Kassel’de Ne Yenir? | Kassel’den Sevgilerle: 7 Tat

Kassel’deki geleneksel Alman yemeklerini tadabileceğiniz restoranların yanı sıra dünya mutfağından çok zengin seçenekleri tadabileceğiniz çok çeşitli restoranlar da hizmet vermektedir.

Kassel’de Ne Yenir? Ne İçilir?

“Kassel’de ne yenir? Ne içilir?” sorularının cevapları için dileyen misafirler yöresel yemekleri tadabilir dileyenler ise hem dünya mutfağından seçkileri tadabilir hem de egzotik yemeklerin gizemli dünyasında kendisini kaybetme fırsatını yakalayabilir.

Kassel’in geleneksel mutfağı çok ilginç özelliklere sahiptir. Bu mutfağın şefleri sınırlı sayıdaki malzemeden çok farklı türde yemek ortaya çıkarabilmeleri ile ünlüdür. Özellikle et ve patates gibi ürünlerle aklınıza dahi gelemeyecek pek çok yemeği bu şehrin sınırları içinde tadabilirsiniz.

Eğer et yemeklerini seviyorsanız Kassel sizin doğru bir seçim olacaktır. Şehirde bulunan çiftlikler doğal ürünlerle muhteşem et yemekleri hazırlamaktadır. Tarihten gelen geleneklerle hazırlanan bu et yemekleri, et seven bünyeleri harekete geçirmek için yeterli güce sahip.

Eğer uygun fiyata, fazla masraf yapmadan açlığınızı gidermek isterseniz lezzetli Alman ekmekleri ile hazırlanan ve pek çok farklı içeriğe sahip sandviçler güzel bir seçim olabilir. Yanında da kahve veya bira aldığınız zaman çok daha lezzetli bir öğünün sizi beklediğini söyleyebiliriz. Yeme içme için Königstraße ve civarındaki sokaklarda bulunan birçok cafe, bar ve restoranı seçenekleriniz arasına dahil edebileceğinizi de belirtelim.

Dilerseniz artık Kassel’de en yaygın olarak tüketilen yiyecek ve içeceklerden bahsettiğimiz listemize birlikte göz atalım;

1. Bira

Scenario Bar Cafe (adres ve bilgi)

Bira
Birçok yemeğin yanında bira tercih edilmektedir.

Bira kültürünün yaygın olduğu Almanya’da insanların en fazla vakit geçirdiği yerler barlar ve publar oluyor. Burada insanlar hem sosyalleşip hem de bir şeyler içmenin keyfine varabiliyor. Bu mekanlarda insanların en fazla tükettiği içeceklerin başında ise bira geliyor. Alman şehirlerindeki sayısız türdeki biralar herkesin kendi zevkine uygun bir bira bulmasını sağlıyor. Kassel’de gidebileceğiniz barlardan birinin adresini yukarıya bıraktık. Dilerseniz not alabilirsiniz 🙂

2. Sosis ve Türevleri

Brauhaus Zum Rammelsberg (adres ve bilgi)

kochwurst
Kassel’de birçok farklı sosis türü tüketiliyor.

Kassel mutfağı düzinelerce farklı türdeki sosis, jambon, pastırma gibi et ürünlerine sahiptir. Şehrin yemek kültürünü bu malzemeler olmadan hayal etmek pek mümkün değil. Yerli halk bu ürünleri hem sade olarak hem de yemeklerin içinde bol miktarda tüketmektedir. En sevilen sosis türevi et ürünlerini ise şu şekilde sıralayabiliriz: bratwurst, kochwurst, currywurst. Yerel mekanlarda bu yiyeceklerin bazıları çiğ tüketilirken bazıları pişirilerek servis edilmektedir. Tabi Avrupa şehirlerinin çoğunda olduğu gibi Kassel’de de domuz eti çok fazla tüketildiği için bu konuda hassas biriyseniz et ürünleri tüketirken dikkatli olmanızda fayda var.

3. Şnitzel

Lohmann (adres ve bilgi)

Shniztzel

Almanya’nın geleneksel lezzetlerinden biri olarak kabul edilen şnitzel, Kassel yemekleri içinde de önemli bir yere sahip. Bu lezzet özellikle bira yanında atıştırmalık olarak tüketilmekte ve tam bir yemek yerine açlığı geçici olarak yatıştırmak amacıyla tüketilmektedir. Eğer herhangi bir bar veya cafeye gidip bira içmek isterseniz siz de içeceğinizin yanına bir şnitzel tabağı sipariş edebilirsiniz.

4. Patates

Restaurant Gusthof (adres ve bilgi)

Potato Salad

Patatese kesinlikle ayrı bir başlık açmamız gerekti. Bölge halkı tarihten bugüne patatesi mutfağından asla eksik etmemiştir ve insanlar patatesle sayısız yemek tarifi ortaya çıkarmıştır. Patates haşlanarak, fırında pişirilerek ya da etle yapılan yahnilerin içine konarak şehrin en fazla tüketilen sebzelerinden biri olmuştur. Patates salatası ise hazırlanışının pratik olması ve besleyici olması nedeniyle en fazla yapılan patatesli yemeklerin başında gelmektedir. Bunun yanı sıra patatesle çeşitli çorbalar da hazırlanmaktadır.

5. Soğan Turtası

Perkins Restaurant & Bakery (adres ve bilgi)

Soğan Turtası
Soğan Turtası

Kassel’de ne yenir? Ne içilir? sorusuna cevap olarak şehirde yüzyıllardan beri değişmeden gelen tariflerle hazırlanmış çok çeşitli lezzetler bulabilirsiniz. Soğan turtası bu geleneksel yemeklere harika bir örnektir. Temel malzemelerle yapılan hamur, içi soğanla doldurularak pişirilir. Geçmişte köylü halkın günlük temel besin maddelerinden biri olan bu yemek, yapımı çok basit olmasına rağmen oldukça besleyici ve lezzetlidir.

6. Elma Şarabı

Elma şarabını, gezginler birçok restoranda tadabilir. Bunun yanı sıra şehirde kurulan pazarlarda ve süpermarketlerde de elma şarabını bulabilirsiniz. 

Kassel ve komşu şehirlerde bulunabilecek ilginç ve farklı lezzetlerden bir diğeri ise elma şarabı. Şehirdeki çiftliklerde yaşayan birçok aile geçmişten öğrendikleri aile sırları ile bu şarabı kendilerine has bir şekilde hazırlamaktadır. Elma, Kassel’in en tipik meyvelerinden biri olduğundan bahçesinde elma ağacı olan birçok aile bu şarabı kendi evinde hazırlamaktadır.

7. Pizza

Fratelli – Pizza Pasta Bar (adres ve bilgi)

Pizza

Pizzayı her ne kadar İtalyanlara özgü bir lezzet olarak bilsek de artık dünyanın neresinde olursanız olun pizza satan bir dükkan mutlaka bulabilirsiniz. Kassel’de de çok leziz pizzalar yapan dükkanlardan zevkinize göre pizzanızı sipariş ederek birayla birlikte kendinizi şımartabilirisiniz.

Kassel gezisi planladıysanız ve Kassel’de ne yenir? Ne içilir? diye merak ediyorsanız, bu listemizin size çok fayda olacağını düşünüyoruz. Gezinizin ardından tecrübelerinizi ve önerilerinizi de bizimle paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

pinKassel’in görülmesi gereken en özel yerleri hakkında hazırladığımız “Kassel gezilecek yerler” listemiz de gezinizi planlarken size çok yardımcı olacaktır. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin