İstanbul’a Yakın En İyi 93 Kamp Alanı

İstanbul gibi bir metropolde yaşıyor olmak sizi kamp yapmaktan alıkoymamalı. İstanbul ve çevresinde hafta sonu gidip çadırınızı kurabileceğiniz ve muhteşem doğasıyla huzur bulabileceğiniz pek çok nokta bulunuyor.

Sıcakların kendini iyice hissettirdiği şu yaz günlerinde İstanbul’un keşmekeşinden uzaklaşmak ve biraz olsun kafanızı dinlemek isterseniz yazımızdaki önerilerimiz tam da size göre.

İstanbul kamp alanlarını keşfettiyseniz level 2’ye atladınız demektir Çevresindeki çadır kamp alanlarını keşfetmeniz için liste hazir!

Şile Kamp Alanları

Seferoğulları Camping

Seferoğulları Camping

İstanbul’un Şile ilçesi Ağva bölgesinde bulunan Seferoğulları Camping, doğa içerisinde küçük bir cenneti andırıyor. Burada sıcak ve soğuk renklerin muhteşem buluşmasını görebilirsiniz. Kamp alanında çadır ve karavan kampına izin veriliyor. Alanda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis bulunmasının yanı sıra, Wi-Fi da bulunuyor. Uçsuz bucaksız denizinde mavinin her tonunu görebilirsiniz. Kısa bir patika yoldan yürüyüş yaparak 3 dakikada sahile ulaşabilmek mümkün. Ücretli kamp alanı içerisinde bulunan Seferoğulları Camping, şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunuyor.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, çadır ve bungalov konaklama yeri, Wi-Fi, restoran ve kafeterya, bulaşıkhane ve çamaşırhane, buzdolabı, bungalov odalarda klima ve TV, çocuk oyun alanı ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 50 TL, bungalov konaklama 150 TL.

Telefon: 0530 111 78 23 – 0537 880 35 00 – 0533 504 35 00

Web Sitesi: http://www.seferogullaricamping.com/

Instagram: https://www.instagram.com/agvaseferoglucamping/

Haritada Görüntüle >

Kilimli Koyu Kamp Alanı

Kilimli Koyu

Ağva’da bir başka çadır kampı yapabileceğiniz yer de Kilimli Koyu’dur. Doğal tabiat alanı ve denize olan manzarası şahanedir. Biraz olsun şehir hayatından kaçmak ve yalnız başınıza kafa dinlemek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Koy olması nedeniyle etrafta herhangi bir tesiste yok. Ancak hepsi yürüme mesafesindedir. Bölgede yürüyüş parkuru da bulunuyor. Sağınıza Karadeniz’in maviliklerini alıp doğa içerisinde keyifli yürüyüş yapabilir, akşamına yorgunluğunuzu denizin dalgaları eşliğinde uyuyarak üzerinizden atabilirsiniz.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları ve denize girilebilir alan. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı sahile yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sahilköy Kamp İstanbul

Sahilköy Plajı

Şile üzerinde oldukça geniş bir ormanlık alanda bulunuyor. İstanbul’un gürültüsü ve kabalık ortamından bunalanlar için oldukça güzel bir kaçış noktası. Deniz ile ormanı mükemmel bir şekilde birleştiren alanda doğal yaşamın keyfini çıkarabilirsiniz. Kendi çadırınızla ve karavanınızla kamp kurabilirsiniz. Bunların yanı sıra bungalov evler, hobbit ve 12 farklı konseptte de ücretli bir şekilde konaklama yapabiliyorsunuz. Temiz denizinde serinleyebilir ve kumsallarında güneşlenebilirsiniz. Ücretli kamp alanında ihtiyaçlarınız için tesis de bulunuyor. Deniz ver orman ile iç içe olan ücretli Sahilköy Kamp Alanı, Şile ilçe merkezine 35 km uzaklıkta bulunuyor.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, çadır ve bungalov konaklama yeri, Wi-Fi, restoran ve kafeterya, bulaşıkhane ve çamaşırhane, buzdolabı, bungalov, taş ve villa odalarda klima ve TV, çocuk oyun alanı ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Günübirlik giriş 25 TL, kendi çadırıyla gelenler kişi başı 50 TL (kahvaltı dâhil 70 TL), karavan park (2 kişi) 140 TL, çadır konaklama (2 kişi) 200 TL, karavan park (4 kişi) 240 TL, deniz gören koza (2 kişi) 250 TL, orman koza bungalov (2 kişi) 250 TL, begonya (2 kişi) 300 TL, hobit evleri (2 kişi) 300 TL, açelya (2 kişi) 350 TL, gardenya (2 kişi) 350 TL, açelya (4 kişi) 500 TL, begonya (4 kişi) 500 TL, taş ev 500 TL, begonya (6 kişi) 600 TL, villa Gündoğdu (2 kişi) 600 TL, villa domalı (2 kişi) 600 TL, villa Gündoğdu (4 kişi) 1000 TL ve villa konaklama (4 kişi) 1000 TL.

Telefon: 0216 419 74 40 – 0530 049 17 90

Web Sitesi: https://www.sahilkampistanbul.com/

Instagram: https://www.instagram.com/sahilkampistanbul/

Haritada Görüntüle >

Green Park Camping

Ağva Green Park Camping

İstanbul’un stresinden uzaklaşarak huzurlu bir kamp deneyimi yaşayabileceğiniz yer, Ağva’da bulunuyor. Türkiye’nin en büyük kamp alanlarından birisi olan Green Park Camping, temiz kumsalları ve denizi ile olağanüstü bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor. İçerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis bulunuyor. Çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz alanda, sevimli tavşanlar ile de karşılaşabilirsiniz. Ücretli kamp alanı merkeze 19 km uzaklıkta bulunuyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, çadır, karavan ve bungalov konaklama yeri, Wi-Fi, restoran ve kafeterya, bulaşıkhane ve çamaşırhane, buzdolabı, bungalov odalarda klima ve TV, çocuk oyun alanı, plaj, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: 2 kişilik bungalov çadır 100 TL, 4 kişilik bungalov çadır 200 TL, kendi çadırıyla gelenler 30 TL, kendi karavanıyla gelenler 100 TL, 2 kişilik bungalov oda 200 TL, 3 kişilik bungalov oda 250 TL, 4 kişilik bungalov oda 300 TL, kendi karavanıyla gelenler sezonluk 3000 TL, kendi çadırıyla gelenler sezonluk 2750 TL. Piknik alanı hafta içi 10 TL, hafta sonu 15 TL’dir. Resmi tatil ve bayram sezonlarında konaklama fiyatları değişkenlik göstermektedir.

Telefon: 0216 721 73 62 – 0539 587 89 08

Web Sitesi: http://www.agvagreenparkcamping.com/

Instagram: https://instagram.com/agvagreenparkcamping/

Haritada Görüntüle >

Ömerli Barajı Kamp Alanı

Ömerli Barajı Kamp Alanı

Muhteşem bir manzaraya sahip olan alan, kampçıların gözde yerlerinden biridir. İstanbul’u stresinden kaçarak burada huzurlu birkaç gün geçirebilirsiniz. Yemyeşil zemin üzerine, göl kenarına çadır kampı kurabilirsiniz. İçerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Ücretsiz kamp alanında balık tutabilir, yürüyüş yapabilir, gölde sandal ile açılabilir ve fotoğraflar çekebilirsiniz. İlçe merkezine 10 km uzaklıkta bulunuyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, olta balıkçılığı ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, çeşme ve duş imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Esenceli Köyü Kamp Alanı

Esenceli Köyü Kamp Alanı

Şile sınırlarında bulunan kamp alanı, el eğmemiş doğal güzelliği ile dikkat çekiyor. Oldukça sakin ve sessiz olan alanda gönlünüzce dinlenebilirsiniz. Yemyeşil zemin üzerinde çadırınızla kamp kurabileceğiniz müsait alanlar mevcut. İçerisinde yer alan masmavi gölünde balık tutabilirsiniz. Alan içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Ücretsiz kamp alanları içerisinde yer alan Esenceli Köyü ilçe merkezine ise yalnızca 18 km uzaklıkta bulunuyor.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp yerleri, denize girilebilir alan, yürüyüş parkurları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi Esenceli Köyü’ndeki market veya bakkallardan temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Darlık Barajı Kamp Alanı

Darlık Barajı Kamp Alanı

Şile’de bulunan kamp alanı doğal hayatı tam anlamıyla yaşama fırsatı bulabileceğiniz yerler arasındadır. Barajı çevreleyen yemyeşil çimenler üzerine çadırınızı kurabilirsiniz. Ormandan odun toplayarak geceleri ateş yakabilir ve yemeğinizi pişirebilirsiniz. Alan içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Ayrıca telefon da sınırlı bazı bölgelerde çekiyor. Çadır ya da karavan kampı yapabileceğiniz ücretsiz alan, merkeze 32 km uzaklıkta bulunuyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, olta balıkçılığı ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, çeşme ve duş imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Woody Ville Kamp Alanı

Woody Ville Kamp Alanı

Ağva’da bulunan kamp alanı, yemyeşil ormanlık içerisinde güzel bir atmosfere sahip. Doğal yaşamı tadabileceğiniz alanda, çadır ve kavran kampının yanı sıra ücretli bungalov evlerde de kalabilirsiniz. Karadeniz’in maviliklerini kuş bakışı görebileceğiniz yüksek bir noktaya çadırınızı kurarak konaklama yapabilirsiniz. İçerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis bulunuyor. Ücretli kamp alanı, merkeze 16 km uzaklıkta yer almakta. Kamp süresi boyunca denizde ya da havuzda yüzebilir, yürüyüş yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, duş, ısıtma ve soğutma sistemi, piknik alanları ve piknik masaları, çadır ve karavan konaklama yerleri, Wi-Fi, restoran ortak kullanım mutfak alanı ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kendi karavanı veya çadırıyla gelenler 150 TL, karavan kiralama 250 TL/günlük.

Telefon: 0216 727 72 23 – 0532 507 75 50

Instagram: https://www.instagram.com/woodyville/

Haritada Görüntüle >

Karakiraz Köyü Kamp Alanı

Şile’ye bağlı Karakiraz Köyü’nde dilediğiniz yere çadır kampı atabilir veya karavanınızla kamp yapabilirsiniz. Özel araçla gelenler sahile 5 dakikalık bir sürüş ile ulaşabilir, yeşil ve mavi karışımı renge sahip muhteşem denizinde yüzebilirsiniz. İçerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir alan bulunmuyor. Ücretsiz kamp alanı oldukça sessiz ve sakindir. İlçe merkezine ise 15 km uzaklıkta bulunuyor. Nadir bilinen kamp alanları arasındaki Karakiraz Köyü, tüm gürültüden izole sessiz, sakin bir kamp deneyimi için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir.

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp yerleri, denize girilebilir alan, yürüyüş parkurları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi Karakiraz Köyü’ndeki market veya bakkallardan temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bıçkıdere Köyü Kamp Alanı

Bıçkıdere Kamp Alanı
Mesut Yüksel

Hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin gözde mekânlarından biri de Bıçkıdere Köyü’dür. Uçsuz bucaksız yeşil ormanların arasında kamp yapabilirsiniz. Oldukça hoş görüntüye sahip bir de gölü bulunuyor. Alanda çadır ve karavan kampı yapabilmek mümkündür. Küçük şelalesiyle de misafirlerine görsel bir şölen sunuyor. Oldukça sessiz ve huzurlu bir yer. İçerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis bulunmuyor, yalnızca çeşme var. Alan merkeze 26 km uzaklıkta yer almakta.

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı Bıçkıdere köyündeki cami veya kafeteryalardan karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sofular Plajı Kamp Alanı

İstanbul’un nefes alabilen bölgesi Şile sahilinde yer alan Sofular Plajı, doğaseverlere deniz kenarında karavan ya da çadır kampı yapabilme imkânı tanıyor. Oldukça güzel ve huzurlu bir ortama ev sahipliği yapan Sofular Plajı. Kamp süresi boyunca ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesislere de yakın bir konumda bulunuyor. Alanda ayrıca plajı da kullanabilir, Karadeniz’in serin sularında yüzebilirsiniz. Kamp alanı, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunuyor. Aile veya arkadaşlarınızla birlikte burada güvenli ve keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları ve denize girilebilir alan. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Akçakese Kamp Alanı

Yemyeşil çayırlar üzerinde kamp kurabileceğiniz Akçakese Kamp Alanı turkuaz ve yeşilin karışımı denize sahip olağanüstü güzellikte bir manzara sunuyor. Şile sınırları içerisinde yer alan bölge oldukça sessiz ve sakin bir yer. Burada çadır kampı yapabilirsiniz. Alan içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran, çeşme ve duş gibi imkânlar da bulunuyor. İlçe merkezine 18 km uzaklıkta bulunan Akçakese’ye İstanbul’un her yerinden ulaşabilmek mümkündür.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize yürüme mesafesi. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı Akçakese köyündeki cami veya kafeteryalardan karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ağva Kamp Alanı

Ağva

Karadeniz kıyısında, yemyeşil bir doğa ile çevrili olan Ağva pek çok İstanbullunun yaz aylarında hafta sonları kaçamak yaptığı yerlerden biridir. İstanbul’un doğal güzelliklerini bir arada görebileceğiniz Ağva, sahip olduğu yeşilin bin bir tonu ve denizin doygun maviliği ile çadır kampı yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 100 km olup ulaşımı oldukça kolaydır. Dileyen toplu taşıma otobüslerini kullanabilir, dileyen özel araçlarıyla gelebilir. Özellikle Ömerli’den sonra başlayan muhteşem yol manzaraları size Ağva’ya kadar eşlik edecektir. Ağva, hem deniz tatili hem de kamp aktiviteleri için her bütçeye uygun ücretli ve ücretsiz pek çok yer sunuyor. Tatil süresi ve/veya kamp aktiviteniz boyunca yararlanmak istediğiniz hizmetleri göz önünde bulundurarak bu yerlerden birini seçebilirsiniz. Sahil şeridi ve kamp yerleri merkeze yakın olduğu için yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da sorunsuzca temin edebilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, şezlong, şemsiye, soyunma kabinleri, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı kamp için tercih ettiğiniz bölgelerden ücretli/ücretsiz karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ağva merkez ve çevresinde ücretli ve ücretsiz kamp alanları mevcuttur.

