Katar’da Gezilecek 13 Muhteşem Yer

Arap Yarımadası’nın doğusunda yer alan Katar, Basra Körfezi’nde yer alan en önemli ülke. Tek kara sınır komşusu Suudi Arabistan olan ülkenin çevresi Basra Körfezi ile çevrili..

Katar gezilecek yerler yazımızda sizlere şehirde mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarını derledik. Kuzeybatısında Bahreyn, batı ve güneyinde Suudi Arabistan, doğusunda Birleşik Arap Emirlikleri ve kuzeyinde İran yer alıyor.

2 milyonu aşkın nüfusuyla petrol zengini Katar, günümüzde turistik gezilerinde ilgi odağı. Müzeleri ve tarihi yerleriyle dikkat çeken ülkenin gezilecek yerleri bir hayli fazla..

#1 Katar Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında ise;

1- Abdullah Bin Zid Almahmud Kültür ve İslam Merkezi

abdullah bin zid almahmud kültür ve islam merkezi
LANDSCAPE PHOTOGRAPHY

Tasarımı Leoh Ming Pei tarafından yapılmış olan İslam Eserleri Müzesi, 2008 yılından beri faaliyet gösteriyor. 7.yüzyıl ve 19.yüzyıl arasındaki dönemlere ait birçok İslami öğeyi bu müze içerisinde bir araya getirilip, korunaklı bir şekilde sergilenmekte.

Dünyanın dört bir yanından toplanan İslami öğeler arasında; Kâbe örtüleri, el yazması Kur’an-ı Kerim, Kâbe’nin anahtarı bulunmaktadır. İslam ve Arap kültürünü yakından takip edenlerin oldukça hoşuna gidecek müze içerisinde ayrıca Osmanlı dönemine ait fermanları ve padişah portrelerini de ziyaret edebilirsiniz.

Doha’nın popüler noktaları arasında olan İslam Eserleri Müzesi’ni, Salı günleri dışında, 10.30-17.30 saatleri arasına ziyaret edebiliyorsunuz.

2- Souq Waqif

Souq Waqif

Orta Doğu’da sanatın kalbinin attığı noktalardan biri  olan Souq Waqif Sanat Merkezi, şehrin önde gelen sanatçılarının ilham veren eserlerine ve koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor.

Doha’da çağdaş kültürün ve geleneksel Arap kültürünün bir araya getirildiği bu merkezde estetik oldukça ön planda. Waqif Sanat Merkezi’ni cumartesi ve pazar günleri dışında 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

3- Msheireb Müzeleri

msheireb museums

Doha’nın kalbinde yer alan Msheireb Müzeleri, şehrin dört tarihi evinin korunması projesiyle başlatılan proje büyük ilgi görmüş ve ülkenin en popüler turistik noktalarından biri haline gelmiştir. 🙂

Ülkenin en pahalı miras alanlarından biri olarak gösterilen müze kompleksinde, muhteşem mimarilere tanıklık edecek harika fotoğraflar çekileceksiniz.

4- Al Wajbah Kalesi

al wajbah kalesi

Katar’ın en eski kalelerinden biri olan Al Wajbah Kalesi, Al Rayyan şehrinin 15 kilometre batısında yer alan tarihi bir yapı. 1893 yılında inşa edilen kalenin Osmanlı Devleti’yle girilen savaşta oldukça önemli bir savunma merkezi olduğu biliniyor.

Diğer yandan kalede, Hamad Bin Abdullah Al Thani’nin yaşadığı da bilinenler arasında. 20. Yüzyıl sonlarında bir dizi restore çalışmasından geçen kale, günümüzde Katar’ın en sık ziyaret edilen gezi noktalarından biri.

5- Mathaf Arap Modern Sanatlar Müzesi

mathaf arab museum of modern art

2010 yılında hizmete açılan Arap Modern Sanat Müzesi, dünyanın en büyük özel sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Müze,9.000’den fazla esere ev sahipliği yaparak şehrin sanatsal ve ilham verici noktaları arasında yerini alıyor.

Çağdaş sanat örnekleri, modern sergiler ve kimi zaman düzenlenen etkinlikleriyle şehrin popüler ziyaret noktalarından olan Arap Modern Sanat Müzesi’nin açılış saatlerini buradan öğrenebilirsiniz.

6- Katar Ulusal Müzesi

Katar Ulusal Müzesi

Mimar Jean Nouvel tarafından tasarlanan yapı çöl gülünden esinlenerek yapılmış ve tepeden bakıldığından çiçeğin yapraklarına benzeyen bir forma sahiptir. Yapının dış tasarımı tamamlanmış olsa da eksikler henüz giderilmediği için müzenin açılışı 2018 yılı olarak tahmin ediliyor.

Müze içerisine bulunması tahmin edilen nesneler arasında; arkeolojik buluntular, geleneksel kostümler, sergiler, mücevherler ve tarihi belgeler dahil olmak üzere 8.000 adet parça olacağı tahmin ediliyor.

Şimdiden heyecanla beklenen müzeler arasında bulunan Katar Ulusal Müzesi’ni önümüzdeki yıl ziyaret edebilirsiniz.

