Jacksonville Gezilecek Yerler | 11 Muhteşem Nokta

Amerika kıyılarının popüler şehirlerinden olan Jacksonville’ın gezilecek yerlerini beraber inceleyelim.

Jacksonville gezilecek yerler yazımızı inceleyerek şehrin görülmesi gereken yerleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir ve gezmeye başlayabilirsiniz.

#1 Jacksonville Gezilecek Yerler

Listemizin ilk sırasında;

1- Amelia Island

Amelia Island

Jacksonville’dan sadece 45 dakika uzaklıkta bulunan Amelia Island, doğasının güzelliği ve denizinin berraklığıyla şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biridir. Aileler tarafından sıklıkla ziyaret edilen adada kalabileceğinize birbirinden güzel oteller bulunuyor.

Muhteşem bir manzaraya uyanabileceğiniz bu adada tenis alanlarından oyun oynayabilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir ve dilediğiniz noktadan yüzme keyfini çıkarabilirsiniz. Jacksonville’a uğrarsanız bu adayı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

2- Jacksonville Zoo

jacksonville zoo

Gittiğiniz her şehirde birbirinden farklı canlılarla tanışabilir, onları sevme fırsatını yakalayabilirsiniz. Jacksonville Zoo and Gardens, şehrin içerisinde canlılarla buluşabileceğiniz ve onları doğal ortamlarında gözlemleyebileceğiniz hoş ortamlardan biri.

2.000’den fazla hayvana ve 1.000’den fazla bitki türüne ev sahipliği yapan Jacksonville, 117 hektarlık bir alana kurulmuştur.

Birçok ailenin çocuklarıyla beraber güzel vakit geçirdiği bu bahçeyi görmenizi ve bahçede bulunana zürafa, zebra, maymun, goril ve timsahlar gibi farklı canlıları besleme keyfini çıkartmanızı öneriyoruz. Hayvanat bahçesini haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

3- Hanna Park

hanna park

Floridanın Atlantik kıyılarında bulunana Hanna Park’ta hem yeşile hem de maviye doyacaksınız. Denizin derinliklerine dalıp sonrasında kanoyla seyahat edebileceğiniz sularda huzurlu vakit geçirme şansını yakalayabiliyorsunuz.

*Florida hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

4- Museum of Science and History

jacksonville museum of science and history

Jacksonville’ın en çok ziyaret edilen müzesi olan Tarih ve Bilim Müzesi, görülmesi gereken önemli noktalardan biridir. İçerisinde bilimsel çalışmaların gözlemlenebileceğini ve aynı zamanda Florida’nın geçmişine göz atabiliyorsunuz. Ses ve görüntü sistemleriyle donatılmış olan müzeyi dilediğiniz her gün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

5- Jacksonville Memorial Park

jacksonville memorial park

Şehrin en eski parklarından biri olan Memorial Park, yeşillikler arasında deniz havası alarak yürüyebileceğiniz huzur dolu noktalardan biridir. Balık tutmak, yürüyüş yapmak ve koşu için tercih edilen parkı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

6- Cummer Museum of Art and Gardens

cummer museum of art and gardens

Jacksonville’ın ve Florida’nın en büyük güzel sanatlar müzesi olan Cummer Müzesi, 5.000’e yakın sanat eserine ev sahipliği yapmaktadır. Ev sahipliği yaptığı koleksiyonlarının yanı sıra 2,5 dönümlük bahçesiyle de ziyaretçilerin ilgisini çeken müzeyi ziyaret etmenizi öneriyoruz. Müzeyi haftanın her günü 10.00-16.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

7- Tree Hill Jacksonville

Tree Hill Jacksonville

Jacksonville’ın güzel doğası içerisinde kurulmuş olan Tree Hill’de, muhteşem doğa manzarası eşliğinde huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Tree Hill’i Pazar günleri dışında hafta içi her gün 08.00-16.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.

8- Confederate Park

confederate park

Şehrin merkezine yakın bulunan Confederate Park,Jacksonville’da yaşayan halkın sıklıkla ziyaret ettiği noktalardan biridir. Çocuklar için bir eğlence alanı, gençler için etkinlik noktası olan bu parkta oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz.

9- Big Talbot Island Eyalet Parkı

Big Talbot Island Eyalet Parkı

Doğasıyla kendine hayran bırakan Talbot Eyalet Parkı’nda muhteşem manzara fotoğrafları çekebiliyor ve kuş gözlemciliği yapabiliyorsunuz. Bu parkı dilediğiniz her gün ziyaret edebilir ve doyasıya gezebilirsiniz.

10- Hemming Park

hemming park

Jacksonville’ın en popüler noktalarından olan Hemming Park, görülmesi gereken önemli noktalardan biridir. Hemming Parkın içerisinde bulunan dinlenme alanlarında oturabilir ve şehirden uzaklaşmadan dinlenme fırsatı bulabilirsiniz.

11- Shipwreck Island Waterpark

Shipwreck Island Waterpark

Jacksonville’da sıcaklardan usanırsanız gitmeniz gereken yerlerden biri kesinlikle Shipwreck Island Waterpark’tır. İçerisinde birçok su oyuncağının bulunduğu parkta keyifli vakit geçireceğinize eminiz. Aksiyon dolu parkta eğlenceye doymak istiyorsanız haftanın her günü 10.00-17.45 arasında ziyaret edebiliyorsunuz.

*Florida havası alıp Jacksonville’ın sahillerinde dolaşmak isterseniz hemen bilet araştırmaya başlayın. Jacksonville uçak bileti sayfasını inceleyerek avantajlı bilet fırsatlarını yakalayabilirsiniz.

*Jacksonville’ın gezilecek noktalarını nasıl buldunuz?  Düşünce ve eleştirilerinizi bizlerle yorumlar kısmından ulaştırabilirsiniz.

Yorum yapın

Bizi Takip Edin