Haritada Görüntüle >

Gelesun kampLAND Camping

Ağva sınırları içerisinde bulunan Gelesun kampLAND Camping, muhteşem güzellikteki masmavi denizi ve yemyeşil yayla yeri ile ziyaretçilerinde unutamayacakları bir kamp hatırası bırakıyor. Alanda çadır ve karavan kampı yapabiliyorsunuz. Doğal hayatı tam anlamıyla yaşayabileceğiniz bölgede tesisin kiraladığı çadırları da kullanabilirsiniz. Ayrıca alanda piknik ve mangal da yapılmaktadır. Huzurlu ve oksijen dolu ortamında güzel bir gün geçirebilir yeni haftaya enerjik başlayabilirsiniz. Tesis içerisinde ihtiyaçlarınız için pek çok imkân bulunmakta. Kamp alanı merkeze ise 5 km uzaklıkta bulunuyor.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, Wi-Fi, restoran, çadır, bungalov ve karavan konaklama, otopark alanı, ortak kullanım mutfak alanı ve yürüyüş parkurları.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 40 TL, karavan konaklama 80 TL. Günlük elektrik kullanımı 20 TL. 7 yaş ve üzeri çocuklardan ek yatak ücreti talep edilmektedir.

Telefon: 0532 206 22 74

Web Sitesi: http://www.gelesunkampland.com.tr/

Facebook: https://www.instagram.com/kampland/

Haritada Görüntüle >

Hacıllı Şelalesi Kamp Alanı

Hacıllı Şelalesi

Polonezköy’den sonra bir diğer İstanbul içerisindeki doğal güzellik de Hacıllı Şelalesi’dir. Şile’nin Hacıllı köyünde bulunan şelale pek de şelale tadını vermese de çevresi çadır kampı için oldukça güzel. Yaz aylarında güneşten kaçıp gelebileceğiniz bir yer. Her tarafı büyük ağaçlarla kaplı ve geniş gölgelik alanlar sunuyor. Hacıllı Şelale’sinden akan su Koca Deresi ile birleşip Kocaeli’ye doğru devam ediyor. Dere kenarına çadırınızı kurup, sandalyenizi de açtıktan sonra oturup yalnızca kuş seslerinin cıvıltısını dinleyebilir, etrafınızdaki yemyeşil doğayı seyre doyabilirsiniz. Buraya özel araçla gelmenizi tavsiye ederiz. Yolu kısaltmak adına Ömerli’yi geçtikten sonra Kömürlük-Bıçkıdere yönüne sapın ve Darlık Barajı’nı geçtikten sonra Yazımanayır köyünden şelaleye ulaşımınızı yapın. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce mutlaka almış olun.

Konumu: Akarsu Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik, çeşme ve duş imkânları bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Beykoz Kamp Alanları

Polonezköy Tabiat Parkı Kamp Alanı

Polonezköy

Fazla uzağa gidemeyenlere Polonezköy’ü önerebiliriz. Şile yolu üzerine, şehir merkezine yalnızca 35 km mesafede bulunan Polonezköy, tipik Karadeniz iklimini yaşayabileceğiniz serinliği ve temiz havasının yanında sahip olduğu yemyeşil bitki örtüsü ile İstanbul’da fakat bir o kadar da İstanbul’dan uzakta hissiyle kafa dinleyebileceğiniz yerlerden biri. Polonezköy merkezinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Aracıyla gelenler için de ücretsiz otopark alanları mevcut. Dileyen Polonezköy orman içi alanlara çadır atabilir, dileyen merkezden uzaklaşmadan yakın yerlere. Eğer aile ile kamp atmayı düşünüyorsanız Pazar sabahına uyandığınızda kahvaltınızı buradaki şirin butik kahvaltı mekânlarından birinde yapabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı Polonezköy merkezindeki market veya bakkallardan temin edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bozhane Köyü Kamp Alanı

İçinden sular geçen şehirler, köyle ne de güzeldir. Bozhane Köyü’de böyle bir yer. Çayağız Deresi’nin geçtiği Bozhane Köyü, İstanbul’da fakat ziyaret edenlerin sanki İstanbul’dan çok uzaktaymış hissine kapıldığı yerlerden biri. Sessiz ve sakin bir köy hayatı yaşamak, kahvesinde yerel insanları ile konuşmak ve akşamına da kamp atmak isterseniz burası aradığınız yer olabilir. İhtiyaçlarınızı köydeki bakkallardan karşılayabilirsiniz. Çekmeköy üzerinden devam edip Alemdağ-Nişantepe yoluna gelerek buradan yön tabelalarını takip edip köye ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, olta balıkçılığı ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı Bozhane köyündeki cami veya kafeteryalardan karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden köydeki bakkal ve marketlerden satın alın.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Riva Elmas Burnu Plajı Kamp Alanı

Riva, hem piknik hem de deniz tatili için pek çok İstanbullunun tercih ettiği yerlerden biri oluyor. Merkezinde bulunan Elmas Burnu Orman İçi Dinlenme Tesisi ise kamp severlere değerlendirebilecekleri güzel bir alan sunuyor. Deniz manzarasını karşınıza alıp kamp atabileceğiniz kamp alanı Riva merkeze yürüme mesafesinde. İhtiyaçlarınız için dilerseniz kamp alanındaki büfeden yiyeceklerinizi temin edebilir veya Riva merkezdeki marketleri kullanabilirsiniz. Alanca WC ve duş gibi imkânlar bulunuyor. Bozhane Köyü yolunu takip ederek Paşamandıra’dan sonra Riva’ya sapıp kamp alanına gelebilirsiniz.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: Otopark alanı, WC, soyunma kabini ve duşlar, giriş kontrol noktası, çadır kamp alanı, elektik ve temiz su, büfe, mescit, kameriyeler, bekçi evi (güvenlik), piknik masaları, piknik alanları, plaj, seyir noktası, kır lokantası, kafeterya ve çöp konteynerleri.

Kamp Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet ve ATV 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL ve otobüs 216 TL.

Web Sitesi: http://elmasburnu.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Kaptanın Mezarı Kamp Alanı

İstanbul’un Beykoz ilçesi Riva kıyılarında bulunan kamp alanı, altın sarısı kumsallarının masmavi suyla buluştuğu, güzel de bir manzarası olan yerlerden biridir. Bölgede ücretsiz olarak uçurumun kenarına (fazlada uç nokta olmasın), kumsala, tepeye ya da yamaca kamp atabilirsiniz. Çadır ve karavanınızla kamp yapabilmeniz mümkün. İçerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. İlçe merkezine ise 14 km uzaklıkta yer almakta.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları ve denize girilebilir alan. WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı sahile yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sarıyer Kamp Alanları

Marmaracık Koyu Tabiat Parkı Kamp Alanı

Bu defa İstanbul’un Avrupa yakasındayız. Sarıyer ilçesi Rumelifeneri Köyü’nde bulunan Marmaracık Koyu Milli Parkı, gözün alabildiğine yemyeşil bir doğa içerisinde bulunuyor. İstanbul’da nefes alabileceğiniz, kuzeyin tüm serinliğini iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bölgede yürüyüş, piknik ve kamp aktiviteleri yapabilirsiniz. Girişi ücretli olan milli park içerisinde WC, kapalı piknik masaları ve kameriye gibi imkânlar mevcut. Ancak yiyecek ve içeceklerinizi henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. İstanbul’un her noktasından doğrudan veya aktarma yaparak Rumelifeneri’ne ulaşabilmek mümkündür.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Konaklama tesisi, plaj, orman köşkü, giriş kontrol noktası, WC, kuş gözetleme kulesi, kapalı piknik masaları, çocuk oyun alanı, kameriyeler ve iskele.

Kamp Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL, otobüs 216 TL, 2 yataklı kır evi 200 TL ve 3 yataklı kır evi 250 TL.

Web Sitesi: http://marmaracikkoyu.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Kumköy Kamp Alanı

Kilyos

İstanbul’dan dışarı çıkmadan yakınlarda hem kamp atıp hem de yazın sıcağında denize girip serinleyebileceğiniz alanlar sunan Kilyos, Sarıyer ilçesinde ve İstanbul’dan tüm ilçelerinden erişilmesi kolay bir noktada yer alıyor. Buradaki kap noktaları biraz kısıtlı. Zira sahile bakan yerler özel işletmeler tarafından işletiliyor ve haliyle bir ücret ödemeniz gerekiyor. Fakat öyle pahalı ücretler değil. Makul bir ücret karşılığında plajı olan yerleri tercih edebilir ve kamp süreniz boyunca denize de girmiş olursunuz. Ve elbette WC, elektrik, duş, şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan da yararlanmış olursunuz. İstanbul’da bulunduğunuz konumdan Kilyos’a giden toplu taşıma otobüslerini İETT’nin internet sitesinden kontrol edebilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Ücretsiz kamp atılan yerlerde WC, elektrik, duş, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkânlar bulunmuyor. Sahil boyunca yer alan işletmelerin plajlarını tercih ederseniz kamp süreniz boyunca ihtiyacınız olacak hemen her şeye erişim sağlayabilirsiniz. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanı çevresindeki marketlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Kumköy sahili boyunca kamp atabileceğiniz ücretsiz yerler bulunmaktadır. Ancak WC, duş, elektrik, şezlong ve şemsiye gibi olanaklardan faydalanmak isterseniz sahil boyunca yer alan işletmelerin ücretli plajlarını kullanabilir ve hem kamp atabilir hem de plaja erişim sağlayabilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Giritli Çiftliği Kamp Alanı

Giritli Çiftliği Rumelifeneri köy merkezine yakın sayılabilecek bir noktada bulunuyor. Çocuklu ailelerin de tercih edebileceği kamp ve piknik yerlerinden biri olan tesis, doğa ile baş başa sessiz ve sakin bir hafta sonu tatili geçirmek için ideal yerlerden biridir. Çiftlik hayatında her ne olması gerekiyorsa burada fazlası düşünülmüş. Kamp süreniz boyunca ihtiyaçlarınızın tamamını tesis içerisinde karşılayabilirsiniz. Tesis ayrıca konuklarına tekne ve bisiklet turları gibi aktiviteler de yapmaktadır.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, temiz su, Wi-Fi, çadır konaklama, köy kahvaltısı, tekne turları, bisiklet turları, balık turları, piknik alanı, çocuk oyun alanı,

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 30 TL, çadır kiralama kişi başı 20 TL ve karavan konaklama 50 TL.

Telefon: 0537 248 33 73

Web Sitesi: http://www.giritliciftligi.com/

Instagram: https://instagram.com/giritliciftligi/

Haritada Görüntüle >

Belgrad Ormanı Kamp Alanı

İstanbul’un belki de en popüler yerlerinden biri. Buraya Avrupa ve Anadolu yakasından pek çok insan geliyor, yürüyüşlerini yapıyor, temiz orman havasını içine çekiyor ve dileyen hafta sonu konaklamalı kamplarını yapıyorlar. Geniş bir ormanlık alan içerisinde, düzenli yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, büfe, kır lokantası, gölet ve kameriyelerin olduğu sosyal bir alan. İstanbul’un içerisinde şehrin gürültüsünden izole kafanızı dinleyebileceğiniz, kuş seslerinin cıvıltısı eşliğinde huzur bulabileceğiniz Belgrad Ormanı, her doğa severin mutlaka görmesi ve vakti dahilinde kamp atması gereken yerlerden biridir.

Kamp Olanakları: Çeşme, büfe, mescit, koşu parkuru, güvenlik noktaları, piknik masası, otopark alanı, piknik alanları, gölet, orman yolları, konuk evi, soyunma kabini, çöp konteynerleri, WC, çocuk oyun alanı, kameriyeler, yağmur barınağı ve giriş kontrol noktası.

Kamp Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL ve otobüs 216 TL.

Web Sitesi: http://nesetsuyu.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Silivri ve Çatalca Kamp Alanları

Semizkum Mocamp

Silivri’de Semizkumlar mevkiinde bulunan kamp alanı, 250 metre uzunluğunda kumsalı, 300 çadır ve karavan kapasitesi ile İstanbul’a yakın hafta sonu kaçamağı yapılacak güzel yerlerden biridir. İstanbul’a olan yakınlığı ve kendine ait özel plajının olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından da tercih edilmektedir. Kamp alanı içerisinde konaklama süreniz boyunca ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hemen her şey mevcut. Sahilinde soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiyenin de olduğu kamp alanı, İstanbul’dan dışarıya gidemeyenlerin tatillerini keyifle geçirebilecekleri bir yerdir. Otobüsle gelmeyi tercih edenler Tekirdağ-Çorlu istikametine giden araçlara binip Karagöz durağında inebilirler. Özel araçlarıyla gelenler TEM otoyolunu kullanabilir. Kamp alanı, otopark alanına sahiptir.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, çadır ve karavan konaklama yeri, Wi-Fi, market, restoran ve kafeterya, manav, bulaşıkhane ve çamaşırhane, güvenlik, ambulans, canlı müzik, windsurf, voleybol sahası, çocuk oyun alanı, plaj, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Pansiyon kalışlarda günlük fiyatlar 2 kişilik tek oda bungalov ev 200 TL, 4 kişilik tek oda bungalov ev 230 TL, 5 kişilik 2 oda bungalov ev 250 TL, apart ev (2 oda, TV, WC ve mutfak) 350 TL. Hafta sonu 2 kişilik tek oda bungalov ev 400 TL, 4 kişilik tek oda bungalov ev 460 TL, 5 kişilik 2 oda bungalov ev 500 TL, apart (2 oda, TV, WC ve mutfak) 700 TL. Karavan konaklamalarında kişi başı ve/veya şahsi karavan 30 TL. Günübirlik plaja giriş ücreti 30 TL. Konaklama yapan müşteriler için plaj ücretsizdir. Konaklama fiyatları yaz ve kış dönemi olmak üzere farklıdır.