7- İnci Adası

İnci Adası

Petrolden önce Katar’ın en önemli ticari gelirlerinden biri olan inci, bu adanın projesinde ilham kaynağı olmuştur. Genellikle Katar’da yaşayan yabancıların oturmak için tercih ettiği İnci Adası içerisinde 18,831 konut bulunuyor. Farklı bir dünyada gibi hissettirecek olan İnci Adası ihtişamın ve gösterişin somutlaşmış hali.

Venedik’ten esinlenerek yapılmış olan su kanallarının da bulunduğu ada içerisinde gondollarla seyahat etmeniz de mümkün. Orta Doğu’nun en büyük projelerinden olan İnci Adası projesini gezerken AvrupaAsya ve Afrika Kıtası‘na ait birçok esintiyle karşılaşabilir, adayı dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

8- Şeyh Faysal Bin Kassim Al Thani Müzesi

Şeyh Faisal Bin Qassim Al Thani Müzesi

Bir adamın tüm dünya kültürlerini korumak ve yaymak amacıyla başladığı müze projesi bugün oldukça başarılı çalışmalara imza atmış. Şeyh Faysal Bin Kassim Al Thani Müzesi, Şeyh Faysal’ın kendi topladığı özel bir koleksiyonu da sergilendiği müze, 1998 yılında kar amacı gütmeyen bir müze olarak kuruldu.

Günümüzde ise başta İslam kültürü olmak üzere pek çok kültürden eserlere yer veriyor.

9- Katara Pigeon Towers

katara pigeon towers

İslamiyet’te önemli bir yere sahip olan güvercinler düşünülerek Pigeon Towers inşa edilmiştir. Uzun üçgen forma sahip olan kulelerin içerisinde güvercinlerin rahat girip çıkabilmeleri için delikler inşa edilmiş ve üzerlerinde birer tutunma çubuğu yerleştirilmiştir.

Katar Camii içerisinde bulunan Pigeon Kuleleri’ni ziyaret edip güvercinleri besleyebilirsiniz. 🙂

10- Barzan Towers

barzan towers

Barzan Towers, eski dönemlerde inci çıkarımında önemli bir yere sahip olan Doha’da, inci dalgıçlarını gözlemlemek için kurulmuştur.1910 yılında inşa edilmiş olan Barzan Kuleleri içerisinde bulunana gözlemciler, uzaktan gelen gemileri ve dalgaları kontrol ederek dalgıçları uyarmakla görevlilerdi.

16 metre yüksekliğinde olan kuleler geçtiğimiz yıllarda restorasyon çalışmasıyla güçlendirilmiş ve ziyarete açık hale getirilmiştir.

11- Doha Hayvanat Bahçesi

doha zoo

Hayvanlara ve doğaya ilginiz varsa gittiğiniz her yerde yeni canlı türlerini keşfetmek ve yakından görmek isteyebilirsiniz. Doha’ya doğru seyahate çıktıysanız içindeki hayvan aşkını gidermek için Doha Hayvanat Bahçesi’ne uğrayabilirsiniz.

4.2 hektarlık bir alan içerisinde 1500 canlıya ev sahipliği yapan hayvanat bahçesi şehrin en popüler noktalarından biridir. Filler, zürafalar, babunlar, kuş türleri, sürüngenler, tek boynuzlu antiloplar ve zebraları ziyaret ettikten sonra eğitimli fillerle düzenlenen şovları kaçırmamanızı öneriyoruz.

Genç, yaşlı herkesin ilgisini çeken bir noktası bulunan parkı, 08.00-20.30 saatleri arasında ziyaret edebiliyorsunuz..

12- Aspire Park

Aspire Park

Doha’nın en büyük parkı olan Aspire Park, ailenizle beraber veya yalnız başınıza huzur dolu yürüyüşleriniz için tercih edilebilir. İçerisinde bulunan yapay gölün kenarında yürüyüp, sonrasında çocuklarınızı park içerisindeki oyun alanlarına götürebilirsiniz.

Göl manzarasına karşı kahvenizi yudumlayabileceğiniz bu parkı haftanın her günü dilediğiniz her saate ziyaret edebiliyorsunuz.

13- Camel Pen

Camel Pen
Camel Pen

Orta Doğu dediğimizde aklımıza gelen ilk hayvanlardan olan develeri yakından incelemek ister misiniz? Bu cana yakın hayvanlara çöl ikliminin hakim olduğu sıcak ülkelerde sıklıkla rastlayabiliyorsunuz.

Ancak onlara yaklaşmak ve sevmek sandığınız kadar kolay değil. Güvenli bir şekilde onlara yaklaşmak isterseniz develerin bir arada tutulduğu Camel Pen’i ziyaret edebilirsiniz.

Doha’da bulunana bu merkezde develeri günün ilk saatlerinden akşama kadar ziyaret edip, fotoğraflarını çekebiliyorsunuz.

*Katar hakkında yeterince bilgi aldığını düşünüyorsan sıra; seyahat hazırlıklarında.. Uçak bileti fiyatların konusunda endişelenmene gerek yok. Senin için önceden hazırladığımız Katar uçuşlar sayfasından dilediğin hava yolu firmasının en ucuz uçak biletini anında satın alabilirsin!

Yazı ile ilgili fikir ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorumlar butonunu kullanabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin