Karlsruhe’de Ne Yenir? | Karlsruhe’nin En Özel 19 Tadı

Geçmişte birçok Alman politikacının yaşadığı Karlsruhe’de bu durumun uzantısı olarak hayli fazla Michelin yıldızlı restoran bulunmaktadır. Bu efsanevi restoranların birçok hala açık ve misafirlerini ağırlamaktadır.

Karlsruhe’de Ne Yenir? Ne İçilir?

Açıkçası Karlsruhe gerçekten lezzet noktasında ziyaretçilerini tatmin etmeyi başaran destinasyonlardan biri. Şehirdeki çok özel restoranlar çok kaliteli yemekleri ve leziz şarküteri ürünleri ile Karlsruhe’de ne yenir? Ne içilir? sorusunun yanıtını bulmanızda size yardımcı oluyor.

Karlsruhe bölgesinde geleneksel Alman mutfağının yanı sıra Fransa ve İsveç gibi çeşitli mutfak kültürlerinden etkilenerek kendi damak zevkine göre yeniden şekillendirilmiş bir yemek kültürü bulabileceksiniz.

Organik gıdalar da Karlsruhe’de çok fazla tercih edilen beslenme şekillerinden biridir. Bu nedenle şehir genelinde organik gıda satan pek çok süpermarket bulabilirsiniz.

İşte şehrin en sevilen lezzetleri;

1. Et

Meat
Şehirde et yemekleri yiyebileceğiniz çok özel mekanlar bulunuyor

Almanlar da bizim gibi yemek kültürlerinde eti çok fazla kullanmaktadır. Bölgedeki aşçılar en çok kaliteli ve lezzetli sığır etini yemeklerde tercih etmektedir. Bunun yanı sıra farklı et türleri denemek isteyenler için yabani güvercin ya da karaca gibi av hayvanlarının etleri de yemeklerde kullanılmaktadır.

2. Salyangoz Çorbası

Birçok restoranın menüsünde salyangoz çorbasına rastlayabilirsiniz.

Salyangoz Çorbası
Salyangoz Çorbası

Karlsruhe’nin spesiyallerinden biri olan salyangoz çorbası da şehre gelenlerin deneyebileceği tatlar arasında bulunuyor. Tabi salyangoz herkese hitap etmeyen bir canlı olduğu için onu bir yemeğin içinde görmek nasıl olur bilemiyoruz. Salyangozun sadece çorba olarak değil, yemeklerin yanında meze olarak da değerlendirilmektedir.

3. Döner

Karlsruher Kebab Haus (adres ve bilgi)

Döner

Pek çok Alman şehrinde olduğu gibi Karlsruhe caddelerinde dolaşırken pek çok dönerci göreceksiniz. Bunda şehrin, Türklerin yoğun olarak yaşadığı yerlerden biri olmasının etkisi büyük tabi. Bu nedenle “Karlsruhe’de ne yenir? Ne içilir?” listemize ülkemizde görmeye alışkın olduğumuz döneri eklemenin uygun olacağını düşündük. Eğer yemek yemek için benzer tatlardan vazgeçemeyen bir kişi iseniz şehirdeki bu dönercileri ziyaret edebilirsiniz.

5. Flädle

Das Scheibenhardt (adres ve bilgi)

Flädle
Flädle

Schwaben bölgesinde yaygın olarak yapılan flädle, tuzlu kreplerin şerit halinde kesildikten sonra çorba şeklinde pişirilmesiyle hazırlanan bir tür yemektir. Sulu ve yumuşak bir kıvama sahip olması sayesinde bu çorbayı yemeklerden önce tüketebilir ve midenizin ana yemeğe hafif bir şekilde hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

6. Patates Salatası

Vogelbrau (adres ve bilgi)

Kartoffelsalat 
Kartoffelsalat

Özellikle et yemeklerinin yanında servis edilen patates salatası, Karlsruhe yemekleri arasında oldukça popüler olan lezzetlerden biridir. Patatesin mideyi rahatlatıcı etkisi et yemeklerinin ağırlığını hafifletme konusunda oldukça işe yaramaktadır. Bu lezzetli salatayı özellikle et restoranlarında bulabilirsiniz. Bu lezzet şehirde Kartoffelsalat olarak da bilinmektedir.