Telefon: 0212 711 20 58 – 0212 711 29 06 – 0532 642 42 06

Web Sitesi: http://www.semizkummocamp.com/

Facebook: https://www.facebook.com/semizkummocamp/

Haritada Görüntüle >

Çilingöz Ormanı Tabiat Parkı Kamp Alanı

İstanbul’un bir başka doğa harikalarından biri olan Çilingöz Ormanı, hafta sonu kamp ve yürüyüşler için sıkça tercih ediliyor. Dileyen yalnızca yürüyüş yapıp sahilinde Karadeniz’in masmavi sularına ayaklarını sokup rahatlayabilir, dileyen geceyi burada geçirerek dalga sesleri eşliğinde çadırında uyuyabilir. Park alanı içerisinde WC ve duş gibi imkânlar bulunuyor. Yiyecek ve içecek için büfesinden ve kır lokantasından yararlanabilirsiniz. Sakin ve temiz bir yerde kamp atmak istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Özel araçlarıyla gelmek isteyenler Çatalca-Danamandıra yolunu takip ederek ulaşımlarını sağlayabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Büfe, çocuk oyun alanı, giriş kontrol noktası, piknik alanları, plaj, piknik masası, WC, kameriyeler, kır lokantası ve çöp konteynerleri.

Kamp Ücreti: Şahıs 8 TL, öğrenci 4 TL, bisiklet 8 TL, motosiklet ve ATV 16 TL, otomobil 24 TL, minibüs 72 TL, midibüs 128 TL, otobüs 216 TL, 4 kişilik 1 ünite çadır yeri 40 TL ve 1 ünite karavan yeri 45 TL/günlük.

Web Sitesi: http://cilingoz.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Danamandıra Tabiat Parkı Kamp Alanı

Bir başka tabiat parkı olan Danamandıra, Çatalca-Gümüşpınar yolu üzerinden ulaşımların kolayca sağlanabildiği yerlerden biridir. Park alanı yeşilin bin bir tonuna ev sahipliği yapıyor. İçerisinde harika bir gölet alan bulunuyor. Göl manzarasında piknik yapabilir akşamına, çadır kurup konaklayabilirsiniz. Tabiat parkı fotoğrafçılar için de birbirinden güzel manzaralara ev sahipliği yapıyor. Seyir terasından etrafı panoramik olarak izleyebilir ve güzel kareler çekebilirsiniz. Kampçılar için park alanı WC ve çeşme gibi yerlere sahip. Ancak yiyecek ve içecekleriniz için önceden hazırlıklı gelmelisiniz.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, piknik alanı ve piknik masaları, yürüyüş parkuru, iskele, gölet ve çadır kamp alanları.

Giriş Ücreti: 15 TL

Haritada Görüntüle >

Malatra Koyu Kamp Alanı

İstanbul’un sessiz, sakin yerlerinden biri olan Malatra Koyu, amacı yalnızca kafa dinlemek olanların tercih edebileceği yerlerden biridir. Çünkü burada WC, duş yeri, çeşme ve büfe yok. Hatta internet bile çekmiyor. Ateşinizi yakıp odun çıtırtıları ve dalga seslerini dinleyerek rahatlayabilirsiniz. Buraya toplu taşıma ile ne yazık ki ulaşım yok. Özel araç sahipleri ise kamp alanına en yakın 2 km mesafede araçlarını park ederek, 20 dakikalık bir patika yolu yürüyüşünden sonra ulaşabilirler.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize girilebilir yerler. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sinekli Gölü Kamp Alanı

Sinekli Gölü’ne İstanbul’un her noktasından kolayca ulaşım sağlanabilir. Silivri’den sonra minibüslerle Sinekli köyüne ulaşım mümkündür. Göl, yemyeşil bir doğanın içerisinde bulunuyor. Yürüyüş, piknik ve kamp aktiviteleri için uygundur. Gece konaklamalı kamplarda herhangi bir tehlike söz konusu değil. Alana girişte çeşme de mevcut. Ancak göl etrafında bir tesis bulunmuyor. Dileyen çadırını göl kenarına kurabilir, dileyen göle yakın piknik alanına. Yiyecek ve içecekleriniz için ise Sinekli Köyü yürüme mesafesindedir. Buradaki bakkallardan ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, çeşme, kır lokantası, olta balıkçılığı, yürüyüş parkurları, ateş yakılabilir alanlar, piknik alanı ve piknik masaları.

Giriş ve Kamp Ücreti: Giriş ücreti 10 TL.

Haritada Görüntüle >

Elmalıdere Kamp ve Piknik Alanı

Silivri ve Çatalca ilçeleri yürüyüş, piknik ve kamp aktiviteleri için hatırı sayılır güzellikte yerler ev sahipliği yapıyor. Özellikle Çatalca’nın kuzey kesinleri Karadeniz ikliminden nasibini almış ve geniş yeşil alanlara sahip. Bu alanlardan biri de Elmalıdere kamp ve piknik alanı. Doğası itibariyle kamp süreniz boyunca keyif alabileceğiniz yerlerden biridir. Park alanı içerisinde piknik alanları ve piknik masaları, WC, çeşme ve büfe gibi yerler mevcut. Ateş veya mangalınızı yakabilirsiniz. Çadır kampı için piknik alanının biraz dışında güzel, sessiz alanlar var. Hafta sonu kamp atacaksanız bu noktalara çadırınızı kurmanız, Pazar sabahı erken saatlerde gelecek insanların gürültüsünden kaçınmanızı sağlar.

Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, ateş yakılabilir alanlar, piknik alanları ve piknik masaları, yürüyüş parkurları ve otopark alanı.

Giriş Ücreti: Piknik alanına giriş ücreti 25 TL’dir. Ayrıca WC yerleri ücretlidir.

Haritada Görüntüle >

Tekirdağ Kamp Alanları

Saklı Koy Camping

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi sınırları içerisinde bulunan kamp alanı kamp aktiviteleri için tercih edilen yerlerden biridir. Denize sıfır bulunan alan, muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Alanda çadırınızla ya da karavanınızla kamp yapabilirsiniz. Oldukça temiz olan alana sevdiklerinizle beraber gelebilirsiniz. Alan içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler de bulunuyor. Ücretli kamp alanları içerisinde yer alan Saklı Koy Camping ilçe merkezine 16 km uzaklıkta bulunmakta. Saklı Koy Kamp Alanı’na ulaşmak için İstanbul’dan Edirne tabelalarını takip ederek Marmaraereğlisi yönüne sapıp kolayca ulaşabilirsiniz.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: Duş, elektrik, WC, temiz su, restoran, büfe, çadır ve karavan yeri, çadır kiralama, piknik alanı ve piknik masaları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar, masa ve sandalye, otopark alanı, denize girilebilir alan, şezlong, şemsiye ve soyunma kabinleri.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 50 TL, çadır kiralama 60 TL ve karavan konaklama 100 TL.

Telefon: 0534 401 95 54

Web Sitesi: https://saklkoycamping.business.site/

Facebook: https://www.facebook.com/SAKLIKOYcamping/

Haritada Görüntüle >

Ünal Camping

Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan bir diğer kamp alanı ise Ünal Camping. Oldukça hoş ve güzel bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Denize sıfır konumu ile sabahları kuşların cıvıltısı ve dalga sesleriyle uyanabilirsiniz. Alan içerisinde çadır ya da karavan kampı yapabilmeniz mümkün. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz imkânlar da mevcut. Oldukça sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip olan Ünal Camping ilçe merkezine 26 km uzaklıkta bulunuyor. İstanbul’dan gelmek istiyorsanız, Edirne yolu üzerinden tabelalara bakarak merkeze ulaşabilirsiniz. Daha sonra ise Marmaraereğlisi tabelalarını takip ederek ilçeye vardıktan sonra kamp alanına ulaşabilirsiniz. Ayrıca otobüsle İstanbul otogarlarından da ulaşım sağlayabilmek mümkündür.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, duş, sıcak ve soğuk su, elektrik, restoran, Wi-Fi, ortak kullanım mutfak alanı ve buzdolabı, ateş ve mangal yakılabilir alan, çadır ve karavan yeri, çadır kiralama, bungalov konaklama, market, kafe ve sahile yürüme mesafesi.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 60 TL, çadır kiralama 70 TL, karavan konaklama 100 TL. Bungalov konaklama ücreti sezona göre değişiklik göstermektedir. Güncel fiyat bilgisi için aşağıdaki numaradan tesis ile iletişime geçebilirsiniz.

Telefon: 0532 347 19 38

Instagram: https://www.instagram.com/unalcamping/

Haritada Görüntüle >

Çamlıköy Tabiat Parkı Kamp Alanı

Tertemiz, altın rengi kumsallara sahip olan Çamlıköy Tabiat Parkı aynı zamanda yemyeşil sık ormanlık içerisinde çadır kampı için tercih edebileceğiniz yerlerden biridir. Ayrıca karavanınızla da kamp yapabilirsiniz. Mükemmel manzarası eşliğinde gününüzü keyifli kılacak aktiviteler ile zaman geçirebilirsiniz. Kamp alanında ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz imkânlar mevcut. Çamlıköy Tabiat Parkı, ilçe merkezine 28 km uzaklıkta bulunuyor. Kamp için burayı tercih ederek bir yandan doğal hayatı yaşar diğer yandan masmavi sularında yüzme fırsatına sahip olabilirsiniz. Kamp alanında elektrik bulunmuyor. Çamlıköy Tabiat Parkı’na otobüs ile İstanbul otogarlarından ulaşım sağlayabilirsiniz. Saray ilçesinde inip, Kastro Çamlıköy minibüslerine binebilir ve kamp alanına gelebilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çeşme, WC, soyunma kabini ve duş yerleri, piknik masaları, büfe, plaj, kır lokantası, çöp konteynerleri, piknik alanları, çadır ve karavan kamp alanı, giriş kontrol noktası ve yürüyüş parkurları.

Kamp Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet ve ATV 12 TL, otomobil 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 96 TL, otobüs 162 TL, 4 kişilik çadır yeri 40 TL/günlük, karavan yeri 45 TL/günlük.

Web Sitesi: http://camlikoy.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Bağtur Aile Camping

Özenle dizayn edilmiş kamp alanlarından biri olan Bağtur Aile Camping daha çok çocuklu ailelerin tercih ettiği kamp alanlarından biridir. Alanda çadır ve karavan kampının yanı sıra, ücretli evlerde de konaklama yapabilirsiniz. Güneşin batışının en güzel izlendiği yerlerden biridir. Merkeze 14 km uzaklıkta bulunuyor. Kamp alanı berrak ve masmavi denizi ile konuklarının yüzerken altın sarısı kumlarında güneşlenebilecekleri şezlong imkânına da sahiptir. Bağtur Aile Kampı’na otobüs ile İstanbul otogarlarından ulaşım sağlayabilirsiniz. Süleymanpaşa ilçesinde inip, kamp minibüslerine binerek alana ulaşabilmek mümkün.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak/soğuk su, restoran, büfe, mini buzdolabı, ortak kullanım mutfak alanı, semaver ve mangal yakılabilir alan, piknik masaları, plaj, şezlong, şemsiye ve soyunma kabinleri, otopark alanı, çocuk oyun parkı, yürüyüş parkurları ve canlı müzik etkinliği.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler yetişkin 50 TL, 7-15 yaş arası 15 TL. Çadır kiralama 70 TL. Araç otopark ücreti 10 TL.

Telefon: 0543 358 02 01

Instagram: https://www.instagram.com/bagturailecamping/

Haritada Görüntüle >

Kartaltepe Tabiat Parkı Kamp Alanı

Oldukça nezih ve huzurlu bir ortama ev sahipliği yapan Kartaltepe Tabiat Parkı, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bulunuyor. Alanda çadır ve karavan kampı yapabilmek mümkündür. Alan içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz WC ve çeşme yerleri mevcut. Ancak yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. Burası ayrıca alanda yamaç paraşütü gibi doğa sporlarının da yapıldığı yerlerden biridir. Tabiat parkın sahilinde güneşlenip, denize girebilir hatta tekne ile denize açılabilirsiniz. Kartaltepe Tabiat Parkı’na otobüs ile İstanbul otogarlarından ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Şarköy ilçesinde geldikten sonra buradan Kartaltepe minibüslerine binmelisiniz.

Kamp Olanakları: Çeşme, WC, çocuk oyun alanı, giriş kontrol noktası, kapalı piknik masaları, piknik alanları, yürüyüş parkurları, doğa spor alanı, seyir noktası ve yamaç paraşütü.

Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 10 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 80 TL ve otobüs 135 TL.

