Kassel Gezilecek Yerler Listesi | En Popüler 8 Yer

kassel

Almanya’nın Essen eyaletindeki sıcak renkli kent Kassel, gezilecek yerleriyle kültür turizminin yoğun yaşandığı yerlerden biri.

Kassel gezilecek yerler  yazımız, okuduğunuzda, şehirde kaybolmadan en güzel yerleri keşfetmenizi ve verimli bir yolculuk yapmanızı sağlayacak.

Savaş zamanı büyük hasar görüp neredeyse yeniden inşa edilen şehrin, yine de tarihini koruyabildiğini ve anlattığını görebiliyorsunuz. Fulda Nehri kıyısında kurulan ve tarihi çok eskilere dayanan şehir, Türkiye’den de çok fazla göç almış.

#1 Kassel Gezilecek Yerler

Listenin ilk sırasında;

1- Fridericianum

Fridericianum
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Kassel’de 1779’da tamamlanmış muazzam bir Neoklasik yapı olan Fridericianum Müzesi, bugün Avrupa‘nın en eski kamu müzelerinden biri haline gelmiş. Şu anda geçici sanat sergileri için kullanılıyor olmasına rağmen pek çok sanat etkinliğine de ev sahipliği yapıyor. Geniş bir bahçe içinde bulunan binasıyla oldukça gösterişli görünen müzeyi planınıza dahil etmeyi unutmayın. Fridericianum pazartesi günü dışında 11.00-18.00 saatleri arası hizmet veriyor.

2- Grimm Kardeşler Müzesi

Grimm Kardeşler Müzesi

Kassel, ünlü masalcı Grimm Kardeşlerinin memleketi olma özelliğini taşıyor. Mezun olduktan sonra, Jacob ve Wilhelm kardeşler, kasabanın kütüphanesinde ünlü öykülerinin temelini oluşturan araştırmaların büyük kısmını gerçekleştirmişler. Bu araştırmalara dair belgeler, masalcıların hayatlarına dair bilgiler ve eserlerinin paylaşıldığı müze de Grimm Kardeşler anısına kurulmuş.

Sizi çocukluğunuza götürecek müzeye pazartesi günleri hariç 10.00-18.00 arası gidebilirsiniz. Cuma günleri ise müze, biraz daha geç kapanıyor.

3-Herkül Anıtı 

herkül anıtı

Bergpark (Dağ Parkı) içinde bulunan devasa Herkül Anıtı, kendi heybetinin yanında yüksek bir alan üzerinden şehri izliyor. Şüphesiz Kassel’deki en etkileyici ve ünlü yapı olan 70mlik anıt, İtalyan mimar Giovanni Francesco Guerniero tarafından yapılmış.

İçinde bulunduğu parkla beraber UNESCO’nun listesine giren anıtın bunu sonuna kadar hak ettiğini göreceksiniz. Aşağısında süzülen yapay şelaleyle daha da güzelleşen anıtı, haftanın her günü ve günün her saati ziyaret edebilirsiniz.

4- Löwenburg Kalesi

Löwenburg Kalesi

 

Anlamı Aslanlar Kalesi olan Löwenburg, zamanında Napolyon’nun tutsak olarak tutulduğu dünya tarihinde önemli bir kale. 9. Wilhelm döneminde inşa edilmiş ve savaş sırasında yıkılmış bir kalenin kopyası olarak yaptırılan kale, Almanya’nın askeri açıdan dikkat çekici yerlerinin başında geliyor. Kaleyi ziyaret etmek isterseniz, pazartesi gününü eleyip diğer günler 10.00-17.00 arasında gidebilirsiniz.

5- Orangerie Müzesi

Orangerie Müzesi

Şehir genelinde dış faktörlerden zarar görmeden günümüze ulaşan nadir yapılardan biri olan Orangerie Müzesi, geçmişte saray olarak kullanılıyormuş. Çeşitli restorasyon çalışmaları sonucunda bugünkü görünümüne kavuşan müze binası, gök bilimi alanında çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

6- Ottoneum (Ulusal Tarih Müzesi)

Ottoneum

Bir zamanlar Almanya’nın en iyi tiyatrosu olarak kabul edilen yapı, şimdi şehrin Doğal Tarih Müzesi olan Ottoneum Kassel’e ev sahipliği yapıyor. Müze, Paleozoik dönemden günümüze kadar bölgenin doğal geçmişi ile ilgili sergilerin yanı sıra yerel geleneklerle ilgili eserler de içeriyor.

Ziyaret saatleri;
Pazartesi: Kapalı
Çarşamba: 10.00-20.00
Pazar: 10.00-18.00
Diğer günler: 10.00-17.00

7- Wilhelmshöhe Sarayı

Wilhelmshöhe Sarayı

1786 yılında kurulan Wilhelmshöhe Sarayı, bugün resim galerileri ve değerli eserler sergileyen bir müze olarak kullanılıyor. Yılın belirli zamanlarında düzenlenen festivalleri ağırlayan göz alıcı bir bahçesi de olan saray, şehirdeki en gözde yerlerden biri.

Hemen yanındaki Bergpark ile beraber UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren sarayı cuma, cumartesi ve pazar günleri 10.00-16.00 arası keşfedebilirsiniz. Haftanın diğer günleri, ne yazık ki, kapalı.

8- Yeni Galeri

yeni galeri

Kassel’deki Yeni Galeri (Neue Galeri) sanatseverlerin mutlaka uğraması gereken yerlerden biri 1976 yılından beri resim alanında güzel eserler sergileyen galeri, Alman ekspresyonistlerin önemli bir koleksiyonuna yer veriyor. Bu güzel sanat evi pazartesi günleri kapalıyken diğer günler 10.00-17.00 arası misafirlerini ağırlıyor.

Yazı ile ilgili fikir ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar butonundan bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz. 

Kassel’de Ne Yenir? | Kassel’den Sevgilerle: 7 Tat

Kassel'de ne yenir? Ne içilir?

Kassel’deki geleneksel Alman yemeklerini tadabileceğiniz restoranların yanı sıra dünya mutfağından çok zengin seçenekleri tadabileceğiniz çok çeşitli restoranlar da hizmet vermektedir. Kassel’de Ne Yenir? Ne İçilir? “Kassel’de ne yenir? Ne içilir?” sorularının cevapları için dileyen misafirler yöresel yemekleri tadabilir dileyenler ise hem dünya mutfağından seçkileri tadabilir hem de egzotik yemeklerin gizemli dünyasında kendisini kaybetme fırsatını yakalayabilir. … Devamını oku…

Bizi Takip Edin