7. Pretzel

Backerei Schmidt (adres ve bilgi)

Pretzel
Pretzel

Geleneksel bir ekmek türü olan pretzel, “Karlsruhe’de ne yenir? Ne içilir?” sorusunun cevaplarından biri olarak bizi karşılıyor. Pretzel ne olduğunu merak ediyorsanız, tuzlu bir kraker düşünün ve onun bükülerek yuvarlak hale geldiğini hayal edin. İşte karşınızda pretzel. Bu ekmek daha çok bir atıştırmalık gibi görünse de çoğu kişi bunu yemeklerin yanında ekmek olarak da tercih etmektedir.

8. Elmalı Turta

Starbucks (adres ve bilgi)

Elmalı Turta
Elmalı Turta

Dünya genelinde belki en sevilen turtalardan olan elmalı turta, Karlsruhe’de restoranların menüsünde hala ilk sırada olmayı başaran lezzetlerden. Yerli halk kadar şehre gelenlerin çoğu da lezzetli bir akşam yemeğinin ardından tatlı olarak elmalı turtayı tercih etmektedir.

9. Schwarzwälder Pastası

Bu lezzeti birçok restoranın menüsünde bulabilirsiniz. 

Schwarzwälder Pastası
Schwarzwälder Pastası

Schwarzwälder, Almanya’da 1900’lü yılların başından beri yapılan ve hala popülerliğini koruyan pastalardan biridir. Pasta hazırlanırken vişne, rendelenmiş çikolata, likör ve krema gibi malzemeler kullanılmaktadır. Bu pasta da tıpkı elmalı turta gibi birçok restoranın pasta menüsünde ilk sıralarda yer almayı başaran lezzetlerden biridir.

10. Şarap

Bölgedeki şarap turlarına katılmanızı tavsiye ediyoruz.

Şarap

Ünlü Burgonya üzümlerinin üretim bölgesinde bulunan Karlsruhe’de bu üzümlerden yapılan çok özel şaraplar satılmaktadır. Dilerseniz bu leziz şarapların nasıl yapıldığını görebileceğiniz ve tadabileceğiniz şarap turlarına katılar, şarap mahzenlerini görme imkanına sahip olabilirsiniz.

11. Vişne Likörü

Kommoedchen (adres ve bilgi)

Vişne Likörü
Vişne Likörü

Karlsruhe’de çok lezzetli vişneler de yetiştirildiği için vişneyi, Karlsruhe mutfağı içinde çok sık görüyoruz. Vişne likörü de şehirde denenmesi gereken alkollü içecekler arasında bulunuyor. Vişne likörünün kendin has vişne tadı ve hafifliği özellikle yaz aylarında serinlemenize büyük katkı sağlayacaktır. Vişne likörünü geleneksel mutfak konusunda hizmet veren birçok restoranda deneyebileceğiniz gibi şehirdeki süpermarketlerden de satın alabilirsiniz.

12. Bira

Her restoran, cafe ve barda birayı içebilirsiniz.

Bira

Tabi ki bira da şehirde içilebilecek alkollü içecekler arasında bulunuyor. Bu içecek neredeyse her yemeğin yanında tüketilen, alkol oranı düşük ve içimi keyifli içecekler arasında bulunuyor. Karlsruhe içinde çok çeşitli aromalara sahip bira türünü deneme şansını yakalayabilirsiniz.

13. Dampfnudeln

Her fırında ve restoranda bu ekmeği bulabilirsiniz.