Web Sitesi: http://kartaltepe.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

İkiz Göller Kamp Alanı

Yemyeşil bitki örtüsünün yanında masmavi gölünün görüntüsü muhteşem bir manzara oluşturuyor. İkiz Göller çadır kampı için uygun alanlara sahip. Ücretsiz kamp atabileceğiniz göl çevresinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerinizi henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. Oldukça sessiz ve sakin bir atmosfere sahip olan İkiz Göller şehir merkezine 80 km uzaklıkta bulunuyor. Burayı tercih ederek sessiz ve huzurlu bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. İkiz Göller Kamp Alanı’na otobüs ile İstanbul otogarlarından ulaşım sağlayabilmek mümkündür. Kapaklı ilçesinde indikten sonra, İkizgöller minibüslerine binerek alana ulaşım sağlanabilir.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, ateş ve mangal yakılabilir alan, piknik alanları, çadır ve karavan konaklama yerleri, olta balıkçılığı ve yürüyüş parkurları. Çeşme ve elektrik gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Facebook: https://www.facebook.com/pages/P%C4%B1narca-ikiz-goller/504880572898669

Haritada Görüntüle >

Uçmakdere Kamp Alanı

Uçmakdere

Uçmakdere, Trakya’nın en güzel doğal yerlerinden biridir. Üstelik sunduğu manzaralar da cabası. Burası daha çok yamaç paraşütü için tercih edilse de kampçılar için de düzlük alan ve sahile kıyı yerler sunuyor. İstanbul’a yaklaşık 3 saatlik sürüş mesafesinde. Silivri üzerinden ulaşımınızı kolayca sağlayabilirsiniz. Uçmakdere bölgesinde gözünüze hoş gelen tüm yere güvenle kamp atabilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Ancak ücretsiz olması beraberinde WC, elektrik ve duş gibi temel ihtiyaçların da olmamasına neden oluyor. Amacınız sadece kafa dinlemekse elektriğe veya İnternete zaten ihtiyacınız olmayacak. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı da Uçmakdere beldesindeki marketlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kırklareli Kamp Alanları

İlyas Baba Kıyıköy Kamp Alanı

Kıyıköy İlyas Baba Kamp Alanı

Kırklareli’nin en güzel noktalarından biri olan Kıyıköy’de bulunan İlyas Baba Kamp Alanı, Pabuç Deresi kıyısında doğayla bütünleşip aynı zamanda denizin de tadını çıkarabileceğiniz yerlerden biridir. Kamp alanı çadır ve karavan konaklamasına uygundur. Merkezi bir yerde olması, kamp süreniz boyunca ihtiyaçlarınızı karşılama noktasında da oldukça kolaylık sağlamaktadır. Kamp alanı kendine ait özel bir plaja da sahip. Şezlong ve şemsiye gibi imkânlardan yararlanabiliyorsunuz. Konaklama ücretleri de gayet makul.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, aydınlatma, uzatma kablosu, ortak kullanım mutfak alanı, bulaşıkhane, çamaşırhane, sahile yürüme mesafesi, bahçe alanı, ateş ve mangal yakılabilir alan, büfe ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 30 TL, 2 kişilik çadır kiralama 60 TL, 3 kişilik çadır kiralama 80 TL, 4 kişilik çadır kiralama 100 TL, 5 kişilik çadır kiralama 120 TL ve 6+ kişilik çadır kiralama 150 TL, karavan 70 TL, araç otopark ücreti 10 TL.

Telefon: 0542 515 18 92

Web Sitesi: http://www.kiyikoykampalani.com/

Haritada Görüntüle >

İğneada Longoz Ormanları Kamp Alanı

İğneada Longozu

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde aynı adı taşıyan İğneada Beldesi’nde bulunan kamp alanı esasında bir milli park. Ancak çevresinde ücretsiz kamp atabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Tabiat olarak göz alıcı doğal manzaralara ev sahipliği yapan İğneada Longoz Ormanları kamp dışında mutlaka gidilip görülmesi gereken doğa harikası yerlerden biridir. İstanbul’dan gelecek olanlar Çerkezköy üzerinden Saray-Bahçeköy yol ayrımını kullanabilir veya Lüleburgaz-Pınarhisar yolunu kullanarak ulaşımlarını sağlayabilirler. Park alanı içerisinde gölet, kameriyeler ve yürüyüş parkurları bulunuyor. Ücretsiz kamp için tercih edeceğiniz milli park dışında WC ve çeşme gibi yerler bulunmuyor. Ayrıca yiyecek ve içeceklerinizi de henüz gelmeden temin etmenizi tavsiye ederiz.

Kamp Olanakları: Dere, göl, sahil, kameriyeler ve yürüyüş parkurları

Giriş Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6 TL, motosiklet 12 TL, otomobil 18 TL, minibüs 54 TL, midibüs 96 TL ve otobüs 162 TL.

Web Sitesi: http://igneada.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Istranca Ormanları Kamp Alanı

Istranca Ormanları Kamp Alanı

Karadeniz kıyılarında, Trakya bölgesinin nefes alabilen tertemiz havası ve gözün alabildiğine geniş yeşil alanları ile Istranca Ormanları yaz ve kış aylarında yürüyüşçülerin geldiği popüler rotalardan biridir. Istranca Ormanları, içerisinde pek çok gizli hazinelere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri gölet alan ve su kemeridir. Hafta sonu konaklamalı çadır kampı düşünürseniz etrafı gezmek için de yeterli süreniz olmuş olur. Üstelik İstanbul’a da yakın olması burayı bir cazibe merkezi kılıyor. Alana giriş ücretsiz ve dilediğiniz her yere çadırınızı kurabilirsiniz. Yalnız kamp alanına gelmeden önce yiyecek ve içeceklerinizi stoklamayı unutmayın.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları ve çadır konaklama yerleri mevcuttur. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Dupnisa Mağarası Kamp Alanı

Dupnisa Mağa

Kamp aktivitenize biraz gizem katmak istiyorsanız Dupnisa Mağara çevresini tercih edebilirsiniz. İstanbul’a 240km ve Kırklareli şehir merkezine 56 km mesafede bulunan Dupnisa Mağarası, keşfedilmeye değer doğa harikalarından biridir. Mağara bölgesine giriş ücretli. Gün içerisinde burayı gezebilir ve günün sonunda mağara çevresinde ormanlık alan içerisinde ücretsiz olarak kampınızı atabilirsiniz. Mağara girişince WC ve büfe mevcut. Ancak gece konaklamanız için öncesinde yiyeceklerinizi almanızı tavsiye ederiz.

Kamp Olanakları: Mağara girişinde WC ve büfe yer almaktadır. Gece konaklamalı kamp aktivitenizde yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce almanızı tavsiye ederiz.

Kamp Ücreti: Mağara çevresinde ücretsiz kamp atabilirsiniz. Dupnisa Mağarası’na giriş tam 15 TL, öğrenci 5 TL.

Haritada Görüntüle >

Carpe Diem Çadır Kamp ve Piknik Alanı

İlyas Baba Kamp Alanı ile karşı karşıya olan Carpe Diem Çadır Kamp Alanı, Kıyıköy’ün bir diğer güzel kamp alanlarından biridir. Kıyıköy merkezine yürüme mesafesinde yer almakta. Çocuklu aileler için de uygun bir kamp alanı olan Carpe Diem, dere kenarında, kavak ağaçlarının altında kamp atılacak serin, sessiz ve sakin bir yer. Çadırı olmayanlar tesisten çadır kiralaması da yapabilirler. WC, duş, yeme içme gibi imkânlar mevcut. Eğer gelmişken etrafı da gezeyim diyorsanız kamp alanına yürüme mesafesinde Aya Nikola Manastırı bulunmaktadır.

Konumu: Nehir Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, buzdolabı, restoran, orman alanı, soyunma kabini, market, Wi-Fi, nehir kenarı, sıcak su, çadır kiralama ve kafe.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 50 TL, çadır kiralama 70 TL.

Telefon: 0543 728 04 27

Web Sitesi: https://carpe-diem-cadr-kamp-ve-piknik-alan.business.site/

Haritada Görüntüle >

Korsan Koyu Kamp Alanı

Kırklareli’nin ıssız yerlerinden biri. Issız dediysek tedirgin olmayın, kamp atılamayacak kadar tehlikeli bir yer değil. Yalnızca aşırı sessiz. Bir kampçının da aradığı bu değil mi? Vize ilçesi Kıyıköy mevkiinde bulunan Korsan Koyu, Karadeniz’in serin sularının kıyıya çarparak çıkardığı ses, doğada ötüşen kuş cıvıltılarına karışarak harika bir ambiyans oluşturuyor. Ücretsiz kamp atabileceğiniz yerlerden biri olan Korsan Koyu, İstanbul’dan hafta sonu kaçıp gelebileceğiniz ideal yerlerden biridir. Kamp sandalyenize oturup Karadeniz’in uçsuz bucaksız denizini izlemek ne keyifli olur burada. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce mutlaka alın. Etrafta hiçbir tesis bulunmuyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize girilebilir yerler. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Edirne Kamp Alanları

Gökçetepe Tabiat Parkı Kamp Alanı

Gökçetepe Tabiat Parkı Kamp Alanı

Edirne’nin Keşan ilçesinde yer alan kamp alanı yemyeşil bir alan üzerine kurulu, içerisinde yürüyüş parkurları, kamp alanları ve bir de göletin olduğu güzel yerlerden biridir. Karavan ve çadır kampına izin veriliyor. İsterseniz bungalov evlerde de kalabiliyorsunuz. Ayrıca park alanı içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesis de bulunuyor. Yemyeşil ağaçların arasında temiz havayı soluyup sakin bir kamp deneyimi yaşayabileceğiniz park alanı ücretli kamp alanları arasında bulunuyor.  İstanbul’dan Edirne’ye toplamda 3,5 saatlik bir yolculuk ile varabilirsiniz. Keşan-Erikli yolundan sonra Enez ve Bahçeköy yönünü takip ederek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, Wi-Fi, restoran, market, kafe, manav, fırın, plaj, soyunma kabinleri, şezlong, şemsiye, zipline, macera parkı, tırmanma duvarı, çocuk oyun alanları, futbol sahası, paintball, okçuluk, atış eğitimi, mini golf, amfi tiyatro, ip parkuru ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Kendi çadırıyla gelenler 75 TL, karavan konaklama 100 TL, tente çadır konaklama 200 TL, kıl çadır konaklama 250 TL, bungalov oda konaklama 600 TL/günlük ve araç giriş ücreti 35 TL.

Telefon: 0530 762 99 61

Web Sitesi: https://www.gokcetepetabiatparki.com/

Instagram: https://www.instagram.com/gokcetepetabiatofficial/

Haritada Görüntüle >

Esentepe Çadır (Dama) Kamp Alanı

Esentepe Dama Kamp Alanı

Edirne’nin Enez ilçesinde yer alan Esentepe Çadır Kamp Alanı, yemyeşil doğası ve tam kapasite donanımlı tesisi ile kampçılar tarafından beğenilen yerler arasında geliyor. Alan içerisinde karavan ve çadır kampı yapabilirsiniz. Ayrıca tesisin çadırlarını da kiralayabilmeniz mümkün. İçerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz imkânlar eksiksiz bir şekilde bulunmakta. Yemyeşil çayırları üzerine çadırınızı kurarak hoş vakit geçirebilirsiniz. Ücretli kamp alanları içerisinde yer alan Esentepe Çadır Kamp Alanı, huzurlu ve keyifli bir tatil için tercih edebileceğiniz bir yer.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, 24 saat sıcak su, ortak kullanım mutfak alanı, buzdolabı, ikili ocak, büyük tüp, mangal, kafe, market, bahçe alanı, çadır ve baraka konaklama yerleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Esentepe Çadır Kamping tesisi kendi çadırıyla gelenler için ve çadır kiralama hizmeti ile sezonluk değişebilen farklı fiyat tarifesine sahiptir. Ayrıntılı konaklama ücretleri hakkında bilgi almak için tesisin İnternet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Telefon: 0533 722 63 53 – 0533 254 57 48

Web Sitesi: https://www.damakampalani.com/

Instagram: https://www.instagram.com/dama_kamp_alani/

Haritada Görüntüle >

İtalyan Koyu Kamp Alanı

Edirne’nin Keşan ilçesi Saros Körfezi’nde yer alan İtalyan Koyu, muhteşem doğası ile ziyaretçilerini büyüleyen yerlerden biri. Beyaz kumsalı ve masmavi denizi ile oldukça ilgi çekiyor. Alanda yalnızca çadır kampı yapabiliyor. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis ise bulunmuyor. Ayrıca telefon da çekmiyor. Kumsalında geceleri ateş yakıp denizin dalgasını dinleyebileceğiniz İtalyan Koyu arkadaş grubunuzla kamp düşünüyor ve nereye gitsek diyorsanız tercihinizin burası olmasını önerebiliriz. Alana ulaşmak için Edirne yolunu takip etmelisiniz. Keşan tabelasından döndükten sonra sahil kısmına inerseniz, kamp alanını görebilirsiniz. Kamp alanından ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Çadır kamp yerleri, denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Danişment Tabiat Parkı Kamp Alanı

Edirne’nin Keşan ilçesinde günübirlikçi kampçıların sıkça geldiği Danişment Tabiat Parkı etrafı ormanlarla çevirili olduğu için kampa oldukça elverişli bir yerdir. Park alanı çadır ve karavan kampına müsaittir. Dilediğiniz yere kamp atabilmeniz mümkün. Park içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz WC, çeşme, büfe ve lokanta gibi yerler bulunuyor.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çeşme, WC, kamp alanı, kır lokantası, soyunma kabini, çadır, büfe, çocuk oyun alanı, soyunma kabini ve duşlar, kır kahvesi, giriş kontrol noktası, bulaşık yıkama yeri, piknik alanları, plaj, seyir noktası, voleybol sahası ve piknik masaları.

Kamp Ücreti: Şahıs 11 TL, öğrenci 5,5 TL, bisiklet 11 TL, motosiklet 22 TL, otomobil 33 TL, minibüs 99 TL, midibüs 176 TL, otobüs 297 TL, 1 ünite çadır 40 TL ve 1 ünite karavan konaklama 45 TL.

