve dibi yer yer çakıl taşlarıyla dolu. Sığ bir yapıya sahip olan deniz çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni yeni öğrenenler için tercih edilebilecek bir yerdir.
Doğa içerisinde sessiz, sakin bir gün geçirmek veya yorucu bir yürüyüşün sonunda kamp atarak doğanın tadını çıkarmak isteyenlere önerebileceğimiz bir yerdir. Kalabalıktan uzakta bir başınıza veya sevdiklerinizle Çıralı’nın enfes doğasında birkaç gün geçirmek size iyi gelecektir.
Nasıl Gidilir: Boncuk Koyu’na araç ile ulaşım ne yazık ki mümkün değil. Çıralı Sahili’ne yaklaşık 4 km mesafede bulunan koya tarihi Likya yolunu takip ederek ulaşım sağlanmaktadır.
Giriş Ücreti: Ücretsiz
Plaj Özellikleri: WC, duş, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong imkânları mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi plaja gelmeden önce temin etmelisiniz.
Uygunluk: Çocuklu Aileler İçin Uygun Değildir
Kemer, eşsiz koy ve plajlarının yanı sıra gezilecek yerleri, antik kent ve tarihi yapıları, şık butik mağazaları ve restoranları ile alışverişten eğlenceye, yeme içmeden gezilecek yerlere varıncaya kadar ziyaretçilerine tatillerini dolu dolu geçirebilecekleri pek çok imkan tanıyor.