Dampfnudeln
Dampfnudeln

 

Almanya’da yaygın olarak tüketilen ekmeklerden biri olan dampfnudeln, yumurta ve şeker hamurundan yapılan bir ekmek türüdür. Hamurlar top haline getirilmekte ve kapalı bir kapta pişirilmektedir. Bu ekmek sebze ve et yemekleri başta olmak üzere pek çok yemeğin yanında servis edilmektedir.

14. Flammkuchen

Marianne’s Flammkuchen (adres ve bilgi)

Flammkuchen
Flammkuchen

Geniş bir şekilde açılmış hamurun üzeri soğan ve pastırma ile kaplanmakta ve ardından odun ateşinde pişirilmektedir. Hamurunun ince olması nedeniyle kolay bir şekilde dağılan bu pide tarzındaki yemek de “Karlsruhe’de ne yenir? Ne içilir?” listenize dahil etmeniz gereken yiyeceklerden biridir.

15. Langos

Sokak pazarlarında bu ekmeği satın alabilirsiniz.

Langos
Langos

Aslen bir Macar ekmeği olan langos, içi tatlı veya doyurucu malzemelerle doldurulmuş bir tür mayalı ekmektir. Bu ekmek birçok festivalde ve özellikle Noel zamanı kurulan pazarlarda satılmaktadır. Birçok kişi bu sokak lezzetini en sevdiği yemekler listesine rahat bir şekilde dahil etmektedir.

16. Maultasche

Lehnerss Wirtshaus Karlsruhe (adres ve bilgi)

Maultasche
Maultasche

Mantıya benzeyen bu Alman yemeğini mantıdan ayıran en önemli şey boyutlarıdır. Şöyle ki bu yemekteki taneler mantıya göre çok daha büyüktür ve birkaç tanesi bile bir porsiyon için yeterlidir. Hamurun içi ise çoğunlukta kıyılmış et, ıspanak gibi malzemelerle doldurulmaktadır.

17. Schäufele

Anders auf dem Turmberg (adres ve bilgi)

schaufele
Schaufele

Domuz etinden hazırlanan bu yemek de Almanya’nın geleneksel lezzetleri arasında bulunmaktadır. Yemeğin içinde ise ana malzeme olarak domuz eti kullanılmaktadır. Yaklaşık iki saat pişirilen domuz eti yanında patates ile servis edilmektedir.

18. Sosis

Salmen (adres ve bilgi)

Wurst

Sosis de şehrin çok fazla tüketilen atıştırmalık lezzetleri arasında bulunuyor. Şehir genelinde çok çeşitli sosis türleri bulunmaktadır ve bu sosisler gerek yemeklerin içinde gerekse ekmek arası yapılarak bol miktarda tüketilmektedir. En fazla tüketilen sosis türlerinin başında ise wurst gelmektedir. Özellikle biranın yanında sosis yemekleri çok fazla tercih edilmektedir.

19. Zwiebelkuchen

Cafe ve pastanelerde bu lezzeti tadabilirsiniz.

Zwiebelkuchen

Bir tür soğan turtası olan zwiebelkuchen içinde soğanın yanı sıra domuz pastırması, krema ve kimyon tohumları da eklenmektedir. Bu lezzet özellikle şarapla birlikte tüketilmektedir ve bölgede Alman şarabı yetiştirilen yerlerde çok popülerdir

Hazırlamış olduğumuz “Karlsruhe’de ne yenir? Ne içilir?” listemizde eksik bir şeyler olduğunu mu düşünüyorsunuz? Bize yorum kısmından yazabilir ve yazımızdaki eksikleri gidermemize yardımcı olabilirsiniz. 

pinKarlsruhe’nin turistik noktalarını mı merak ediyorsunuz? Öyleyse “Karlsruhe gezilecek yerler” listemizi inceleyebilir ve şehrin görülmesi gereken yerleri hakkında bilgilere ve fotoğraflara ulaşabilirsiniz. 

Yorum yapın

Bizi Takip Edin