Web Sitesi: http://danisment.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Dalyan Gölü Kamp Alanı

Edirne Dalyan Gölü Kamp Alanı

Edirne’nin Enez ilçesi sınırlarında bulunan Dalyan Gölü etrafındaki bitki örtüsünün zayıf olmasına rağmen harika bir manzaraya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Göçmen kuşların en sevdiği mola yerlerinden de biridir. Eşsiz gün doğumu ve gün batımı görüntüsü fotoğraf severler için kaçırılmayacak anlara sahne oluyor. Sessiz ve sakin bir kamp isteyenler için oldukça uygun bir yerdir. Alanda çadır ve karavan kampı yapabilirsiniz. Yaz aylarında kamp yapacaksanız, gölde serinleyebilme imkânınız da bulunuyor. Alanda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir tesis ise ne yazık ki bulunmuyor. Dalyan Gölü Kamp Alanı’na ulaşmak için Edirne tabelalarını takip ederek Enez ilçesine gelebilir ve buradan Dalyan Gölü yönüne saparak kamp alanına ulaşabilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları, ateş ve mangal yakılabilir alan. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çanakkale Kamp Alanları

Kömür Limanı Beach

İstanbul’dan yola çıktığınızda yaklaşık 4 saatlik bir yolculuk sonrası varabileceğiniz Kömür Limanı, Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası’nda yer alıyor. Adanın bakir plajlarından biridir. Yaz dönemlerini bir hayli kalabalık geçirse de doğallığından ödün vermemiş. Denizi oldukça ılık, avlanmak ve dalış için uygun. Yeme içme, duş ve WC gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için küçük bir tesis bulunmakta. Konaklamak için çadır haricinde pek alternatif yok. Kendi çadırınız yoksa tesisten cüzi bir ücret karşılığında çadır kiralayıp keyifli bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır konaklama yerleri, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize girilebilir alan. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Bakacak Barajı Kamp Alanı

Çanakkale’nin su ihtiyacını karşılamak için 2000 yılında hayata geçirilmiş baraj zamanla yerli ve yabancı turistlerin gezi noktalarından biri haline gelmiş. Merkezde bulunduğu için, uzun süreli konaklama alanı dışında iş çıkışı dinlenmek, günlük geziler yapmak için de kullanılıyor. Yeşil tepelerin arasından görünen parlak deniz sizi şehir merkezinden alıp daha sakin yerlere götürüyor adeta. Çevrede market ve restoran bulabileceğiniz gibi, tuvalet imkânından da faydalanabilirsiniz. Fakat konaklamak isterseniz çevrede duş yapabileceğiniz bir yer yok.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır konaklama yerleri, yürüyüş parkurları ve olta balıkçılığı. WC, elektrik, çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek dâhil diğer tüm ihtiyaçlarınızı kamp alanına yakın restoran ve marketlerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çamlıca Şelalesi Kamp Alanı

Ezine İlçesi’nde yer alan Çamlıca Şelalesi şehir merkezine 58 km uzaklıkta. Yaz mevsiminde bile sonbaharı yaşayabileceğiniz şelalenin çevresinde toprak renginin her tonunu görebilirsiniz. Sığ bir yükseklikten akan şelale ormanlık alana dökülüyor. Suyun geçtiği yolun etrafı uzun ağaçlarla kaplı. Yerler sonbahar aylarında dökülen yapraklarla kaplı oluyor. Yürüyüşlerinizi bu keyifli yolda yapabilir, dilediğiniz düzlüğe kamp atabilirsiniz. Kamp alanında tesis yok fakat Çamlıca Köyü yürüme mesafesinde. Yiyecek alışverişlerinizi ve tuvalet ihtiyacınızı köyde giderebilirsiniz.

Kamp Olanakları: Çadır konaklama yerleri, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınız dâhil diğer tüm ihtiyaçlarınızı kamp alanına en yakın Çamlıca Köyü’nden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Batık Gemi (Beylik Koyu) Kamp Alanı

Yıllar önce soğan yüklü bir geminin kıyıya oturmasıyla popülerleşmiş kamp alanı Bozcaada’da yer almaktadır. Gemi 2017 yılında koydan kaldırılmış ve koy özgürlüğe kavuşturulmuş. Geminin kalkmasıyla koy genişlemiş ve plajdan faydalanmak için daha fazla alan açılmış. Geminin koyda olduğu dönemlerde çok belirgin bir soğan kokusu hâkimken, şimdi deniz ve koyun etrafındaki yeşil güzelliklerin kokusunu hissediliyor. Denizi kademe kademe derinleşiyor, ince ve temiz bir kumu var. Alanda 2 adet WC mevcut. Konaklamak isteyenler için çadır uygun olacaktır. Kamp yapacaklar gelmeden önce mutlaka alışveriş yapmalıdır.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları. Elektrik, duş ve soyunma kabinleri gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Akvaryum Koyu Kamp Alanı

Bozcaada – Mermer Burnu’nda yer alan koy, şehir merkezine 67 km uzaklıkta. Bozcaada’nın en güzel koylarından biri olan Akvaryum Koyu ismini, berraklığından alıyor. Eğer gün ışığı vuruyorsa denizin dibindeki çakılları, balıkları izleyebilmeniz mümkün. Suyun altındaki canlıları keşfedebilir, dilerseniz balık tutup lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Koyda tesis yok ve doğallığını yitirmemiş. Çadır ve karavan konaklamaları için uygun. Çevrede duş ve WC bulunmadığı için hazırlıklı gelmelisiniz. Yanınızda mutlaka gözlük getirmenizi tavsiye ediyoruz.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Çadır konaklama yerleri, WC, denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları. Elektrik, duş, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kadırga Koyu Kamp Alan

Assos Antik Kenti’nin güneyinde yer alıyor. İsmini Osmanlı Donanması’nda kullanılan kadırgaların tamir için bu kıyıya yanaştığı için almış. Denizi o kadar berrak ve temiz ki her yıl mavi bayrak ödülü yeniliyor. Uzun ve geniş taşlık bir plaja sahiptir. Konaklamak isteyenleri geceleri ılık bir rüzgar karşılıyor. Çevresinde birçok ücretli – ücretsiz kamp alanı ve tesis yer almakta. Kamp dışında da gezileriniz için tercih edebilirsiniz. Dilerseniz keyifli bir yemek için kıyı boyunca yer alan birbirinden lezzetli yemeklere sahip restoranlardan birini ziyaret edebilirsiniz. Çevrede duş, wc ihtiyaçları için tesisler mevcut.

Konumu: Koy

Kamp Olanakları: Denize girilebilir alan ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik, duş, soyunma kabinleri, şezlong, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı plaja yakın işletmelerden karşılayabilirsiniz. Plaj boyunca yer alan işletmelerin kendi alanlarında ücretli çadır kampı yaparak bu olanaklardan ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretli ve ücretsiz kamp alanları mevcuttur.

Haritada Görüntüle >

Dalyan Göleti Kamp Alanı

Dünyada birkaç benzeri bulunan pembe gölet, rengini tuz ve sıcaklık oranından almaktadır. Göl, sıcaklık yükseldikçe daha da sevimli bir renge bürünüyor. Dalyan Göleti, Ezine’nin Alexandra Troas isimli eski bir yerleşim alanı olan antik kentinde yer alıyor. Çevresinde yeşil alanların dışında bir de deniz mevcut. Doğada görmeye pek de alışık olmadığımız bu renk çevreye canlılık katıyor. Kamp yapmak isteyenler için mutlaka önerdiğimiz Dalyan Göleti’ne giderken çevrede duş ve tuvalet alanlarının bulunmadığını unutmayın.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır konaklama yerleri ve yürüyüş parkurları. WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı ise henüz kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Mola Camping

Evinizde olmanın rahatlığını yaşayacağınız Mola Camping, Çanakkale’nin Güzelyalı mevkiinde kalmaktadır. Özellikle yaz mevsiminde eğlenceli kamp akşamları geçirebildiğiniz alan, gündüz sakin huzurlu bir hale bürünüyor. Kamp alanında karavan ve çadırlar için ayrı alanlar var. Yeşil bir arazi üzerine konuşlandırılmış kamp alanı, denize yürüme mesafesinde. Kendine ait plajı olmasının yanında, kamp yaparken konforunuzdan ödün vermek zorunda kalmıyorsunuz. Duş, WC, çamaşır makinesi ve ortak kullanımlı mutfak mevcut. Kamp alanına Çanakkale şehir merkezinden yaklaşık 20 dakikalık bir yolculukla gidebilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, ortak kullanım mutfak alanı, restoran, Wi-Fi, masa ve sandalyeler, mangal alanı, temiz su, plaj, 15 TL ücretle şezlong, açık hava sineması, çocuk parkı, ücretli bulaşık makinesi (10 TL), ücretli çamaşır makinesi (10 TL) ve ücretli semaver (10 TL).

Kamp Ücreti: VIP bungalov 300 TL, bungalov 200 TL, karavan yeri kiralama 100 TL, çadır kiralama 40 TL ve çadır yeri kiralama 60 TL.

Telefon: 0532 527 95 59

Web Sitesi: http://www.canakkalekamp.com/

Instagram: https://www.instagram.com/molacamping/

Haritada Görüntüle >

Camping Bozcaada

Günümüzde gittikçe popülerleşen Bozcaada’da bulunan kamp alanı şehir merkezine yaklaşık 8 km uzaklıkta. 150 – 200 metre yürüyerek denize ulaşabileceğiniz kamp alanı, Bozcaada’nın güneyinde, en güzel yerlerinden birine konuşlandırılmış. Kamp alanına girişte sizi ağaçların karşılamaması şaşırtmasın, ağaçlardan yapılan tenteler kamp boyu güneşten korunmanızı sağlayacak. Kendinizi ağaçları izlerken denizin tadını çıkarır bir halde bulabilirsiniz. Çadır ve karavan konaklamaları için uygun olan kamp alanında, dileyenler için bungalovlar da bulunuyor. Duş, WC ve alışverişleriniz için büfe bulunuyor. Gitmeden önce mutlaka rezervasyon yapmanızı öneriyoruz çünkü oldukça yoğun bir talep var.

Konumu: Sahile Yürüme Mesafesi

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, temiz su, Wi-Fi, restoran ve bar, klima, mutfak, büfe, masa ve sandalye ve yürüyüş parkurları.

Kamp Ücreti: Konaklama ücretleri sezona göre değişiklik göstermektedir. Henüz kamp alanına gelmeden aşağıdaki numarayı arayarak işletmeden fiyat bilgisi alabilir ve rezervasyonunuzu yapabilirsiniz.

Telefon: 0542 414 31 24 – 0539 723 90 50

Web Sitesi: http://www.campingbozcaada.com/

Instagram: https://www.instagram.com/bozcaadacamping/

Haritada Görüntüle >

Kocaeli Kamp Alanları

İnönü Yaylası Kamp Alanı

Başiskele’de yer alan yayla ve İstanbul arası 130 km’dir. Yakınlığı sebebiyle İstanbul’dan kaçıp nefes almak isteyenler tarafından sıkça ziyaret edilir. Rakımı 1070 metre olan yayla oldukça serin. Çadırıyla birlikte ziyarete gelip kamp atmak isteyenlere mutlaka kalın giyinmelerini önerebiliriz. Dev çam ağaçlarıyla süslü ve yer yer dağınık yayla evlerinin bulunduğu yayla geniş düzlükler içeriyor. Kamp dışında trekking için de elverişli bir düzeni var. Yayla boyunca bulunan tabelaları takip ederek güvenli bir yürüyüş yapabilirsiniz. İçeride tuvalet bulunmuyor. Akşamları silah sesleri duymak sizi korkutmasın, bölge halkı atış yapıyor olabilir.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, çadır kamp alanı, dere, WC ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. Çeşme, elektrik ve restoran gibi yerler bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Ormanya Karavan ve Çadır Kamp Alan

Türkiye’nin en önemli doğa turizmi alanlarından biri olan Ormanya, 4000 dönümü kapsayan büyük bir araziye Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuş. Dünyanın dördüncü,  Avrupa’nın ise birinci büyük doğal yaşam platformudur. Kocaeli şehir merkezinden yola çıkarak 25-30 dakikada kendi aracınızla ulaşabilirsiniz. İçinde kanatlı, sürüngen, memeli birçok çeşit hayvanlar var. Alanda konaklamak isterseniz hiçbir ücret ödemenize gerek yok. Güvenli kamp deneyimi yaşayabileceğiniz alanda, tuvalet, çeşme mevcut. Dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta ise ateş ve mangal yakmamak.

Kamp Olanakları: Ormanya Kamp Alanı, Aralık – Ocak – Şubat dönemi 09.00 ila 17.00 arası, Ekim – Kasım ve Mart – Nisan dönemi 09.00 ila 18.00 arası, Haziran – Temmuz – Ağustos dönemi 09.00 – 20.00 arası ve Eylül – Mayıs dönemi 09.00 – 19.00 saatleri arasında açıktır. Elektrik, WC, aydınlatma, güvenlik, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan kamp alanları.

Kamp alanının bazı kuralları bulunmaktadır: Kamp alanına gelen çiftlerin evli olma zorunluluğu bulunmaktadır. Kamp alanına alkollü içeceklerin girişi yasaktır. Açık alanda ateş yakılmasına izin verilmiyor.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Telefon: 0262 331 66 11

Web Sitesi: https://www.ormanya.com/

Instagram: https://www.instagram.com/orrmanya/

Haritada Görüntüle >

Ballıkayalar Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ballıkayalar Tabiat Parkı

Doğa sporlarına sevdalanmış pek çok insanın tercih ettiği Ballıkayalar Tabiat Parkı yürüyüş ve bisiklet sporundan tırmanma parkurlarına ve çadır kamp aktivitelerine kadar çeşitli olanaklar sunuyor. İstanbul’dan ulaşımı oldukça basittir. Tuzla-Gebze yönünü takip edip Tavşanlı tabelasını gördükten sonra bu yöne sapabilir ve Tavşanlı’yı geçtikten sonra Ballıkayalar Tabiat Parkı’na ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Park alanına giriş ücretli. Ücretsiz kamp atmak isterseniz çevresinde çadır kampına müsait doğal yerler bulunmaktadır. Ancak eğer park içerisini tercih etmezseniz yiyecek ve içeceklerinizi önceden getirmeli, WC, çeşme gibi yerlerin de olmadığını bilmelisiniz.

Kamp Olanakları: Piknik alanları, piknik masaları, tırmanma parkuru, gölet, giriş kontrol noktası, gezi rotası ve doğa sporları alanı. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Giriş Ücreti: Şahıs 6,5 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6,5 TL, motosiklet 13 TL, otomobil 20 TL, minibüs 58 TL, midibüs 104 TL ve otobüs 175 TL.

Web Sitesi: http://ballikayalar.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Sardala Koyu Kamp Alanı

İstanbul’dan yola çıkıp 2 saati biraz aşan bir yol kat ettikten sonra ulaşabilirsiniz Sardala Koyu’na. Şehir merkezinden gitmek isteyenler önce Kandıra sonra da Bağırganlı Köyü’ne ulaşarak alana gidebilirler. Alana giderken mutlaka fotoğraf makinesiyle gitmenizi tavsiye ederiz. Hiçbir yerde göremeyeceğiniz sıra dışı bir doğası var buranın. Koyun şekli ve kayalıkların biçimleri nedeniyle sanatsal bir görüntü sunuyor. Çadır kampı, trekking, piknik ve mangal keyifleriniz için uygun olan alanda, çeşme ve tuvalet ihtiyaçlarınız için düzenlenmiş bir alan yok. Son zamanlarda çok fazla ziyaretçinin koya uğrayıp çöplerini bırakması gözlemlenmiş. Ayrılırken çöplerinizi mutlaka götürmelisiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkuru, kontrollü ateş yakılabilir alanlar ve denize girilebilir alanlar. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek herhangi bir yer bulunmuyor. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kerpe Kartal Kayalıkları Kamp Alanı

Kandıra’yı cazip kılan yerlerden biridir Kartal Kayalıkları. İstanbul’dan kaçıp soluğu masallarda geçen şaşırtıcı yerlerden birinde almak isteyenlerin 2 saat sürecek bir yolu gitmesi yeterli. Karadeniz’e kıyısı olan Kartal Kayalıklar’da sakin bir kamp deneyimi dışında yüzebilir, gün boyu çam ağaçlarını soluyabilirsiniz. Yüzmek isteyenler için suyu oldukça soğuk. Hafta sonları yoğun olduğu için hafta içi gitmenizi tavsiye ederiz. Alanda ateş yakabilirsiniz. Konaklamak için hiçbir ücret ödemenize gerek yok. Tuvalet, çeşme ihtiyaçlarınız için çevredeki yerleşim alanlarını ziyaret etmenizi tavsiye edebiliriz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar, piknik alanları, yüzülebilir alanlar ve balık tutma. WC, elektrik, çeşme, market ve restoran gibi ihtiyaçlarınızı Kerpe ilçe merkezindeki büfe, marketler ve benzin istasyonlarından karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Pembe Kayalar Kamp Alanı

İstanbul’dan kolayca kaçabileceğiniz sakin bir alan düşünüldüğünde akla gelen yerlerden biri de Pembe Kayalar. Kandıra İlçesi’nin Kefken mevkiinde yer alıyor. Yazları denize girebildiğiniz gibi kış aylarında da alanı ziyaret edebilirsiniz. Özellikle balık avlamak için tercih edilen alan, kamp severler tarafından ve günübirlik geziler için tercih ediliyor. Pembe Kayalar denmesinin önemli bir sebebi, gün ışığı vurduğunda alandaki büyük kayalıkların renginin pembe bir renk alması. Yüzerken fark edebileceğiniz diğer önemli nokta ise, kayalıkların suyun içindeyken yumuşak dışındayken sert olması. Tüm bunların yanı sıra hem gözünüze hem de ruhunuza hitap edecek bu güzelliğin içinde konaklamak isterseniz, kamp deneyiminizi kolaylaştırmak için tuvalet ve çeşme ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz alanlar yapılmış.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, temiz su, market ve denize girilebilir alan. WC, elektrik, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı ilçe merkezindeki büfe, marketler ve benzin istasyonlarından karşılayabilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kuzu Yaylası Milli Parkı Kamp Alanı

1390 metrelik rakımıyla Kocaeli’nin en yüksek yerlerinden biri olan yayla, Kartepe İlçesi’nde bulunuyor. İstanbul’a 133, şehir merkezine 33 km uzaklıkta. Yaylaya girerken yemyeşil bir yol sizi karşılıyor. Yolun bitiminde yaylaya girmiş bulunuyorsunuz ve canlı yeşil tonlarında ağaçların altında kamp, günlük gezi deneyimi sizi bekliyor. Cüzi bir ücret karşılığı giriş yapabilirsiniz. Geceyi geçirmek isteyenlerin soğuk hava için hazırlıklı gelmesinde fayda var. Geceleri ağaçların yapraklarının seslerine eşlik eden çakal sesleri duyabilirsiniz. Ateş yakmak serbest, tuvalet ve çeşme ihtiyaçlarınızı girişteki tesiste karşılayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Çeşme, WC, kameriyeler, giriş kontrol noktası (güvenlik), büfe, mescit, yağmur barınağı, kır lokantası, piknik masaları, piknik alanları ve çocuk oyun alanı.

Kamp Ücreti: Şahıs 6,5 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 6,5 TL, motosiklet 13 TL, otomobil 20 TL, minibüs 58 TL, midibüs 104 TL, otobüs 175 TL, çadır konaklama 30 TL ve karavan konaklama 40 TL.

Web Sitesi: http://kuzuyayla.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Eriklitepe Tabiat Parkı Kamp Alanı

Gölcük’te yer alan Eriklitepe İstanbul’a 1,5 saatlik uzaklıkta. Doğaseverler için önemli bir lokasyon olmasının yanı sıra, ulaşımı kolay olduğu için bölge halkı tarafından da popüler bir yer. Ardıç, böğürtlen, laden ve kayın ağaçlarının süslediği alan bitkiler açısından oldukça zengin. Gittiğinizde sizi enfes bir toprak kokusu karşılıyor. 600 dönümü kapsayan park alanında seyir kuleleri, piknik alanları, bungalovlar, çadır kampı için alanlar ve ortak kullanımlı tuvaletler mevcut. Gezinizi lezzetlendirecek bir kır restoranı var. Konaklamak isteyenler için bungalovlar ücretli.

Kamp Olanakları: Ücretsiz otopark alanı, WC, çocuk oyun alanı, kameriyeler, kır lokantası, büfe, mescit, seyir kulesi, yöresel ürün satış noktaları, parkur, piknik alanları, kır evi ve yürüyüş yolu. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet 14 TL, otomobil 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 112 TL, otobüs 189 TL, çadır konaklama 30 TL, karavan konaklama 40 TL ve kır evi konaklama 230 TL.

Web Sitesi: http://eriklitepe.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Beşkayalar Tabiat Parkı Kamp Alanı

Başiskele konumunda bulunan Beşkayalar Tabiat Parkı, İstanbul’a 2 saatlik uzaklıkta. Alan, aklınıza gelebilecek her doğal güzelliğe sahip. Kayalıkların grisinden ağaçların yeşiline kadar her rengi görme şansınız var. Ortasından akan şelalenin etrafında pikniklerinizi yapabilir, tepelerden tüm bu doğal güzelliği izleyip parkın keyfini çıkarabilirsiniz. Geceleri ağaç seslerine eşlik eden rüzgârı dinlemek, İstanbul’un araba ve insan uğultusunun bıraktığı yorgunluğu atmanıza yardımcı olacak. İçinde asırlık kayın ve gürgen ağaçları görmeniz mümkün. Çevresinde tesis, WC ve market bulunmadığı için gelmeden tüm ihtiyaçlarınızı gidermelisiniz.

Kamp Olanakları: Çeşme, WC, kameriyeler, giriş kontrol noktası (güvenlik), mescit, yağmur barınağı, piknik masaları, piknik alanları ve çocuk oyun alanı. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Şahıs 6 TL, öğrenci 3 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet 14 TL, otomobil 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 112 TL, otobüs 189 TL, çadır konaklama 30 TL ve karavan konaklama 40 TL.

Web Sitesi: http://kocaeli.ormansu.gov.tr/Kocaeli/tabiatparklari/besakayalar.aspx

Haritada Görüntüle >

Yalova Kamp Alanları

Beşpınar Yaylası Kamp Alanı

Beşpınar Yaylası Kamp Alanı

Yalova – Bursa yolu üzerinde yer alan yaylaya, İstanbul’dan 1 saat 45 dakikalık bir yol kat ettikten sonra ulaşabilirsiniz. Beşpınarlar Yaylası’nın rakımı oldukça yüksek. Bir yanında Marmara Denizi bulunuyor.  Yaylanın tepelik kısımlarından özellikle gece İstanbul’un ışıklarını ve İznik Gölü’nü izlemek oldukça keyifli. Alternatif yol olarak Kurtköy, Gemlik ya da Soğucak’ı kullanabilirsiniz. Kamp atmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Kamp dışında güzel bir yürüyüş parkuruna sahip olduğu için trekking amaçlı ve bisiklet gezileriniz için de ziyaret edebilirsiniz.

Kamp Olanakları: Çadır kamp yerleri, yürüyüş parkurları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

İhsaniye Yaylası Kamp Alanı

İhsaniye Yaylası Kamp Alanı
Uğur Avcı

İhsaniye, İstanbul’a 1,5 saatlik uzaklıkta yer alan bir yayladır. 300 dönüm kadar bir alan kaplayan yayla, bakir olması nedeniyle çevresindeki birçok yayladan daha güzel. Kalabalıktan, araba ve insan seslerinden kaçıp sakin bir kamp yapmak için bu yaylayı tercih edebilirsiniz. Rakımı ortalama olarak 570 metre. Bu yüzden daha az ziyaretçiye sahip. Armutlu yolundan Mecidiye Köyü’nü geçerek ulaşabilirsiniz. Yayla üzerinde bir tane restoran bulunuyor. Tuvalet ihtiyacınızı da burada giderebilirsiniz. Temiz su için çeşme ve dere bulunmakta. Taz Dağı’na kadar uzanan yolda uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Enfes manzarayı kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, çadır konaklama yerleri ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Erikli Şelalesi Kamp Alanı

Erikli Şelalesi Kamp Alanı

33 dönümlük bir araziye kurulu olan kamp alanı, İstanbul’a yaklaşık 2 saatlik mesafede. Kamp yapabileceğiniz gibi günübirlik geziler için uygun bir alan. İçeride restoran yer alıyor. Çadır kampı yapmak isteyenler için ayrılmış alanlar, piknik için alanlar ve yürüyüş parkurları bulunmakta. Ağaçların arasından yürüdüğünüzde sizi görkemli bir şelale karşılıyor. Harika bir görüntüye sahip şelalenin bıraktığı su birikintisinin üzerindeki masalarda keyifli yemekler yiyebilirsiniz. Geceleri havanın oldukça serin olduğunu söylememizde fayda var.  Kamp alanı, daha konforlu bir konaklama için tuvalet, duş imkânına sahip.

Kamp Olanakları: Yürüyüş parkurları, çadır konaklama yerleri ve kontrollü ateş yakılabilir alanlar. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz. WC, elektrik, duş ve Wi-Fi gibi imkânlardan yararlanmak istiyorsanız şelale çevresinde ücretli kamp yapabileceğiniz birkaç tesis bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sakarya Kamp Alanları

Soğucak Yaylası Kamp Alanı

Soğucak Yaylası, İstanbul’dan bunalıp doğanın enfes renklerine kaçmak isteyenler için güzel bir alternatif. Yaklaşıp 2,5 saatlik bir yol sonrası kendinizi yaylanın eşsiz serinliğine atabilirsiniz. Ancak yollar kötü olduğu için giderken dikkat etmelisiniz. Yaylanın geniş düzlük bir arazi olan kısmına kamp atabilirsiniz. Bir yanında ağaçların uğultusunu dinleyebilir, diğer yandan gece ateş yakıp serinliği bastırabilirsiniz. Yaylada WC, duş gibi imkânlar bulunmamakla birlikte, çevrede market olmadığı için gelmeden önce yiyeceklerinizi temin etmelisiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Davlumbaz Yaylası Kamp Alanı

Çevre halkının Davlumbaz ismini verdiği yayla, Sülüklü Göl’e komşu konumda bulunuyor. İstanbul’dan gideceklerin 3 saatlik bir yol sonrası karşılaşacağı yayla kış mevsimini oldukça sert geçirmekte, bu yüzden kış mevsiminde pek tavsiye edilmiyor. Soğuk hava için kendinizi hazırlamanızda fayda var. Yaylanın tepesine çıktığınızda Sülüklü Göl manzarasıyla karşılaşıyorsunuz. Yayla, bölge halkı tarafından özellikle yaz mevsiminde çok rağbet görüyor. Çevrede market bulunmadığı için yiyecek ve içeceklerinizi giderken götürmelisiniz. Duş ve WC gibi alanlar bulunmadığı için hazırlıklı gitmenizde fayda var.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kocaali Sahili Kamp Alanı, Karasu

İstanbul’dan çok uzaklaşmadan hem deniz hem de kamp tatili yapmak isteyenler için güzel bir fırsat Kocaali. Adapazarı’na yaklaşık 60 km mesafede bulunuyor. Plaj, tertemiz bir kuma sahip olmakla birlikte Karadeniz’in soğuk suyu sıcaktan bunalanlara ilaç gibi gelecek. Kamp deneyimi yaşamak isteyenler içi sahil oldukça uygun. Çevrede pansiyonlar da mevcut. Bölgede akşamlar bir hayli renkli ve eğlenceli geçiyor. Yer yer sakinliği de bulma şansınız var. Duş, wc alanları mevcut ve dilerseniz etraftaki restoranlardan da faydalanabilirsiniz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı sahil boyunca yer alan market veya büfelerden karşılayabilirsiniz. Duş, soyunma kabinleri, şezlong ve şemsiye için ücretli kamp alanlarını tercih edebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Acelle Yaylası Kamp Alanı

Acelle Yaylası’na İstanbul’dan ulaşacak olanların 187 km mesafe kat etmesi gerekmektedir. Yaklaşık 3 saat süren bu yol, karşılaştığınız manzaraya değecektir. Alan içerisinde yapay bir gölet bulunuyor. Gölet, akarsunun önü kesilerek oluşturulmuş. Yaylada yıllardır kalan birçok sakin var. Yazın giderseniz, duş ve WC bulabilme şansınız var. Yeteri kadar odun toplayabilirseniz ateş yakabilir, balık tutabilir ve yaktığınız ateşte kendinize eşsiz manzarada bir ziyafet çekebilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Acarlar Longozu Kamp Alanı

Acarlar Longozu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bulunan Acarlar Longozu, İstanbul’a yakın hafta sonu için tercih edilebilecek bir başka kamp yeridir. Ulaşımınızı Şile-Ağva üzerinden yaparsanız mesafeyi biraz daha düşürmüş olursunuz. Bu güzergâh 194 km ve yaklaşık 3 saatlik bir sürüş mesafesinde. Yeşilin bin bir tonunu görebileceğiniz kamp alanına göle düşen yapraklar insana seyir zevki yüksek görüntüler sunuyor. Fotoğraf çekimi, yürüyüş ve kamp aktiviteleri için sıklıkla tercih edilen Acarlar Longozu çevresinde kamp atmaya müsait alanlara sahip. Ancak WC, elektrik ve çeşme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis bulunmuyor. Alana gelmeden önce yiyecek ve içecek stokunuzu da yapmanızı tavsiye ederiz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş yeri ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı Kamp Alanı

Poyrazlar Gölü

İstanbul’a 3 saatlik bir sürüş mesafesinde bulunan Poyrazlar Gölü, Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde ulaşımı kolay, kamp için tercih edilebilecek yerlerden biridir. Poyrazlar Gölü’ne yalnızca İstanbul’dan değil çevre şehirlerden de pek çok doğasever geliyor. Manzarası ve doğası insanın ruhuna hitap ediyor. Çocuklu ailelerin de tercih ettiği Poyrazlar Gölü yaz aylarında piknikçiler tarafından dolup taşıyor. Hafta içi nispeten sakin olabilir. Gölün etrafında çadırınızı kurabileceğiniz geniş düzlükler mevcut. Kamp alanında WC, çeşme ve yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz büfe mevcuttur. Mangal yapmayı düşünürseniz etinizi, kömürünüzü kamp alanına gelmeden önce temin edin.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çeşme, piknik alanları, çocuk oyun alanı, kameriyeler, kır kahvesi, sezonluk lunapark, etkinlik alanı, WC, çay bahçesi, gölet, iskele, büfe, mescit, yürüyüş parkurları, kır lokantası ve giriş kontrol noktası.

Giriş Ücreti: Şahıs 7 TL, öğrenci 3,5 TL, bisiklet 7 TL, motosiklet 14 TL, otomobil 21 TL, minibüs 63 TL, midibüs 112 TL ve otobüs 189 TL.

Haritada Görüntüle >

Bolu Kamp Alanları

Pürenli Yaylası Kamp Alanları

Pürenli Yaylası

Pürenli Yaylası Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Taşkesti köyüne yakın bir noktada bulunuyor. Rakım olarak yüksekte, çam ağaçlarının çevrelediği düz bir alanda yemyeşil çim alan ile kamp atmaya elverişli bir yer. Ancak ulaşım noktasında yolların bozuk olması size biraz zorluk çıkarabilir. Bunun dışında yaylaya vardığınızda karşılaşacağınız manzara bu zorluğa değecektir. Muhtemelen İstanbulluların okuyacağı bu yazıda, şehrin gürültüsünden kaçmak isteyen doğaseverlere burayı tavsiye ederiz. İnternetin bile çekmediği Pürenli Yaylası 2 günlüğüne kafa dinleyebileceğiniz nadide yerlerden biridir.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Sülüklü Göl Kamp Alanı

Sülüklü Göl

Bolu başlı başına kampçılar için bir cennet. Neredeyse yarım saat mesafe arayla bir yayla, gölet alan ve birkaç milli parka ev sahipliği yapıyor. Üstelik İstanbul’a da nispeten yakın sayılabilecek bir konumda bulunduğu için özel aracınız varsa hafta sonu kamp aktiviteniz için Bolu’yu tercih edebilirsiniz. Sülüklü Göl ise Bolu’da kamp atmanızı tavsiye ettiğimiz yerlerden biridir. Gür ve sık ağaçların göle yansıması kartpostallık manzaralar yakalamanız için bir fırsat. Sapanca-Akyazı yolu üzerinden Mudurnu’nun Taşkesti beldesine gelebilir buradan 20 km daha yol gittikten sonra bölgeye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Kamp alanına giriş ücretli. WC ve çeşme bulunuyor. Ayrıca ateş yakabilmeniz için odun da satılıyor.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Piknik alanları, yürüyüş parkurları, WC, çeşme, kamp alanı ve olta balıkçılığı. Elektrik ihtiyacınızı karşılayacak bir yer mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet ve ATV 10 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 80 TL, otobüs 135 TL, 1 ünite çadır/günlük 30 TL ve 1 ünite karavan/günlük 40 TL.

Haritada Görüntüle >

Aladağ Göleti Kamp Alanı

Aladağ Göleti, Kartalkaya yolu üzerinde Bolu’ya yaklaşık olarak 34 km uzaklıkta. Çevresi 25 hektarlık bir alan üzerine kurulu çam ormanlarıyla süslü. Yüksekliği yaklaşık 1400 metre. Piknik ve kamp severler için yoğun bir şekilde tercih edilen bir bölge. Girişleri cüzi bir ücret karşılığı yapabilirsiniz. Kamp ücreti ve gezi için giriş ücreti farklı. Kamp alanının giriş kısmında WC, duş ve sevimli bir restoran bulunmakta. Kamp yapmak isterseniz yiyeceklerinizi gelmeden önce almalısınız çünkü çevrede market yok. Mangal yakmak serbest fakat daha önce ateş yakılmış alanları tercih etmeniz iyi olacaktır.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Pelitözü Yaylası Kamp Alanı

İstanbul’a yaklaşık 3 saatlik mesafede bulunan yayla oldukça popüler. Abant Gölü’ne yakınlığı nedeniyle bu kadar popüler. Bolu halkının hafta sonlarını değerlendirdiği yaylanın rakımı yorucu bir yükseklikte. Alanda tuvalet, duş ve alışveriş imkânları yok. Bu yüzden tedbirli gelmelisiniz. Yayla oldukça serin ve geniş. Düzlük kısımlar yoğunlukta ve bu özelliği çadır kampı için güzel bir zemin hazırlıyor. Açık kısımlarda mangal, ateş yakabilirsiniz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Abant Gölü Çadır Kamp Alanı

Bolu’nun eşsiz güzelliklerinden biri olan Abant Gölü, İstanbul’a 276 km mesafede bulunmaktadır. Yaz, kış apayrı manzara ve özelliklere sahip göl çevresinde kamp yapmak isteyenler cüzi bir ücret karşılığı bu alandan faydalanabilir. Alanda elektrik, duş, su, wc bulunuyor. Giriş kısmında küçük bir alışveriş merkezi var ve buradan dilediğiniz ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Çadırın yanında karavan için de uygun olan kamp alanını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, çadır ve karavan kamp alanı, yürüyüş parkurları, ateş ve mangal yakılabilir alanlar ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 20 TL.

Telefon: İletişim bilgilerine ulaşamadık. Tesisin tam konumu için lütfen haritadan görüntüleyiniz.

Haritada Görüntüle >

Karagöl Tabiat Parkı Kamp Alanı

Bolu’nun Kıbrısçık İlçesi’nde yer alan Karagöl Tabiat Parkı 35 hektarlık bir alana kurulu. Rakımı 1500 metre olan park, İstanbul’a 4,5 saatlik uzaklıkta. Alan, misafirlerin konaklaması için 5 adet bungalova sahip. Girişlerin ücretli olduğu alanda birçok kamp yeri mevcuttur. Gölü pek büyük beklemeyin. Engebeli alanlar ve çadır kurmak için düz alanlar mevcut. Sakin bir yer olan parkta,  köpek ve kuş dışında hayvana rastlama şansınız az. Tuvalet ve duş noktaları var. Belirli yerlerde çeşmeler var. Park etrafı tel örgülerle çevrilidir. Geceleri oldukça serin, giderken mutlaka yanınızda kalın kıyafetler götürmelisiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, çeşme, çadır ve bungalov konaklama yerleri, lokanta, giriş kontrol ve güvenlik noktaları, konaklama tesisi ve otopark alanı. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 10 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 80 TL, otomobil 135 TL, 1 ünite çadır konaklama 30 TL, 1 ünite karavan konaklama 40 TL, 2 yataklı kır evi 200 TL, 3 yataklı kır evi 265 TL, 4 yataklı kır evi 335 TL ve misafirhane 100 TL/günlük.

Web Sitesi: http://bolukaragol.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Göksu Tabiat Parkı Kamp Alanı

İstanbul’dan 3,5 saatlik bir sürüş mesafesiyle ulaşabileceğiniz Göksu Tabiat Parkı, Göksu Tabiat Parkı şehir merkezine yakın bir konumda. Aladağ Göleti’ne komşu olan park, çam ağaçlarının süslediği, güzel yürüyüş parkurlarına sahip bir yer. Fotoğraf makinenizi de beraberinizde götürmenizde fayda var, çünkü burası adeta bir renk cenneti. Çadırlar için düzenlenen kamp alanları dışında bungalovlarda da konaklamanız mümkün. Alana giriş ücretli. Büfe, WC ve çeşme gibi alanların olması kamp konforunuzu artıracak.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: WC, çeşme, büfe, spor sahası, giriş kontrol noktası, etkinlik alanı, mescit, kamp alanı, bungalov konaklama yerleri, yüzme havuzu, güvenlik noktaları ve yürüyüş parkurları.

Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 10 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 80 TL, otobüs 135 TL, 1 ünite çadır 30 TL, 1 ünite karavan 40 TL, 2 yataklı kır evi 265 TL, 3 yataklı kır evi 335 TL ve 4 yataklı kır evi 405 TL’dir.

Web Sitesi: http://goksu.tabiat.gov.tr/

Facebook: https://www.facebook.com/goksubolu/

Haritada Görüntüle >

Şirinyazı Göleti Piknik ve Kamp Alanı

İstanbul’dan gitmek isteyenler için 4 saatlik bir yolu olan Şirinyazı, Gerede’nin kuzey kısmında yer alıyor. Gölete ulaşınca sol tarafınızda çam ağaçları sizi bekliyor olacak. Ağaçların gölgesinde keyifli bir piknik için derlenmiş alan çıkacak karşınıza. Konaklamak isteyenler için çevrede alternatifler var. İlk tavsiyemiz çadır kampı yönünde olacak. Ama çadır istemeyenler otel ve bungalov konaklamaları yapabilir. İçerideki otel 50 kişilik konaklama kapasitesine sahip. Gölet manzarasında konaklama fikri oldukça ilgi çekici. İçeride duş ve WC alanları mevcut.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır ve karavan konaklama yerleri, güvenlik giriş noktası, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar ve olta balıkçılığı. WC, elektrik ve duş yeri gibi imkânlar mevcut değil. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Şahıs 2,5 TL, bisiklet ve motosiklet 5 TL, minibüs 20 TL, midibüs 30 TL, otobüs 50 TL, karavan 45 TL ve çadır konaklama 25 TL.

Haritada Görüntüle >

Düzce Kamp Alanları

Torkul Gölü Kamp Alanı

Torkul Gölü

Batı Karadeniz’in her yanı el değmemiş doğal güzelliklere sahip. Torkul Gölü’ne gitmeden dahi İnternetten göreceğiniz fotoğraflarda eşsiz bir manzarasının olduğuna şahit olacaksınız. Peki, bu manzarayı yerinde görmek daha iyi olmaz mı? Sakarya’ya 1,5 saatlik sürüş mesafesinde. İstanbullu özel araç sahipleri yaklaşık 2,5 saatte bu doğa harikası yere varacaklardır. İstanbul çevresinde kamp atacaklara kesinlikle burayı tavsiye ederiz. Alana gelirken mutlaka yiyecek ve içecekleriniz alın. Unutmadan, mangal da yakabiliyorsunuz. Biraz odun ve size yetecek kadar et veya tavuk ile kamp aktivitenizi keyifli anlara dönüştürebilirsiniz. Yemekten sonra gölün etrafında yürüyüş yapmayı unutmayın!

Kamp Olanakları: WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Bu ihtiyaçlarınızı yayla sakinlerinden ricada bulunarak karşılayabilirsiniz. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı Kamp Alanı

Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkı, şehir merkezine 10 km uzaklıkta olan Aydınpınar Köyü sınırı içinde yer alıyor. Peş peşe dökülen 5 farklı şelale kümesinden oluşan park, bölgenin önemli yürüyüş parkurlarından biri. Orta zorluk ve biraz daha zor parkurlara sahip parkta birçok asırlık ağaç bulunuyor. Meşe, gürgen, kestane gibi yapraklı ağaçların içinde trekking, çadır kampı yapabilirsiniz. Alan, bahar aylarında dağ çilekleri ve sonbaharda böğürtlenlerle renkleniyor. Girişler ücretlidir.

Kamp Olanakları: WC, restoran, çadır kamp yerleri, şelale, mangal ve piknik yerleri ve yürüyüş parkurları mevcuttur. Elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 10 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 80 TL, otobüs 135 TL, 1 ünite çadır 30 TL ve 1 ünite karavan 40 TL/günlük.

Web Sitesi: http://aydinpinarselaleleri.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

Odayeri Yaylası Kamp Alanı

Düzce şehir merkezine yarım saatlik bir mesafede bulunan Odayeri Yaylası, Çınardüzü Köyü sınırlarındadır. Yaklaşık 8,5 hektarlık alana sahip ve 1200 metre yüksekliğindedir. Özellikle Ağustos ayında düzenlenen şenliklerden dolayı renkli olan yaylada, benzer tarihlerde izci kampı da düzenleniyor. Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, Türkiye Orman Mühendisleri Odası tarafından trekking aktiviteleri düzenlenmekte. Asırlardır yaylada bulunan ağaçların arasında kamp kurma fikri oldukça güzel. Dağ bisikleti ve at binme gibi aktiviteleri de sağlayabilirsiniz. Çadır kampı haricinde Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait olan bir binada 12 yatak kapasiteli bir pansiyon bulunuyor.

Kamp Olanakları: Çadır kamp yerleri, ateş yakılabilir alanlar ve yürüyüş parkurları mevcuttur. WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Efteni Gölü Kamp Alanı

Birçok göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan yerlerden biri olan Efteni Gölü, 1992 yılında korum altına alınmıştır. Kuşların barınma ve beslenmesi için önemli bir duraktır. Nilüfer ve sazlıklarla süslü, su kuşlarının da manzaranıza sık sık dâhil olacağı bir yer. 150 farklı çeşit kuş türüne sahip bir cennet. Yerli halkın bir efsaneden dolayı Efteni olarak isimlendirdiği gölde dilediğiniz yere kamp atabilirsiniz. Manzarayı yukarıdan izlemek için ahşap bir kule var. Kulenin dar basamaklarını dikkatlice çıkmalısınız. Buradan kuş türlerini, göl ve çevresini rahatlıkla izleyebilirsiniz. Kulenin yanında bulunan küçük işletmede göl manzarasını izleyerek keyifli bir şekilde bir şeyler içebilir, acil ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları ve yürüyüş parkurları mevcuttur. WC, elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Kardüz Yaylası Kamp Alanı

Düzce’nin Gölkaya sınırlarında yer alan Kardüz Yaylası, şehir merkezine 48 km mesafede. Yerleşim yerlerine de bir hayli uzak olan yayla Temmuz aylarında şenliklerle renkleniyor. Dar ve dönemeçleri olan bir yola sahip. Kışın karlanmalar olduğu için kamp yapmanız belki tehlikeli olabilir. Kamp atarsanız, geceleri kurtların seslerini işitebilirsiniz. Yaylanın tepesine varana kadar 3 tane çeşme çıkıyor karşınıza. Geceleri ateş yakabilirsiniz. Çevredeki odunlar genelde ıslak, bu yüzden yanınızda kuru odun götürebilirsiniz.

Kamp Olanakları: Çeşme, çadır kamp yerleri, ateş yakılabilir alanlar, piknik masaları ve yürüyüş parkurları. Elektrik ve duş gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Akçakoca Hello Camping

Doğayla iç içe kamp deneyimi sunan işletme, ufak ücretler karşılığında size kapısını açıyor. Duş ve tuvaletlerin temizliğiyle dikkat çeken işletme denize çok yakın bir konumda. Denizi oldukça dalgalı fakat sıcaktır. Kumu tertemiz, taş bulma şansınız çok düşük. Gittiğinizde sizi yeşil ve mavi renkleri kucaklayacak. İstanbul’dan sürüş mesafesiyle 3 saatlik bir yolu olan Hello Camping’i dinlendirici bir tatil yapmak isteyenler için mutlaka öneriyoruz.

Konumu: Sahil Kenarı

Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, restoran, ortak kullanım buzdolabı, bulaşık yıkama yeri, plaj, şezlong, şemsiye ve soyunma kabinleri ve otopark alanı.

Kamp Ücreti: Çadır konaklama 60 TL.

Telefon: 0530 134 54 54 – 0507 605 29 69

Web Sitesi: https://hello-camping.business.site/

Facebook: https://www.facebook.com/akcakocakaraburun/

Haritada Görüntüle >

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Kamp Alanı

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Düzce’nin en çekici noktalarından biri. Tabiat parkı olması sebebiyle iyi bir düzen içerisindedir. Kamp alanı ayrı, temel ihtiyaçlarınız için ince düşünülen alışveriş noktası ayrı alanlarda. Fakat parkı en güzel kılan şey şelalesidir. Gözünüzde büyük bir şelale canlandırabilirsiniz, bu en doğrusu olacaktır. Nereden başlayıp bittiğini anlamayacağınız dev şelale sesi, yoğun iş stresinin yanında size iyi gelecektir. Alan içerisinde çeşme, tuvalet mümkün fakat duş yok. Araç büyüklüğüne göre farklı miktarlar ödeyerek alandan fayda sağlayabilirsiniz.

Kamp Olanakları: Çeşme, mescit, seyir terası, orman köşkü, kamelya, büfe, çocuk oyun alanı, yürüyüş parkurları, çadır ve karavan konaklama yeri, WC, yöresel ürün satış noktaları ve kır lokantası.

Kamp Ücreti: Şahıs 5 TL, öğrenci 2,5 TL, bisiklet 5 TL, motosiklet 10 TL, otomobil ve kamyonet 15 TL, minibüs 45 TL, midibüs 80 TL, otobüs 135 TL, 1 ünite çadır 30 TL, 1 ünite karavan 40 TL, 2 yataklı kır evi 155 TL, 3 yataklı kır evi 180 TL, 4 yataklı kır evi 225 TL ve 5 yataklı kır evi 250 TL/günlük.

4 kişilik çadır konaklama 80 TL, 5 kişilik çadır konaklama 100 TL, 5 kişilik çadır kiralama 120 TL ve karavan konaklama 60 TL. Elektrik ve su dâhildir.

Telefon: 0530 685 02 81

Web Sitesi: http://www.guzeldereselalesi.com/

Facebook: https://www.facebook.com/golyakaguzeldereselalesi/

Haritada Görüntüle >

Karabük Kamp Alanları

Yenice Ormanları Kamp Alanı

Yenice Ormanları

Yenice Ormanları İstanbul’a biraz uzak kalsa da burayı yazmadan olmazdı. Burası kelimenin tam anlamıyla muhteşem bir doğaya ev sahipliği yapıyor. Ortasında dupduru bir göl ve etrafını saran yeşilin tüm tonlarına sahip muazzam bir bitki örtüsü mevcuttur. Yürüyüş ve dağ bisikleti için keyifli rotaları olan Yenice Ormanları elbette çadır kampı için de gölün kıyısında geniş düzlük alanlara sahip. Özel aracı olmayanlar günaşırı birkaç seferin yapıldığı Harem, Dudullu, Ataşehir veya Esenler otogarından Karabük’e giden otobüslere binebilirler. Gece 00’da binseniz sabah saat 6 sularında Karabük’e varmış olursunuz. Karabük’ten ise ilçe minibüsleri ile Yenice Ormanlarına ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Buraya kadar gelmişken Şeker Kanyonu ve Valla Kanyonu’nu da görmeyi ihmal etmeyin.

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, olta balıkçılığı ve yürüyüş parkurları mevcuttur. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar yoktur. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Şeker Kanyonu Kamp Alanı

Şeker Kanyonu Kamp Alanı

Karabük’ün Yenice İlçesi’nde bulunan kanyon, yaban hayatı ve endemik bitki türleri açısından çok zengin bir yer. Türkiye’nin en büyük ormanlarından biri kabul edebileceğimiz Yenice Ormanı’nın içerisine konuşlandırılmış. Güvenli bir kamp deneyimi isterseniz alandaki mesire alanını tercih edebilirsiniz. Ücretli olarak kamp yapacağınız alanda piknik masası, tuvalet, otopark, yeme – içme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Ücretsiz kamp yapmak isterseniz kanyonun kenarındaki düzlüklerde kamp yapabilirsiniz. Yaban hayvanları açısından zengin bir yer olduğu için gece kalacakların dikkatli olmasında fayda var.

Kamp Olanakları: Ücretsiz çadır kamp alanları ve yürüyüş parkurları mevcuttur. Bölgede yer alan Şeker Mesire Alanı’nda ücretli kamp hizmeti veren tesis de bulunmaktadır.

Kamp Ücreti: Ücretsiz kamp alanları mevcuttur. WC, elektrik, duş, Wi-Fi ve yeme içme gibi imkânlardan yararlanmak isterseniz Şeker Mesire Alanı’nda bulunan tesisi tercih edebilirsiniz.

Haritada Görüntüle >

Sarıçiçek Yaylası ve Göleti Kamp Alanı

Sarıçiçek Yaylası Kamp Alanı, Safranbolu

Safranbolu sınırlarında bulunan Sarıçiçek Yaylası yaklaşık 1700 metrelik yüksekliğe sahip. Adını bahar aylarında açan sapsarı çiçeklerden almıştır. İçerisinde güzel bir göletin de renk kattığı yaylada kamp kurabilirsiniz. Çam ağaçlarıyla süslü yayla, bir ok kuşa ev sahipliği yapıyor. Kuş sesleri ve ağaçların seslerinin birlikte yankılandığı ormanda telefon çekmeyebilir. Bu nedenle gelmeden önce temkinli olmalı, yakınlarınıza haber vermelisiniz. Bölge halkı burayı özellikle yaz aylarında hafta sonları piknik için tercih ediyor, sakin bir kamp isterseniz hafta içi gelmenizde fayda var. Yaylada çeşme haricinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır, tuvalet yoktur. Alışverişinizi gelmeden yapmalısınız.

Konumu: Göl Kenarı

Kamp Olanakları: Çadır kamp alanları, yürüyüş parkurları, kontrollü ateş ve mangal yakılabilir alanlar ve gölet. WC, elektrik ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz

Haritada Görüntüle >

Çamlık Tabiat Parkı Kamp Alanı

Çamlık Tabiat Parkı Kamp Alanı

Çamlık Tabiat Parkı, Karabük Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlıdır. Güvenlik bulunan, piknik yapabileceğiniz, spor aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz bir alandır. Çeşitli zorluk derecelerine sahip yürüyüş parkurları sebebiyle bölge halkı tarafından sıkça ziyaret edilmektedir. İstanbul’dan gidecekler 4 saatlik bir yol sonunda ulaşabilirler. Kamp alanı pek çok olanağa sahiptir. WC, büfe, çocuk parkı, çadırlar için uygun düzlükler bulunmaktadır. Yolunuz o taraflara düşerse, çam kokularının ve yaydığı oksijenin tadına varmak için mutlaka gitmelisiniz.

Kamp Olanakları: Büfe, çocuk oyun alanı, giriş kontrol noktası, piknik alanları ve piknik masaları, yürüyüş parkurları, WC ve kır lokantası. Gece konaklamalı kamplarda lokantanın akşam saatlerine kapanacağından dolayı yiyecek ve içeceklerinizi alana gelmeden önce temin etmenizi tavsiye ederiz.

Kamp Ücreti: Şahıs 4 TL, öğrenci 2 TL, bisiklet 4 TL, motosiklet 6 TL, otomobil ve kamyonet 12 TL, minibüs 36 TL, midibüs 60 TL ve otobüs 108 TL.

Web Sitesi: http://camlik.tabiat.gov.tr/

Haritada Görüntüle >

“İstanbul’a Yakın En İyi 93 Kamp Alanı” üzerine 3 yorum

  1. Hacıllı Şelalesi gerçekten çok güzeş bayılıyorum oraya hele bide kamp kurarsanız deymesin kimse keyfinize 🙂

    Yanıtla
  2. Sülüklügöl’ün yolu biraz sıkıntılı. Özellikle son yarım saati 10 km’den daha hızlı gidemiyorsunuz. Doğası inanılmaz güzel.

    Hacılı Şelalesi, yaz aylarında kalabalık ve su az olduğundan çok da güzel olmuyor. Geceleri çakal seslerinden uyuyamıyorsunuz. Çok da güzel sayılmaz.

    Gökçetepe kamp alanı için İstanbul-Edirne arasındaki radarlardan dolayı çok yavaş gidebiliyorsunuz ve yol çok uzuyor. Ayrıca kamp girişi benim gördüğüm en pahalı kamp girişi. Denizi çok güzel, fakat kalabalık.

    Pürenli gördüğüm en güzel kamp alanı. Masal gibi. Tek sorun gece başlayan ve saatlerce süren silah sesleri. Ayrıca temmuz ayında üşüdüğü için arabada uyuyan arkadaşlarımız oldu.

    Yedigöller İstanbul kadar kalabalık. Doğası ve yolu ise çok güzel.

    Çilingöz Tabiat Parkı, inanılmaz kalabalık olsa da orman içine gittikçe sakin yerler bulabiliyorsunuz. Amacınız sessizlikse uzak durmakta fayda var.

    Yanıtla
    • Tuncer bey,

      Harikasınız! Çok değerli bilgiler paylaştınız. İçeriğimize olan katkınızdan dolayı teşekkür ederiz.

      Size, doğadan kopmayacağınız sağlıklı ve bol gezmeli bir yaşam diliyoruz!

      Yanıtla

Yorum yapın

Bizi Takip Edin